6/5/16

Είμαστε όλοι… Βέλγοι;

Νέα γενετική ανάλυση εντόπισε μια φυλή από την οποία κατάγονται οι Ευρωπαίοι
ΒΕΛΓΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
"Εμεις είμαστε από το Μολεμπεεκ, εσείς;"
"Κ' εμείς!"
     

Η νέα μελέτη υποδεικνύει μια αρχαία φυλή που αρχικά ζούσε στην κεντρική Ευρώπη ως εκείνη από την οποία κατάγονται όλοι οι Ευρωπαίοι

Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία οι μισοί σύγχρονοι Δυτικοευρωπαίοι κατάγονται από έναν «βασιλιά» της Εποχής του Χαλκού, ο οποίος ζούσε πριν από περίπου 4.000 χρόνια και υπήρξε ο γενάρχης μιας δυναστείας ευγενών, οι οποίοι σταδιακά εξαπλώθηκαν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, δίνοντας τέλος στις λιγότερο ιεραρχικές κοινωνίες που είχαν προηγηθεί. Μια νέα γενετική ανάλυση υποδεικνύει μια φυλή που ζούσε πριν από 35 χιλιάδες έτη στις περιοχές του σημερινού Βελγίου από την οποία σύμφωνα με τους ερευνητές κατάγονται όλοι οι Ευρωπαίοι.
Τα ευρήματα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ανέλυσαν το γονιδίωμα δεκάδων ανθρώπων που ζούσαν πριν από 45 χιλιάδες ως και πριν επτά χιλιάδες έτη στην Ευρώπη. Εχει διαπιστωθεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έφτασε στην ευρωπαϊκή ήπειρο πριν από περίπου 45 χιλιάδες έτη. Όμως δεν έχει φωτιστεί το πώς οι πληθυσμοί των σύγχρονων ανθρώπων κινήθηκαν στην ήπειρο και σε ποιες περιοχές εγκαταστάθηκαν πριν την κομβική για την μετέπειτα παρουσία και εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών εμφάνιση της γεωργίας.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πριν από 35 χιλιάδες έτη υπήρξε μια ομάδα ανθρώπων που ζούσε σε  περιοχές της κεντρικής Ευρώπης και ειδικότερα στις περιοχές του Βελγίου. Η ομάδα αυτή σύμφωνα με τους ερευνητές είναι εκείνη από την οποία κατάγονται απευθείας οι σημερινοί Ευρωπαίοι. Οι ερευνητές στο άρθρο τους στην επιθεώρηση «Nature» αναφέρουν αυτή την φυλή ως τους «ιδρυτές πατέρες» των Ευρωπαίων.

Επίμονη φυλή
Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η ομάδα αυτή κυριάρχησε για περίπου δύο χιλιάδες έτη αλλά πριν από περίπου 33 χιλιάδες έτη κάποια άλλη φυλή έκανε δυναμικά την εμφάνιση της στην Ευρώπη έθεσε στο περιθώριο την προηγούμενη και κυριάρχησε στην ήπειρο. Η μελέτη δείχνει ότι οι… ιδρυτές πατέρες δεν εξαφανίστηκαν αλλά εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της ιβηρικής χερσονήσου. Εκεί η φυλή αυτή κατάφερε να προστατευτεί σε σημαντικό βαθμό από την τελευταία μεγάλη εποχή παγετώνων που χτύπησε την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη εποχή παγετώνων έφτασε στο αποκορύφωμα της πριν από περίπου 25 χιλιάδες έτη και έληξε τελικά πριν από περίπου 12 χιλιάδες έτη.
Οι κλιματικές συνθήκες εξόντωσαν όπως φαίνεται τις άλλες μεγάλες φυλές επιτρέποντας στην «προστατευμένη» αρχαία φυλή να ξεκινήσει μια νέα πετυχημένη εκστρατεία αποίκησης της ηπείρου η οποία ξεκίνησε πριν από 19 χιλιάδες έτη. Τελικά σύμφωνα με την μελέτη η φυλή αυτή κατάφερε να κυριαρχήσει για άλλα πέντε χιλιάδες έτη και τελικά αντικαταστάθηκε οριστικά αυτή τη φορά από πληθυσμούς που ζούσαν στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ευρώπης και ειδικότερα στις περιοχές πέριξ της Ελλάδας και της Τουρκίας οι οποίοι αποίκησαν με επιτυχία την ήπειρο.

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=796810&wordsinarticle=%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%3b%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9%3b%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%BF%CE%B9

27 σχόλια:

  1. Ναι, και είχαν χτίσει προϊστορικό οικισμό με κοινοτική επιδότηση κοντά στο σημερινό κτίριο της ΕΕ...δεν πάνε να τραγουδάνε όσο θέλουν, όταν εμείς οι Μεσογειακοί, οι Αλπικοί και οι Αρμενοειδείς της ανατολικής Μεοσγείου ανακαλύπταμε τα βασικά για την επιβίωση του ανθρώπου όλοι αυτοί βρισκόντουσαν σε ημιάγρια κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,

      Δεν είμαι σίγουρος για το εάν εκφράσεις του τύπου "...όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια...", μας συμφέρουν.

      Αν το καλοσκεφτεί κανείς, μετά από τόσα χρόνια "αυτοί" βελτιώθηκαν και διαπρέπουν, έχουν οργανώσει τα κράτη τους, προστατευουν τους πολίτες τους, με λίγα λόγια έκαναν άλματα προς τα εμπρός. Την ίδια στιγμή "εμείς", πάμε από το κακό στο χειρότερο και θυμίζουμε κάποιο αρρωστημένο μείγμα Λατινοαμερικανικής δικτατορίας και κεντροΑφρικανικής λαϊκής δημοκρατίας.

      Όπως και να το δεις, αναπολώντας που είμασταν "εμείς" και που ξεπέσαμε, την ίδια στιγμή που οι "άλλοι" μας εφτασαν και μας ξεπέρασαν και η σύγκριση του πριν με το μετά, δεν μας πολυσυμφέρει. Το οτι εμείς ως ανόητα εγγόνια καταφέραμε να καταστρέψουμε ότι δημιούργησαν οι σοφοί και προνοητικοί παπούδες μας, ε δεν το λες και καλό!

