10/4/16

Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία - Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Κράτος και Δικαιοσύνη σύμμαχοι των τρομοκρατών

Με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση-«πράσινο φως» για νέες επιθέσεις κατά των ΜΜΕ -  Σπάνε, απειλούν και τους άφησαν ελεύθερους

Οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στο Θέμα, αν και το έχουν κάνει πολλές φορές και είναι ύποπτοι να το ξανακάνουν, πήραν προθεσμία από το αυτόφωρο τριμελές

Μπορεί να έσπασαν, να κατέστρεψαν και να απείλησαν ζωές εργαζομένων, ωστόσο οι δύο συλληφθέντες, μέλη του Ρουβίκωνα, που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρώτου Θέματος το πρωί της Παρασκευής αφέθησαν ελεύθεροι μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε από τον εισαγγελέα.
Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 32 και 37 ετών, έχουν και στο παρελθόν συλληφθεί για τουλάχιστον τρεις επιθέσεις του Ρουβίκωνα ο πρώτος και τέσσερις ο δεύτερος. Φαίνεται οτι οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς στο οποίο οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεν έλαβαν υπόψη το παραβατικό παρελθόν των δύο ανδρών που τους καθιστά ύποπτους για τέλεση παρόμοιων αδικημάτων στο μέλλον.
Σε βάρος του 32χρονου Χ.Ν. που μένει στη Νέα Φιλαδέλφεια και του 37χρονου Π.Ν. που μένει στο Περιστέρι ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
- το αδίκημα της διακεκριμενης φθορας κατ εξακολούθηση
- διαταραξη κοινής ειρήνης με την παραγραφο 2 του σχετικού άρθρου που αναφλερεται σε παρακώλυση εκδοσης φύλλου εφημερίδας
-  ψευδή ανωμοτι κατάθεση διοτί σύμφωνα με πληοροφορίες οι δυο νεαροί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στον εισαγγελέα

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των δύο συλληφθέντων, που παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους, ήταν μεγάλη ομάδα μαυροφορεμένων αλληλέγγυων που τους συνόδευσε κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δείτε βίντεο: Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Τελικά οι «ακτιβιστές του Ρουβικωνα» βανδαλίζουν και τρομοκρατούν, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και όμως έχουν την άνεση να μπαινοβγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και τις εισαγγελίες, να αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους. Να βγάζουν ανακοινώσεις για τα κατορθώματα τους, να απειλούν και να «επισκέπτονται» με επιχειρήσεις καταδρομικού τύπου, όποιον δεν τους είναι αρεστός αδιαφορώντας φυσικά για τις συνέπειες του νόμου αφού γνωρίζουν άλλωστε ότι είναι στο απυρόβλητο.

Τους τελευταίους μήνες αναβαθμίζουν επικίνδυνα τη δράση τους και δεν μπαίνουν φυλακή παρά το μπαράζ των καταστροφικών ενεργειών χάρη στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Τι έκανε; Άλλαξε τον περίφημο κουκουλονόμο και μετέτρεψε σε πλημμελήματα τα κακουργήματα που διαπράττονται όταν ο δράστης φοράει κουκούλα καταργώντας στην ουσία, όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις που θα μπορούσαν να στείλουν στη φυλακή τους κουκουλοφόρους και τη δράση τους. Όπως λένε νομικοί, όσες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και να συγκεντρώσουν, όσα χρόνια ποινής και αν φορτωθούν στην πλάτη, οι ποινές δεν συναθροίζονται και έτσι δεν πάνε ποτέ στη φυλακή.

Και αναρωτιέται κανείς: Οι εισαγγελικές αρχές τι κάνουν; Για ποιον λόγο δεν παρεμβαίνουν; Πώς γίνεται σε ένα ευνομούμενο κράτος μπαχαλάκηδες που μάλιστα είναι γνωστοί και έχουν συλληφθεί να αφήνονται ελεύθεροι θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση;

Η ιστορία της ομάδας
Η ομάδα των περίπου 30 ατόμων που πρωτοεμφανίζονται στις 22 Μαρτίου του 2004, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ακτιβιστικές ενέργειες και συμβολικές καταλήψεις αποτέλεσε τη βάση για τη μετεξέλιξη της ομάδας “Ρουβίκωνας”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δράση της αναβαθμίζεται και οι ακτιβιστές  από τον περασμένο Απρίλιο μεταλλάσσονται σε σκληρή καταδρομική ομάδα που σε κάθε της χτύπημα τα κάνει γυαλιά-καρφιά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Φυσικά, δεν είναι μόνο η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η περίεργη αλλαγή νόμου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που ουσιαστικά ρίχνει στα «μαλακά» τους κουκουλοφόρους. Και αυτό γιατί, στις 14 Απριλίου του 2015, ο κ. Παρασκευόπουλος, μέσα στο νόμο για τις φυλακές, περνάει μια τροπολογία στον νόμο για την κουκούλα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει δεκτό το σκεπτικό δύο τροπολογιών που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έχει να κάνει με το λεγόμενο «κουκουλονόμο». Με απλά λόγια η κάλυψη του προσώπου και η χρήση της κουκούλας,καταργείται από κακούργημα σε πλημμέλημα εκτός από τις περιπτώσεις εγκλήματος και ληστείας.

