14/9/16

Οι φασίστες του Ωραιόκαστρου και οι δημοκράτες της σχολής Χιλλ


Στο Ωραιόκαστρο, κοντά στη Θεσσαλονίκη, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου δεν θέλουν να είναι τα παιδιά τους μαζί στις τάξεις με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Αν το υπουργείο Παιδείας επιμείνει, απειλούν με κατάληψη. Είναι ξενόφοβοι φασίστες, όπως τους κατηγορούν; [ΤΒJ]
Οι γνωστοί μου στο Facebook σχολιάζουν με ηθικούς αφορισμούς την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου. Η αλήθεια είναι πως είναι τόσο άμεσα επιθετική, ώστε πράγματι μένεις ενεός όταν τη διαβάζεις. Την παραθέτω αυτούσια (δημοσιεύεται στην κορυφή αυτού του κειμένου) γιατί δύσκολα περιγράφεται αυτό το ύφος.
Η γλώσσα είναι φασίζουσα. Το ίδιο και η πράξη στην οποία προειδοποιούν πως θα προβούν, παρ’ ότι νόμιμη πλέον. Είναι όμως φασίστες οι γονείς στο Ωραιόκαστρο; Τους βοηθάμε όταν τους βαφτίζουμε έτσι;
Οι γονείς ενός σχολείου βλέπουν κάποιους μετανάστες να προστίθενται χωρίς κανένα πρόγραμμα σε ένα σχολείο που υποφέρει. Ποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαρούν για τη βελτίωση της πολυπολιτισμικότητας εκτός από τους πωρωμένους; Αντιδρούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, με τον «αγώνα» και την ξενοφοβία που για δεκαετίες αφήνουμε να ταΐζεται από την απραξία του πολιτισμού μας – και τώρα γιγαντώθηκε σε τέρας που απειλεί να μας κάνει μια χαψιά.

Για τη συνέχεια Books Journal

3 σχόλια:

  1. οι πωρωμενοι στην αραβια και το καταρ...να παρουν μαζι τους και τα τζαμια΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι που νομιζουν οτι οι κατικοι του ωραιοκαστρου ειναι και φερονται σαν φασιστες , απλα ειναι βαθια νυχτωμενη και επικινδυνη !!! Ποτε θα ξακιστουν να φυγουν οι ανθελληνες συριζαιοι ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι πολύ απλό.Ένας έξυπνος κυβερνήτης αν υπάρχουν προστριβές για να προστατεύει και τους μεν και τους δε αλλάζει σχέδιο.
    Οι αλληλέγγυοι να πάρουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο των παιδιών τους να τελειώσει το θέμα ! Προστατεύει και τους γονείς από τον "αντιφασισμό" και τα προσφυγόπουλα από τον φασισμό !
    Ο κύριος Χατζηνικολάου εξύβρισε τους γονείς ως απαράδεκτους.Κύριε Χατζηνικολάου πάρτε ένα προσφυγόπουλο στο ιδιωτικό του υιού σας.Το ίδιο περιμένω να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,του ΚΚΕ,της ΝΔ και όλων των κομμάτων που πιστεύουν στον πολυπολιτισμό.Θα έλεγα και του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων αλλά λυπάμαι τα παιδάκια τα κακόμοιρα που έχουν γνωρίσει και πόλεμο...
    ΥΓ: Επίσης δεν κατάλαβα γιατί πρέπει συνεχώς εμείς οι πτωχοί και απένταροι να δίδουμε χείραν βοηθείας στους κατατρεγμένους ? Γιατί όχι καταυλισμός στην Εκάλη ? Θα περίμενα ως προοδευτική η κυβέρνηση να είχε σχέδιο.Δυστυχώς και εκεί κοροιδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.