      Διαγραφή
    2. Mα δεν αναφέρομαι μόνο στους Έλληνες, άλλοι λαοί της περιοχής μας ανακάλυψαν τα βασικά της ζωής. Και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ξεπεσμένοι είναι και θα το αποδείξουν για μια ακόμη φορά προσεχώς, αν και δεν ανέβηκαν και ποτέ για να ξεπέσουν, αυτοί οι άνθρωποι για να συμπεριφερθούν κάπως ανθρώπινα πρέπει στο σπιτικό τους να περισσεύει το ψωμί

      Διαγραφή
  2. Πράγματι, καταπληκτικό! Λίγη ἀκόμη τέτοια ἔρευνα, καί θά μάθουμε τά αὐτονόητα γιά μιά καθώς πρέπει "Νέα Τάξη Πραγμάτων:
    Ὅτι δηλαδή ὅλοι οἱ ἡγέτες της εἶναι οἱ γνήσιοι εὐγενεῖς τοῦ ἀνθρωπίνου γένους, πού κυριάρχησαν ἀρχικά στήν Εὐρώπη καί στήν Ἀσία, ὕστερα πάγωσαν ἀρκετά κατά τήν ἐποχή τὼν παγετώνων, κρυπτόμενοι ἐπί δέκα χιλιετίες καί πάνω μέσα στίς σπηλιές τῃς σημερινῆς Ἱσπανίας καί Πορτογαλίας. Ὅτι ἐκεῖ ἐπιβίωσαν τρώγωντας μαμούθ, βρύα καί μούσκλια.
    Τότε ἦταν πού ἀπό τό πολύ τό κρύο ἀπέκτησαν γαλάζιο αἷμα καί φοβερή ψυχραιμία, ἀλλά βγῆκε ὁ ἥλιος, καί ἔχασαν προσωρινά τήν ἐξουσία ἀπό τούς Μεσογειακούς λαούς, δηλαδή γιά μερικές χιλιετίες.
    Εὐτυχῶς, τώρα τήν ξαναπῆραν, συγκροτώντας τό ΝΑΤΟ, τήν Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, καί τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, καί κατασκευάζοντας μύθους.
    Καί μιά ἀφελής ἀπορία: Πῶς κατάλαβαν οἱ ἐρευνητές τοῦ Χάρβαρντ ὅτι κάποιος "...«βασιλιάς» της Εποχής του Χαλκού, ζούσε πριν από περίπου 4.000 χρόνια και υπήρξε ο γενάρχης μιας δυναστείας ευγενών ...οι οποίοι σταδιακά εξαπλώθηκαν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη..." καί ὅτι "ότι πριν από 35 χιλιάδες έτη υπήρξε μια ομάδα ανθρώπων που ζούσε σε περιοχές της κεντρικής Ευρώπης και ειδικότερα (ἰδίως;) στις περιοχές του Βελγίου, ..... από την οποία κατάγονται απευθείας οι σημερινοί Ευρωπαίοι";
    Αὐτοί ξεπέρασαν ἀκόμη καί τόν "ἐπιστημονικό ρατσισμό" τῆς ἀνθρωπολογίας τοῦ Χἰτλερ καί τοῦ Χίμμλερ. _Καί γιά ἠλίθιους μᾶς περνᾶνε οἱ ἐρευνητές τοῦ Χάβαρτν, καί, ὅπως φαίνεται, ἔχουν μεταξύ τους κάτι μπουμπούκια "φοιτητές" ....
    (ΥΓ. Μετά τούς δικούς μας πού βγάλανε λέει τό Χἀρβαρτν καί πού μᾶς τούς ἔστειλαν γιά νά μᾶς κυβερνήσουνε, γνωρίζουμε ὅτι τό Χάρβαρντ ἀπό τήν μία βγάζει ἀστέρια, καί ἀπό τήν ἀλλη βγάζει καί κολοκύθια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν περίπου 10 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) είχε δημοσιεύσει κάποιος Τούρκος καθηγητής μια "μελέτη" που υποστήριζε και "αποδείκνυε" πως οι σύγχρονοι Βέλγοι, κατάγονται από τους Τούρκους. Τότε βέβαια, η επιστημονική κοινότητα είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια, οπότε 1-2 χρόνια αργότερα ο ίδιος επανήλθε και υποστήριξε εκ νέου οτι και οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί κατάγονται από τους Τουρκους.

    Σήμερα, δεν θα μου φαινόταν τίποτε περίεργο - ακόμη και να επανέλθει και πάλι ο ίδιος και να προσπαθήσει να συνδέσει τις θεωρίες του και να επιχειρήσει να πείσει οτι ο κόσμος όλος, προέρχεται από τους Τούρκους. Εδώ, έχουν πείσει τον εαυτό τους και αρκετά εκατομμύρια Δυτικούς οι Σκοπιανοί οτι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου, κι άλλους τόσους οι Τούρκοι οτι οι Ίωνες ήταν Τούρκοι, ο Πρίαμος ήταν πρόγονός τους και πως οι αρχαιότητες στα μικρασιατικά παράλια ήταν δημιουργήματα των παπούδων τους αφού ως τετοια διαφημίζονται.

    Αλλά δεν ανησυχώ! Γιατί να ανησυχήσω? Εμείς, έχομεν "ψαλμούς"! Θα αντιμετωπίσουμε κάθε δόλιο Τούρκο παραχαράκτη της παγκόσμιας Ιστορίας με γνήσια, χριστιανορθόδοξη "επιστήμη" βγαλμένη κατ' ευθείαν από τον Μεσαίωνα. Και πριν προλάβει ο ανωτέρω αξιότιμος σοκρατεζ αλεχαντρινοc να με κατηγορήσει, θα τον παραπέμψω στην ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στο οποίο αναφέρεται ρητώς, οτι η Δημιουργία του κόσμου (η πραγματική επιστήμη το ονομάζει Big Bang) συνέβη γύρω στις 5508 π.Χ. Κάποιοι περισσότερο τολμηροί "πατέρες" της εκκλησίας, έχουν ορίσει με ακρίβεια ώρα και μέρα.

    Δεν τα λέω εγώ! Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τα λέει! Εδώ: http://www.jerusalem-patriarchate.info/main/page/%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9