Σιγά, σιγά οι Ρουβίκωνες αρχιζουν να κλιμακώνουν τη δράση τους. Τα χτυπήματα αρχίζουν να κλιμακώνονται. Στις 3 Απριλίου 2015, μπουκάρουν στο προαύλιο του ελληνικού κοινοβουλίου και δύο ημέρες αργότερα επισκέπτονται το σπίτι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου, γίνεται η πρώτη «αναβαθμισμένη» επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ με εκτεταμένες φθορές. Μια άγρια ενέργεια η οποία μάλιστα κατεγράφη λεπτό προς λεπτό σε βίντεο και ανέβηκε στο διαδίκτυο. Συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα αλλά για πλημμελήματα και έτσι αφήνονται ελεύθεροι. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, εισβάλλουν στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Συγγρού. Συλλαμβάνονται 19 άτομα αλλά αφήνονται και αυτοί ελεύθεροι... Στις 16 Δεκεμβρίου, κάνουν γυαλιά – καρφιά τα γραφεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και η Αστυνομία πιάνει επτά από τους καταστροφείς. Και αυτοί ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2016 εισβάλλουν στο studio της ΕΡΤ. Συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα 22 από τους εισβολείς-καταληψίες. Και οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες όπως επίσης και οι συλλήψεις μελών από την αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα. Κοινός παρονομαστής, οι περισσότεροι έχουν συλληφθεί δύο και τρεις φορές όμως αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος.
Πρώτο Θέμα

32 σχόλια:

  1. Κάποιος από τους δημοσιογραφούντες να βρει το θάρρος και να μιλήσει για τις μεγάλες ευθύνες Εισαγγελέων και Δικαστών στις περιπτώσεις αυτές. Φοβούνται τους αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, ακροαριστερούς και συμπεριφέρονται σαν κότες. Σε άλλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα το παίζουν εξουσία. Αυτοί ευθύνονται. Καθημερινά μετάγονται δράστες εγκλημάτων κρατούμενοι και το βράδυ οι περισσότεροι είναι ξανά ελεύθεροι. Έχουμε ταξική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Δικαιοσύνη είναι εξαρτημένη από την κυβέρνηση, συνεπώς δεν θέλει να την δυσαρεστήσει.

      Στην ΧΑ, έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, διότι αυτό τούς έδωσε εντολή να κάνουν ο πρώην πρωθυπουργός. Αλλά και μετά την αποκάλυψη αυτή, φύλο δεν κινήθηκε κατά τού πρωθυπουργού και τού επίορκου εισαγγελέα του.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Διόρθωσε το φύλο σε φύλλο. Γιατί αυτό εννοείς.

      Διαγραφή
  2. Μα τι παραλογες απαιτησεις ειναι αυτες που εχετε;;;;
    Θελετε να κρατηθουν επειδη εχουν συλληφθει τρεις-τεσσαρις φορες για επιθεσεις, μεταξυ των οποιων και μια κατα των γραφειων της Χ.Α. γεγονος που σκοπιμως (;) αποσιωπαται.
    Μα δεν ανηκουν σε "εγκληματικη οργανωση" που "ειδικευεται" σε κλωτσιμα παγκων λαθρεμποριου, "σφαγες" αμνοεριφιων, που διαθετει κυνηγετικες καραμπινες "που θα μπορουσαν μνα εχουν πολεμησει και στο Βιετναμ" και λοιπα αναλογα "κακουργηματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ¨μεγάλες ευθύνες Εισαγγελέων και Δικαστών¨;
    Ἄν τούς ρωτήσετε θά ποῦνε ὅτι :
    Α) ἁπλῶς ἐφαρμόζουν τόν νόμο, πού ψήφισε ἡ Ἑλληνική Βουλή και οἱ πολιτικοί, καί ὅτι δέν μποροῦν νά κάνουν ἀλλιῶς, διότι ὁ νόμος τούς δένει τά χέρια,
    Β) ἄν κρίνουν ἀντισυνταγματικούς νόμους πού εἶναι ἐπιεκεῖς γιά κατηγορουμένους, θά παραβιάσουν ἀρχές τοῦ ποινικοῦ δικαίου πού κατοχυρώνονται ἀπό διεθνεῖς συνθῆκες ἀνθρωπίνων δικαωμάτων,
    Γ) και ἄν τολμήσουν νά κρίνουν ἀντισυνταγματικό τόν νόμο πού ἀπαλλάσσει ἀπό κράτηση τούς κουκουλοφόρους, ἤ καί ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΠΟΙΑΣΔΉΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, τότε
    αα) θά κατηγορηθοῦν ἀπό μερίδα τοῦ τύπου καί τῶν λοιπῶν ΜΜΕ ὅτι "ἀσκοῦν πολιτική" καί μάλιστα ἀντίθετα "πρός την ἐκφρασμένη βούληση τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ", καί
    ββ) ΔΕΝ θά ἔχουν καμία σταθερή πολιτική ὑποστηριξη προσωπικῶς καί ὑπηρεσιακῶς, ἀπό κόμματα τῆς ἀντιπολιτεύσεως, παρά μόνον θα γίνῃ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ἐκμετάλλευση τῆς ...αὐτοθυσίας τους...
    μέ ἀποτέλεσμα ὅλων αὐτῶν, ἡ ὅποια σωστή ἀπόφασή τους καί νά γίνῃ μπούμερανγκ σέ βάρος τους, καί νά καταλήξη τελικά σέ μηδενικό ἀποτέλεσμα, μέ νομότυπες ἤ ἀκόμη καί μέ πλάγιες παρεμβάσεις.
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ὅπως ἐπί Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας πρό τῆς παρακμῆς τῶν ἠθῶν της, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι απρόσεκτος και με κουράζεις. Όταν ασκείται ποινική δίωξη και τους παραπέμπουν οι θαυμαστοί λειτουργοί της Θέμιδας στο Αυτόφωρο, αποφασίζουν οι Εισαγγελέας και Δικαστής αν θα επανακρατηθούν οι κατηγορούμενοι ή όχι. Αν κρίνουν ότι αποτελούν απειλή αποφασίζουν επανακράτηση. Μη δικαιολογείς τη βία γιατί θα τη βρεις μπροστά σου. Και πες μου,το ναζάκι να μην απαντάς κάτω από το σχόλιο μου αλλά παρακάτω έχει κανένα νόημα;

