24/4/16

«Χοντραίνει» το παιχνίδι η Άγκυρα: Υπονοούμενα για σύνορα σε ουρανό και θάλασσα στο Αιγαίο

Για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου μιλά η Άγκυρα, αμφισβητώντας, ουσιαστικά, τα ελληνικά σύνορα.
Για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου μιλά η Άγκυρα, αμφισβητώντας, ουσιαστικά, τα ελληνικά σύνορα.

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντησή του με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έδωσε, άμεσα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η εμπλοκή της συμμαχίας στο Αιγαίο δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες με ευθύνη της Τουρκίας που προβάλει προσκόμματα.

«Οι κατηγορίες ότι η Τουρκία δημιουργεί εμπόδια στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν στέκουν και είναι άδικες. Όπως είναι γνωστό οι υποτιθέμενες παραβιάσεις στον εναέριο χώρου του Αιγαίου προκαλούνται από προβλήματα που υπάρχουν στη θάλασσα του Αιγαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιγκλίτς.

«Η Τουρκία προσπαθεί ειλικρινά και επιδεικνύει τη θέληση για ένα οριστικό διακανονισμό που θα έχει διάρκεια επί μιας σειράς προβλημάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο. Προσδοκούμε στην ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών και σε μια λύση διαρκείας», ανέφερε ο Μπιγκλίτς και τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί.

Οι δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου είναι σαφείς και αποτελούν κλιμάκωση των τουρκικών αμφισβητήσεων καθώς, ουσιαστικά, η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει σύνορα σε ουρανό και θάλασσα και μιλά μόνο για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου, λες και το Αιγαίο είναι κάτι το αόριστο. Επίσης εντύπωση προκαλεί η δήλωσή του περί διερευνητικών συνομιλιών.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου δεν προδιαθέτουν για οτιδήποτε θετικό, ειδικά αν συνδυαστούν με την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών και τις κινήσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό.

http://mignatiou.com/2016/04/tsipras-stoltenmpergk-sinantisi-gia-prosfigiko-rolo-tourkias-diafonia-gia-rosia/
http://mignatiou.com/2016/04/i-tourkia-skinotheti-thermo-episodio-sto-egeo-klimakoni-tis-proklisis-i-agkira/

6 σχόλια:

  1. Αποκλείεται ο Κοτζιάς επιμένει οτι οι Τούρκοι ειναι φίλοι μας! Μην είστε εθνικιστές γίνετε προοδευτικοί αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της Τουρκίας στο μισό Αιγαίο τα μισά νησιά και τη Θράκη, το δικαίωμα των Σκοπίων στην Μακεδονία και στην έξοδο στο Αιγαίο και στην Αλβανία στην Ηπειρο και την Κέρκυρα. Αν ειναι δυνατόν ρωτήστε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί μας αγαπούν και θέλουν να μοιράσουν την Ελλαδα δεξιά και αριστερά για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί όποιου άλλου σχολίου θα προτείνω στους αγαπητούς συνομιλητές και συνομιλήτριες να διαβάσουν το βιβλίο του Βρετανού ΤΖΟΝ ΚΑΡ.
    Το βιβλίο εκδόθηκε το 2015 και έγινε πρώτη ανατύπωση τον Ιανουάριο του 2016.
    Ο συγγραφέας ζει στην Ελλάδα , δηλώνοντας λάτρης της Ελληνικής ιστορίας.
    Ο τίτλος του βιβλίου είναι:
    ΘΩΡΗΚΤΌ ΑΒΈΡΩΦ.
    Κεραυνός στο Αιγαίο.
    Εκδόσεις Ψυχογιός
    (στο βιβλιοπωλείο Πολιτεία, η τιμή του βιβλίου είναι 10.85 ευρώ)
    Το βιβλίο, για τον γράφοντα αποτελεί και πολιτικό-στρατιωτικό εγχειρίδιο μαθημάτων προς αποφυγή, μαθημάτων και παθημάτων τα οποία ώς φαινεται και η νύν πολιτική ηγεσία αγνοεί και τα επαναλαμβάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν βρουμε τροπο να φυγουμε απο το μπουρδ@λλο που λεγεται ΕΕ και απο την συμμορια που λεγεται ΝΑΤΟ, θα μας γαμ@σουν ολους. Δειτε τι κανουν στην πατριδα τα πουτ@νοπ@ιδα και εμεις σφυραμε στον αερα. Ειναι χρεος μας να βγουμε μπροστα. Η δειλια ισοδυναμει με προδοσια σημερα. Υπαρχει μια κατα μετωπο επιθεση στην πατριδα. Εσεις αξιωματικοι του ελληνικου στρατου τι κανετε? Θα αφησετε να μας κομματιασουν? Εσυ ελληνικε λαε τι κανεις? θα φοβασαι μηπως και σε τιμωρησουν τα κωλοπαιδα που μας γαμ@νε και δεν θα μιλας? Ετσι κι'αλλιως μας εχουν προγραψει, ας τους γ@μησο@με τη μανα. Εμπρος ολοι να βγουμε μπροστα! Δεν σας φοβομαστε κωλοπ@ιδα γαμω το γιαχβε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως η έκπληξη θα έρθει από την βόρειο Ελλάδα......
      Κοντός ψαλμός αλληλούια!

      Διαγραφή
    2. θα μπορουσατε κατι να εξηγησετε ;

      Διαγραφή
    3. Ρε συ υπερατριώτη αντιπροοδευτικέ, μπορείς να αντιληφθείς αλήθεια πόσο έχεις απολέσει την ελληνικότητα σου;
      Μιλας για πατρίδα, χρέος και αξιωματικούς του ελληνικού στρατού αλλά εσύ έχεις ήδη υιοθετήσει το λατινικό ερωτηματικό!
      Αντε και του χρόνου γκρήκλις και του παραχρόνου καθαρά αγγλικά Οξφόρδης!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.