    ΥΓ. Να υπενθυμίσω, οτι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που υποστηρίζει οτι η Δημιουργία του σύμπαντος κόσμου συνέβη το 5508 π.Χ. είναι το ίδιο που ανάβει κάθε χρόνο ένα κερί με τον μαγικό αναπτήρα και μετά εμείς ξοδευουμε 100 χιλιάρικα για να το μεταφέρουμε με τιμές αρχηγού κράτους. Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε... Ψαλμοί κύριοι! Ψαλμοί και οι Τούρκοι θα κάνουν πέρα. Ε, ρε κούνια που μας κούναγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν-νόουν, ἅλλο τό προφανές λάθος ὅτι ὁ κόσμος ἔχει ἱστορία μόνο 7.508 χρόνια, πού ἀπηχεῖ ἁπλοϊκές ἐπιστημονικές ὑποθέσεις τοῦ παρελθόντος, καί δέν ἀποτελεῖ ἀλήθεια τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καί ἄλλο τό ἄν εἶναι πράγματι πλήρως ἀξιόπιστες οἱ σύγχρονες μετρήσεις, νομίζω μέ τά λεγόμενα ραδιο-ισότοπα τοῦ ἄνθρακα, πού ἀνεβάζουν τήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου ἐπί τῆς γῆς σέ ἑκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ἄς ποῦμε ὄτι ἡ ἀλήθεια βρίσκεται πέρα ἀπό τά 7.508 χρόνια καί πάντως πιό κοντά ἀπό τά πολλές ἑκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Πρόκειται γιά ἀναζήτηση ἐπιστημονικῆς ἀλήθειας, πού βελτιώνεται ἀλλά πού οὐσιαστικά δέν τελειώνει ποτέ.
      Καί πάντως εἶναι τελέιως διαφορετικό, κε Ἀν-Νόουν, τό θαῦμα τῆς ἀφῆς τοῦ φωτός - ἀκτίστου φωτός- τό ὁποῖο χωρίς κανέναν ἀναπτῆρα, ἀνάβει ἐπί τοὐλάχιστον 17 αἰῶνες τώρα - ὧ τῆς "συμπτώσεως"! - στόν τόπο ὅπου εὑρέθη ὁ τάφος τοῦ ἀναστάντος Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.
      Κράτα, ἄν θές καί μέ θρησκευτική εὐλάβεια, τίς ὑποθέσεις πού ἡ ἐπιστήμη ἀναγνωρίζει ὡς ἀλήθεις ἑκάστοτε καί ἄρα πίστευέ τες, ἀλλά καί γνώριζε διά τῆς πίστεως τό σταυροαναστάσιμο μυστήριο πού ὑποδηλώνει ἡ ἐπιστημονικά ἀνεξήγητη, ἄνευ άνθρωπίνης ἐνεργείας πλήν τῆς προσευχῆς στόν Θεό ἀπό τόν Ὀρθόδοξο Πατριάρχη, ἀφή τοῦ φωτός στόν Ναό τῆς Ἀναστάσεως στά Ἰεροσόλυμα.
      Στό κάτω-κάτω τῆς Γραφῆς, ἄν σφάλλω καί εἶμαι ἀφελής δέν χάνω παρά λίγη φαιά οὐσία, ἐνῶ ἄν σφάλλῃς ἐσύ, χάνεις τά πάντα. Καί πίστεψέ με, μέχρι τώρα, ὅπως φαίνεται, τά χάνεις!

      ΥΓ. Μᾶλλον γι'αὐτό, προτιμᾶς παιάνες ἤ παγωμένη σιωπή ἀντί ψαλμῶν, ἐνώπιον τοῦ ἐνδεχομένου ἑνός πολέμου: δικαίωμά σου, ἀλλά χωρίς πίστη πού νά βαίνῃ πέραν τοῦ θανάτου, κανένας πόλεμος δέν κερδήθηκε ποτέ.

      Διαγραφή
    2. @ unknown.
      Καλα το πηγες μεχρι σχεδόν το τελος.
      Εκεινο το υστερογραφο το ειχες καημο από καιρο να το σερβίρεις ;.

      Διαγραφή
    3. @ σοκρατεc αλεχαντρινοζ,

      Εφόσον δηλώνεις "πιστός ακόλουθος", θα πρέπει να αποδέχεσαι τα πάντα. Δεν μπορείς να κάνεις εξαιρέσεις ούτε έχεις την πολυτέλεια να επιλέγεις εσύ τι θα πιστεψεις και τι όχι. Κι αυτό, δεν το λέω εγώ, αλλά οι "άγιοι πατέρες" της θρησκείας της οποίας είσαι "πιστός".

      Εφόσον λοιπόν το ΕΠΙΣΗΜΟ Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θεωρεί (και διατυμπανίζει) οτι ο Θεός δημιούργησε το Σύμπαν το 5508 πΧ, τότε αγαπητέ το δέχεσαι και το καταπίνεις όσο παράλογο ή αστείο κι αν δείχνει, όσο κι αν η ανθρώπινη λογική σου σε προειδοποιεί και σου λεει να αμφισβητήσεις. Το ίδιο λοιπόν αυτο το ΕΠΙΣΗΜΟ Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που σου παρουσιάζει ως "δεδομένο" κάτι που σου φαίνεται αστείο (απαρχή Σύμπαντος το 5508 πΧ), είναι το ίδιο που προσπαθεί να σε πείσει για φωτιές που ανάβουν με μαγικό τρόπο. Δηλαδή με λίγα λόγια, είναι σαν να έχεις απέναντί σου κάποιον που ενώ ξέρεις οτι για μερικά (απλά) πραγματάκια σε έχει κοροιδέψει, εσύ συνεχίζεις ανοήτως να τον πιστευεις περιμένοντας οτι θα βελτιωθεί.

      Ναι, γελάνε ακόμη και οι κάμπιες όταν ακούμε τους μουσουλμάνους να θεωρούν ως πιθανό να τους περιμένουν 72 υγρές και πρόθυμες παρθένες σε κάποια μετα θάνατον ζωή, ή όταν η Παππική Ρωμαιοκαθολική εκκλησία μέχρι το 1999 (!!!) θεωρούσε ΕΠΙΣΗΜΩΣ οτι η Γή είναι επίπεδη, ή όταν ο κάθε ψυχικά διαταραγμένος αποφασίζει να αυτοανακυρηχθεί μάντης-προφήτης-μάγιστρος... αλλά δεν μας φαίνεται περίεργο όταν ακούμε τις απίστευτες παραδοχές των δικών μας ρασοφόρων οι οποίοι αξιώνουν να γίνουν πιστευτοί, έτσι απλά και μόνο επειδή το λένε αυτοί, χωρίς ΚΑΜΙΑ απόδειξη και χωρίς ΚΑΜΙΑ επαλήθευση.

      Εάν αυτό δεν είναι ανοησία, τότε τι είναι. Όταν το "ποίμνιο" έχει καταπιεί (και συνεχίζει να χάφτει) τέτοιες ανοησίες, μην αναρωτιέστε γιατί χάψατε αμάσητο το "λεφτα υπάρχουν" και το "θα σκίσω τα μνημόνια", διότι στην περίπτωσή του Ελληνικού λαού, δεν φταίει μόνο ο ψευτης που επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό, αλλά και ο ίδιος ο αφελής λαός που δεν δείχνει ικανός να αντιληφθεί τα λάθη του και συνεχίζει να πέφτει θύμα του κάθε επιτήδιου (ρασοφόρου ή μη) που αποφασίζει να τον εξαπατήσει.

