4/5/16

Κραυγή αγωνίας Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας

Διαδικτυακή διαβούλευση στους Δρυμάδες για το περιουσιακό και άλλα ζητήματα της Χιμαριώτικης κοινότητας

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Χιμαριωτών Αμερικής και σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», την Δευτέρα του Πάσχα (2 Μαΐου 2016), στους Δρυμάδες Χιμάρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαβούλευση με τους κατοίκους για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα.
 
Υφαρπαγή Περιουσιών
Οι κάτοικοι των Δρυμάδων, του Βουνού και της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας, τις τελευταίες μέρες είναι αντιμέτωποι με άλλη μία βάρβαρη επιδρομή επιχειρηματικών και άλλων κέντρων εξουσίας της Αλβανίας που θέλουν να υφαρπάξουν τις περιουσίες τους. Πριν από ένα μήνα, η κυβερνητική υπηρεσία Task-Force , που συστήθηκε για τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας που αποκτήθηκαν μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, βρήκε ως παράνομους μόνο τους 123 τίτλους ιδιοκτησιών Δρυμαδιωτών και κανέναν από τους καταπατητές της περιοχής που με πλαστά έγγραφα και άλλες πολιτκές μεθοδεύσεις υφαρπάζουν τις περιουσίες του γηγενούς πληθυσμού. Την ίδια στιγμή μηχανήματα του στρατού εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και η αρμόδια κρατική υπηρεσία για την κατεδάφιση παράνομων κτηρίων INUK, τρομοκρατεί τους κατοίκους με επιλεκτικές αποφάσεις για κατεδαφίσεις κτηρίων.

ομονοια δρυμαδες 2Στην συνάντηση στους Δρυμάδες, εκτός της Ομόνοιας που εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Παππά, τον πρώην πρόεδρο Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Χιμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη, είχαν κληθεί και συμμετείχαν, ο βουλευτής της περιοχής και Γενικό Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας κ. Arben Ristani, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αλβανίας κ. Arjan Madhi κ.α. Σε διαδικτυακή σύνδεση συμμετείχαν μέλη της Ένωσης Χιμαριωτών των ΗΠΑ από Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και Βοστώνη, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες και ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Geoff Parker.
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα
  ΚΟΣΜΑΣ-ΚΑΡΑΒΕΛΑΣΣτην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Αμερικής π. Κοσμάς Καραβέλας απηύθυνε έκκληση ενότητες στους όπου γης Χιμαριώτες γιατί όπως είπε μόνο έτσι θα δικαιωθούν τα αιτήματα τους, δηλώνοντας παράλληλα την αφοσίωση του σε αυτόν των αγώνα, αξιοποιώντας όλα τα δημοκρατικά μέσα και συμμαχίες που διαθέτει στην Αλβανία, την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έκκληση για ενότητα σε όλη τη μειονότητα
Στην τοποθέτηση του ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας δήλωσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθεστώς άνευ προηγουμένου, το καθεστώς της εξουσίας του δίδυμου Ράμα – Κοκοδήματα το οποίο δεν σέβεται ούτε τα ιερά του τόπου μας και θέλει να επαναφέρει στους πολίτες τον φόβο. Το περιουσιακό δεν αφορά μόνο τη Χιμάρα αλλά όλες τις περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και εθνικότητας, να αντισταθούμε στην αλαζονική συμπεριφορά αυτής της εξουσίας. Απευθύνουμε ακόμα και στους συμπολίτες μας που στηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ας διώξουν το φόβο, έχουν χρέος να αντιδράσουν, αν θέλουν να είναι πιστοί της ιδεολογίας, αποστολή τους δεν είναι να ενισχύσουν τα συμφέροντα και την εξουσία δύο ανθρώπων αλλά να συμβάλουν στον εκδημοκρατισμό της χώρας. Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ακούσει την κραυγή αγωνίας αυτού του λαού και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να αποκτήσουμε τα αυτονόητα»
Για την διεθνοποίηση του ζητήματος και την επίλυση του, συμφωνήθηκε να συνταχθεί κοινό ψήφισμα όλων των φορέων.

