9/4/16

Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών


Ξεκίνησε από απόγνωση.
Απόγνωση για τη μηδαμινή επιρροή στη διαμόρφωση του δημοσίου διαλόγου από τους ανθρώπους της παραγωγής.
Δεν είναι περίεργο εμείς που πληρώνουμε για τον πληθωρικό, αναποτελεσματικό και καθόλου ανταποδοτικό δημόσιο τομέα, να πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα; Τόσο συμφιλιωμένοι είμαστε με το μοιραίο;
Όλοι μας, ή σχεδόν όλοι καταλαβαίνουμε ότι το πράγμα δεν «πηγαίνει». Έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας το αδιέξοδο της συνεχούς φορολόγησης σε ό,τι κινείται κι αναπνέει. 
Βλέπουμε πως το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του κράτους μεταβιβάζεται διαρκώς στην παραγωγική οικονομία,  η οποία συρρικνώνεται, μειώνοντας περαιτέρω τα κρατικά έσοδα, δημιουργώντας νέα ελλείμματα, τα οποία επαναμεταβιβάζονται στους όλο και λιγότερους εργαζομένους, επαγγελματίες κι επιχειρήσεις που παραμένουν στη χώρα. Ο δρόμος αυτός μας οδηγεί με βεβαιότητα στην απώλεια κάθε εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.
Κάποια στιγμή ένας από εμάς γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το εξής: «Θα ξέρω ότι κάτι αλλάζει στη χώρα όταν γίνει η πρώτη μαζική διαδήλωση με αίτημα τη μείωση των δαπανών του κράτους».

Άλλοι γέλασαν ή αδιαφόρησαν. Άλλοι τον είπαν ονειροπόλο. Άλλοι διαβεβαίωσαν ότι δεν θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στην πατρίδα μας. Ένας άλλος από εμάς πρότεινε να κάνουμε εμείς την αρχή: ακτιβισμό για τη μείωση των κρατικών δαπανών, ακόμα κι αν βρεθούμε ελάχιστοι. Κάποια στιγμή θα γίνουμε πολλοί.
Κι έτσι ξεκινάμε. Σχηματίζουμε μια πρωτοβουλία πέρα από κόμματα και πλατφόρμες. Μια μονοθεματική κίνηση πολιτών με θέμα την ταχεία και ταυτόχρονη μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών.
Ταυτόχρονη, γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Ούτε υπάρχει δυνατότητα ούτε θέλουμε άλλα δανεικά. Η πιστωτική επέκταση για τη χώρα έχει τελειώσει.
Ταχεία, γιατί ο χρόνος που απομένει για τη χώρα είναι λίγος. Ελάχιστος.
Χωρίς να εστιάσουμε στις προφανείς δυσκολίες (ανυπαρξία πόρων, μηχανισμών κλπ.), αποφασίζουμε να τολμήσουμε. Ως τώρα:

1. Φτιάξαμε μια ομάδα στο Facebook με τίτλο «Οικονομικό & Ανταποδοτικό κράτος»

2. Προγραμματίζουμε ειρηνική διαδήλωση με αίτημα τη μείωση των κρατικών δαπανών και την ταυτόχρονη και ισοδύναμη μείωση φόρων & εισφορών, στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού στην Αθήνα, το Σάββατο (του Λαζάρου) 23/04/2016 στις 14:30 (https://goo.gl/OmPmmj).

3. Τρέχουμε καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για δημόσιο διάλογο και διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τις στρατηγικές επιλογές της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας (https://goo.gl/oMRYMA).
Θα ακολουθήσουν κι άλλα, πάντα στο πλαίσιο της μονοθεματικής μας στόχευσης. Ελπίζουμε σύντομα να βρούμε κι άλλους «ονειροπόλους» σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ήδη με αρκετούς μιλάμε.
Προσκαλούμε επαγγελματικές οργανώσεις κι ενώσεις. Προσκαλούμε πολιτικά κόμματα και κινήματα. Προσκαλούμε τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες. Ζητάμε από όλους να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια στο μεγάλο δίλημμα:

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών;

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των κρατικών δαπανών;

Τα δυο ερωτήματα είναι η δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.


