17/5/16

Η Γερμανία προσφέρει δουλειά στους πρόσφυγες με 1 ευρώ την ώρα!

Εν αναμονή της χορήγησης ασύλου
Η Γερμανία προσφέρει δουλειά στους πρόσφυγες με 1 ευρώ την ώρα!
Το πρότζεκτ «one euro jobs» έρχεται να δώσει απάντηση στο πρόβλημα της απασχόλησης των προσφύγων που ζουν στην Γερμανία και δεν έχουν την δυνατότητα να εργαστούν κανονικά

Εύα Παυλάτου
Ο 23χρονος Zaid έφθασε στο Βερολίνο πριν έξι μήνες μαζί με τον πατέρα και την αδελφή του. Ο νεαρός άντρας ζούσε στην πόλη Hilla, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης στο Ιράκ και καθώς η εμπόλεμη κατάσταση «φούντωνε» όλο και περισσότερο στην περιοχή, ο Zaid αναζήτησε καλύτερη τύχη στην Γερμανία.

Τώρα, κάθε μέρα από τις 18:30 μέχρι τις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα), μαγειρεύει και σερβίρει άλλους πρόσφυγες από το Ιράκ, την Μολδαβία, την Συρία και το Αφγανιστάν, σε ένα αθλητικό κέντρο που έχει μετατραπεί προσωρινά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων. Για την εργασία που κάνει ο Ιρακινός πρόσφυγας αμείβεται με ένα ευρώ την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνει 84 ευρώ τον μήνα από την εργασία του και 143 ευρώ τον μήνα από το γερμανικό κράτος μέχρι να του εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.


Ο  23χρονος Ιρακινός είναι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που εργάζονται στην Γερμανία με αμοιβή ένα ευρώ την ώρα σε εργασίες, όπως είναι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, το κλάδεμα των φυτών και η επισκευή ποδηλάτων. Στόχος των γερμανικών αρχών οι άνθρωποι αυτοί να έχουν κάποια απασχόληση και παράλληλα, να ενσωματώνονται με αυτό τον τρόπο στην γερμανική κοινωνία καθώς δεν επιτρέπεται να εργαστούν κανονικά και περνούν τον χρόνο τους μέσα στα κέντρα υποδοχής, ενώ περιμένουν να τους εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.


Στην Γερμανία οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να εγκριθούν. Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Andrea Nahles έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει 100.000 παρόμοιες θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες, που τις χαρακτήρισε «τραμπολίνο» στην αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής στο Βερολίνο απασχολούνται με αυτό το πρότζεκτ 3.925 πρόσφυγες που ζουν προσωρινά σε 75 κέντρα φιλοξενίας, ενώ στην Βαυαρία απασχολούνται 9.000 πρόσφυγες με ένα ευρώ την ώρα. Η χώρα έχει δεχθεί μεγάλα κύματα προσφύγων και υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, ότι φιλοξενεί 1.1 εκατ. πρόσφυγες.

http://www.protothema.gr/world/article/578607/i-germania-prosferei-douleia-stous-prosfuges-me-1-euro/

6 σχόλια:

  1. Καπου στο αρθρο διαβασα και για προσφυγες απο την Μολδαβια. Δεν ξερω τι εννοουσε η συντακτης αναφεροντας τους Μολδαβούς ως προσφυγες. Ξερω ομως πολυ καλα οτι, η Γερμανια δεν μπορει και δεν θελει αν απασχολησει σε ΚΑΜΙΑ εργασια, τους μουσουλμανους απο την Μεση Ανατολη και την Αφρικη. Δεν τους χειαζεται! Δεν χρειαζεται φτηνο εργατικο δυναμικο, οπως πιπιλιζει τα μυαλα σε μας τα "Κουστούμπια" (κουτά στα Ηπειρωτικα), ο καθε Κουστουμπας. Η Γερμανια εχει στο πιάτο της 20 εκατομμυρια Ουκρανους ανεργους, Πολωνους, Μολδαβους...που της δινουν και γεωπολιτική ενισχυση, που ειναι ειδικευμενοι εργάτες, μαθεμενοι στην δουλεια, πολιτιστικα συγγενείς, λευκοι και Χριστιανοι. Οι Λαθρομεταναστες, εχουν παει στην Γερμαμια για τα επιδοματα. Για τζαμπα φαι, υπνο, πιοτο και Τζιχαντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολολάθος.
      Διαβάστε το άρθρο πριν να προβείτε σε ισχυρογνώμονες δηλώσεις διαψεύσεων αποκαλυπτικών άρθρων, στο κάτω κάτω δεν έχετε προσβάσεις σε όσους πληροφορίες διαθέτουν οι δημοσιογράφοι των μεγάλων εφημερίδων και πρακτορείων ειδήσεων.