      Διαγραφή
    2. Αντιπαρέρχομαι τίς ὕβρεις σου ΙΚ, διότι τό θέμα εἶναι σοβαρό καί ἐσύ ἀπό τόν τρόπο πού ἐκφράζεσαι προκύπτει ὅτι στερεῖσαι καί καλῆς ἀγωγῆς καί σοβαρότητος:
      Ἐγώ δέν ἐδήλωσα εἰδικός τῆς Ποινικῆς Δικονομίας, ἀλλά ἐσύ πού λές ὄτι γνωρίζεις, πές σέ ποιά διάταξη ὑπάρχει αὐτό πού λές, ὅτι μπορεῖ νά κρατηθοῦν. Διότι ἀπό ὅ,τι φαίνεται ἀκριβῶς αὐτό ἔχει ρυθμισθῆ πλέον λάθος, καί δέν παρέχεται πλέον τέτοια δυνατότητα. Θέλει ψάξιμο. Ὄχι λόγια γιά νά μιλᾶμε μόνον. Πιθανόν νά εἶναι ὅπως τά λές, μακάρι, ἀλλά ἀπόδειξέ το.

      Διαγραφή
    3. Μπες και βρες το σχετικό άρθρο της Δικονομίας στο Γκούγκλ. Γνωρίζω τη διαδικασία επειδή για χρόνια συνόδευα διάφορους κρατούμενους και έχει όπως σου λέω. Αν δεν ξέρεις κάτι μην μπλέκεσαι και μην γράφεις γιατί μπορεί να μπερδέψεις όσους διαβάζουν. Έχει τεράστιες ευθύνες η Δικαιοσύνη. Τεράστιες. Κι εσύ λες ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Τους πολιτικούς. Δέχεσαι συνεπώς ότι οι εξουσίες δεν είναι διακριτές και το αποδέχεσαι.

      Διαγραφή
    4. ΙΚ "ἀπαντᾶς" ἀόριστα. Ποιά διάταξη λέει αὐτά πού λές; Καί μᾶς παραπέμπεις σέ ὅλο τόν Κώδικα Ποινικῆς Δικονομίας! Γιά διάβασε τό ἀνωτέρω ἄρθρο τί λέει. Λέει ὅτι : "...(ἡ Κυβέρνηση) Άλλαξε τον περίφημο κουκουλονόμο και μετέτρεψε σε πλημμελήματα τα κακουργήματα που διαπράττονται όταν ο δράστης φοράει κουκούλα καταργώντας στην ουσία, όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις που θα μπορούσαν να στείλουν στη φυλακή τους κουκουλοφόρους και τη δράση τους. Όπως λένε νομικοί, όσες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και να συγκεντρώσουν, όσα χρόνια ποινής και αν φορτωθούν στην πλάτη, οι ποινές δεν συναθροίζονται και έτσι δεν πάνε ποτέ στη φυλακή".
      Καί ἐρωτῶ, ὑπάρχει δυνατότητα στό ἁπλό πλημμέλημα νά συνεχισθῆ ἡ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ κράτηση; Ἤ νά συνεχισθῆ, ὅταν ληφθῆ ὑπ'ὄψη προηγούμενη καταδίκη; καταδίκη μέ ἀναστολή ἤ μέποινή ἐξαγοράσιμη; καταδίκη που δέν ἔχει τελεσιδικήσει;
      Ἤ ἀντίθετα, κατά τόν νόμο, χρειάζεται προκειμένου περί πλημμελήματος, γιά νά συνεχισθῆ ἡ προσωρινή κράτηση, κάτι πρόσθετο καί δυσαπόδεικτο, ὅπως ἰδιαίτερη ἐπικινδυνότητα τοῦ δράστη (ἐπικινδυνότητα γιά βαρειές σωματικές βλάβες, φόνο κλπ);
      Ἄν ὄχι, τότε ἔχεις δίκηο, μποροῦσαν οἱ δικαστές νά κάνουν περισσότερα καί δέν ἔκαναν. Ἀλλά δέν γνωρίζω τί ἀκριβῶς λέει ἡ ποινική δικονπομία. Ἐσύ πού λές ὅτι γνωρίζεις, γιατί δέν διευκρινίζεις σαφέστερα τί προβλέπεται; Πρῶτα πές τί προβλέπεται συγκεκριμένα, καί μετά κατηγόρησε.

