8/10/16

Ξαφνικός πάγος και από το «φίλο» Λιου: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Μήνυμα από την Ουάσινγκτον στην Αθήνα
 
H πρόοδος στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων είναι απαραίτητες για τους Ευρωπαίους ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, ξεκαθάρισε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Την ανάγκη ολολήρωσης των προαπαιτουμένων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Ο κ. Λιου, σύμφωνα με την Καθημερινή, διευκρίνισε ότι αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αφορούν την ολοκλήρωση των σχεδίων για τις ιδιωτικοποιήσεις και την πρόοδο των κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο καθώς όπως είπε «η πρόοδος σε αυτούς τους τομείς είναι απαραίτητες για τους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες μίας ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους στην οποία δεσμεύθηκε το Eurogroup τον Μάιο».

Παράλληλα, ο κ. Λιου τόνισε ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θεωρεί ουσιαστική ελάφρυνση και πότε πρέπει να γίνει αυτή λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έδωσε την εξής απάντηση:

«Κατ' αρχήν θέλω να παρατηρήσω ότι είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό. Η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πως θα προχωρήσουν μπροστά και πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαίου. Αυτό που είπα χθες αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό το οποίο λέω αυτές τις ημέρες αλλά και σταθερά εδώ και καιρό είναι ότι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους. Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά τόσο το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα. Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά, η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο».
Πρώτο Θέμα

11 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις! Υπάρχει μόνο φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, της κοινωνίας, εξαθλίωση των πάντων, αυτό ήταν ευθύς εξ΄αρχής το ζητούμενο και κάποιοι είχαν το θράσος να το ονοματίζουν τάχα μεταρρύθμιση. Απορύθμιση ουσιαστική ήταν και τίποτε περισσότερο, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Κι έρχονται τώρα αυτοί οι "κάποιοι" και βγαίνουν μπροστά επιδιώκοντας να ξαναπάρουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους και τις καρέκλες της εξουσίας βέβαια που πολύ ηγάπησαν! Νομίζω όμως πως ο λαός παρά τα αντιθέτως λεγόμενα έχει μνήμη και κρίση και θα το δείξει την κατάλληλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις! Υπάρχει μόνο φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, της κοινωνίας, εξαθλίωση των πάντων, αυτό ήταν ευθύς εξ΄αρχής το ζητούμενο και κάποιοι είχαν το θράσος να το ονοματίζουν τάχα μεταρρύθμιση"

      Δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, γι αυτό υπάρχει μόνο φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, της κοινωνίας, εξαθλίωση των πάντων.

      Ποιος μάς εμποδίζει να φτιάξομε ένα σταθερό και σοβαρό φορολογικό σύστημα, αντί να αυτοσχεδιάζει ο κάθε υπουργίσκος, να μειωθούν οι φόροι δραστικά, η γραφειοκρατία, να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων από τα δικαστήρια κ.ά,;(*) Βεβαίως, αυτά δεν γίνονται με τον αυτόματο πιλότο. Χρειάζονται άνθρωποι ικανοί και σοβαροί και προπαντός άνθρωποι που να ενδιαφέρονται όντως να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

      "αυτό ήταν ευθύς εξ΄αρχής το ζητούμενο και κάποιοι είχαν το θράσος να το ονοματίζουν τάχα μεταρρύθμιση"

      Μήπως φάσκεις και αντιφάσκεις;

      >Νομίζω όμως πως ο λαός παρά τα αντιθέτως λεγόμενα έχει μνήμη και κρίση και θα το δείξει την κατάλληλη στιγμή<

      Μέχρι σήμερα, δεν έχει δώσει ο ελληνικός λαός τέτοια δείγματα γραφής. Αντιθέτως μάλιστα, θα έλεγα. Αντί να καταλάβει ότι δεν μπορούν να τον σώσουν αυτοί που τον κατέστρεψαν, στρέφεται από την Σκύλα στην Χάρυβδη, ζητώντας σωτηρία από τούς ολετήρεςσ του.

      (*) Μύθοι και απλές σκέψεις για την οικονομική κρίση. Η στροφή στην παραγωγή είναι η μόνη διέξοδος

      Διαγραφή
    2. Δεν φάσκω και ούτε αντιφάσκω! Λέω το αυτονόητο, πως με τον όρο μεταρρύθμιση οι τοκογλύφοι του εξωτερικού εννοούν την απόλυτη εξαθλίωση, απ΄ότι κατάλαβα από το σχόλιο σου, άλλη έννοια στον όρο δίνεις εσύ (και εγώ και πάνω κάτω δεν διαφωνώ) και άλλη έννοια εκείνοι...οπότε περιττή εντελώς η απάντηση σου στο σχόλιο μου.