      Διαγραφή
    4. Αν-Νόουν, "πιστός ακόλουθος", ἴσον ὄχι Ὀρθόδοξος Χριστιανός. Μήν μπερδεύουμε τήν Ὀρθοδοξία μέ τίς θρησκεῖες καί τίς αἱρέσεις.
      Οἱ θρησκεῖες καί οἱ αἱρέσεις ἔχουν "πιστούς ἀκολούθους", ὄχι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία. Ὁ Ὀρθόδοξος Χριστιανός μπορεῖ νά ἀκολουθεῖ τίς ἐντολές τοῦ Χριστοῦ, ἀλλά δέν ἀκολουθεῖ ὡς "ἁρμοδίους" παρά μόνον τούς ἁγίους καί ὅοους ἐκφράζουν τό φρόνημα καί τήν ζωή τῶν ἁγίων, μέ τήν ἴδια (πρός τήν τῶν ἁγίων) ἀλλά καί δική τους διδασκαλία, καί μέ τήν ἀντίστοιχα ἴδια (πρός τήν τῶν ἁγίων) δική τους ζωή.
      Τό "ποίμνιο" εἶναι μιά ὡραία εἰκόνα, πρόκειται γιά λογικό ποίμνιο μέ λογικά "πρόβατα". Τό "πρόβατα" πού σέ ἐνοχλεῖ, σημαίνει διάθεση γιά ζωή ἐν κοινωνίᾳ, καί γιά ὑπέρλογα λογική ὑπακοή στίς ὑπέρλογα λογικές ἐντολές τοῦ Χριστοῦ.
      Αὐτήν τήν ὑπερ-λογικώτατη εἰκόνα δέν θέλουν νά δοῦν πραγματούμενη στά άνθρώπινα πράγματα, οἱ ἐχθροί τῆς ἀλήθειας - καί δή οἱ ἐκ ...."Βελγίου"... "εὐγενεῖς"!
      (πολύ εὔστοχα κάποιος Ορφέας παρακάτω λέγει : "κουραφέξαλα Βρυξελλῶν")

      Διαγραφή
    5. @ σοκρατεc αλεχαντρινοζ,

      Είναι αρκετά αστείο να καλείς σε "λογική", όταν ακολουθείς τις προσταγές ρασοφόρων. Τις ονομάζεις μάλιστα "υπακοή" (δήθεν σε εντολές του Χριστού) σε κάθε πιθανή & απίθανη κοτσάνα θνητών ανθρώπων που όχι μόνο δεν ακολουθούν φύσει & έργω τω Χριστώ, αλλά προσπαθούν να (ανεπιτυχώς) να μας πείσουν πως μόνο αυτοί και κανείς άλλος δεν φέρει το brand name της επιχείρησης που τους άφησε παρακαταθήκη ο Ιησούς. Εκτός κι αν θεωρείς ως θεάρεστο έργο τον βίο και την πολιτεία των σύγχρονων Γραμματέων & Φαρισαίων της εποχής μας.

      Δεν είμαι άθεος - κάθε άλλο! Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίσω από το μαγικό έργο της Δημιουργίας και του απίστευτα μοναδικού Σύμπαντος μας, υπάρχει σίγουρα "κάτι" που τα έχει ρυθμίσει να λειτουργούν όλα τόσο τέλεια, τόσο αρμονικά. Ακόμη και απόλυτα επιστημονικά και να το μελετήσει κανείς, από την στιγμή του Big Bang και απαρχής του Χρόνου μέχρι σήμερα, η αλληλουχία των "συμπτώσεων" που έλαβαν χώρα για να δημιουργηθεί το απέραντο Σύμπαν, να εξαπλωθεί να μεταλλαχθεί και κάπου σε μια γωνιά, σε κάποιο γαλαξάι να βρισκόμαστε εμείς στη Γη και να γράφουμε στον υπολογιστή μας τα επιχειρήματά μας, είναι τέτοιες που θα ήταν αδύνατο να μην αποδοθούν σε "κάτι".

      Και αφού αυτό το άϋλο, πνευματικά Τέλειο "κάτι" κατάφερε να δημιουργήσει με τρόπο που ούτε καν συλαμβάνει το μυαλό μας, δεν είχε άλλη σπουδαιότερη δουλειά να κάνει, έκανε μια βόλτα στην εσχατιά του συνεχώς επεκτεινόμενου Σύμπαντος Δημιουργήματός του, κι άρχισε να ασχολείται με ανοησίες, όπως πχ να θέτει παρανοικούς και αστείους νόμους για το πότε πρέπει να νηστευουν οι άνθρωποι και τι να τρώνε, αν θα πρέπει να πηδιούνται μεταξύ τους οι αδερφάρες ή όχι, αν πρέπει να φοράμε τα καλά μας όταν πηγαίνουμε στην εκκλησία κι αν οι έφηβοι επιτρέπεται να τον παίζουν 30 φορές τη μέρα ή να βγάλουν μπιμπίκια σε όλο τους το σώμα από την αγαμία! Δηλαδή, θεωρείς οτι αυτό το άπιαστο άϋλο πνευματικό "κάτι" (που μέσα στην ανοησία μας όχι μόνο του δώσαμε όνομα, αλλα το ζωγραφίσαμε κι όλας - πόσο ανόητοι είμαστε) που κατάφερε να κάνει το αδιανόητο και να δημιουργήσει το Άπαν, ασχολείται με ανοησίες εμπνευσμένες από ανόητα & επικίνδυνα μυαλά θνητών. Θνητών που προσπαθούν να μας πείσουν (προφανώς - αν κρίνω από όσα γραφεις - εσένα σε έχουν ήδη πείσει) οτι ο Αδάμ και η Ευα ήταν υπαρρκτα πρόσωπα (και όχι κάποια αλληγορία) περίπου το 5508 πΧ και κάποιος Αβρααμ που είχε χόμπυ να κάνει πάσα την γυναίκα του να την χαίρονται σεξουαλικώς οι Αιγύπτιοι, έζησε καμια 800αριά χρόνια (στην πραγματικότητα - όχι μεταφορικά) επειδή μασούσε χορτάριακαι έβλεπε οράματα που κανείς άλλος δεν μπορούσε... ΟΚ, αυτό μπορεί τότε να το θεωρούσαν ανεξήγητο, στις μέρες μας όμως το μελετάει η ψυχιατρική. Κι έχει όνομα. Το λένε σχιζοφρένεια.

      ...και είναι τέτοια η μικρότητα των ανθρώπων που θέλουν να αυτοαποκαλούνται "πιστοί" που όχι μόνο οικειοποιούνται μόνο για τον ευατό τους το δικαίωμα στο "Θείο", αλλά εχρεύονατι οτιδήποτε δεν είναι αποδεκτό για τον περιορισμένης αντίληψης μικρόνου εγκέφαλό τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, απαιτούν και μονοκαθεδρία και αποκλειστικότητα στο brandname και την αυθεντικότητα του αποκλειστικά "δικού τους" Θεού, ιαχβέ, Αλλάχ, Βούδα ή όπως αλλιώς έχουν ονομάσει μέσα στο ελάχιστο μυαλό τους.

      Όταν μάλιστα οι κατα-δόγμα/θρησκεία μάγιστροι καταφέυγουν σε φτηνά ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τρυκ για να καταφέρουν να πείσουν τους ανόητους να τους διατηρήσουν στο αξίωμα, η κατάσταση δεν είναι καν αστεία - είναι επικίνδυνα ανησυχητική.

      Διαγραφή
  4. Μα σύμφωνα με μία άλλη πολύ αξιόπιστη μελέτη, η Ευρώπη ξεκίνησε από τα ... Σκόπια.

