7/5/16

ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ???


ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ???07/05/201610:08
Και θα ειναι μερα μεσημερι??? ΟΧΙ στο δημοψηφισμα??? Και το προγραμμα της Σαλονικης??? Και η καταργηση του ΕΝΦΙΑ??? Και η 13η και 14η??? Και αυξηση βασικου μισθου??? Και καταργηση του πελατειακου κρατους??? ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ??? Εχει χασει πλεον το νοημα της η λεξη ΨΕΥΤΗΣ. Θα πρεπει να αντικατασταθει απο τη λεξη ΑΛΕΞΗΣ ή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βαζω ΑΝΘΕΛ γιατι αυτη ειναι ισοδυναμη του ΤΙΠΟΤΑ.

21 σχόλια:

  1. Εγώ να δεχθώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέμματα, αμ' τότε όλοι οι προηγούμενοι αρχιτέκτονες όλου αυτού του "υπέροχου" σημερινού τοπίου οι οποίοι και κυβέρνησαν (ας πάρουμε το πρόσφατο παρελθόν μόνο) τα τελευταία σαράντα χρόνια τι δημιούργησαν; Αυτοί ήσαν φιλαλήθεις; Γνώμονας τους ήταν η αλήθεια;; Και μπορούν να ομιλούν σήμερα; Και να κριτικάρουν; Τελικά ίσως το μόνο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που δέχτηκε να κυβερνήσει και να κληρονομήσει τα χρέη άλλων...μια τέτοια συζήτηση μάλλον είναι αδιέξοδη. Μοιάζει σαν το παιχνίδι με την κολοκυθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Γιάννη επειδή έκαναν εγκλήματα οι άλλοι, δεν πρέπει να καταγγέλουμε τους ψεύτες, τους πολιτικούς απατεώνες και τους τσαρλατάνους; Τι λογική είναι αυτή;

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή Γιάννη επειδή έκαναν εγκλήματα οι άλλοι, δεν πρέπει να καταγγέλουμε τους ψεύτες, τους πολιτικούς απατεώνες και τους τσαρλατάνους; Τι λογική είναι αυτή;

      Διαγραφή
    3. Είναι η λογική που μας έφτασε ως εδώ Σάββα..

      Διαγραφή
    4. @ Είπα εγώ να μην τους καταγγέλουμε; Απλώς και για την ιστορική αλήθεια, αν το δουμε ποσοτικά (και κάτι τέτοιο έχει την σημασία του) αθροιστικά αυτοί εδώ οι σημερινοί έχουν κάνει τα λιγότερα! Για αυτό και είπα περί...κολοκυθιάς!

      Διαγραφή
    5. @ Giannis G.

      ΟΚ, ξεκάθαρο. Απλά όπως διαβάζεται το κείμενο φάνηκε κάπως.
      Πρέπει να δούμε την μήτρα που γεννάει αυτά τα κόμματα.

      Δεν είναι ατυχία. Είναι αυτό το πελατειακό κομματικό σύστημα. Και επειδή βολεύει πολύ κόσμο, ειδικά αυτούς που έχουν προσβάσεις, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ αν δεν το απαιτήσουμε μαζικά. Και θα συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε και να λέμε "μήπως ο άλλος ήταν καλύτερος;"

