21/11/16

Απόστρατοι και σκληροί του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην κυβέρνηση Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος ανοίγει τα χαρτιά του
 Οι ισχυροί του Tea Party (δεξιά της δεξιάς), της National Riffle Association (Εθνικής Ένωσης Όπλων) και ένας πρώην στρατηγός των πεζοναυτών («Mad Dog») στη λίστα των εκλεκτών του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι σκέφτεται να προτείνει το υπουργείο Άμυνας στον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς (έχει περάσει από το Γενικό Επιτελείο), μία ημέρα έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του στο Νιού Τζέρσι. 
Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Ματίς, ένας απόστρατος στρατηγός των Πεζοναυτών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής αποστολών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, "ήταν πολύ εντυπωσιακός χθες. Αληθινός στρατηγός".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον. Με 44 χρόνια υπηρεσίας, ο Ματίς ήταν επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003.

Είναι γνωστός ως "Mad Dog" ("Τρελό Σκυλί") και ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα, το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο. Το 2005 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε "ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους".

Η επιστροφή του Ρόμνεϊ...

Όσον αφορά την θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως δήλωσε στην εκπομπή "Fox News Sunday" ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο Τραμπ ενδέχεται να επιλέξει τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά έχει υπόψη του και άλλους υποψήφιους. Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ χθες Σάββατο, ήταν σφοδρός επικριτής του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Την πιθανότητα τοποθέτησης του Ρόμνεϊ στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε και ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, ο Ρέινς Πρίμπου,ς στην εκπομπή του ABC "This Week" σήμερα. Μάλιστα, ο Πρίμπους είπε στην ίδια εκπομπή ότι ο Ρόμνεϊ και ο Τραμπ είχαν μία "πολύ εποικοδομητική" συνομιλία κατά την χθεσινή τους συνάντηση όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα θερμά μέτωπα του πλανήτη.

Σενάρια και για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου...
Η συντηρητική δημοσιογράφος Λόρα Ίνγκραμ (Laura Ingraham), γνωστή από τη ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζει, υποστήριξε σήμερα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα να της προσφέρει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Ίνγκραμ είπε ότι έχει μιλήσει με τον Τραμπ και ότι νιώθει κολακευμένη για το ότι ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας την έχει υπόψη του. «Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα» είπε η Λόρα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday.

Η Ίνγκραμ υπερασπίστηκε την απόφαση των συνεργατών του Τραμπ να μην ακολουθείται ο εκλεγμένος πρόεδρος από μια ομάδα διαπιστευμένων δημοσιογράφων σε ορισμένες μετακινήσεις του. Είπε μάλιστα ότι πριν από τις εκλογές τα μέσα ενημέρωσης «σημάδεψαν τα χαρτιά της τράπουλας» σε βάρος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Στα 53 της χρόνια, η ξανθή Λόρα Ίνγκραμ είναι μία από τις πιο γνωστές Αμερικανίδες δημοσιογράφους και θεωρείται μια προσωπικότητα μεγάλης επιρροής, καθώς η πολιτική εκπομπή της είναι η πιο δημοφιλής στο ραδιόφωνο των ΗΠΑ. Παράλληλα, έχει ιδρύσει και διευθύνει την ιστοσελίδα LifeZette.com, ενώ έχει συγγράψει αρκετά βιβλία για την τρέχουσα πολιτική, συνήθως με έναν ανάλαφρο, χιουμοριστικό τόνο κριτικής. Σε προηγούμενη φάση της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας δικηγορούσε. Έχει δώσει πολυετή και νικηφόρα μάχη με τον καρκίνο του μαστού, υποστηρίζει φανατικά την υιοθεσία, παρόλο που η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών.



Τα «γεράκια» του Τραμπ: Σκληροπυρηνικοί σε θέσεις-«κλειδιά» στη νέα κυβέρνηση


Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Μάικλ Φλιν, που συναντήθηκε με πράκτορες του Ερντογάν - Διευθυντής της CIA o Μάικ Πομπέο, που εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια να ελεγχθεί η οπλοκατοχή στις HΠΑ και υπουργός Δικαιοσύνης ο Τζεφ Σέσσιονς, που στηρίζει φανατικά την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταμείβει τους σκληροπυρηνικούς συντηρητικούς, που έμειναν πιστοί στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δίνοντάς τους θέσεις-«κλειδιά» στο νέο επιτελείο του.

Ετσι, διευθυντής της CIA θα αναλάβει ο άνθρωπος που έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια για έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Ο Μάικ Πομπέο  είναι αντιπρόσωπος του Κάνσας στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ανήκει στο Tea Party και είναι ισόβιο μέλος της National Riffle Association, δηλαδή της Εθνικής Ένωσης Όπλων.



Για υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζεφ Σέσσιονς. Με αυτή την επιλογή του ο Τραμπ ανταμείβει έναν πιστό Ρεπουμπλικανό, οι σκληροπυρηνικές και ορισμένες φορές εμπρηστικές δηλώσεις του οποίου για τη μετανάστευση είναι εφάμιλλες των δικών του. 

Ο Σέσσιονς αντιτίθεται στη χορήγηση υπηκοότητας στους μη καταγεγραμμένους μετανάστες και ήταν ένας από εκείνους που υποστήριξαν με ενθουσιασμό την υπόσχεση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Βετεράνος του στρατού, ο Σέσσιονς είναι μέλος της Επιτροπής Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Γερουσίας και πρόεδρος της υποεπιτροπής Στρατηγικών Δυνάμεων.