    Ποιά είναι τελικά ή αλήθεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν και ο εβραίος Αδάμ και η εβραία η Εύα ευρωπέοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουραφέξαλα Βρυξελλών...
    Εαν κάποιος επισκεφτεί το μουσείο φυσικής ιστορίας της Νεας Υόρκης θα δει ενα πλήρως αναπτυγμένο στη γη οικοσύστημα 40 εκατομμυρίων χρονών .Και εγω ρωτάω γιατι μονο ζώα υπήρχαν εκείνη την εποχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ DNA και οι πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν την ορθότητα της ρήσης του Ισοκράτη* στον πανυγυρικό του ’’άπαντα τον χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες’’

    Μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι σχολιαστές δεν διάβασαν την τελευταία παράγραφο του άρθρου:

    ‘’τελικά αντικαταστάθηκε οριστικά αυτή τη φορά από πληθυσμούς που ζούσαν στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ευρώπης και ειδικότερα στις περιοχές πέριξ της Ελλάδας και της Τουρκίας οι οποίοι αποίκησαν με επιτυχία την ήπειρο.’’

    Βεβαίως αποτελεί ιστορική ανακρίβεια η αναφορά στην Τουρκία διότι το ορθόν θα ήταν ‘’ΙΩΝΙΑ’’ – Μικρά Ασία, αλλά αυτό ανάγεται στην ιστορική άγνοια του ξένου δημοσιογράφου που μετάφρασε και δημοσίευσε το ‘’ΒΗΜΑ’’. Βέβαια το ‘’ΒΗΜΑ’’ έκανε ένα ακόμη ατόπημα με παραπλανητικό, εσφαλμένο επιστημονικά και δόλιο εν τέλει τίτλο που τοποθέτησε στο άρθρο.

    Εν κατακλείδι γίνεται πλέον εμφανές και με επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο νεολιθικός πολιτισμός της Ευρώπης προήλθε από την χερσόνησο του Αίμου και ειδικότερα από τους προγόνους μας ΕΛΛΗΝΕΣ. Σχετική πρόσφατη τεκμηρίωση στο κάτωθι βίντεο από την Καθηγητρια Φυσικης Ανθρωπολογιας Χριστινα Παπαγεωργοπουλου - Το Αρχαιο DNA.
    https://www.youtube.com/watch?v=ghKyuDwJZkE

    *[24] Στη χώρα ετούτη κατοικούμε χωρίς να διώξουμε άλλους· ούτε τη βρήκαμε έρημη· ούτε και μαζευτήκαμε εδώ πέρα ανάκατοι από διάφορα έθνη. Είναι τόσο ωραία και γνήσια, λέω, η καταγωγή μας, ώστε εκεί που γεννηθήκαμε εκεί και κατοικούμε χωρίς καμιά διακοπή, γέννημα–θρέμμα αυτού του τόπου. Έτσι μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη μας με τις ίδιες τρυφερές λέξεις που χρησιμοποιούμε για τους στενούς μας συγγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. @ sta,

      Συμφωνώ απόλυτα! Από τους πιο σπουδαίους Έλληνες ερευνητές του 20ου αιώνα και συγχρόνως ίσως ο πιο αδικημένος. Το έργο του αν και αναγνωρίστηκε απο την διεθνή επιστημονική κοινότητα (και για πολλά χρόνια και στην Ελλάδα), στα τέλη της δεκαετίας του 1990 επιχειρήθηκε συντονισμένη προσπάθεια από "περίεργα" και "ύποπτα" κέντρα να τον αποδομήσουν, να τον χλευάσουν και να τελικώς να τον απομακρύνουν από το πεδίο της έρευνας. Ειδικά δε, όταν το 1997 επί υπουργείας (Πολιτισμού) του Ε. Βενιζέλου του απαγορεύτηκε ακόμη και η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο που ο ίδιος ανακάλυψε και τα τότε που (μυστηριωδώς) τα ευρήματα του μεταξύ των οποίων και το κρανίο του αρχανθρώπου των Πετραλώνων (ηλικίας 700 χιλιάδων ετών) "χάθηκαν μυστηριωδώς".

      Για αναλογιστείτε! Απέδειξε, οτι στην περιοχή των Πετραλώνων Χαλκιδικής, ζούσαν νοήμονες άνθρωποι, που χρησιμοποιούσαν εργαλεία, φωτιά και ζούσαν σε οργανωμένες οικογένειες, 700 χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα!

      ...βέβαια, παρά τα όσα απέδειξε ο Πουλιανός και θαύμασε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, η ΧριστιανΟρθόδοξη ηγεσία συνεχίζει να πιστευει οτι ο Θεός, επλασε τον Κόσμο το 5508 πΧ, μόλις 7.5 χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα, οπότε λογικά (σύμφωνα με τους ρασοφόρους) ο Πουλιανός λέει ανοησίες, οι δεινόσαυροι δεν υπήρξαν ποτέ (αφού δεν τους αναφέρει η Βίβλος) κι αν ο μπούφος ο Αδάμ δεν έτρωγε το μήλο, θα ζούσε μέχρι σήμερα. Και μετά κάποιοι εκνευρίζονται που τους θεωρώ θρησκόληπτα πρόβατα (αμνούς δηλαδή, μέλη του ποιμνιο-στασίου)

      Διαγραφή
    2. Λίγη λογική βρέ παιδιά! Εἴπαμε ὅτι τά 7.5 χιλιάδες χρόνια εἶναι πολύ λίγα σέ σχέση μέ τά εὑρήματα τῆς ἐπιστήμης, ἀλλά 700.000 χρόνια! Μέ ποιά μέθοδο μετρήσεως; Καί τίνος πράγματος;
      Ἐδῶ μόλις μπῆκε ἀέρας στόν τάφο τῆς Βεργίνας, τά ὀργανικά μέρη (ὁστά νεκροῦ, ξύλο τοῦ κρεββατιοῦ του) πού ἦσαν ἐκεῖ μόλις 2.300 χρόνια, γίνανε σκόνη, καί περίσσεψαν ἀπό αὐτά μόνον τά κομματάκια ἀπό ἐλεφαντόδοντο πού στόλιζαν τό νοκροκρέββατο. Τί μέτρησε ὁ Πουλιάνος , ἐλεφαντόδοντο 2.300 ἐτῶν, ἄντε 10.000 ἐτῶν, καί ἔβγαλε συμπέρασμα γιά ἄνθρωπο πρό 700.000 ἐτῶν;
      Ἤ ἀξιολόγησε τήν ἐξέλιξη τῆς τέχνης στούς τοίχους τῶν σπηλαίων, ὅπου σημείωναν οἱ προτόγονοι τίς χιλιετίες ὡς ἡμέρες τους;

