12/11/16

Καλό ταξίδι Γιώργο - Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης

Υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος ΓεωργιάδηςΠάλεψε για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης.
Πάλεψε για πολλούς μήνες με τον καρκίνο καταλήγοντας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955.
Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής.
Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA.
Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.
Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.
Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους.
Η κηδεία του Γιώργου Γεωργιάδη θα γίνει στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας από τον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στο κεντρικό νεκροταφείο Περιστερίου.
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Γιώργο, «καλό ταξίδι»· τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του...

    Κάλυψε ... και τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας!!!

    αντιγράφω & μεταφράζω:

    «Εκατοντάδες πεθαίνουν από καρκίνο (*), μετά από τις επιθέσεις με βόμβες DU (απεμπλουτισμένου ουρανίου)»

    http://www.sweetliberty.org/issues/war/wantwar/du.htm

    Σε ανταπόκριση από το Βελιγράδι (010113), ο (παθολόγος) γιατρός Ζόραν Στάνκοβιτς, επικεφαλής του «Ιατροδικαστικού Τμήματος» της «Γιουγκοσλαβικής Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας» στο Βελιγράδι, δήλωσε (στο Reuters / ABC News) ότι περίπου 400 Σέρβοι της Βοσνίας, από μια περιοχή που βομβαρδίστηκε το 1994 από το ΝΑΤΟ με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, αργότερα πέθαναν από διάφορες μορφές καρκίνου. Πολλοί από τους Σέρβους αυτούς (από το Hadzici, που είναι κοντά στο Σεράγεβο), δούλευαν σε ένα εργοστάσιο επισκευής αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, που ήταν στόχος και βομβαρδίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Εκείνη την εποχή, ότι (μολυσμένες) κάλυκες βομβών DU (απεμπλουτισμένου ουρανίου) βρέθηκαν στο έδαφος, ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την μαζική παραγωγή γιλέκων -τύπου «flak jacket»- που παρέχουν (κάποια υποτυπώδη;) προστασία από τα θραύσματα εκρήξεων (σ.σ. δεν είναι αλεξίσφαιρα). Πολλοί Σέρβοι και ξένοι ανταποκριτές που φόραγαν τέτοια γιλέκα, έβλαψαν σοβαρά την υγεία τους, αφού βρέθηκε ότι αυξήθηκαν (στο 20πλάσιο) τα κρούσματα καρκίνου, οι ανωμαλίες του θυρεοειδούς, καθώς και τα μωρά με γενετικές ανωμαλίες· τα περισσότερα από τα περιστατικά αυτά κατέληξαν στο θάνατο, δήλωσε ο Στάνκοβιτς.

    Το 1999, που το ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματήσει η «καταπίεση» του Βελιγραδίου πάνω στους Κοσοβάρους, έρριξε 31.000 «έξυπνες» βόμβες DU (Depleted Uranium) στη διάρκεια των τριών μηνών βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, ο καρκίνος θέρισε για τα καλά το Κοσσυφοπέδιο, τη νότια Σερβία και το Μαυροβούνιο. Επίσης -εκτός Βαλκανίων- έχουν αναφερθεί και αρκετές περιπτώσεις καρκίνου σε στρατιωτικό προσωπικό (από Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ισπανία και Πορτογαλία) που υπηρέτησαν ως ειρηνευτές στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

    (*) γνωστά σχετικά πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

    1) Από καρκίνο του εγκεφάλου πήγε -μόλις στα 46 του- ο (πρώην Γενικός Εισαγγελέας του Delaware) Beau Biden III (1969-2015), γιος του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, που είχε πάει στο Κοσσυφοπέδιο (Κόσοβο) μετά το τέλος του πολέμου εκεί (1998-99), προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ντόπιους εισαγγελείς και δικαστές, για λογαριασμό του «Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη» (ΟΑΣΕ / OSCE).

    2) Από καρκίνο (επιθετική λευχαιμία) πήγε και η βετεράνος δημοσιογράφος Sue Lloyd-Roberts (1950-2015), πολεμική ανταποκρίτρια του BBC TV στη Βοσνία κ.α., ύστερα από άνιση μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.