      Διαγραφή
    6. @ Giannis G.
      Επειδή ανοίγεις μεγαλη κουβεντα εγω απλως θα σου θυμισω καποια πραγματάκια.
      Παντα είχαμε συνδιασει την δεξια με το κεφαλαιο,την στυγνη οικονομικη κυριαρχια,την υπακοή στους αμερικανους,την καταπατηση των εργασιακών συνθηκων και γενικα την δουλοποιηση των λαων στο ονομα του φιλελευθερισμου.Καλα μεχρι εδώ ;.
      Από την άλλη όχι μονο το ΚΚΕ αλλα και ο Συριζα και οι λοιπες αριστερόστροφες κινησεις ευαγγελιζονταν τα τελειως αντίθετα και μαλιστα στην κορυφη της 'ιδεολογιας' τους ειχαν τον ανθρωπο (sic).
      Μεσα λοιπον στην θυελλα των μνημονιων που εφερε ο ολιγιστος γιωργακης με συνεχιστες των χοντρο-γυαλακια,ο Συριζα διαλαλουσε την 'ανθρωπινη' πραματια του και το καταλευκο παρελθον του στις μιζες κλπ.,κερδίζοντας τους απελπισμένους αφου το 3.5% δεν το αγγιξε κανενα μαγικο ραβδι ώστε να γινει 20%,(τοσο ηταν το πραγματικο ποσοστο του Συριζα επι των ψηφισαντων).
      Λες να ξεχασε ο Ελληνας ως δια μαγειας τις ιδεοληψίες του Συριζα,να ξεχασε την Δραγωνα,την Ρεπουση,την Σια,τον Πετρου,τον Φιλη,την Τασια,τις παρελασεις με σκοπιανούς που τους εχριζε Μακεδόνες,την Χαρα με τους αγωνες της για Ελλαδα,τον Βαλιανατο να φιλιεται στα θεωρεια της Βουλης κλπ.
      Για να μην αναφερθώ σε καποια αλλα θεματα της πολης των Εξαρχειων η την τουμπα του δημοψηφίσματος,τον Γιανη,τον Αιγηνητη παπου με την πισινα,κατι ξεχασμένα διαμερίσματα του Σταθακη κλπ.
      Όλα αυτά νομιζεις φιλε μου ότι ξεχαστηκαν ακαριαιως,οχι, αλλα η απελπισια είναι κακος συμβουλος.
      Βλέπεις λοιπον ότι η ζυγαρια σου δεν θα πρεπει να μετραει ποιος είναι πιο κακος αλλα και ποιος ηταν και πιο ανέντιμος στις υποσχέσεις πανω σε εξαθλιωμένους ανθρώπους αφου το βαρυτερο οπλο στην φαρετρα του Συριζα ηταν η επικαλουμενη ηθικη του.

      Διαγραφή
    7. @ niko νικο
      το ξέρω και ήμουν σίγουρος πως οτι έγραψα θα εκλαμβανόταν γενικά..."κάπως", το 'χει η εποχή βλέπεις να παρεξηγούνται οι προθέσεις όλων μας κι αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων, απλώς δεν δίνω συγχωροχάρτι στους προηγούμενους που άσκησαν την εξουσία επι δεκαετίες επειδή ετούτοι εδώ οι σημερινοί τα έκαναν επίσης μαντάρα και βασιζόμενοι ακριβώς σ' αυτό επιδιώκουν την επάνοδο τους στην κουτάλα! Το ζήτημα είναι να ξεφύγουμε όπως λες απο την διαρκή ερώτηση "μήπως ο άλλος ήταν καλύτερος". Είναι εφικτό; Δεν το ξέρω.

      Διαγραφή
    8. @ Giannis G
      Εγώ το έχω λύσει μέσα μου. Μιλάμε για ακριβώς το ίδιο σύστημα. Λέγεται πελατειακό κομματικό κράτος, και όλες οι διαφορές είναι σε λεπτομέρειες και στην ρητορική για να δικαιολογείται η διαφοροποίηση. Κανείς τους δεν έχει όραμα για την χώρα. Το μόνο όραμα είναι η εξουσία. Κι αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος εκεί μέσα σ'αυτά τα κόμματα που θέλει κάτι ουσιαστικό απλά τον κάνουν πέρα.

      Τώρα, πως θα βγούμε απο την παγίδα της κομματοκρατίας δεν το ξέρω. Μία περίπτωση είναι με την ολική κατάρρευση της χώρας.

      Διαγραφή
  2. Aυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόστυχο, υποσχέθηκε, συνειδητά απατεωνίστικά, σωτηρία σε ένα βασανισμένο λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ τώρα η νυν ανιπολίτευση δεν υπόσχεται και πάλι "σωτηρία" ε; Δεν ξέρω τι μπορεί να μας βγάλει όλους απο αυτό το φαύλο κύκλο ειλικρηνά, πάντως σίγουρα όχι όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία του.