      Διαγραφή
    3. Ἄν-Νόουν, σέ χαίρομαι, ἔχεις χιοῦμορ! Ἀλλά,
      Α) Μήν ἀνησυχεῖς, δεινόσαυροι ὑπῆρξαν καί ἀναφέρει ἡ Παλαιά Διαθηκη γιά τήν ὕπαρξη τῶν "μεγάλων κτηνῶν".
      Γιά τά ὑπόλοιπα, σάν καί μᾶς τούς ἀνθρώπους ὅπως καταντήσαμε σήμερα, εὔχεται ὁ ψαλμωδός καί προφητάναξ Δαυΐδ : "...ἀνθρώπους καί κτήνη σώσοις Κύριε, ἀνθρώπους καί κτήνη σώσοις!".
      Β) Λές, "αν ο μπούφος ο Αδάμ δεν έτρωγε το μήλο, θα ζούσε μέχρι σήμερα", καί εἶναι πράγματι μεγάλη ἀνοησία τό νά πιστεύῃ κανείς κάτι τέτοιο "μονάχο του", ἀλλά α) ποιός σοῦ εἶπε ὅτι ἦταν μῆλο; β) δέν ἄκουσες ποτέ γιά τό πρόβλημα τῆς παρακοῆς τοῦ ἀνθρώπου στό θέλημα τοῦ παντοδυνάμου καί παναγάθου Θεοῦ, γιά τήν ἀσθένεια τῆς φύσεώς μας ἀπό τόν ἐγωϊσμό μας, γιά τήν προσπάθειά τοῦ ἀνθρώπου νά γίνῃ "θεός" μέ τίς δικές του δυνάμεις καθ'ὑπόδειξιν τοῦ διαβόλου κλπ.;
      Ὄχι δέν εἶναι ἀλληγορική ἡ ἱστορία τοῦ Ἀδάμ καί τῆς Εὔας. Ὅπως δέν εἶναι ἀλληγορικά ὅσα ἀποκαλύφθηκαν στόν Μωυσῆ, συγγραφέα τῆς Γενέσεως τῆς Παλαιᾶς διαθήκης, σχετικά μέ τήν δημιουργία τοῦ κόσμου. Διότι ἐκεῖ περιγράφεται μέ ἀκρίβεια ἡ διαδοχή τῶν γεγονότων, ὅπως τήν ἐπιβεβαίωσε ἡ πολύ μεταγενέστερη ἐπιστήμη. Τοῦτο, παρά τό ὅτι πρόκειται γιά γεγονότα πού ἔγιναν ἀκόμη καί ἑκατομμύρια χρόνια πρίν, ὅταν ἡ γῆ ἦταν ὑπό διαμόρφωση, ἤ πολλές χιλιάδες χρόνια πρίν, ὅταν στήν γῆ κατοικοῦσαν τά μεγάλα κτήνη, πού τελικά ὁ Θεός τά κατέστρεψε. Καί αὐτά, ὁ Μωυσῆς δέν τά ἐπινόησε βέβαια, ἀλλά τοῦ ἀποκαλύφθηκαν ἀπό τόν Θεό.

      Διαγραφή
    4. @ σοκρατεc αλεχαντρινοζ,

      Αν γνωρίζαμε εγώ κι εσύ την ακριβή διαδικασία χρονολόγησης αρχαιολογικών ευρημάτων κι αν μπορούσε αυτή να αναλυθεί με λεπτομέρερειες θα χρειαζόμασταν σελίδες επί σελίδων. Άλλωστε, αν ήταν ευκολο, θα το έκαναν όλοι. Σίγουρα πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις αναλύονται και μελετώνται πολλές παράμετροι και εξετάζονται πολλά στοιχεία πριν η ομάδα των αρχαιολόγων εξάγει ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα - πολλές φορές μάλστα, ίσως χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καταλήξουν οι επιστημονες σε κάποιο πόρισμα.

      Η χρονολόγηση οργανικών ιστών με άνθρακα 14 παρέχη πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα μετρήσεων, σε περιπτώσεις όμως όπως αυτή που το προς μελέτη αντικείμενο έζησε πριν εκατονταδες χιλιάδες χρόνια οι επιστημονες ακολουθούν άλλες μεθόδους. Για αυτό το λόγο, σε τέτοιες περιπτώσεις εξέτασης απολιθωμάτων εκατονταδων χιλιάδων ετών που δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε ακριβές έτος χρονολόγησης, οι επιστημονες προσδιορίζουν ένα χρονικό "παράθυρο" μέσα στο οποίο πιθανολογούν την ηλικία του προς εξέταση αντικειμένου. Για το κρανίο λοιπόν του αρχανθρώπου των Πετραλώνων Χαλκιδικής, οι (παγκόσμια) ερευνα που πραγματοποιήθηκε με αποδεκτες επιστημονικές μεθόδους κατέταξε το ευρημα σε μία χρονική περίοδο από 300 χιλιάδες (το ελάχιστο) έως 1 εκατομύριο χρόνια πριν (το μέγιστο). Μάλιστα, επειδή το σπήλαιο μέσα στο οποίο βρέθηκε το λείψανο περιείχε και ευρήματα χιλιάδων ετών πριν από αυτό και σημάδια τα οποία αποδείκνυαν την ανθρώπινη παρουσία μέχρι και 1.5 εκατομύρια χρόνια πριν (ίχνη φωτιάς, λαξευμένοι με εργαλεία σταλαγμίτες / σταλακτίτες), για αυτό το λόγο η επιστημονική κοινότητα πείσθηκε οτι πρόκειται πραγματι για κάτι σπουδαίο.

      Όλα αυτά φυσικά, τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα και παγκοσμίως αποδεκτα δεδομένα (δεν αναφέρομαι φυσικά αποκλειστικά στα ευρήματα του Πουλιανού αλλα μια γενικότερη θεωρήση των πραγμάτων), δεν σε βρίσκουν σύμφωνο και προτιμάς να αποδέχεσαι κάποιες ιστορίες οι οποίες είναι πιο αφελείς κι από το παραμύθι με την κοκινοσκουφίτσα. Διότι αν (όπως εγραψες προηγουμένως) παραδέχεσαι με την Βιβλική απεικόνιση ως απόλυτα αληθινή και όχι καποια αλληγορία, οτι δηλαδή το παραμυθάκι του Αδάμ και της Ευας που "γεννήθηκαν" (και χωρίς αφαλό να υποθέσω?) περί το έτος 5508 πΧ που ο Θεός, επλασε τον Κόσμο, (σύμφωνα με τους ρασοφόρους), τότε δεν είναι δυνατό να παραδέχεσαι οτι υπήρξαν δεινόσαυροι, εποχές παγετώνων, εξέλιξη ειδών κλπ, αφού όλα αυτά συνέβησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν την υποτιθέμενη Βιβλική Γέννεση που (βλακωδώς) το ΧριστιανΟρθόδοξο ιερατείο τοποθετεί μόλις 7.5 χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα. Όταν μάλιστα παραδέχεσαι αυτή την άποψη, δεν βλέπω πως εμείς οι δύο θα μπορούσαμε να συνομιλήσουμε βάσει επιστημονικών δεδομένων και όχι αναφέροντας παραμυθάκια και αφελείς ιστορίες.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Σωκράτη , Πουλιανος σπικινκ! Οταν κατα τυχη συναντησαμε τον κ.Πουλιανο εξω απο το σπήλαιο μας είπε την ολη Ιστορία του αρχανθρωπου καθώς και τους τρόπους χρονολόγησης απο Ιάπωνες και Ιταλούς, οι οποίοι τα τεκμηριωσαν και αυτοί. Θυμάμαι επίσης την αναφορά του για ανθρώπινα ευρήματα 11 εκατομμυρίων ετών καθώς και την αναφορά του στο ανασκαφικο έργο στο σπήλαιο το οποίο έχει αλλα 300 χρόνια ανασκαφών τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί! Τι να κάνουμε, απο εδω ξεκίνησε ΚΑΙ ο Άνθρωπος. Άνθρωπος οχι μαιμου..
      Μέγας επιστήμονας και τον ξέρουν λίγοι..