Το ΌΧΙ επιτρέπει στις κυβερνήσεις και τους δανειστές να συνεχίζουν να αναβάλλουν τις μεγάλες τομές, διαιωνίζοντας τις αδικίες και τα αδιέξοδα, μεταφέροντας περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, προκειμένου ο δημόσιος τομέας να παραμένει αμετάβλητος, μέχρι το αδιέξοδο να γίνει απόλυτο. Είναι η πολιτική που ως τώρα εφαρμόζουμε με δραματικά αποτελέσματα για την παραγωγική οικονομία και τις προοπτικές της χώρας.
Το ΝΑΙ πιστεύουμε πως οδηγεί με βεβαιότητα σε ταχεία ανάπτυξη και εκτίναξη της απασχόλησης με ταυτόχρονη υποχρεωτική αναδιάρθρωση του κράτους. Φυσικά θα μειωθούν οι συντάξεις σε επίπεδα ώστε να αντιστοιχούν στις εισφορές που πραγματικά έχουν καταβληθεί. Ασφαλώς θα περικοπούν κρατικές θέσεις εργασίας και προσωρινά αρκετοί συμπολίτες μας θα χρειαστεί να αλλάξουν δουλειά. Όμως σε μια ακμάζουσα και ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία τα προβλήματα ξεπερνιούνται γρήγορα και όλοι βρίσκουν το αντικείμενο που τους ταιριάζει περισσότερο, στο  οποίο μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί.
Ποιος έχει τα κότσια να λάβει ξεκάθαρη θέση στο ερώτημα; Ποιος είναι έτοιμος να πει ανοιχτά στους πολίτες ότι το πελατειακό κράτος πρέπει να περάσει στην ιστορία; Εμείς τολμάμε γιατί δεν έχουμε κομματική ατζέντα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για πολίτες, συλλογικότητες και πολιτικούς.

Προσωρινή συντονιστική επιτροπή πρωτοβουλίας:
Διονύσης Βενιεράτος, Ιατρός Γενικής Ιατρικής – Πανεπιστημιακός
Θανάσης Αγγελόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Μιχάλης Ιακωβίδης, Μηχανικός – Επιχειρηματίας
Γιώργος Μπιλίνης, Μηχανικός – Επιχειρηματίας
Σεραφείμ Κοτρώτσος, Ηλ. Μηχανικός Η/Υ – Επιχειρηματίας

8 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε να είναι η αρχή κάτι καλού, μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες και οικονομικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεο-φιλελέδες περιωπής...

    Αν αυτό που καταλάβατε από τα τελευταία 6 χρόνια είναι ότι φταίει ο «πληθωρικός, αναποτελεσματικός και καθόλου ανταποδοτικός δημόσιος τομέας», ε, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, είστε αλλού νυχτωμένοι.

    Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ σας να πάτε να τα πείτε στους Γερμανούς και όχι εδώ. Εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις.

    Αλλά λόγω του ότι βλέπω να πληθαίνουν τώρα τελευταία οι φωνές των «ανθρώπων της παραγωγής» για το κακό δημόσιο, σκέφτομαι μήπως προλειαίνεται το έδαφος για αυτό που θα ακολουθήσει μετά την εκλογική νίκη του Κούλη και τον ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης από αυτόν και τους συνοδοιπόρους του; (εννοώ κάτι «ανθρώπους της παραγωγής» σαν και σας, καλοί μου κύριοι και κυρίες).

    Αυτό που ζητάτε είναι να γίνει «μείωση των δαπανών του κράτους». Μα δεν γνωρίζετε ότι το κράτος έχει μειώσει τις δαπάνες του σε επίπεδο κάτω του λειτουργικού;

    Το μόνο που απομένει είναι να γίνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. ΑΥΤΟ είναι που ζητάτε στην πραγματικότητα, καλοί μου κύριοι και κυρίες, «άνθρωποι της παραγωγής».

    Τα νεο-φιλελέδικα

    «... θα περικοπούν κρατικές θέσεις εργασίας και προσωρινά αρκετοί συμπολίτες μας θα χρειαστεί να αλλάξουν δουλειά. Όμως σε μια ακμάζουσα και ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία τα προβλήματα ξεπερνιούνται γρήγορα και όλοι βρίσκουν το αντικείμενο που τους ταιριάζει περισσότερο, στο οποίο μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί.»

