2/9/16

Πώς ο Ιβάν Σαββίδης και οι τηλεοπτικές άδειες συνδέονται με τις συντάξεις των Ποντίων (βίντεο)

  • Δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη ξημερώματα Παρασκευής έξω από τη Γενική Γραμματεία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Μια δήλωση που αιφνιδίασε όσους δεν γνωρίζουν τα του ποντιακού χώρου έκανε ο Ιβάν Σαββίδης εξερχόμενος τα ξημερώματα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, όπου επί περίπου 70 ώρες δημοπρατούνταν οι 4 τηλεοπτικές άδειες. Ενώ κάποιος θα περίμενε ότι αφού η εταιρεία του DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED έμεινε εκτός νυμφώνος στην παρούσα φάση αδειοδότησης, εκείνος θα ήταν απογοητευμένος, ο επιχειρηματίας δήλωσε χαρούμενος για το μεγάλο ποσό (246 εκατ. ευρώ), πέραν πάσης προσδοκίας, που συγκεντρώνει η κυβέρνηση από τους λεγόμενους «προσωρινούς υπερθεματιστές» συγχαίροντας μάλιστα τους νικητές. Γιατί;

«Ελπίζω ότι ήρθαν έσοδα που δεν τα υπολόγιζαν, για να βοηθήσουν τους υπερήλικες ανασφάλιστους Πόντιους», είπε ο Ιβάν Σαββίδης!
Ο Πόντιος επιχειρηματίας δήλωσε «χαρούμενος, γιατί μεταξύ άλλων όλα πήγαν και με βάση και το δικό μου σενάριο». Η τοποθέτηση αυτή, επανήλθε εμφατικά στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, όταν τόνισε ότι στην τελευταία φάση της δημοπρασίας έδωσε μηδενικές προσφορές, με βάση το δικό του σενάριο. «Αυτό σημαίνει ότι εκπλήρωσα την αποστολή μου», είπε.

Οι δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη για δημοπρασία, την παρουσία του στα ΜΜΕ και τις συντάξεις των Ποντίων
Ερωτώμενος για τις γενικότερες προθέσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Ιβάν Σαββίδης παραδέχτηκε ότι ο χώρος των ΜΜΕ τον ενδιαφέρει, γνωρίζει όμως πολύ καλά πόσο κοστίζει και μέσα από τη διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών έγινε κατανοητό ότι τα ποσά «ξεφεύγουν πολύ και τότε καταφεύγεις σε εναλλακτική λύση».
«Το ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή να βρισκόμαστε στον χώρο των μίντια είναι βέβαιο», τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης.
Κατά τις δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων ερωτήθηκε και για τη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε «πρωτότυπη», που όμως «διαμορφώθηκε με άσχημο τρόπο». «Θύμιζε φυλακή [...] Κάναμε αστεία και λέγαμε μεταξύ μας ότι ίσως είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι που με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς την εντολή εισαγγελέα, εγκλειστήκαμε για δεκάδες ώρες!». Διατύπωσε ωστόσο την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση έδειξε ότι μπορεί να διεκπεραιώσει δύσκολους και περίπλοκους διαγωνισμούς και είμαι αρκετά χαρούμενος καθώς έχω πει και στον πρωθυπουργό να προχωράει μπροστά».
Ο Ιβάν Σαββίδης βρήκε τα ποσά που πληρώθηκαν για τις άδειες πολύ ψηλά («οι συμμετέχοντες έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να πληρώσουν»), αλλά αστειεύτηκε ξεχωρίζοντας τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερο από όλους. Θα έπρεπε να πληρώσει περισσότερο». 

6 σχόλια:

  1. H μονη μου διαφωνια για τον Σαββιδη,ηταν η συνεργασια του με τον Καμμενο.Οσο για τ οτι δεν πηρε αδεια,δειχνει οτι ειναι σοβαρος επιχειρηματιας,εχει σκοπο το κερδος,οποτε ειναι διατεθειμενος να δωσει χρηματα οταν αξιζει τον κοπο και οχι παραπανω απ οτι κοστιζει,στην συγκεκριμενη περιπτωση η τηλεοπτικη αδεια.δεν νομιζω οτι αξιζουν να δοθουν τοσα χρηματα για Ελληνικα καναλια.Τ οτι καποιοι τα εδωσαν,θα πρεπει να μας απασχολησει γιατι μπαινουν,η παραμενουν στον χωρο της τηλεορασης.καποιος που εδωσε μετρητοις 11 εκ στην εφορια,δεν νομιζω οτι ειχε προβλημα να παρει μια αδεια.Αλλα ολα εχουν την αξια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 600 ευρώ σε 27.777 άτομα για 12 μήνες βγαίνουν τα λεφτά που μάζεψε η κυβέρνηση ! Ωραίος ο Σαββίδης.Δικαιώνεται και ο Γιωργάκης.Λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλα πράγματα φαίνονται πως παίχτηκαν εκεί, νομίζω πως και οι οκτώ που έλαβαν μέρος σοτν διαγωνισμό θα είναι η διαπλοκή για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον η διαπλοκή που θα κερδίζει από το κράτος. Δεν άλλαξε τίποτα παρά μόνο νομιμοποιήθηκαν τα πλυντήρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοτε γιατι δεν εδωσε το καρτος περισσοτερες αδειες,ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.Ηδη εχει αρχισει η κριτικη των Ολυμπιακων,απεναντι στον Σαββιδη,τι κερδισε ο Σαββιδης απ αυτο;η οι αλλοι 3 που δεν πηραν αδεια;

      Διαγραφή
  4. http://theduran.com/greek-government-begins-censoring-media-by-allowing-4-tv-channels-broadcast/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι μη φάτε, έχουμε γλαρόσουπα
    Τα λεφτά αυτά όταν πληρώνονται λόγω του ότι είναι δεσμευμένα από το δικό τους μνημόνιο πάνε στους γιουροπαίους.
    Τελικά ο Ξούλης πιο έξυπνος σέρνει τον Κούλη από την μύτη όπου γουστάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.