      Διαγραφή
    6. ΑΝ-ΝΟΟΥΝ καί ΣΤΑ, ἀποφασίστε , ὁ ἄνθρωπος τῶν Πετραλώνων ἐκτιμήθηκε ὅτι ἦταν ἠλικίας 300 χιλιάδων ἕως 1 ἑκατομμυρίου ἐτῶν, ἤ ὅτι ἦταν ἐνδεκα (11) ἑκατομμυρίων ἐτῶν!!!;
      Πουθενά δέν εἶπα ὅτι δέχομαι τά 7,5 χιλιάδες χρόνια μόνον τοῦ ἀνθρώπου ἐπί τῆς γῆς. Τά 7,5 χιλιάδες χρόνια εἶναι μία ἐπιστημονική ὑπόθεση τοῦ παρελθόντος τήν ὁποία ἐπανέλαβαν ἄτομα τῆς Ἐκκλησίας παλαιότερα, τώρα δέ ἴσως κάποιοι ἀκόμη τήν ἐπαναλαμβάνουν, ἴσως ἀπό φώτιση Θεοῦ (ἄν καί τοῦτο μᾶλλον διαψεύδεται ἀπό συγκεκριμένα ἐπιστηνονικά στοιχεῖα) , νομίζω ὅμως μᾶλλον ἀπό συνήθεια καί προσήλωση σέ παλαιότερα κείμενα.
      Ἁλλά γιά νά σκεφθοῦμε λίγο λογικά (common sense!): Μόνον γιά νά διατηρηθοῦν τά ὀστά καί νά μήν ἔχουν γίνει σκόνη, ἤ πέτρα, ὑπάρχει ἕνα ἀνώτατο ὅριο πού δέν μπορεῖ νά εἶναι νομίζω, πάνω ἀπό μερικές δεκάδες χιλιάδες ἔτη ἤ καί λίγο παραπάνω ἀπό ἑκατό χιλιάδες ἔτη.
      Αὐτό, ἔχει καί ἁγιογραφική θεμελίωση: Ὁ Χριστός, εἶπε ὅτι ὅλα θά γίνουν ὅσα προεφήτευσε γιά τά ἔσχατα, προτοῦ νά παρέλθη "ἡ γενεά αὕτη". Δηλαδή, μία γενεά πού ἤδη διαρκεῖ 2.000 χρόνια, εἶναι ἡ "γενεά αὕτη".
      Στήν γενεαλογία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀναφέρονται μόνον τά ὀνόματα σημαντικῶν προσώπων καί πατριαρχῶν καί μετροῦνται καθένας τους ὡς γενεά...: Ἀπό Ἀδάμ ἕως... "γενεές δεκατέσσερεις" καί ἀπό ...ἕως...."γενεές δεκατέσσερεις"...(νομίζω, συνολικά, 3 Χ 14 γενεές). Ἔτσι εἶχε γίνει τό λάθος, διότι μετροῦσαν κάθε γενεά ὡς ζωή ἔνός ἀνθρώπου ἔστω μακρόβιου. Καί ἔβγαλαν οἱ δυτικοί (λατίνοι) τόν ἀριθμό 7,5 χιλιάδες χρόνια μόνον, γιά τήν διάρκεια τῆς ἱστορίας τοῦ ἀνθρώπου ἐπί τῆς γῆς.
      Ἄν ὅμως "γενεά" σημαίνει ἀλληλουχία προσώπων π.χ. ἐπί 2.000 -3.000 χρόνια ἕκαστη, γενεά δηλαδή μέ διάρκεια ὅπως τήν ἐννοεῖ ὁ Χριστός, τότε ἔχουμε μία χρονική διάρκεια ἀπό Ἀδάμ ἕως Ἰησοῦ Χριστοῦ ἤ καί μέχρι σήμερα, τῆς τάξεως πού προαανέφερα: μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

      Διαγραφή
    7. @ σοκρατεc αλεχαντρινοζ,

      Το γεγονός και μόνο οτι επιχειρείς να εξηγήσεις κάτι με επιστημονικό τρόπο και παρουσιάζεις ως αποδεικτικά δήθεν "ιστορικά ντοκουμέντα" θρησκευτικά κέιμενα και "γραφές" προσώπων που ίσως δεν υπήρξαν ποτέ, ακυρώνει κάθε σου προσπάθεια.

      Να έχεις υπ όψιν σου, πως οτιδήποτε δεν έχει καταγραφεί και η ύπαρξή του δεν αποδειχθεί με επιστημονικό τρόπο είναι "μυθολογία" και κινείται στη σφαίρα του φανταστικού και του "πιθανώς ανύπαρκτου". Οτιδήποτε φανταστικό και μυθολογικό, οτιδήποτε μη-τεκμηριωμένο επιστημονικώς, έχει την ίδια ιστορική βάση όσο και η ύπαρξη του κοντορεβυθούλη και της κοκκινοσκουφίτσας - ίσως μάλιστα η κοκκινοσκουφίτσα είναι πιθανότερο να υπήρξε, σε σχέση με φανταστικές Βιβλικές (ή γενιότερα θρησκευτικές - καθε θρησκείας) μορφές.

      Όσο ανόητο ακούγεται για παράδειγμα να θεωρούμε ως απόλυτα "αληθινό" κάποιος που τον λένε Δία να πετάει κεραυνούς από τον Όλυμπο και να στακώνεται με τη γυναίκα του την Ήρα λόγω απιστίας, άλλο τόσο παρανοικός ακούγεται ο ευσεβής πόθος ενός μουσουλμάνου να κάνει παρτούζες με 72 παρθένες και η εγκυμοσύνη μιας νεαρής ανύμφευτης κοπέλας επειδή μύρισε έναν κρίνο.

      Επειδή λοιπόν η σύγχρονη παγκοσμίως αποδεκτή γενετική & αρχαιολογική έρευνα, έχει δείξει με επιστημονικά μέσα πως η ηλικία του αρχανθρώπου είναι μεταξύ 300 και 700 χιλιάδων ετών και εντός του σπηλαίου των Πετραλώνων βρέθηκαν δείγματα ανθρώπινης παρουσίας που χρονολογούνται στο 1.5 εκατομ. χρόνια πριν, εσύ που εχεις μια άλλη "ανατρεπτική" (καθ' όλα σεβαστη ως "άποψη"), καλείσαι να καταρρίψεις (εάν μπορείς) με τα ίδια επιστημονικά μέσα την υπάρχουσα θεωρία και να μας πείσεις για το αληθές των ισχυρισμών σου. Οτι δηλαδή δεν είναι όπως τα λέει η επιστήμη, αλλά όπως τα αναφέρει η Βίβλος (επι λέξει και όχι αλληγορικά) όπως προανέφερες. Εάν το καταφέρεις, θα θεωρούμε την δική σου άποψη σωστή. Μέχρι τότε όμως, εσύ θα είσαι το "λάθος" και όσο επιμένεις, οι απόψεις σου θα θεωρούνται φαιδρές και εσύ μη-φυσιολογικός.