Το 1986 έγινε ο δεύτερος υποψήφιος σε διάστημα 50 ετών ο διορισμός του οποίου ως ομοσπονδιακού δικαστή δεν επικυρώθηκε έπειτα από κατηγορίες ότι είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνεται και μαρτυρία ότι το 1986 είχε αποκαλέσει έναν αφρο-αμερικανό εισαγγελέα "αγόρι" ("boy"), κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.



Την τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας. Ο Φλιν, που συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, ο Φλιν στο διάστημα 2012-14 συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον Ιμπραήμ Κουρτουλούς και τον Ιλάλ Μουτλού, δύο άτομα του δικτύου των τουρκικών οργανώσεων στις ΗΠΑ που προωθούν την ατζέντα Ερντογάν. Οι δύο αυτοί – ο Μουτλού είναι και εξάδελφος του Ερντογάν – συνδέονται με δίκτυα που είτε χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση, είτε έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν και το καθεστώς του. 

Η αποκάλυψη των συναντήσεων έρχεται μετά από άλλη, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι επιχειρηματίας, διευθυντής οικονομικού οργανισμού που ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση «ενοικίασε» τις υπηρεσίες της δεξαμενής σκέψης που έχει συστήσει ο στρατηγός Φλιν, το Flynn Intel Group, με σκοπό να επηρεάσει το Κογκρέσο. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Φλιν εκθείαζε δημοσίως τον Ερντογάν και ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες σε πολλούς αναλυτές καθώς ο Φλιν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με τον Γκιουλέν.

"Χαίρομαι που ο Μάικλ Φλιν θα είναι στο πλευρό μου. Μαζί θα νικήσουμε την ισλαμική τρομοκρατία, θα αντιμετωπίσουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις και θα κρατήσουμε τους Αμερικανούς ασφαλείς», δήλωσε ο Τραμπ.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας του Τραμπ στην εξωτερική πολιτική. 


Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Oσον αφορα τα οπλα στην Αμερικη,επι Ομπαμα,οι εταιρειες οπλων,ειχαν περισσοτερα εσοαδα,απ οτι οταν εκλεχθηκε προεδρος.Επισης εκανε τις περισσοτερες πωλησεις στο εξωτερικο,στην ιστορια της χωρας,με τεραστιες οικονομικες απολαβες απο Σαουδικη Αραβια και Ισραηλ.

    Στην Αμερικη και οχι μονο ειναι δυσκολο να βρεις καποιον που να μην ειναι το λιγοτερο φθαρμενος.Ο Τραμπ μεχρι στιγμης εχει διαλεξει ανθρωπους απο την δεξια.Ο Φλυν,ο οποιος χρησιμοποιει την εκφραση Radical Islamic terrorist,εχει κανει και αρνητικες δηλωσεις για Τουρκια.Μην ξεχναμε οτι τωρα θα δουλευει σε μια κυβερνηση,που πρωτο στοχο θα εχει το ΙΣΙΣ,που ο ιδιο εχει πει,πιο παλια,οτι η Τουρκια δεν κανει τιποτα στην αντιμετωπιση του.Επισης,ειναι υπερ του Ισραηλ κατα του Ιραν και θετικος απεναντι στην Ρωσια,εχει κατσει και διπλα στον Πουτιν,σε εκδηλωση στην Μοσχα για τα 10 χρονια του ΡΤ,στο οποιο εχει καλεστει αρκετες φορες,δεν ειναι τυχαια η συμπαθεια που του εχουν οι Ρωσοι

    Ο Πομπει,ειναι αρνητικος απεναντι στο Ιραν και γενικα στο Ισλαμ.Εχει χαρακτηρισει την ΤΟυρκια Ισλαμικη δικτατορια.


    Μεχρι στιγμης λοιπον,εχει διαλεξει ανθρωπους(στην εξωτερικη πολιτικη),που εχουν σαν στοχο το DAESH,θετικοι η αδιαφοροι προς Ρωσια και φιλικοι προς Ισραηλ.Θα μπορουσε να κανει οτι και ο Κεννεντυ,να διαλεξει τους καλυτερους,Σαντερς Ρον Πολ κλπ,αλλα προτιμαει ανθρωπους που τον στηριξαν και γνωριζει.Σιγουρα δεν θ αλλαξει την νοοτροπια της Αμερικης,αλλα δειχνει καποιες σημαντικες αλλαγες στην εξωτερικη πολιτικη,που μας απασχολει και μας πχ στο θεμα Ρωσιας.

    ΥΓ1 ΓΙα το θεμα Ιραν,ενας Αμερικανος δημοσιογραφος,ειχε πει οτι αν πεις θετικο λογο στην ΑΜερικη για το Ιραν,ειναι σαν να λες υπερ της παιδοφιλιας.ΦΥσικα το Ιραν ουτε σπονσορας της τρομοκρατιας ειναι πια,ενω υπαρχει και διχογνωμια στην Αμερικη για τα υποτιθεμενα η οχι πυρηνικα οπλα(oi Αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες,εχουν πει οτι δεν εχουν φτιαξει τετοια οπλα) των Ιρανων,αλλα καποια κολληματα,δεν φευγουν ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι προτεινετε εσεις ποιους θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.