16/6/16

Ο μύθος της γερμανικής κυριαρχίας στην ΕΕ

Του Leonid Bershidsky 
Η τελευταία ένδειξη για το ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απίθανη είναι μια δημοσίευση στο βρετανικό ταμπλόιντ, The Sun, η οποία χαρακτηρίζει την ΕΕ ένα "αδυσώπητα επεκτεινόμενο και κυριαρχούμενο από τους Γερμανούς, ομοσπονδιακό κράτος". Είναι τόσο ανώφελο να εξετάσουμε τους υπέρμαχους του Brexit όσο θα ήταν με τον Donald Trump -τα επιχειρήματά τους είναι συναισθηματικά και όχι ρεαλιστικά- αλλά αξίζει τον κόπο να αναρωτηθούμε εάν το μπλοκ κυριαρχείται πράγματι από τη Γερμανία με οποιονδήποτε κακοήθη τρόπο. 
Το 2011, ο δεξιός δημοσιογράφος Simon Heffer έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα  The Daily Mail προειδοποιώντας για την άνοδο του "Τέταρτου Ράιχ" -μια νέα προσπάθεια της Γερμανίας να κατακτήσει την Ευρώπη στον απόηχο της κρίσης χρέους της ηπείρου. Ο Heffer ερμήνευσε τις εκκλήσεις της Γερμανίας προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και να συντονίσουν τις οικονομικές πολιτικές τους ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση "μιας δημοσιονομικής ένωσης που θα επιτρέψει στη Γερμανία να υπαγορεύει τους οικονομικούς όρους στην υπόλοιπη Ευρώπη". 
για τη συνέχεια Capital

4 σχόλια:

  1. Καμία χώρα οικονομικά δεν ωφελεί η ΕΕ ! Κάποιο αόρατο χέρι μας οδηγεί όμως στην ένωση.Δεν ξέρω γιατί.Μπορεί να είναι και συνωμοσιολογική η απάντηση.Δυστυχώς αλλά αναμένω και προβοκάτσιες μέχρι την άλλη εβδομάδα στη Βρετανία κατά της εξόδου.Τα δε επιχειρήματα υπέρ του Μπρέξιτ έιναι καθαρά πολιτικά και οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προβοκάτσιες άρχισαν ...
      http://edition.cnn.com/2016/06/16/europe/british-mp-jo-cox-attacked/index.html

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον τίτλο, εφόσον σε περίπτωση που υπερισχύσει το Brexit, και εντός 24 ωρών το Δ΄ Ράιχ δεν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου που είχε το θράσος να κάνει δημοψήφισμα και να αφήσει τον λαό του να αποφασίσει για το μέλλον του.

    Και τότε θα γεννηθούν και πολλά ερωτήματα.

    Πώς ξέφυγε η κατάσταση από τα χέρια των ΝΑΖΙ του Βερολίνου ;

    Πώς επετράπη σε ένα ασήμαντο Βρεττανό τραπεζουπάλληλο να προκηρύξει δημοψήφισμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παλικαρια δεν ξέρετε τι λετε.Μας έχουν πεταξει το παραμύθι με την γερμανια και το 4ο Ράιχ και το χουμε φάει μαζί με το πιάτο.Η γερμανια ειναιο χρησιμος ηλιθιος για να βγαζουν οι αγγλοσαξωνες τα καστανα απ'την φωτια...Για ρίξτε μια ματιά εδωhttp://www.analystsforchange.org/2016/06/cia.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.