17/6/16

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη»

Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πέτρο Πολάκη, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την τοποθέτησή του ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ενωση και συνεχίζει, ζητώντας παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.
Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Καμιά φορά μπορεί να λέει και αλήθειες. Το δικαστικό σώμα, άν στεκόταν στο ύψος του αξιώματος του και όχι στο τίμημα του μισθού του, θα μπορούσε με δημόσιες παρεμβάσεις να παίζει πιο ενεργό ρόλο ως ΗΘΙΚΟΣ-πνευματικός ηγέτης στα κοινά. Αντ' αυτου και επειδή είναι εύκολο να προστατεύεσαι πίσω από την δικαστική αποχή για να μην λες ότι επηρεάζεσαι, το μονο που έχουμε εκλάβει τα τελευταία χρόνια από τα ΜΜΕ είναι ότι σε ζητήματα οικονομικού συμφέροντος, συγκαλύπτουν τους κατέχοντες. Σίγουρα η ελληνική δικαιοσύνη προσφέρει, αλλά λόγω δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας και παραγωγικής ανε, ομοίως σίγουρα για μένα δεν αποτελεί τον αδαμάντινο εκείνο πόλο(που θα του άξιζε κανονικά)που θα σεβόταν όχι μόνο στα λόγια αλλά και στη συνείδησή της πραγματικά η Ελληνική Κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ την μια η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια και απο την αλλη η ελιτιστικη διαθεση του δικαστικου σωματος ευλκολυνουν την εκφραση παρομοιων "κριτικων" απο ατομα, που η γλωσσα τρεχει πιο γρηγορα απο το μυαλο τους...
    Ποσο αληθεια προσπαθησαν να μην φτασουμε στα τρια και τεσσερα χρονια απονομης Δικαιοσυνης και ποσες φορες απαιτησαν , με επιτυχια , την ανιση αντιμετωπιση τους σε θεματα οικονομικα οι Δικαστικοι, αλλα και ποσες φορες ανθρωποι της κυβερνησης Τσιπρα δεν εδωσαν την αφορμη με αστοχες, επιπολαιες και ανοητες δηλωσεις τους,να ταραξουν ( η να διασκεδασουν αν το παρεις ελαφροτερα) το κοινο αισθημα, αναιροντας συχνοτατα η "μπαλώνοντας" τα λεχθεντα στη συνεχεια ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.