26/5/16

Κασουλίδης: Με αδελφική συνεργασία της Ελλάδας η απαλλαγή της Κύπρου από κατοχή”

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) και ο ομόλογός του της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο Υπουργείο Εξωτερικών με κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, Αθήνα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) και ο ομόλογός του της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο Υπουργείο Εξωτερικών με κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, Αθήνα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σοφία Αραβοπούλου
Μόνον με στενή αδελφική συνεργασία με την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της και τον ίδιο τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Μία «πρωτότυπη και καινοτόμα», όπως είπε, συνάντηση στο ΕΣΕΠ, με τους εκπροσώπους όλων των βουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας, επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τη διαδικασία, την πρόοδο και τις δυσκολίες που έχει η διαπραγμάτευση για την λύση του Κυπριακού προβλήματος.

«Όταν κατορθώσαμε, Ελλάδα και Κύπρος, το μεγάλο επίτευγμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ το πετύχαμε χάρη στη στενότατη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας» ανεξαρτήτως κομμάτων, «και επίσης γιατί η Βουλή των Ελλήνων συμπαραστάθηκε στην Κύπρο σθεναρά, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να επικυρώσει καμία διεύρυνση σε εκείνο το κύμα του 2004 εάν δεν περιελάμβανε την Κύπρο», επισήμανε ο κ. Κασουλίδης , προσθέτοντας ότι το ίδιο σημαντική είναι η συμβολή της Ελλάδας και τώρα.

«Την Κύπρο την αγαπάμε, μας πληγώνει, μας γεμίζει και ελπίδα» είπε ο κ. Κοτζιάς εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του τόσο για την συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη, αλλά και για την αποδοχή της πρόσκλησής του από τον Κύπριο ομόλογό του -τον οποίο ευχαρίστησε- να συμμετάσχει στο ΕΣΕΠ ως συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σοφία Αραβοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

4 σχόλια:

  1. Και εάν για οποιοδήποτε λόγο η Ελλάδα δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τι θα κάνουμε κύριε Κασουλίδη; Ποιά είναι η πρόταση σου εσένα που είσαι τόσα χρόνια αναμεμεμειγμένος στην πολιτική; Τι πρέπει να κάνει η ΚΔ για να θωρακιστεί και να διεκδικήσει τα κατεχόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνας υπουργός εξωτερικών και κύπριος υπουργός προσέξτε τη χρήση των λέξεων είναι πραγματικά πολύ σημαντική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου.
      Είναι μια απο τις περιπτώσεις που οι λέξεις έχουν σημασία.

      Αλλά πρόκειται για δικό μας, παλιό, λάθος. Οι περισσότεροι Κύπριοι εξακολουθούν να λένε το σωστό "Ελλαδίτης".

      Διαγραφή
    2. Δεν κατηγορησα τους Κυπριους απλως ανέφερα πως χρησιμοποιούνται οι λέξεις. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία που διάλεξε το ΥΠΕΞ για την Θράκη! Είναι σφάλμα να βγαίνεις και να φωνάζεις ότι ενώνεσαι για την Θράκη γιατί αμέσως δημιουργείς τον αντίπαλο που φύσικα για σένα μπορεί να είναι η Τουρκία, αλλά εύκολα η Τουρκία θα το πουλήσει στη μειονότητα πως η μειονότητα είναι ο εχθρός! Επιπλέον, παραδέχεσαι διεθνώς πως στη Θράκη υπάρχει πρόβλημα, είναι τρομερό το ότι έγινε αυτό αφού εμφανίστηκε η ΧΑ στη Θράκη! Αλλά όπως έγινε η επικοινωνιακα παρά το ότι η ενότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εκ των ουκ άνευ, τελικά είναι επιζήμια για την χώρα οπως παρουσιαστηκε!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.