    είναι σαν τις πορδές: μυρίζουν αλλά δεν μπορείς να τις δεις. Ως επίρρωση των λεγομένων μου, σας παρακαλώ να μου πείτε που εφαρμόστηκαν αυτά τα νεο-φιλελέδικα και ο κόσμος ήταν καλύτερα από πριν τους... «αναπτύξουν»

    Αλλά ας γυρίσουμε στο τι πραγματικά ζητάτε. Έστω λοιπόν, ότι στο κράτος μένει η αστυνομία, η δικαιοσύνη και ο στρατός (όπως ζητούσε ο πατήρ του νεοφιλελευθερισμού, κ. Φρίντμαν).

    Ποιος θα έλθει να καλύψει το κενό;

    Μα εσείς οι «άνθρωποι της παραγωγής» με τις εταιρίες σας.

    Αλλά θα μου πείτε, θα ανοίξουν δουλειές, θα βρει δουλειά τόσος κόσμος...
    Ποιος κόσμος; Αυτοί που θα απολυθούν για να... ανοίξουν αυτές οι δουλειές :) Εδώ είναι το γελοίον του πράγματος.

    Και να δεχτώ ότι οι δουλειές θα ανοίξουν, πόσο θα παίρνουν οι εργαζόμενοι; Ήμι-απασχόληση και ένα ένσημο κάθε δεκαπενθήμερο.

    Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν στις εταιρίες σας, εσάς των «ανθρώπων της παραγωγής», θα είναι είτε οι ήδη υπάρχοντες άνεργοι ή οι νέοι άνεργοι, αυτοί που θα οδηγηθούν στην ανεργία λόγω των απολύσεων που προτείνετε. Γιατί υπάρχει η περίπτωση να μην πάρετε στις εταιρείες σας κανέναν από τους παραπάνω. Υπάρχουν αρκετοί λαθρο που θα ήταν πανευτυχείς να δουλέψουν χωρίς ένσημα, χωρίς οράριο, με το ελάχιστο δηλ. κόστος για τις εταιρίες σας, καλοί μου κύριοι και κυρίες, «άνθρωποι της παραγωγής».

    Αυτό λοιπόν ζητάτε: να αναλάβετε εσείς τις δραστηριότητες που τώρα έχει ο δημόσιος τομέας, με το ίδιο ή μεγαλύτερο κόστος, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία από άλλες χώρες όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι τακτικές, με παράλληλη μείωση του κόστους (ημερομίσθια και φορολογία), δηλ. με αύξηση των κερδών των εταιριών σας, καλοί μου κύριοι και κυρίες, «άνθρωποι της παραγωγής».

    Αυτό που ζητάτε λοιπόν είναι: οι κρατικές δαπάνες να πηγαίνουν στις τσέπες τις δικές σας (των λίγων αλλά «παραγωγικών ανθρώπων»), αντί των πολλών που πάνε σήμερα (οι οποίοι βέβαια είναι «αντιπαραγωγικοί», διεφθαρμένοι, κλπ. κλπ.)

    Έτσι για να καταλαβαίνουμε τι λέμε

    Να κάνω και ‘γω μια πρόσταση; να ψάξει το κράτος τις φορολογικές σας δηλώσεις των τελευταίων 25-30 χρόνων (ή από όταν αρχίσατε να δραστηριοποιείστε) να δούμε αν αυτά που έχετε δηλώσει, αθροιστικά, συνάδουν με το επίπεδο διαβίωσής σας;

    Αυτά επειδή μιλάμε για διαφθορά...

    Και μετά το κουβεντιάζουμε για απολύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο Ραντιερη λογικά δουλεύεις στο Δημόσιο αλλά δεν έχεις καταλάβει ποιος φορολογείται ασταμάτητα για να την βγάζεις εσυ στην πούδρα.Δεν θα ειναι για πάντα αυτή η κατάσταση Δυστυχώς οι ελεύθεροι επαγγελματιες εχουν στεγνώσει και όσοι αντέχουν θα πάνε στην Βουλγαρία η την Κύπρο που δεν έχει διορισμένο ολο τον κομματικό στρατό με απαιτηση να τον πληρώνουν οι ελευθ.επαγγελματιες

      Διαγραφή
    2. Εισαι ακριβως ο λογος που γινεται η κινητοποίηση. Πραγματικα σε ευχαριατουμε, το πολυ ωραιο κ μεγαλο σχολιο σου δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω. Πραγματικα, χωρις καμια δοση ειρωνείας, σε ευχαριστουμε.

