10/10/16

Σήμερα και αύριο κρίνεται η τύχη του Turkish Stream

Εντός του διημέρου κρίνεται η τύχη του Turkish Stream
Η τύχη του Turkish Stream, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία μπορεί να λυθεί οριστικά το ερχόμενο διήμερο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της μεικτής διακυβερνητικής επιτροπής που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου. 
 «Το σχέδιο είναι έτοιμο. Για τη λύση κάποιων ζητημάτων που παραμένουν ακόμα ανοικτά, η ρωσική πλευρά διεξάγει εντατικές διαβουλεύσεις με την τουρκική», αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Hurriet ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ. «Αν θέλουμε οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ μας να ξαναγίνουν ευρείες, τότε ο πιο κοντινός δρόμος βρίσκεται στην εκπλήρωση αυτών των στόχων», πρόσθεσε.
«Ο Turkish Stream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Άκουγιου είναι από τα θέματα κλειδιά προς την κατεύθυνση της αναγέννησης των διμερών μας σχέσεων», τόνισε ο Νόβακ.
Διευκρίνισε επίσης ότι αρχικά προβλέπεται η κατασκευή δυο παράλληλων αγωγών με δυνατότητα μεταφοράς από 15,75 δισεκ. κυβικά τον χρόνο. Ο ένας θα μεταφέρει για τις εσωτερικές ανάγκες της Τουρκίας και ο δεύτερος θα βγαίνει προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας.
Το μήκος του υποθαλάσσιου τμήματος θα είναι 910 χλμ. και άλλα 180 χλμ. μέσα από το τουρκικό έδαφος μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα. Το κόστος υπολογίζεται στα 11,4 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.