9/5/16

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Δέκα αλλοδαποί στους 14 συλληφθέντες

Μετά τη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό στην πλατεία Συντάγματος

Ανάμεσα τους τέσσερις Ιρανοί, τρεις Γάλλοι και δύο Ελβετοί - Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και στο κτήριο του υπ. Πολιτισμού

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά τη λήξη της πορείας κατά του ασφαλιστικού στο Σύνταγμα όταν εκεί κατέφυγαν οι κουκουλοφόροι που νωρίτερα είχαν φροντίσει να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Περίπου 100 άτομα για ώρες πέταγαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς βάζοντας φωτιές σε κάδους και στήνοντας οδοφράγματα με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό η αστυνομία προχώρησε σε σε 14 συλλήψεις με μόνος τρεις από τους συλληφθέντες να είναι Έλληνες. Οι υπόλοιποι δέκα είναι Γάλλοι (3), Ελβετοί (2), Ιρανοί (4), Αυστριακός και Κύπρια.

Οι γνωστοί-άγνωστοι έκαναν επίθεση και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στο κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού.












Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματός όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μολότωφ με προφανή στόχο να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Την ώρα που οι διαδηλωτές έφθαναν μπροστά από τη Βουλή οι
νεαροί πραγματοποίησαν την επίθεση στην ουρά της πορείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας άδραξαν την ευκαιρία και αντεπιτέθηκαν με πραγματικό στόχο να τρομάξουν τους διαδηλωτές.

Το θέμα έθεσε και στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζητώντας από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.











http://www.protothema.gr/greece/article/576393/pedio-mahis-ta-exarheia-ennea-prosagoges-apo-tin-elas/

4 σχόλια:

  1. Οι αλλοδαποί εξεμάνισαν διότι με το νέο ασφαλιστικό δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ποτέ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικα στα Εξαρχεια υπαρχει μια ιδιοτυπη κατασταση με αλλοδαπους καθε ειδους να κανουν παραεμποριο ειδων,ρουχων κλπ καθως και εμποριο ναρκωτικων.

    Για αυτο και η πορεια του Ρουβικωνα με τα οπλα (σκορπιον κλπ) λογω των διαμαχων με Αλβανους διακινητες - διπλα απ'το περιπτερο της πλατειας οπου ειναι η πιατσα τους.

    Και απο τους ιδιους τους ακροαριστερους συχναζοντες ή και διαμενοντες εκει τριγυρω δε μιλαει κανεις για να μη χαρακτηριστει ρατσιστης ή φασιστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ'αρχάς κάποιος να πει στο Πρώτο Θέμα (???) πως οι Κύπριοι είναι Έλληνες.
    Κατα δέυτερον ας δούμε το θέμα στην ουσία του. Η ΕΛΑΣ και οι ντόπιοι αναρχικοί είναι οι μόνοι που το έχουν πιάσει. Εξωστρέφεια. Συνάλλαγμα κύριοι. Πουλάμε Θέαμα στους Ευρωπαίους. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράσταης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποινικολόγοι καί Εἰσαγγελεῖς, ἀλλά καί σοβαροί φοιτητές τῆς Νομικῆς, βρεῖτε παρακαλῶ ποιά ἐγκλήματα συρρέουν, καί πῶς τιμωρεῖται:
    Ἡ ἐπίθεσις κουκουλοφόρων κατά ὀργάνων τῆς ἀστυνομίας ἤ κτιρίου τῆς ἀστυνομίας ἤ κατά διαδηλωτῶν, μέ στόχο ἄμεσο ἤ ἔμμεσο τήν διάλυση είρηνικῆς διαδηλώσεως, ἤ τήν ἀποτροπή συγκροτήσεως νέας διά τοῦ δικαιολογημένου φόβου πού ἐμποιεῖται στό κοινό, ἤ τήν πρόκληση ἐκρύθμου καταστάσεως στή ζωή τῆς πόλεως τῆς πρωτευσούσης μέ τήν εὐκαιρία ψηφίσεως νομοσχεδίου ἀπό τήν Βουλή, τιμωρεῖται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.