      Διαγραφή
    3. >Λέω το αυτονόητο, πως με τον όρο μεταρρύθμιση οι τοκογλύφοι του εξωτερικού εννοούν την απόλυτη εξαθλίωση<

      Εσύ το λες αυτό, αλλά δεν έπεται ότι είναι κι έτσι. Πώς βγάζεις τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα; Όταν μάς κατηγορούν ότι δεν κάναμε τίποτε, αυτό ακριβώς εννοούν.
      Και σταματήστε πια εκείνο το ηλίθιο "τοκογλύφοι", διότι δεν ξέρω κανέναν που να δανείζει με επιτόκιο κάτω τού 1%.

      Διαγραφή
    4. Ε, βέβαια, όταν ξεπουλάει κανείς μια χώρα ολόκληρη με τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, το επιτόκιο 1% πάλι πολύ είναι νομίζω! Εντάξει, όπως παρατηρώ σου θίξαμε τους "δανειστές" και στεναχωρέθηκες!!!
      Όσο για τον όρο μεταρρύθμιση, πολύ απλά έμαθα την αληθινή του έννοια παρατηρώντας το κοινωνικό χάος που έχει δημιουργήσει παντού ολόγυρα μου, δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία για να τον καταλάβει κανείς! Τέλος πάντων, όπως είπα και πιο πάνω μάλλον περιττή κάθε συζήτηση μαζί σου.

      Διαγραφή
    5. Τους χαρακτηρισμούς κράτησε τους για τον εαυτό σου καλύτερα, δεν νομίζω πως σου απεύθυνα οποιοδήποτε είδους προσωπικό χαρακτηρισμό σε αντίθεση με σένα που το έκανες. Αλλά καλύτερα που το κάνεις αυτό για να βγάζει και όποιος διαβάζει τα συμπεράσματα του σχετικά με την έννοια της φράσης "το μνημόνιο είναι ευλογία" (μιας και περί εννοιών η συζήτηση).

      Διαγραφή
    6. Αν και άσκοπο να απαντά κανείς σε τέτοιου επιπέδου "συζητητή, φαίνεται ότι όντως δεν ξέρεις τι σού γίνεται:

      >δεν νομίζω πως σου απεύθυνα οποιοδήποτε είδους προσωπικό χαρακτηρισμό<

      Αυτά τι είναι; "σου θίξαμε τους "δανειστές" και στεναχωρέθηκες!!!"
      "Αλλά καλύτερα που το κάνεις αυτό για να βγάζει και όποιος διαβάζει τα συμπεράσματα του σχετικά με την έννοια της φράσης "το μνημόνιο είναι ευλογία" (μιας και περί εννοιών η συζήτηση)"

      Σάββα, γιατί έσβησες το σχόλιό μου; Πώς να χαρακτηρίσω τέτοιο επίπεδο;

      Διαγραφή
    7. Δεν το έσβησε ο Σάββας.
      Απορώ πως ζητάς και ρέστα...
      Το να χαρακτηρίσεις κάποιον «βλάκα» δεν είναι βρισιά; Πόσο μάλλον αν χαρακτηρίζεις έτσι όλους τους νέους αναγνώστες/σχολιαστές.

      Διαγραφή
    8. Όχι βρισιά, χαρακτηρισμός. Μία απλή διαπίστωση, που βγαίνει από τα γραφόμενά του.
      Να είσαι καλά.

      ΥΓ: Δεν χαρακτήρισα ΟΛΟΥΣ (διάβαζε προσεκτικά) τους νέους αναγνώστες/σχολιαστές. Απλώς διεπίστωσα ότι έχει μαζευτεί πολύ "σκουπίδι" (με την έννοια των ανευθύνων και ανεγκεφάλων) εδώ μέσα. Η άποψή μου, η οποία μπορεί και να σφάλει. Λίγοι είναι οι σοβαροί σχολιαστές, έτσι το βλέπω εγώ.

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Όσα γίνονται προήλθαν μετά από σύμφωνη γνώμη του Ομπάμα και διαταγή στον Γιωργάγη, για γεωπολιτικό πείραμα μετατροπής της Ελλάδας σε πειραματόζωο της νέας τάξης, για νέο τρόπο διακυβέρνησης - υποδούλωσης, για δήμευση Εθνικού πλούτου κτλ. θυμηθείτε τουλάχιστον τις Κάννες, τον Παπαδήμιο κτλ

    Συνεπώς ο Λιου, ο ουσία και προϊστάμενος του ΔΝΤ δρα συνεπής στον εαυτόν του.
    Στο πείραμα συνεκφώνησαν και άπασαι αι "δημοκρατικαί" πολιτικάι δυνάμεις της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοι μας χωρις την υποστηριξη των αγγλων,γαλλων,αμερικανων,γερμανων και βεβαια τις οδηγιες των "σιγοψιθυριστων" δεν εκαναν ποτε τιποτα απο μονοι τους...δεν εκαναν βημα...οι Ελληνες πολιτες ειναι ασημαντοι για δαυτους (τους ψευδομυημενους)...ειναι ανωριμοι...εμεις οι Ελληνες πολιτες δεν εχουμε κανενα λογο στην πολη μας...
    Ε αϊσιχτηρ αυτοι κιο Λιους τους...
    Παμε γερμανια ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.