      Διαγραφή
    2. Μα για αυτό όταν ξαναγίνουν εκλογές το ποσοστό της αποχής θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών του Σεπτεμβρίου

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ υπέρ της αποχής, ίσως το "μη χείρον βέλτιστον" να ισχύει, εξαρτάται και πάλι όμως τι εννοεί ο καθένας χείρον και τι βέλτιστον πάντως και κατά πόσο μπορεί κάποιος να δει τη συνολική εικόνα, όπως καταλαβαίνεις τα πάντα είναι αρκετά ρευστά και άκρως υποκειμενικά φίλε Γιώργο.

      Διαγραφή
    4. Και εγώ δεν είμαι υπέρ της αποχής, όμως είναι μια πραγματικότητα που την δημιούργησε η αθλιότητα και ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων

      Διαγραφή
  3. Το ένα μετά το άλλο δημοσίευμα στο εξωτερικό αποκαλύπτουν την οργανωμένη επίθεση των "εταίρων και των υπερατλαντικών συμμάχων" για την οικονομική και όχι μόνον, εξόντωση της χώρας.

    Ας μην ξεχνάμε τις εγκληματικές ευθύνες των Παπανδρέου - Σαμαρά και του χοντρού απατεώνα στην διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης όταν με τα χαράς και μεγίστης υπερηφάνιας έβαζαν όλες τις υπογραφές στα χαρτιά που τους πασάρανε οι Ευρωμαφιόζοι και το Αμερικάνικο ΔΝΤ.

    Ας δούμε και κάποια κριτική για αυτούς, γιατί όσο δεν βλέπουμε το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι καλώς καμωμένα τα έργα των προηγούμενων και αλοίμονο μη τυχόν και πετύχουν οι νέοι και μείνουμε χωρίς διαπλοκή και Γερμανοτσολιάδες.

    Υ.Γ. Όταν γράφω για κριτική δεν εννοώ ανάλογα εμετικά δημοσιεύματα με αυτά του κομιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ιστορική αλήθεια και οχι για τη ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ αλήθεια ο Σύριζα έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης με τους λοιπούς συντελεστές της ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Αποδομεί τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου συστηματικά απ΄τη μεταπολίτευση και μετά δίνοντας το δικαίωμα στις διάφορες Χρυσές Αυγές να καπηλεύονται την υπόθεση της πατρίδας. Όπου ανέλαβε θέσεις ευθύνης όπως στα πανεπιστήμια και γενικότερα στην παιδεία όπου είχε ηγεμονικό ρόλο τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. (Με ευθύνη της ροζ Αριστεράς έχει διαλυθεί το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο). Είναι ένα κόμμα παλαιοπασόκων καθώς οι τελευταίοι μόλις έδυσε ο μεγάλος πράσινος ήλιος και τελείωσε το φαγοπότι μετακόμισαν στο Σύριζα για νέες περιπέτειες... Τα εγκλήματα που έχουν κάνει στη χώρα αναλογικά με το χρόνο που ασκούν εξουσία είναι περισσότερα απο οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση.
    Ως γνήσιοι φασίστες έχουν επιβάλει τη λογική της ενιαίας σκέψης κατηγορώντας όποιον τους καταγγέλλει ως δήθεν Σαμαροβενιζελικό πασοκοδεξιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε κυριε,
      η Χ.Α. δεν "καπηλευεται την υποθεση της Πατριδος". Ειναι το μόνο κομμα που εκφραζει την Ιδεα της Πατριδος και πληρωνει βαρυτατο τιμημα γι΄αυτο.
      Η διαλυση των πανεπιστημιων , αλλά και γενικη διαλυση των παντων στην Χωρα, δεν ειναι ευθυνη μόνον του ΣΥΡΙΖΑ. Η Παιδεια, η Οικονομια, ο Στρατος, η Αστυνομια, τα παντα ειχαν διαλυθει απο το 1974 και μετα, με την απολυτη ευθυνη των αθλιων κυβερνησεων της Μεταπολιτευσεως.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι κομμουνιστικο κομμα.
      Ακομη και την λεξη κομμουνισμος, δισταζουν να την εκστομισουν οι λεγομενοι "δεξιοι". Αντ΄ αυτης χρησιμοποιουν την λεξη "φασιστες", αποτελεσμα κι΄αυτο της υπερ40ετους πλυσεως εγκεφαλων απο τα "Μεσα Μαζικης Προπαγανδας".
      Ο Οργουελλ απεδειχθη προφητης, γραφοντας για την "νιου σπηκ".