      Διαγραφή
    5. Κάθομαι βραδιάτικα και ψάχνω μόνο επειδή πείστηκα ότι πράγματι δεν ξέρεις. Άρθρο 423 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παράγραφο 3. "Και στις δυο περιπτώσεις αναβολής το δικαστήριο οφείλει αυτεπαγγέλτως να αποφασίσει συγχρόνως είτε για τη διατήρηση ή την άρση της κράτησης".

      Διαγραφή
    6. ΙΚ κατηγόρησες ἀδικα τούς δικαστές, δές παρακάτω στό σχόλιό μου, τί προβλέπεται ἀπό τόν νόμο....

      Διαγραφή
  4. Δεν έχει τελειώσει η αποστολή ακόμα.Μόλις τελειώσει θα τους "συλλάβουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Φασιστοειδή με μπερδεμένα μυαλά) + (failed state) = (Σύντομα θα χυθεί αίμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ_ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
    Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ἄρθρα 282-283 (και 296)
    Προσωρινή κράτηση και περιοριστικοί όροι _ "Αρθρο 282. 1. `Οσο διαρκεί η προδικασία, αν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, είναι δυνατό να διαταχθούν περιοριστικοί όροι, εφόσον αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη των αναφερόμενων στο άρθρο 296 σκοπών. 2. Περιοριστικοί όροι είναι ιδίως η παροχή εγγύησης, η υποχρέωση του κατηγορουμένου να εμφανίζεται κατά διαστήματα στον ανακριτή ή σε άλλη αρχή, η απαγόρευση να μεταβαίνει ή να διαμένει σε ορισμένο τόπο ή στο εξωτερικό, η απαγόρευση να συναναστρέφεται ή να συναντάται με ορισμένα πρόσωπα «και ο κατ` οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση». «....«3. α) Κατ` οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 283Α, επιβάλλεται μόνον εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 1 και κρίνεται αιτιολογημένα ότι οι άλλοι περιοριστικοί όροι δεν επαρκούν για την επίτευξη των σκοπών του άρθρου 296, ...
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
    .... άρθρου 296,
    υπό την προϋπόθεση ότι ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα, έχει γνωστή διαμονή στη χώρα και: αα) έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες... ἤ ββ) κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη του για ομοειδή αξιόποινη πράξη, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. β) Εάν η αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο πράξη απειλείται στο νόμο με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη ή εάν το έγκλημα τελέσθηκε κατ` εξακολούθηση ή υπάρχει μεγάλος αριθμός παθόντων από αυτό, μπορεί να διαταχθεί ο κατ` οίκον περιορισμός του με ηλεκτρονική επιτήρηση και όταν, ....... δ) Μόνο η κατά νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή του κατ` οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Κατ` οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν διατάσσεται χωρίς να προηγηθεί σχετικό αίτημα του κατηγορουμένου. ....4. «3. «Προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί αντί: α) για κατ` οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, όταν το μέτρο αυτό δεν επαρκεί ή δεν μπορεί να επιβληθεί λόγω έλλειψης γνωστής διαμονής του κατηγορουμένου στη χώρα ή λόγω μη υποβολής από τον τελευταίο σχετικού αιτήματος να υποβληθεί σε αυτό και β) για περιοριστικούς όρους - εάν αιτιολογημένα κριθεί ότι τα υπό στοιχεία α` και β` μέτρα δεν επαρκούν - εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, μόνον αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή για παραβίαση περιορισμών διαμονής και από τη συνδρομή των ανωτέρω στοιχείων προκύπτει σκοπός φυγής του ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανόν, όπως προκύπτει από προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες του για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα". [ Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 2 παρ.Γ Ν.4205/2013,ΦΕΚ Α 242/6.11.2013 ]. «Εάν η αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο πράξη απειλείται στο νόμο με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη ή εάν το έγκλημα τελέστηκε κατ` εξακολούθηση ή στο πλαίσιο εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης ή υπάρχει μεγάλος αριθμός παθόντων από αυτό, προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί και όταν, με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογημένα, ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.» [Το δεύτερο εδάφιο της παρ.3 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 31 παρ.1 Ν.4055/2012,ΦΕΚ Α 51/12.3.2012. `Εναρξη ισχύος ΑΠΟ 2 Απριλίου 2012]. Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης.
    «Διαδικασία μετά την απολογία». Αρθρο 283. «1. Στις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 282 ο ανακριτής, αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου, μπορεί να τον αφήσει ελεύθερο ή να εκδώσει διάταξη που να του θέτει περιοριστικούς όρους ή, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου άρθρου, να εκδώσει διάταξη επιβολής κατ` οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση ή, αν τα ανωτέρω μέτρα δεν επαρκούν, να εκδώσει ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένο ένταλμα προσωρινής κράτησης, αφού προηγουμένως και σε κάθε περίπτωση λάβει τη γραπτή σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.«Ο Εισαγγελέας, πριν εκφράσει τη γνώμη του, υποχρεούται να ακούσει τον κατηγορούμενο και τον συνήγορό του.» [Το Β εδάφιο της παραγράφου 1 προστέθηκε με το άρθρο 7 παρ.4 του Ν.4274/2014,ΦΕΚ Α 147/14.7.2014. Σε περίπτωση διαφωνίας για την προσωρινή κράτηση, αποφαίνεται το δικαστικό συμβούλιο ...».....
    Αρθρο 296. «Ο Σκοπός των περιοριστικών όρων είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί ότι εκείνος στον οποίο επιβλήθηκαν θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση ή στο δικαστήριο και θα υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης.» (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 24 παρ.3 Ν.3811/2009, ΦΕΚ Α 231/18.12.2009).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @SOCRATES ALEXANDRINOS

