8/6/16

Κήνσορες και θεράποντες


Γνωστός μου που εργάζεται σε εταιρεία μετρήσεων κοινής γνώμης, μου έλεγε ότι η λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, προκαλεί την αρνητικότερη αντίδραση από ερωτηθέντες σε μετρήσεις, πολίτες. Είναι γεγονός, ότι η λέξη έχει κακοποιηθεί (εκ του αποτελέσματος) σε μεγάλο βαθμό από αυτούς που την επικαλούνται δεκαετίες τώρα. Όπως έχει κακοποιηθεί και το περιεχόμενο της από αυτούς που την έχουν καρπωθεί.
Από το 1981 και μετά, η ανάπτυξη στην χώρα μας βασίστηκε -και ακόμη βασίζεται- στο Κράτος (που απέτυχε, βέβαια, παταγωδώς). Στον Αναπτυξιακό Τομέα, η χώρα προχωρούσε ένα βήμα μπροστά και τρία βήματα πίσω. Και όλη η κατακραυγή γι’ αυτό έπεσε στους πολιτικούς.
Δεν είναι όμως μόνο δικό τους το φταίξιμο. Όλοι οι υπόλοιποι θεσμικοί εκ της θέσεως τους κήνσορες, ξεπερνούν την οριοθετημένη κηνσορική τους εξουσία, καθοδηγώντας τους θεράποντες σε παλλαϊκές αντιστάσεις «ενάντια» σε κάθε μορφής αναπτυξιακή μεταρρύθμιση.
Ποιος τελικά θέλει ανάπτυξη στην Ελλάδα; Οι ισχυροί επιχειρηματίες, τα πανίσχυρα συνδικάτα, η ακαδημαϊκή μας ελίτ, η δικαστική εξουσία, η εκκλησιαστική, οι κήνσορες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα;


 Η συνέχεια στο Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.