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Π.Π.
      Με πολύ σεβασμό στην ευγένεια σας, αλλά η πατρίδα δεν είναι υπόθεση ιδεολογιών είτε αυτές είναι δεξιές είτε αριστερές. Άλλωστε και οι δυο μεγάλες πολιτικές ιδεολογίες είναι εισαγόμενες, παράγωγα του διαφωτισμού που είχε ανάγκη η εσπερία για εξέλθει στη μετα-φεουδαλική εποχή. Ανήκουμε σε μία παράδοση πολύ πιο προχωρημένη πνευματικά και ανθρωποκεντρικά που καμία ανάγκη δεν έχει ειδικά σήμερα - που νεοτερικότητα καταρρέει - απο αυτου του είδους τις παρωχημένες ιδεολογίες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για ρόλο που έπαιξαν τα "Μεσα Μαζικης Προπαγάνδας" όπως τα λέτε.
      Όσο για τη λέξη κομμουνισμός συνειδητά δεν την αναφέρω γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με ψυχασθενείς απατεώνες.

      Διαγραφή
    3. Φιλτατε Α.Τ.
      θα ηθελα, αν μπορουσατε να γραφατε: "στα διαφορα Κ.Κ.Ε. που καπηλευονται την υποθεση της Πατριδος" (και οχι μονον της Πατριδος, αλλά και την Ιστορια, τους εργαζομενους και τους αγωνες τους, την ενημερωση και αλλα πολλα).
      Αλλα δεν το βλεπω να το κανετε. Αντιθετα, αποφευγετε και να αναφερετε ακομη τον κομμουνισμο με το ονομα του.

      Διαγραφή
    4. @ Π.Π. Βεβαίως. Η Χ.Α με την γερμανόφερτη ναζιστική της σκέψη περί "καθαρότητας" της κακιάς ώρας... Αγαπητέ, η Χ.Α είναι εκεί για να αποτελειώσει την δουλειά και να μας πουν κι απο πάνω πως φταίμε εμείς. Είτε το ξέρουν οι οπαδοί της και η ηγεσία της είτε όχι.

      Όσο ανεβαίνει η ΧΑ Θα τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί του Ελληνισμού και θα τρίζουν τα κόκαλα του Καραϊσκάκη και του καπετάν Κώττα..

      Διαγραφή
  5. Αρκετά πια με αυτήν την καραμέλα περί άλλων που κυβέρνησαν....Το να επικαλούνται κάποιοι ακόμα και τώρα,πως ο σύριζα είναι κάτι διαφορετικό από αυτούς που κυβερνούσαν μέχρι τώρα,δείχνει ή παντελή άγνοια και παρεξηγήσιμη αφέλεια(επιεικώς) ή απλά ότι είναι εγκάθετος συριζαίος....Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν βλέπει ότι το 90% των συριζαίων υπουργών και βουλευτών και στελεχών που βάλαν στη δημόσια διοίκηση είναι πασόκ,των ανελ επίσης πρωην νδ !! Και μάλιστα τα χειρότερα κομμάτια τους...Το υπόλοιπο είναι κρατικοδίαιτοι εκατομμυριούχοι που τρώγαν από το σύστημα (π.χ.κατρουγκαλος επι σημιτη) και το παίζαν ταχα αριστεροί...ήμαρτον δηλαδή...πουλούσανε αντιμνημόνιο μέχρι τώρα στους αδαείς - ασχέτως αν κάποιοι σαν την Τζακρη και τον Μιχελογιαννάκη τα ψηφίσαν όλα !- μας τελείωσε κι αυτό...Φτάνει,ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.