      Πονοκεφάλιασα λίγο διαβάζοντας αυτό το πράγμα, αλλά έχεις δίκιο.
      Δεν φταίνε οι δικαστές, τουλάχιστον όχι για το συγκεκριμένο. Οι άθλιοι - σπαγγέτι - υπερρυθμιστικοί νόμοι φταίνε.

      Διαγραφή
  8. Θά μποροῦσαν νά κρατηθοῦν νομίζω, ἐάν "το έγκλημα τελέστηκε κατ` εξακολούθηση ή στο πλαίσιο εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης ", καί εφ' όσον κάτι τέτοιο προκύπτει από τά στοιχεία του φακέλου. ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ λοιπόν, λοιπόν τά στοιχεῖα τοῦ φακέλου νά ἦσαν ἐλλιπῆ.
    Διότι, δεῖτε τί ἀκριβῶς προβλέπεται μέ τό ἄρ. 282 παρ. 3 εδ. β και γ του ΚΠοινΔικονομίας:
    «Εάν η αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο πράξη απειλείται στο νόμο με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη ή εάν το έγκλημα τελέστηκε κατ` εξακολούθηση ή στο πλαίσιο εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης ή υπάρχει μεγάλος αριθμός παθόντων από αυτό, προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί και όταν, με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογημένα, ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.» [Το δεύτερο εδάφιο της παρ.3 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 31 παρ.1 Ν.4055/2012,ΦΕΚ Α 51/12.3.2012. `Εναρξη ισχύος ΑΠΟ 2 Απριλίου 2012]. Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεστραβωθείτε και δείτε αυτό που έγραψα. Αναφέρεσαι σε άσχετο θέμα εσύ. Άλλο αυτό που γράφεις και άλλο τα αυτόφωρα όπως στο θέμα μας, του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΙΚ ΠΑΛΙ ΜΙΛΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΑ καί ...(θοῦ Κύριε φυλακήν τῶ στόματί μου!). Παραπάνω ἀναφέρεσαι στό ἄρθρο 423 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καί λές ὅτι αὐτό ἀναφέρεται στό θέμα τοῦ αὐτόφωρου, καθώς καί ὅτι ὅσα ἔχω γράψει πιό πάνω ἀπό τόν Κ. Ποινικής Δικονομίας, περί προϋποθέσεων προσωρινῆς κρατήσεως (ἄρ. 282 Κ Ποινικής Δικον.), εἶναι ἄσχετα. Ἐπίτηδες λές πράγματα πού δέν στέκουν;
    Τό ἄρθρο 423 πού ἀναφέρεις, μόλις τώρα τό εἶδα, καί παραπέμπει ρητῶς στό ἄρθρο 282 του ίδιου Κώδικα, τό ὁποῖο ἀνέφερα παραπάνω. Δηλαδή παραπέμπει στίς παραπάνω περίπλοκες προϋποθέσει γιά τήν συνέχιση τῆς κρατήσεως μέ ἀπόφαση τοῦ δικαστηρίου τοῦ αὐτόφωρου. Λέει τό περί αὐτοφώρου ἄρθρο 423:
    "2. Το δικαστήριο μπορεί να αναβάλει τη συζήτηση σε ρητή δικάσιμο, που δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από δεκαπέντε ημέρες, για ισχυρότερες αποδείξεις ή για να κλητευθούν και οι συναίτιοι εκείνου που έχει συλληφθεί, αν αυτοί παραπέμφθηκαν μαζί του στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 420, αλλά δεν κλητεύθηκαν. 3. Και στις δύο περιπτώσεις αναβολής το δικαστήριο οφείλει
    αυτεπαγγέλτως να αποφασίσει συγχρόνως είτε για τη διατήρηση ή την άρση
    της κράτησης ή της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου είτε για την
    προσωρινή απόλυσή του σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κώδικα. Σε
    περίπτωση αναβολής κατά την παρ. 2, το δικαστήριο δεν μπορεί να
    διατάξει τη διατήρηση της προσωρινής κράτησης, αν πρόκειται για
    πλημμέλημα για το οποίο δεν επιτρέπεται προσωρινή κράτηση σύμφωνα με
    το άρθρο 282".
    Μέ ἄλλα λόγια, τό Δικαστήριο τοῦ αὐτόφωρου ΔΕΝ μποροῦσε νά διατάξῃ τήν συνέχιση τῆς προσωρινῆς κρατήσεως παρά μόνο ἄν συνέτρεχαν οἱ προϋποθέσεις πού προανέφερα στά προηγούμενα σχόλιά μου, τοῦ ἄρθρου 282 του Κώδικα αὐτοῦ.
    Ὡς ἐκ τούτου, ὅπως βλέπεις κε ΙΚ, δέν φταῖνε στήν συγκεκριμένη περίπτωση οἱ δικαστές.
