17/5/16

Εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου με πρωτοβουλία Τσίπρα


Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Καστρί το βράδυ της νίκης του ΠΑΣΟΚ. Διακρίνοντα οι Γ. Χαραλαμπόπουλος, Μάργκαρετ και Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Λαλιώτης
Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Καστρί το βράδυ της νίκης του ΠΑΣΟΚ. Διακρίνοντα οι Γ. Χαραλαμπόπουλος, Μάργκαρετ και Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Λαλιώτης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ 
 Προβληματισμό προκαλεί στη Χαρ. Τρικούπη η διαχείριση της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Βουλής και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Oπως αποκάλυψε χθες η «Κ», στην εκδήλωση θα είναι παρών ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και διά του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση ζητήθηκε η συνδρομή από την κ. Φώφη Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάτι μάλλον φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η κ. Γεννηματά έστειλε χθες επιστολή στον κ. Βούτση με την οποία εξήρε την πρωτοβουλία, ωστόσο ζήτησε να προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου, «στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και της κυβέρνησης και αμέσως μετά να γίνουν, με την παρουσία όλων μας, τα εγκαίνια της έκθεσης που οργανώνει η Βουλή». Η πρόταση της κ. Γεννηματά ουσιαστικά αποσκοπεί στο να αφαιρεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα αξιοποίησης τιμητικής εκδήλωσης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Με τον τρόπο αυτό πρακτικά αντιμετωπίζει και μία επιπλέον διαχειριστική δυσκολία. Το γεγονός ότι από το γραφείο του κ. Βούτση έχει ήδη ζητηθεί βοήθεια και από τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έχει και την κυριότητα του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Το συγκεκριμένο Ιδρυμα είχε πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 μια φωτογραφική έκθεση (η οποία, μάλιστα, περιόδευσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας) για τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, το υλικό της οποίας ζητήθηκε από τον κ. Φίλ. Πετσάλνικο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση της Βουλής δεν αποκλείεται να παραστούν και συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

http://www.kathimerini.gr/859929/article/epikairothta/politikh/ekdhlwsh-gia-ton-andrea-papandreoy-me-prwtovoylia-tsipra

6 σχόλια:

  1. Τυμβωρυχεία.
    Και τι προσδοκούν από το μακάβριο αυτό καρναβάλι ωραιοποίησης ενός ολετήρα που κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε ό,τι το δυνατόν για να τον ξεχάσουμε;
    Τι άλλο; παρά τις ψήφους των αμετανόητων νοσταλγών τής εποχής τού party με τα δανεικά κι αγύριστα που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα εγγόνια μας.
    Και μην παραλείψουν να κρεμάσουν και μιάν επιγραφή με την φράση που είχε πει το 1985 όταν τού είπαν ότι υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης τής χώρας μετά 30 χρόνια (=2015) λόγω των υπερχρεώσεων από τον υπερδανεισμό που μεθόδευε για να πουλάει δήθεν "φιλολαϊκή" πολιτικη: "Το ξέρω, αλλά εγώ δεν θα ζώ τότε" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «-Σάς πήραμε σάς πήραμε μιάν όμορφη κοπέλα .
      -Μάς πήρατε μάς πήρατε μια παλιοκατσιβέλα» .
      «-Σάς πήραμε σάς πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο"
      -μάς πήρατε μάς πήρατε βαρέλι δίχως πάτο» .
      Είναι διάλογοι μέρος παιδικών ομαδικών παιχνιδιών κάπου εκεί στις δεκαετίες μέχρι και τού '70 (φαντάζομαι-οι μνήμες μου είναι παλιότερες).
      Στις λαϊκές γειτονιές μας.
      Κάπως σαν τώρα που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ τής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (βεβαίως, βεβαίως!) Ποιός τραγουδάει τι και ποίος απαντάει πώς ... είναι άλλη ιστορία.
      Ότι θα έφτανε βέβαια η έκφραση τής Κυβερνώσης Αριστεράς να διεκδικεί ως καμάρι της τον πλιατσικολόγο τής Αριστερής ιδεολογίας και τού Ελληνικού Αριστερού Κινήματος .... ποιός να το έλεγε;;

      Πώς το είπε στην ρεζέρβα ο Διονύσης Σαββόπουλος ;
      "Ο πρώτος προβοκάτορας απ’ όλους στη ζωή μου
      είναι η αφεντιά σου που αντιγράφει τη φωνή μου.
      άλλαξες το σώμα μου με έπιπλα και σκεύη
      σαν τον σοσιαλισμό που σε βολεύει.
      Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
      εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
      παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
      απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα."

      Διαγραφή
  2. Μαλλον ο Αλεκσης θελει να βεβαιωθει ότι υποδύεται πιστα τον Α.Π. και επομένως μπορει να τον διαδεχθεί επαξιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως πάντα έτσι και τώρα!

    ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ !
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ !

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.