26/6/16

Υποψήφιο το Νότιο Αιγαίο για «γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης» το 2019

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Φωτογραφία αρχείου
Τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 θα διεκδικήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθιστώντας  τα τοπικά προϊόντα των νησιών σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα. 
Όπως σημειώνει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της υποψηφιότητάς της, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μέσα από μια σειρά οριζόντιων δράσεων, που θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος από τη Δανία, όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετήσιου Συνεδρίου Διαχείρισης Τροφίμων και Βιομηχανίας Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων (IFAMA).
Το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), που αποτελεί διοργανωτή των βραβείων με την υποστήριξη Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, είναι ένα διεθνές διεπιστημονικό δίκτυο εμπειρογνωμόνων το οποίο στοχεύει να ενδυναμώσει και να διευκολύνει τις τοπικές κοινότητες ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες της ιδιαίτερης διατροφής, του πολιτισμού, των τεχνών, του βιώσιμου τουρισμού και των άλλων τοπικών τους πόρων.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.