    ΥΓ. Καί νά σοῦ πῶ κε ΙΚ γιατί δέν χρειαζόταν νά γνωρίζω τό 423. Ἀκόμη καί ἄν τίποτα δέν ἔλεγε τό ἄρ. 423 Κώδ. Ποινικής Δικονομίας γιά τίς προϋποθέσεις τῆς συνεχίσεως τῆς προσωρινῆς κρατήσεως, δηλ.ἀκόμη καί ἄν δέν παρέπεμπε στό ἄρθρο 282, πάλι αὐτό (τό ἄρ. 282) θά ἔπρεπε νά ἐφαρμροσθῆ, ὡς κάτι τό κατ' ἀρχήν αὐτονόητο. Διότι, δέν εἶναι δυνατόν νά ὑπάρχουν οἱ α,β,γ προϋποθέεις γιά τήν ἀρχική προσωρινή κράτηση, καί νά μήν ἐφαρμόζονται οἱ ἴδιες προϋποθέσεις γιά τήν συνέχιση τῆς προσωρινῆς κρατήσεως. ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ! Ὄχι,... ἄλλο τό ἕνα καί ἄλλο τό ἄλλο, ὅπως λές (καί παραλόγως καί κόντρα στόν νόμο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα αίολα λόγια σου αφορούν κακουργήματα. Αυτοί πήγαν για πλημμελήματα. Επομένως από την πόλη Έρχομαι!..... Το δικαστήριο που τους έδωσε αναβολή μπορούσε μέχρι την εκδίκαση να τους κρατήσει για να τους έχει σίγουρους όταν θα τους δικάσει. Αλλά κι αυτό που λες αν το διαβάσεις ολόκληρο αναφέρεται σε επιβολή περιοριστικών όρων και για πλημμελήματα. Κανίνια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώνει καί καλά, ΙΚ, προσπαθεῖς νά παραπλανήσεις τόν κόσμο;
      Α) Ξαναδιάβασε το 423 παρ. 3 τοῦ ΚΠοινικής Δικονομίας πού λέει ὅτι
      "Σε περίπτωση αναβολής ...το δικαστήριο δεν μπορεί να
      διατάξει τη διατήρηση της προσωρινής κράτησης, αν πρόκειται για
      πλημμέλημα για το οποίο δεν επιτρέπεται προσωρινή κράτηση σύμφωνα με
      το άρθρο 282". Ἄρα δηλαδή, ἐπί τέλους παραδε΄ξου το, καλά ἔκαναν οἱ δικαστές καί τούς ἄφισαν, ὅπως ὤφειλαν, ΑΝ ὁ φάκελος (τό πιθανότερο) δέν περιείχε τά στοιχεῖα πού ἀπαιτεῖ ὁ νόμος καί πού πρέπει νά στοιχειοθετοῦν περιπτώσεις τοῦ ἄρθρου 282 Κώδικα Ποιν. Δικονομίας.
      καί Β) Παῦσε τίς ἀντιφάσεις: Μόνος σου στό τελευταῖο σου σχόλιο λές ὅτι τά λόγια μου ἀφοροῦν μόνο σέ κακουργήματα, καί δυό φράσεις παρακάτω λές ὅτι "κι αυτό" που λέω, ἄν διαβασθῆ ὁλόκληρο, ἀναφέρεται σέ ἐπιβολή περιοριστικών όρων και για πλημμελήματα. Δηλαδή, κατ' ἐσένα, ὅσα λέω ἀφοροῦν μόνο κακουργήματα (ἄρα ὄχι τά ἀνωτέρω πλημμελήματα), καί συγχρόνως -ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ- "κι αὐτό" πού λέω ἀφορᾶ καί πλημμελήματα (άρα καί τά ἀνωτέρω πλημμελήματα γιά τά ὁποῖα δέν κρατήθηκαν περαιτέρω τά ἀνωτέρω ἄτομα).
      Ἐγώ τίποτα ἀντιφατικό δέν εἶπα. Ἡ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ἀλήθεια πού λέω, καί πού προσποιῆσαι ὅτι δέν καταλαβαίνεις, εἶναι ὅτι δέν κρατήθηκαν τά ἀνωτέρω ἄτομα, διότι κρίθηκε - καλῶς ἤ κακῶς, ἄλλο θέμα - ἀπό τό Δικαστήηριο τοῦ αὐτόφωρου, ὅτι δέν συνέτρεχαν σύμφωνα μέ τά στοιχεῖα τοῦ φακέλου πού εἶχαν (ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;), οἱ περίπλοκες καί δυσαπόδεικτες προϋποθέσις τοῦ νόμου στό ἄρθρο 282 σέ συνδυασμό μέ τό ἄρθρο 423 τοῦ Κ.Ποιν Δικονομίας.
      Ἄν ἐπιμείνῃς νά λές ἀντιφατικά πράγματα καί ἀστήρικτα, θά μέ κάνεις ἐσύ "Κανίνια" στήν Ποινική Δικονομία. Τήν ὁποία μάλιστα λές ὅτι τήν ξέρεις καλά. Ἐγώ δέν ἰσχυρίσθηκα ὅτι τήν ξέρω καλά. Βρίσκω ἁπλῶς στίς διατάξεις της, ὅτι ἄλλα λένε αὐτές, καί ὅτι ἄλλα λές έσύ! Ὁ ὁποῖος μάλιστα, θέλεις σώνει καί καλά νά πῆς ὅτι φταῖνε οἱ δικαστές. Πρᾶγμα ἀπό ἀπίθανό ἕως πολύ ἀμφίβολο μέ τέτοιες διατάξεις καί στό συγκεκριμένο ζήτημα.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν γράφεις όσα γράφεις ένεκα σχέσεων με δικαστές, τα γράφεις από απρονοησία. Δεν θα με κουράσεις άλλο. Αρκετά ασχολήθηκα με σένα. Αν πιστεύεις ότι οι δικαστές δεν ευθύνονται που οι βάνδαλοι είναι ελεύθεροι επαρά το ότι το έχουν κάνει δέκα φορές τότε η περίπτωση σου είναι ανήκεστη. Για τα λοιπά σου απαντά εύστοχα ο Αντιφατικός Κομμουνιστής παρακάτω.