      Α, ξεχασα να σου πω οτι ειμαι δημοσιος υπαλληλος, κ θα παω στην κινητοποιηση. Γιατι, αντιθετως απο το 99% των συναδέλφων μου που πιστευουν οτι ο μισθος τους ειναι αποτελεσμα νόμων, (ξερεις τωρα, ενας νόμος κ ενα άρθρο οπως ελεγε μια ψυχή) και πιστευουν οτι απλα μια απεργια αρκει για την αυξηση του, εγω πιστευω οτι αν δεν παραξεις φανερο φορολογησιμο πλουτο σε μια ανταγωνιστικη κοινωνια που την βοηθαει ενα σωστο, μαζεμένο κ μη διεφθαρμένο κρατος, τοτε σε λιγο καιρο ουτε οι υπολοιποι (επιχειρήσεις, ιδιωτικοι υπαλληλοι, ελ επαγγελματιες αλλα κ συνταξιουχοι) αλλα ουτε κ εγω θα εχω μισθο για να ζησω.

      Γιατι το ονειρο μιας κυβερνησης Βενεζουελας ειναι ενα:

      Ολοι φτωχοι, ολοι κρατικοδιαιτοι, ολοι με πενιχρους μισθους συνταξεις ή επιδοματα της πεινας, για να κρατηθουν στην κυβερνηση, ριχνοντας ολο το φταιξιμο σε εξωτερικους κ εσωτερικους εχθρους.

      Ευτυχως οι κατοικοι της Βενεζουελας κ της Αργεντινης (που τοσο εκεινη η ψυχη τους καμαρωνε) ξυπνησαν κ προσπαθουν να ενταχθουν στον κανονικο κοσμο. Τους πηρε πανω απο μια δεκαετια.

      Τοσο οσο θα χρειαστει κ εσυ να το καταλαβεις.

      Δεν πειραζει, αγωνιστικους χαιρετισμους "συναδερφε" (είτε είσαι είτε θέλεις να γίνεις).