      Όπερ, έδη, δείξαι!

      Διαγραφή
    8. Όπως ηδη έγραψα: ο κ. Πουλιανος μας μίλησε και για ανθρώπινα ευρήματα 11εκ. ετών εκτός του αρχανθρωπου (περ.1 εκ. ετων). Για τον διάλογο σου με τον αν νοουν δεν μπορω να παρω θέση διότι οι λέξεις δεν μου εμφανίζονται ολόκληρες αλλα με τα μισά τους γράμματα οπότε αδυνατω να τις διαβασω. Απο τα οσα όμως καταφερα να διαβασω δεν διαφωνω μαζι σου αν και οι Βιβλικές αναφορές και χρονολογησεις απαιτούν ιδιαίτερη μελέτη και γνώση που δεν κατεχω... Αλλα πχ η γενεαλογία που αναφερεις δεν είναι του Ιησού αλλα του Ιωσήφ αν δεν κανω λάθος ..Ο Ιησούς Χριστός είναι ο υιός του Θεού ο .. .
      Ο αρχανθρωπος τέλος βρέθηκε απολιθωμενος ( το απολιθωμενο κρανίο κολλημενο στον τοίχο του σπηλαίου με το "πάτωμα " να εχει υποχωρήσει! ).

      Διαγραφή
    9. @ sta,

      Παρασύρεσαι. Το να επιχειρείς να χρονολογήσεις πότε έζησε μια υποθετική μορφή (ένας ήρωας παραμυθιού δηλαδή) όπως πχ, ο Αδάμ, ο Αβρααμ, ο Νώε κλπ. είναι σαν να προσπαθείς να χρονολογήσεις ποιά ακριβώς χρονιά, ποιά μέρα και τι ώρα της ημέρας είχε πονοκέφαλο ο Δίας όταν βγήκε μέσα από το κεφάλι του η Αθηνά ή ποιο ήταν το έτος που ο Κρόνος κατάπιε το πρώτο του παιδί. Ναι, ακούγεται εξαιρετικά ανόητο, αλλά όχι λιγότερο από το να θεωρεί κανείς την εβραική μυθολογία (γνωστή και ως "Βίβλος") ως ιστορικό στοιχείο.

      Όσο ανόητο είναι να προσπαθεί κανείς να χρονολογήσει την εγκυμοσύνη της μεταμορφωμένης σε αγελάδα Ιούς, από τον ξαναμένο Δία, ε άλλο τόσο βλακώδες είναι να θεωρείς πως υπήρχε κυριολεκτικώς και όχι αλληγορικώς, κάποιος τύπος που τον έλεγαν Αδάμ και είχε μια αρραβωνιάρα (δεν ήταν παντρεμένοι) που την έλεγαν Εύα. Και όλα αυτά, σε κάποιο μυθικό τόπο, στα 5508 πΧ. Απίθανο ε? Μα, για αυτό πριν είπα οτι είναι πολύ πιθανό η κοκκινοσκουφίτσα και ο κοντορεβυθούλης έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υπήρξαν ως πραγματικά πρόσωπα από ότι οι Βιβλικές μορφές.

      Το να πιστεύει ένα 3χρονο τα παραμυθάκια είναι αποδεκτό. Το να τα χάφτουν όμως ενήλικες (οι οποίοι έχουν και δικαίωμα ψήφου και καθορίζουν τις ζωές και το μέλλον όλων μας) είναι ανησυχητικό. Κατά τα άλλα, μας φταίνε πάντα οι "άλλοι", πάντα οι "κακοί ξένοι", πάντα οι "ψευτες πολιτικοί" για τα δεινά μας, αλλά μάλλον προτιμούμε να κοροιδευουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, αφού δεν θελουμε καν να ελευθερώσουμε το μυαλό μας από επίδοξους δεσμώτες της σκέψης μας.

      Εν ολίγοις, αν υπάρχει "κάτι" που το λένε Θεό/Αλλάχ/Βούδα ή όπως αλλιώς και υποτίθεται οτι μας αγαπάει και μας έπλασε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν, σίγουρα δεν ασχολείται να μας κάνει καψόνια για να δει αν τον παρακούμε πίσω από την πλάτη του, ή αν τρώμε κρέας ή αν κάνουμε αχαλίνωτο σεξ πριν τον γάμο, ή αν γουστάρουμε να ακούμε heavy metal, ή αν διδάσκουμε τα παιδάκια μας στο σχολείο πόσα παιδιά έκανε ο Αβρααμ και πόσα ο Ιακώβ, και μάλιστα να φοβόμαστε μη μας κάνει "ντα" και μας στείλει τιμωρία σε κάποιο τρομακτικό καζάνι να βράζουμε στο ζουμί μας.

      ...μα πόσο εγωίσταροι πρέπει να είμαστε για να έχουμε προσδώσει ανθρώπινες αδυναμίες σε αυτό το "κάτι" που Δημιούργησε τα πάντα! Μα πόσο!

      Διαγραφή
    10. Γενικα δεν διαφωνω μαζι σου. Η παλαια διαθηκη ειναι η μυθολογια αν θες των Εβραιων εχει ομως και τα βιβλια των προφητων.. Καταλαβαινω το πνευμα σου και ασχετα αν πιστευεις η οχι εχουν βαση οσα λες. Η Ελληνικη μυθολογια ομως ειναι αλλη ιστορια.. Θα επρεπε να υπαρχει πανεπιστημιο που να ασχολειται μονο με αυτη. Δεν μας χρειαζεται ουτε η Εβραικη ιστορια ουτε η γεγεολογια τους. Εχουμε δικη μας. Ισως ομως η αποδοχη της Βιβλου απο την Ορθοδοξια να εχει και αυτη τον σκοπο της.. Καλο σκοπο εννοω. Νομιζω οτι η Ελληνικη μυθολογια ειναι το κλειδι για την μελετη της προιστοριας και δεν συγκρουονται κατ αναγκη Ελληνισμος και Ορθοδοξια. Ισως εαν ως Ελληνες αντικαταστουσαμε την Εβραικη μυθο-λογια με την Ελληνικη θα βλεπαμε τα πραγματα διαφορετικα. Οπως και να εχει καθε γνωση ειναι χρησιμη .

      Διαγραφή
  9. Ζωα, αγραμματα και βαρβαρα. Το αποδεικνυουν καθε φορα που ανοιγουν για λιγο το στομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.