      Διαγραφή
  12. Αμα ητανε εθνικιστες αυτοι που κανανε τις καταδρομικες,θα ητανε μεσα με συνοπτικες διαδικασιες,δαρμενοι και χρεωμενοι κατηγοριες που ουδεμια σχεση θα ειχαν με αυτα που θα τους κατηγορουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αυτό; Επειδή οι δικαστές θα τους έβλεπαν σαν τέρατα;; Πες το στον Κανίνια.......

      Διαγραφή
    2. Εκσυγχρονίσου γιατί είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

      Διαγραφή
  13. Μα και βέβαια, θα τους είχαν τσακίσει στο ξύλο και μπαγλαρώσει δεόντως, και όλα τα ΜΜΕ θα χαλούσαν τον κόσμο για τους αλήτες φασίστες δεξιούς που πήγαν να καταπνίξουν τον τύπο που ενημερώνει (υποτίθεται!) ελεύθερα τον κόσμο!

    Εδώ εισχωρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλο πράγμα οι εκλεκτοί Ρουβίκωνες και οι αναρχικοί κομουνιστές που έχουν δικαίωμα να τα σπάνε όλα διότι ........... εκπροσωπούν - υποτίθεται - το δικαίωμα του λαού .... να τα σπάει όποτε του γουστάρει ...!

    Στην "αποικία" των τριτοκοσμικών που είχε δημιουργηθεί στην Πάτρα, οι λαθρομετανάστες είχαν παράνομα συνδεθεί μέσω ένος στύλου της ΔΕΗ και τραβούσαν από εκεί παράνομα ρεύμα.

    Αν τολμάς κάντο και εσύ να δεις που θα βρεθείς!!!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ευμένη πες τα στον Κανίνια που χρησιμοποιεί το SOCRATES. Του θίκαμε το αδέκαστο δικαστικό σύστημα.