Δρυμάδες 02. 05. 2016
http://omonoia-deeem.org/press-office/diadiktiaki-diavoulefsi-stous-drimades-gia-periousiako-ke-alla-zitimata-tis-chimariotikis-kinotitas/

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

http://www.echedoros-a.gr/2016/05/blog-post_25.html

6 σχόλια:

  1. Καλά ντε, πώς κάνουν έτσι; Λίγο υπομονή. Μετά το Σύμφωνο Φιλίας με την Αλβανία, όλα θα τακτοποιηθούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους κάναμε ανθρώπους και δείχνουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους. Αλλα αν υπήρχε σωστό ελληνικό κράτος και κυβέρνηση, και πρωθυπουργός σωστός, θα έλεγε στην αλβανική κυβέρνηση να συμμαζευτεί. Διαφορετικά, μέσα σε μια εβδομάδα , 100.000 Αλβανοί θα περάσουν τα σύνορα και θα πανε πίσω στην πατρίδα τους... ' Εχουν συμμαχία με τους Τουρκους κι εμείς τους ταϊζουμε...Τους καναμε ανθρώπους!... Αισχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μπορέσεις να αντιδράσεις με τον κατάλληλο τρόπο και να πετύχεις θα πρέπει να έχεις μια σφαιρική εικόνα για τον ''αντίπαλο'' - εχθρό σου .Δηλαδή να κάνεις συλλογή πληροφοριών και να προσπαθήσεις να συνθέσεις το πάζλ που να σου δείχνει την εικόνα του τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Άρα όπως καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος αυτό προϋποθέτει ΟΡΓΆΝΩΣΗ !.... Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα τις εξής πληροφορίες που θα βοηθούσαν να κατανοήσουμε τις Προθέσεις του Ράμα και της συμμορίας του : α) Ο Ράμα σε πρόσφατη λογομαχία που είχε με το Μπερίσα(πρώην πρωθυπουργό Αλβ.) προκάλεσε μια απάντηση απο την πλευρά του Μπερίσα που αναφερόταν στο σταθερό σχέδιο αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και πρωτίστως των περιοχών της Χειμάρας και των πέριξ αυτών, συγκεκριμένα αναφέρθηκε και στον πρώτο Πρωθυπουργό της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου το 1914 τον Γεώργιο Χρηστάκη Ζωγράφο !!
    β) Ο Ράμα έχει κάνει συμμαχία με το κόμμα των τσάμιδων που διεκδικούν Ελληνικά εδάφη εντός των υφιστάμενων Ελληνικών συνόρων (από τα Γιάννενα μέχρι την Πρέβεζα και την Άρτα ....Δηλαδή εκεί που μας ''χρωστάνε''(η καλύτερα κατέχουν παρανόμως ελληνικά εδάφη δηλ την Βόρειο Ήπειρο) θέλουν να μας πάρουν και το βόδι (οι σημερινές διεκδικήσεις τους=΄΄Μεγάλη Αλβανία΄΄ κλπ).
    γ) Ο Ράμα είναι ΄΄παιδί΄΄ του George Soros και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος που χρηματοδοτεί ο SOROS(Open society Foundation) για να πετύχει τις βρώμικες σκοπιμότητες του (είναι το ίδιο ίδρυμα που ζητάει ανοιχτά σύνορα και επιδοτεί τους Λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ευρώπη για να μιξεροποιηθεί εθνικά και πολιτιστικά η Ευρώπη. Είναι αυτός που ποντάρει στην χρεοκοπία κρατών και όντας καλός γνώστης του σημερινού ¨καπιταλισμού-καζίνου¨ βγάζει τεράστια κέρδη μέσω των χρηματηστηρίων και των Funds που ελέγχει...Ήταν αυτός που προσπαθούσε να υπονομεύσει την λίρα Αγγλίας πριν αρκετά χρόνια και το είχε πετύχει , είχε βγάλει τότε μερικά δισ δολάρια. Τον ίδιο άνθρωπο φημολογείται ότι τον έχουν επικυρίξει οι κινέζοι ως "επικίνδυνος για την ανθρωπότητα".
    δ) Οι αλβανικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει και έχουν διχάσει την μειονότητα , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκλέξουν ένα κόμμα σημαντικού ποσοστού και αριθμού βουλευτών που θα μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση...είχαν καταφέρει να διασπάσουν την ενότητα του Ελληνισμού εκεί και σε Αυτό έχει Ευθύνη και η Ελλαδική Κυβέρνηση αφού ήταν και είναι Απούσα...θα Μπορούσε πολύ εύκολα να ενώσει-συσπειρώσει και οργανώσει τον κόσμο εκεί. Αλλά χρόνο είχαν πάντα μόνο για φιέστες με ΜΚΟ και δημόσιες σχέσεις προς όφελος των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών στο ΥΠΕΞ.
    ε) Η Αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί με την Ελληνική Μειονότητα και τα δικαιώματα τους , το πολύ-πολύ θα κάνουν μια προφορική δήλωση μέσω του εκπροσώπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα περί της ανάγκης για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ που δεν τους κοστίζει τίποτα και αυτό δεν θα έχει καμία ουσιαστική συνέπεια.. Αν μπορούσε να γίνει κάτι μέσω των Αμερικανών αυτό θα μπορούσε να γίνει προσκαλώντας και ενημερώνοντας ανθρώπους στο Κογκρέσο όπου ίσως να έχει κάποια ερείσματα εκεί η Ελληνική Κοινότητα . Απ τον εκπρόσωπο της πρεσβείας μην περιμένετε τίποτα το ουσιαστικό.

