18/4/16

Ο στρατιώτης της Χεβρώνας καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Ο  Ισραηλινός στρατιώτης είχε πυροβολήσει έναν άοπλο και εξουδετερωμένο Παλαιστίνιο τον περασμένο μήνα

Σχετικό άρθρο: Πώς αποτελειώνει ο ισραηλινός στρατός κατοχής τους τραυματίες (βίντεο)

Le soldat israélien accusé d'avoir tiré sur un terroriste palestinien à Hébron, pendant une audience du tribunal militaire à Tel-Aviv, le 5 avril 2016. (Crédit : Flash90)
Ο Ισραηλινός στρατιώτης που κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη στη Χεβρώνα, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο στρατοδικείο του Τελ Αβίβ, στις 5 Απριλίου 2016.
Judah Ari Gross, The Times of Israel (Ισραήλ)
Ο Ισραηλινός στρατιώτης ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο και εξουδετερωμένο Παλαιστίνιο ο οποίος είχε επιτεθεί σε στρατιώτες στη Χεβρώνα τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια από το στρατοδικείο της Γιάφας.

Ο στρατιώτης, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να δημοσιευτεί λόγω μιας διαταγής για σιωπή, ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τον τρομοκράτη για το φόβο ότι φέρει ένα εκρηκτικό γιλέκο, ένας ισχυρισμός που διαψεύδεται από μάρτυρες που βρίσκονταν επί τόπου.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 18.4.2016

7 σχόλια:

  1. Ο μεγαλύτερος εχθρός του Εβραϊσμού είναι οι Εβραίοι, και του Ελληνισμού είναι οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμβάνοντας υπ΄όψη την "εξ' αμελείας" οριζόμενη από το δικαστήριο ανθρωποκτονία για την οποία (πρωτοδίκως) καταδικάστηκε ο Ισραηλινός στρατιώτης, προφανώς οι δικαστές θεώρησαν οτι το Μ-4/Μ-16 του κατηγορούμενου επωμίσθηκε "κατά λάθος", τα σκοπευτικά του όπλου ευθυγραμίστηκαν με το κεφάλι του θύματος "λόγω παράλειψης" και το δάκτυλο του στρατιώτη "από αμέλεια" χάϊδεψε την σκανδάλη - δεν εξηγείται διαφορετικά.

    ΟΚ, στημένο το παιχνίδι, αλλά όσο και να προσπαθούν οι Ισραηλινοί να πάρουν το βραβείο της πιο κραυγαλέας "αθώωσης" ενόχου (εφόσον η ανθρωποκτονία εξ' αμελείας δεν οδηγεί στη φυλακή), δεν πρόκειται με τίποτα να φτάσουν το παράδειγμα δικαστηρίου στο Southpark, που λίγους μόλις μήνες πριν, είχε αθωώσει βιαστή (ο οποίος έτυχε να είναι πολυεκατομμυριούχος) με την δικαιολογία οτι εκεί που περπατούσε (γυμνός?) γλύστρησε και κατά λάθος έπεσε πάνω στο θύμα του βιασμού που (ω, θαύμα) εκείνη τη στιγμή έτυχε να βρίσκεται από κάτω του. Κοίτα να δεις - δεν είναι να γλυστρήσεις στο Southpark, μπορεί να σε κατηγορήσουν για βιασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είμαι Αρμένιος. Ισραηλινοί και Έλληνες είστε οι μεγαλύτεροι εχθροί των εαυτών σας. Τις δικές σας ανωμαλίες πληρώνει πολύς κόσμος εδώ και πολλούς αιώνες. Εσείς κάνατε τους Τούρκους αφεντικά. Οι παπάδες σας και οι ραβίνοι σας μαζί τους γυάλιζαν τα υποδήματα συνεχώς, ακόμα και όταν τους έδιναν κλωτσιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάει τώρα ο αρμένιος?))) Δεν πας καλά μου φαίνεται. Όταν οι έλληνες πολεμούσαν τους τούρκους εσείς αντί να κάνετε το ίδιο ψάχνατε πως να βολευτείτε στην αυλή του σουλτάνου, τους γλείφατε για να σας δώσουν καμια καλή θέση. Δεν είχατε όμως φανταστεί τι θα ακολουθούσε μετά.

      Διαγραφή
    2. Στη σφαγή της Χίου Τούρκοι Εβραίοι και Αρμένιοι σφάζαν τους Έλληνες.....

      Διαγραφή
  4. Δεν είμαι Αρμένιος, αλλά το είπα για απάντηση σε άνθρωπο που ζητούσε τέτοια απάντηση.

    Η αλήθεια που βλέπω εγώ είναι ότι πολλές φορές, ο κάθε λαός έχει τον χειρότερο εχθρό του μέσα του. Αυτό βλέπω και στην πράξη του στρατιώτη, πυροβόλησε το χώρα του και τον λαό του, σαν γνήσιος ανεγκέφαλος, σαν φυτό που δεν βλέπει τίποτα μπροστά του και δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιός είναι ο εχθρός και ποιός είναι ο φίλος.

    Στη σφαγή της Χίου πράγματι οι Εβραίοι και κάποιοι άλλοι σταθηκαν σθεναρά στο πλευρό των Οθωμανών, και πλούτισαν από τις πωλήσεις των Χριστιανών δούλων του νησιού. Αυτός είναι και ο λόγος που αμέσως μόλις έγινε η απελευθέρωση της Χίου το 1912, οι εξαγριωμένοι Χιώτες εξαφάνισαν κάθε Τούρκο και Εβραίο στο νησί. Αυτό κάποιος μπορεί να το πει αντισημιτική πράξη, αλλά εθνοκτόνα, γενοκτονιακή και κτηνώδης πράξη ήταν και η σφαγή της Χίου. Η ψυχοσύνθεση των Χίων μέχρι και σήμερα έχει σημάδια από τη γενοκτονία του 1822.

    Πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε όλες τις γενοκτονίες όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.