      Διαγραφή
  14. Συμφωνῶ ὅτι οἱ δημόσιες ἀρχές δέν πρέπει νά ἔχουν δύο μέτρα καί δύο σταθμά. Οἱ δικαστές ὁμοίως.
    Ἀλλά στήν ἀνωτέρω περίπτωση, ἁπλῶς ὅπως φαίνεται ἐφάρμοσαν τόν ΚΑΚΟΤΕΧΝΟ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, μέ βάση ΚΥΡΙΩΣ τόν φάκελο τῆς ὑποθέσεως, γιά τήν πιθανή ΜΗ πληρότητα τοῦ ὁποίου ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ εὐθύνεται καί Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Αὐτό εἶναι πού πρέπει νά ἐρευνηθῆ, ἤ μήπως τυχόν πράγματι ὁ φάκελος εἶχε ὅλα τά στοιχεῖα καί οἱ δικαστές τυχόν τά ΑΓΝΟΗΣΑΝ ἐσκεμμένως (πρᾶγμα μᾶλλον ἀπίθανο).
    Διότι μέ τήν προχειρότητα καί τίς γενικεύσεις τοῦ τύπου "φταῖνε οἱ δικαστές", ὅταν φταίει φανερά καί σίγουρα κατ' ἀρχήν ὁ νόμος, πιθανότατα δέ καί οἱ ἐλλείψεις τοῦ φακέλου, ἴσως δέ (ἄν καί ἀπίθανο μέ τέτοιους ἄθλια λεπτομερεῖς καί ἐπίτηδες ἀτελέσφορους νόμους) ΚΑΙ οἱ δικαστές, προκοπή δέν γίνεται.
    Ἀκόμη χειρότερα, ὅταν στίς γενικεύσεις προστίθενται ἐπικρίσεις, μέ βάση τό τί ΘΑ ἔκαναν οἱ δικαστές ΑΝ εἶχαν ἄλλη πολιτική πλευρά ἐνώπιόν τους.
    Καί ἄν τυχόν, αὐτές οἱ ἀοριστολογίες καί ὑποθέσεις ὑπονοοῦν τήν βιασύνη κάποιων ἐλαχίστων ΕΠΙΟΡΚΩΝ δικαστῶν νά συσχηματισθοῦν μέ τήν νέα τάξη πραγμάτων, ἐναντίον οἱασδήποτε ἐκδηλώσεως πατριωτισμοῦ, πάλι δέν φταίει κυρίως ἡ διεθνιστική πολιτική παράμετρος μέ τίς παρεμβάσεις της διά διορισμένων ὑπ' αὐτῆς μελῶν τῆς ἡγεσίας τῆς δικαιοσύνης;
    Τό νά στρεφόμαστε κατά τῶν δικαστῶν σέ κάθε περίπτωση πού διαφωνοῦμε πολιτικά, χωρίς νά λαμβάνουμε ὑπ ὄψη ποιές ΚΑΚΕΣ ἤ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ διατάξεις ἔχει ψηφίσει ὁ νομοθέτης καί πού ὄφειλαν νά ἐφαμρόσουν, καί μέ ἀστήρικτες ὕβρεις νά "πυροβολοῦμε" τά πόδια μας, δέν ἰσοδυναμεῖ μέ συμπαράταξη μέ τίς καταργητικές τοῦ ἔθνους καί τῆς πατρίδας μας δυνάμεις;
    Καλό πάντως θά εἶναι νά ἐρευνηθῆ καλά, καί δημοσιογραφικά καί ἁρμοδίως, τό τί φταίει κυρίως: Ὁ κακότεχνος κλπ νόμος, ἡ τυχόν πλημμελής συγκρότηση φακέλου ἤ καί ἄλλων τέτοιων φακέλων ἀπό τήν Ἀστυνομία, ἤ τό Δικαστήριο τοῦ αὐτόφωρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν βλέπω προκοπή, πληροφορήσου ότι οι δικαστές νόμο που αντιβαίνει στο Σύνταγμα δεν τον εφαρμόζουν. Είναι υποχρεωμένοι προς τούτο. Τώρα μήπως κατάλαβες τι λέμε;;;

      Διαγραφή
    2. Προς τον

      SOCRATES ALEXANDRINOS11 Απριλίου 2016 - 1:48 μ.μ.

      Αγαπητέ
      Είσαι τρομερός, γεμίζεις σελίδες ταχύτατα!

      Φαίνεται ότι μάλλον διαθέτεις, εκτός από την γνώση του "τυφλού γραψίματος" και .......... τέσσερα χέρια.

      Πόσο Σε ζηλεύω, εγώ που ήμουν ......... τεμπέλης και δεν έμαθα τότε τυφλό και παιδεύομαι για Σου γράψω, γεμάτος θαυμασμό για την συγγραφική Σου ικανότητα!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. Ναί "οἰκολογία-γαία, καλά κατάλαβες, εἴμαστε δυό, εἴμαστε τρεῖς, εἴμαστε χίλιοι δεκατρεῖς, κι ἔχουμε ἀντίστοιχα ζεύγη χειρῶν, ἀλλά εἶναι καί δεξιά εἶναι καί ἀριστερά, σύνολο 2Χ1013=2.026! καί γράφουμε ὅλοι στό σάητ αὐτό...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.