      Λέει το άρθρο ότι υπάρχουν Μολδαβοί πρόσφυγες σε κάποιο αθλητικό κέντρο (παραπομπή), τι το περίεργο, που άλλου να πάνε οι Μολδαβοί; -και εσάς που το αμφισβητήσετε, γιατί να σας πιστέψουμε, έχετε πηγές;

      > Ξερω ομως πολυ καλα οτι, η Γερμανια δεν μπορει και δεν θελει αν απασχολησει σε ΚΑΜΙΑ εργασια, τους μουσουλμανους απο την Μεση Ανατολη και την Αφρικη.<
      Μα το άρθρο ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζει, και το τεκμηριώνει, και εγώ, προσωπικά σε απάντηση λέω ότι «η Γερμάνια μπορεί και θέλει να απασχολήσει σε όλες τις εργασίες, τους μουσουλμάνους από την Μέση Ανατολή και την Αφρική», άλλωστε το επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις των εκπροσώπων των γερμανικών ενώσεων εργοδοτών .

      Άλλος ο Πολωνός, ο Ρουμάνος, άλλος ο Ουκρανός, ο Μολδαβός.
      Για εποχιακές εργασίες, οι πρώτοι απασχολούνται νόμιμα με συμβάσεις με 6 ευρώ την ώρα, για τους δεύτερους τρέχε και γύρευε.

      Προς το τι λοιπόν το πιπίλισμα στα μυαλά μας του κάθε Κουστούμπα στο παρόν ιστολόγιο;

      > Οι Λαθρομεταναστες, εχουν παει στην Γερμαμια για τα επιδοματα. Για τζαμπα φαι, υπνο, πιοτο και Τζιχαντ!<
      Ναι, είναι γνωστή η γενναιοδωρία των Γερμανών, ιδίως των Γερμανών εργοδοτών! Να είσαι πάντα καλά να μας κάνεις να γελάσουμε!

      Διαγραφή
    2. @ Κριστιαν.
      Αγαπητε, ουδεις διεψευσε το αρθρο σας ουτε επικαλεστηκε εγκυρότερες πηγες από τις πηγες των εγνωσμενων δημοσιογραφων.
      Απλως ,εγω τουλάχιστον σαν εργοδότης,εαν ημουν,θα προτιμουσα έναν εργαζομενο από χωρας της Ευρώπης παρα από χωρα της Ασιας η της Αφρικης για πολλους λογους,φυσικα όχι με ρατσιστικα κριτήρια.

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι άλλο ζήτημα και δεν αφορά το άρθρο.
      Η λογική του εργοδότη (όχι εάν ήσουν, εγώ ήμουν και είμαι) είναι όμως τελείως διαφορετική, παιζεί τεράστιο ρόλο η επιβιώση της εταιρίας, δηλαδή τα έξοδα, ο ανταγωνισμός και φυσικά το τι βρίσκεις στην προσφορά εργασίας.

      Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες εργοδότες θα ήθελαν να δράσουν όπως το λες -και συμφωνώ- άλλα το ίδιο δεν ισχύει για τους Γερμανούς!

      Διαγραφή
  2. Οι ισχυρές χώρες εδώ και αρκετούς αιώνες επιλέγουν μελετημένα ποιούς ξένους θα φέρουν στον τόπο τους ως δούλους.

    Κάθε τέτοια χώρα, με την εισαγωγή των ανάλογων δούλων, αυξάνει την επιρροή της στη χώρα προέλευσης των δούλων. Οι δούλοι συνήθως γίνονται όργανα της ισχυρής χώρας που τους ταϊζει, και ασκούν επίδραση πάνω στις χώρες προέλευσής τους, υπέρ της χώρας των αφεντικών τους.

    Η Αγγλία θέλει να εισάγει δούλους όχι μόνο από όλο τον πλανήτη, αλλά ειδικά από χώρες τις οποίες θέλει να έχει στο χέρι. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Γαλλία, η Γερμανία κτλ. Θέλουν τους μουσουλμάνους για τους δικούς τους λόγους.

    Περι του Γερμανικού ανοίγματος προς την Συρία, έγινε κατόπιν στρατηγικού σχεδιασμού και όχι από τύχη. Η Γερμανία καταλαμβανει το ένα μετά το άλλο τα εδάφη που είχε στα χερια της η Ρωσία. Με τόσους Σύρους μέσα της, πιστεύω ότι είναι ζητητα χρόνου η Γερμανία να πάρει τον ουσιαστικό έλεγχο της Συρίας. 5, 10, 20 χρόνια; Δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι Γερμανοί ακολουθούν την ίδια γεοστρατηγική κατεύθυνση εδώ και 150 χρόνια.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.