3/9/16

Βαθύτερο από ποτέ το χάσμα ΕΕ - Τουρκίας σύμφωνα με δημοσιεύματα

«Βαθύτερο από ποτέ» θεωρεί η βελγική εφημερίδα De Tijd ότι είναι το χάσμα που χωρίζει την ΕΕ από την Τουρκία, καθώς η τελευταία νιώθει «προδομένη» από την ΕΕ λόγω της χαλαρής της στάσης απέναντι στο πραξικόπημα, παρά την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και την προσπάθεια να ενεργοποιηθούν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας.
Επισημαίνεται πως στην σημερινή άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ στην Μπρατισλάβα, τόσο ο Βέλγος Υπουργός Εξωτερικών D. Reynders όσο και ο Ολλανδός ομόλογός του B. Koenders θα καλέσουν την Τουρκία να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών τους.

Η εφημερίδα γράφει ότι η βελγική στάση στο θέμα αυτό διαμορφώθηκε ύστερα από σύσκεψη του Βέλγου ΥΠΕΞ με εκπροσώπους των κοινοτήτων, με τον πρόεδρο της φλαμανδικής κυβέρνησης G. Bourgeois να εμφανίζεται μάλιστα ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην «ενορχηστρωμένη εκστρατεία  εκφοβισμού», όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε, σε βάρος των σχολείων που θεωρούνται πως πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία υπονομεύει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό και την εφαρμόζει επιλεκτικά, κρατώντας όσους Σύρους διαθέτουν διπλώματα και στέλνοντας τους υπόλοιπους με σκάφη στα ελληνικά νησιά, ενώ ανακάλεσε και το σύνδεσμό της στα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατές οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι ΥΠΕΞ Βελγίου και Ολλανδίας πείτε τους και το άλλο. Ολόκληρους αγωγούς σας δίνουμε και την νήσο Κύπρο. Τι άλλο θέλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.