    Στ) Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Ένας δυναμικός σύλλογος-Αδελφότητα Βορειοηπειρωτών που να ενημερώνει και να κινητοποιεί τα μέλη του για να αναλαμβάνουν δράσεις.

    Ζ) Και το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάς δεν έχει στρατηγική για την Βόρειο Ήπειρο. Γιατί αν είχε θα είχε φτιάξει και τα κατάλληλα "εργαλεία" για την δημιουργία του status που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της στην περιοχή αυτή. Και εδώ δεν χρειάζονται σημαντικοί πόροι , περισσότερα ξοδευόντουσαν κάθε φορά που αλλάζαν έπιπλα στο ΥΠΕΞ.
    Για να μην σας κουράζω , αυτά προς το παρών.
    Αγαπητέ Σάββα κάνε το βήμα και οργάνωσε ένα κίνημα - ένα σύλλογο κάτι, για να γίνει μια αρχή .Εσένα σε ξέρει ο Κόσμος και θα κινητοποιηθούν αρκετοί , θα στηρίξουμε ενεργά πολλοί άνθρωποι...πρέπει να οργανωθούμε....δεν αρκούν οι αναλύσεις ....Χρειάζεται να γίνουν πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξοχο σχόλιο, εύγε!
      Δυστυχώς, από το ελλαδικό κράτος δεν πρέπει να περιμένετε τίποτε. Όπως βλέπετε κι από το πρώτο μου σχόλιο (4 Μαΐου 2016 - 7:01 μ.μ.), η Αθήνα καταβάλλει προσπάθεια να τα έχει καλά με την Αλβανία, παρά το ότι αυτή και σύμμαχος των Τούρκων είναι και επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας έχει, όπως αναφέρεις κι εσύ στο β).
      Δεν μπορώ να καταλάβω πού οφείλεται αυτή η δουλοπρεπής στάση των ελλαδικών κυβερνήσεων έναντι των Τιράνων, διότι δεν είναι καθόλου καινούρια. Το αλβανικό λόμπυ στις ΗΠΑ, το οποίο λέγεται ότι είναι ισχυρό, σίγουρα έχει παίξει ρόλο σ' αυτό.