      Διαγραφή
    3. Αξιοσέβαστε κύριε Ραντιέρη
      Η πρωτοβουλία αυτή δεν έγινε με «σημαία» τον Φιλελευθερισμό (που υπάρχει και χωρίς το πρόθεμα «νέο», αν το γνωρίζετε). Απευθύνεται και σε Σοσιαλδημοκράτες, δηλαδή όσους θέλουν «μεγάλο κράτος» που να φροντίζει για πολλά, αποδίδοντας ωστόσο τόσες παροχές τους πολίτες, ώστε να υπερσκελίζει αυτά που παίρνει από αυτούς.
      Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο δικό μας κράτος, το οποίο έχει φτιαχτεί «στα μέτρα» όσων επωφελούνται από αυτό και όχι του συνόλου των πολιτών.
      Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ακουστεί η φωνή όσων επιθυμούν λιγότερες δαπάνες του κράτους ως πρώτη προτεραιότητα και όχι περισσότερους φόρους.
      Όποιος έχει την αντίθετη άποψη, δηλαδή ακόμα περισσότερες δαπάνες του κράτους και ακόμα περισσότερους φόρους και εισφορές πάσης φύσεως, είναι φυσικά ελεύθερος και ανεμπόδιστος από εμάς να πάρει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία.
      Ίσως μάλιστα θα μπορούσαν οι δύο αυτές αντίθετες απόψεις να αντιπαρατεθούν στα πλαίσια ημερίδων και πολιτισμένου διαλόγου.
      Έχετε δίκιο ότι το κράτος έχει συρρικνωθεί σε ορισμένους τομείς ώστε να έχει γίνει σ’ αυτούς «μη λειτουργικό».
      Τις αιτίες όμως γι’ αυτό τις γνωρίζετε. Όταν κάποιος Δημόσιος Υπάλληλος αποχωρεί με σύνταξη, υπάρχει πράγματι μεγάλη δυσκολία να αντικατασταθεί μέσω νέων προσλήψεων. Ένας λόγος όμως που δεν γίνονται νέες προσλήψεις στο κράτος είναι ότι δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια, ακριβώς γιατί υπάρχει απροθυμία να κλείσουν κάποιες άχρηστες υπηρεσίες και οργανισμοί με ουσιαστικά αργόμισθους υπαλλήλους και επίσης απροθυμία να γίνει μετάταξη όσων πλεονάζουν σε μία υπηρεσία σε άλλη, στην οποία υπάρχουν ελλείψεις.
      Αν τελικά βρεθεί ότι κάποιοι υπάλληλοι πλεονάζουν γενικώς και ότι μισθοδοτούνται για να κάθονται, εγώ προσωπικά νομίζω ότι πρέπει πράγματι να απολυθούν.
      Όχι όμως να «βρεθούν στο δρόμο», όπως να γινόταν σε ένα «νεοφιλελεύθερο» καθεστώς, αλλά να έχουν κάποια επιδότηση ώστε να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες μέχρις ότου βρουν καινούργια δουλειά.
      Αν διαφωνείτε και σ’ αυτό, δικαίωμά σας, αλλά θα πρέπει να εξηγήσετε την ηθική διάσταση της ύπαρξης 1,5 εκατομμυρίων ανέργων χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος.
      Αν, όπως προβλέπετε, κερδίσει ο «Κούλης» τις επόμενες εκλογές, αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος δεν συμφωνεί με το έως τώρα «μοντέλο διακυβέρνησης» και ότι δεν αντέχει άλλο να πληρώνει χωρίς κανένα ορατό όφελος.
      Τέλος έχω να παρατηρήσω κάτι για το υποτιμητικό ύφος σας:
      Αποκαλώντας τους φιλελεύθερους «φιλελέδες» δίνετε το δικαίωμα σ’ αυτούς να αποκαλούν τους σοσιαλιστές (π.χ.) «σοσιαλιλίδες». …
      Όμως έτσι, απλώς ανοίγουμε τάφρους αντιπάθειας και ασυνεννοησίας μεταξύ μας χωρίς το παραμικρό κέρδος για κανέναν.
      Σκεφτείτε το…

      Διαγραφή
  3. Η παγκόσμια πραγματικότητα σας διαψεύδει. Τις θέσεις εργασίας με υψηλά επίπεδα αμοιβών και λοιπών παροχών τις δημιουργεί ο ιδιωτικός τομέας κατά συντριπτική πλειονότητα σε όλο τον δυτικό κόσμο. Τα φορολογικά μου στοιχεία είναι διαυγέστατα και δεν έχω εργολαβίες δημοσίου. Πιστεύω ότι το να πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα λέγοντας ότι "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον" γιατί όλα αποφασίζονται από τους Γερμανούς δεν είναι υπεύθυνη στάση πολίτη.

    Ως προς τις τιμές: φυσικά τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά μονοπώλια κρατάνε τις τιμές ψηλά και την ποιότητα χαμηλά. Το ζητούμενο είναι να έχουμε επιλογές και ισορροπία μεταξύ της διαπραγματευτικής ισχύος επιχειρήσεων και καταναλωτών. Είμαστε πολύ μακριά με απόλυτα δική μας ευθύνη.

    Αν θέλουμε να υπάρχει δημόσιος τομέας πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχει ένας εύρωστος ιδιωτικός για να τον χρηματοδοτεί. Το μοντέλο που εδώ ακολουθούμε οδηγεί σε συνθήκες Ρωσίας ακριβώς μετά την πτώση. Περίπου εκεί βρισκόμαστε.