      Διαγραφή
  4. Για να μπορέσεις να αντιδράσεις με τον κατάλληλο τρόπο και να πετύχεις θα πρέπει να έχεις μια σφαιρική εικόνα για τον ''αντίπαλο'' - εχθρό σου .Δηλαδή να κάνεις συλλογή πληροφοριών και να προσπαθήσεις να συνθέσεις το πάζλ που να σου δείχνει την εικόνα του τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Άρα όπως καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος αυτό προϋποθέτει ΟΡΓΆΝΩΣΗ !.... Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα τις εξής πληροφορίες που θα βοηθούσαν να κατανοήσουμε τις Προθέσεις του Ράμα και της συμμορίας του : α) Ο Ράμα σε πρόσφατη λογομαχία που είχε με το Μπερίσα(πρώην πρωθυπουργό Αλβ.) προκάλεσε μια απάντηση απο την πλευρά του Μπερίσα που αναφερόταν στο σταθερό σχέδιο αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και πρωτίστως των περιοχών της Χειμάρας και των πέριξ αυτών, συγκεκριμένα αναφέρθηκε και στον πρώτο Πρωθυπουργό της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου το 1914 τον Γεώργιο Χρηστάκη Ζωγράφο !!
    β) Ο Ράμα έχει κάνει συμμαχία με το κόμμα των τσάμιδων που διεκδικούν Ελληνικά εδάφη εντός των υφιστάμενων Ελληνικών συνόρων (από τα Γιάννενα μέχρι την Πρέβεζα και την Άρτα ....Δηλαδή εκεί που μας ''χρωστάνε''(η καλύτερα κατέχουν παρανόμως ελληνικά εδάφη δηλ την Βόρειο Ήπειρο) θέλουν να μας πάρουν και το βόδι (οι σημερινές διεκδικήσεις τους=΄΄Μεγάλη Αλβανία΄΄ κλπ).
    γ) Ο Ράμα είναι ΄΄παιδί΄΄ του George Soros και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος που χρηματοδοτεί ο SOROS(Open society Foundation) για να πετύχει τις βρώμικες σκοπιμότητες του (είναι το ίδιο ίδρυμα που ζητάει ανοιχτά σύνορα και επιδοτεί τους Λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ευρώπη για να μιξεροποιηθεί εθνικά και πολιτιστικά η Ευρώπη. Είναι αυτός που ποντάρει στην χρεοκοπία κρατών και όντας καλός γνώστης του σημερινού ¨καπιταλισμού-καζίνου¨ βγάζει τεράστια κέρδη μέσω των χρηματηστηρίων και των Funds που ελέγχει...Ήταν αυτός που προσπαθούσε να υπονομεύσει την λίρα Αγγλίας πριν αρκετά χρόνια και το είχε πετύχει , είχε βγάλει τότε μερικά δισ δολάρια. Τον ίδιο άνθρωπο φημολογείται ότι τον έχουν επικυρίξει οι κινέζοι ως "επικίνδυνος για την ανθρωπότητα".
    δ) Οι αλβανικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει και έχουν διχάσει την μειονότητα , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκλέξουν ένα κόμμα σημαντικού ποσοστού και αριθμού βουλευτών που θα μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση...είχαν καταφέρει να διασπάσουν την ενότητα του Ελληνισμού εκεί και σε Αυτό έχει Ευθύνη και η Ελλαδική Κυβέρνηση αφού ήταν και είναι Απούσα...θα Μπορούσε πολύ εύκολα να ενώσει-συσπειρώσει και οργανώσει τον κόσμο εκεί. Αλλά χρόνο είχαν πάντα μόνο για φιέστες με ΜΚΟ και δημόσιες σχέσεις προς όφελος των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών στο ΥΠΕΞ.
    ε) Η Αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί με την Ελληνική Μειονότητα και τα δικαιώματα τους , το πολύ-πολύ θα κάνουν μια προφορική δήλωση μέσω του εκπροσώπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα περί της ανάγκης για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ που δεν τους κοστίζει τίποτα και αυτό δεν θα έχει καμία ουσιαστική συνέπεια.. Αν μπορούσε να γίνει κάτι μέσω των Αμερικανών αυτό θα μπορούσε να γίνει προσκαλώντας και ενημερώνοντας ανθρώπους στο Κογκρέσο όπου ίσως να έχει κάποια ερείσματα εκεί η Ελληνική Κοινότητα . Απ τον εκπρόσωπο της πρεσβείας μην περιμένετε τίποτα το ουσιαστικό.

    Στ) Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Ένας δυναμικός σύλλογος-Αδελφότητα Βορειοηπειρωτών που να ενημερώνει και να κινητοποιεί τα μέλη του για να αναλαμβάνουν δράσεις.

    Ζ) Και το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάς δεν έχει στρατηγική για την Βόρειο Ήπειρο. Γιατί αν είχε θα είχε φτιάξει και τα κατάλληλα "εργαλεία" για την δημιουργία του status που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της στην περιοχή αυτή. Και εδώ δεν χρειάζονται σημαντικοί πόροι , περισσότερα ξοδευόντουσαν κάθε φορά που αλλάζαν έπιπλα στο ΥΠΕΞ.
    Για να μην σας κουράζω , αυτά προς το παρών.
    Αγαπητέ Σάββα κάνε το βήμα και οργάνωσε ένα κίνημα - ένα σύλλογο κάτι, για να γίνει μια αρχή .Εσένα σε ξέρει ο Κόσμος και θα κινητοποιηθούν αρκετοί , θα στηρίξουμε ενεργά πολλοί άνθρωποι...πρέπει να οργανωθούμε....δεν αρκούν οι αναλύσεις ....Χρειάζεται να γίνουν πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Kostas K.
      Σχετικα με την παραγραφο Ζ,καπου εχω διαβασει ότι η Ελλαδα δια του τοτε ΥΠΕΞ Ε. Αβέρωφ στην συνοδο της Ρωμης,ειχε δηλωσει ότι η Ελλαδα επισήμως δεν διατηρεί βλεψεις σχετικα με την Β.Ηπειρο,την ειχε ξεγραψει δηλ. επισήμως.
      Επειδή φαινεται ότι γνωρίζεις το θεμα,ειναι αληθεια αυτό ;.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.