    Πολλοί συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι το βλέπουν αυτό και γι' αυτό είναι μαζί με την πρωτοβουλία μας. Γιατί καταλαβαίνουν ότι αν δεν γίνει τώρα επιτέλους εξορθολογισμός σύντομα δεν θα υπάρχει τίποτε. Αν τώρα δεν ξεχωρίσουμε ποιοι είναι οι αργόμισθοι και ποιοι όχι, σε λίγο θα καούν ξερά και χλωρά μαζί. Αν δεν κλείσουμε τώρα τους κρατικούς οργανισμούς φαντάσματα, σε λίγο δεν θα μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις πιο θεμελιώδεις κρατικές δομές. Αν δεν αναδιοργανώσουμε τώρα κάθε κρατική υπηρεσία ώστε να λειτουργεί οικονομικά και αποτελεσματικά, σε λίγο δεν θα λειτουργεί καθόλου. Αν τώρα δεν προσαρμοστούν οι συντάξεις και οι λοιπές παροχές ώστε να αντιστοιχούν στις πραγματικά καταβεβλημένες εισφορές, σε λίγο όλες οι αποταμιεύσεις σε εισφορές θα χαθούν και οι συντάξεις δεν θα πληρώνονται ούτε στο ελάχιστο.

    Όποιος έχει επισκεφθεί ή εργαστεί σε δημόσια υπηρεσία γνωρίζει ότι ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων βγάζει όλη τη δουλειά και οι υπόλοιποι είτε απλώς βρίσκονται και ανόρεκτα / σποραδικά μόνο δουλεύουν, είτε ακόμα προσπαθούν να εμποδίσουν. Προφανώς αυτό δεν είναι βιώσιμο και δεν μας το επέβαλαν κάποιοι θεσμοί. Χώρια η εκτεταμένη διαφθορά που επιτρέπει το θολό σύστημά μας. Το γρηγορόσημο δεν το έχετε ακούσει;

    Ποιος νομίζετε ότι θα συνεχίζει να χρηματοδοτεί αυτές τις απίστευτες καταστάσεις; Οι ξένοι; Προφανώς όχι για πολύ ακόμα. Οι ντόπιοι; Μα κι αυτοί ολοένα και ταχύτερα φεύγουν από τη χώρα. Τι θα μείνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Spiros Rantieris

    Και μόνο που ξεκινάς το σχόλιό σου λέγοντας "Νεοφιλελέδες περιωπής" δείχνει ότι είσαι ανίδεος από πραγματική οικονομία, γι' αυτό αλλάζεις το κέντρο βάρους της συζήτησης από την ουσία του.

    Έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου έναρξη στην εφορία;
    Έχεις καταλάβει ότι το κράτος είναι αυτό που κλέβει τον πολίτη και όχι το αντίθετο;
    Αντιλαμβάνεσαι ότι μια επιχείρηση αν αποφασίσει να είναι 100% νόμιμη, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ να είναι βιώσιμη;
    Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι το κράτος υπάρχει για να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και όχι να τους φτωχοποιεί για να ταϊζει τους κομματικούς πελάτες;
    Που ακούστηκε το κράτος να λέει "τόσα μου λείπουν, τόσα θα σου πάρω και εσύ μείνε στο δρόμο";
    Το έχει πει (δια της υπερφορολόγησης) σε 2 εκατ.ανέργους, μην τυχόν και χάσουν τις θέσεις τους 200-300 χιλιάδες σφραγιδοκράτορες. Και αυτό είναι άδικο, ανήθικο και πάνω απ' όλα καταστροφικό για την οικονομία.

    Αντί να καταδικάζεις λοιπόν κίνηση αυτή, θα σου πρότεινα να την στηρίξεις,γιατί αν σηκώσει τα χέρια ψηλά ο ιδιωτικός τομέας και κάνει στάση πληρωμών (δυστυχώς είμαστε πολύ κοντά...) δεν θα υπάρχει μισθός στο λογαριασμό σου στις 13 του μήνα...






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Spiros Rantieris μιας και μιλάμε για διαφθορά, ας παραδεχτούν πρώτα πολλοί Δ.Υ./ΔΕΚΟτζήδες/συνταξιούχοι τη φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή τους ("μαύρες" δεύτερες δουλειές, "μαύρα" ενοικιαζόμενα, "αγρότες" με χέρσα για να δικαιολογούν το δίλιτρο ως αγροτικό, κλπ.) ώστε να υποστούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και κυρώσεις, και κατόπιν το συζητάμε για αναδρομικό ψάξιμο φορολογικών δηλώσεων των ιδιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.