4/11/16

Ολόκληρη η φρίκη του ολοκληρωτισμού σε μία εικόνα

 Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Το προγκρόμ διώξεων και "κάθαρσης" που εξαπέλυσε το καθεστώς της Τουρκίας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, πέρασε απαρατήρητο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Ο κατευνασμός προσωπικά του Προέδρου Ερντογάν, ακόμη και από τις ΗΠΑ, τον οδήγησε στο λάθος συμπέρασμα της ευρείας καθεστωτικής δράσης και στην εφαρμογή όλο και σκληρότερης κρατικής μεταχείρισης σε αντιφρονούντες.
Ανεξαρτήτως σε τι πιστεύουν οι τελευταίοι, βαφτίστηκαν συλλήβδην γκιουλενικοί ή τρομοκράτες, ώστε να τους μεταχειρίζονται ενσυνείδητα οι Αρχές χωρίς έλεος.
Η έως τώρα αντίδραση του πολιτισμένου κόσμου είναι ισχνή.
Οι δημοκρατικές αξίες μοιάζουν αγαθά ενδοευρωπαϊκής κατανάλωσης, άνευ ουσίας, αφου αδυνατούν να επιβληθούν όταν και όπου πρέπει.
Ζούμε την ιστορική στιγμή που ένας ηγέτης μιας μεσαίας χώρας μεταμορφώνεται σε δεσποτικό υποκείμενο εξαπόλυσης κακού και επανάληψης του Μεσαίωνα.
Ουδείς αντιδρά.
Αυτό που βλέπουμε αλλά δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε είναι η πραγματικότητα.
Δεν υπερβάλλουμε, ούτε μεγαλοποιούμε τα γεγονότα.
Η σύλληψη των βουλευτών κόμματος της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι αρνήθηκαν να καταθέσουν, θρυμματίζει την φτιασιδωμένη εικόνα του μετριοπαθούς, που με κόπο είχε δημιουργήσει η ΕΕ για τον Τούρκο πρόεδρο.
Αντ´ αυτής μια άλλη εικόνα προκαλεί ρίγη.
Η σύλληψη της Τουντζέλ, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, δεν έγινε επειδή ενοχλούν οι πράξεις της.
Ενοχλεί το φρόνημά της και ο λόγος της.
Γι' αυτό και το πλέον σοκαριστικό σημείο της φωτογραφίας είναι η βιαιότητα με την οποία μια Τουρκάλα αστυνομικός της κλείνει το στόμα.
Η μορφή του ολοκληρωτισμού στην πράξη.
Άραγε, το χέρι της αστυνομικού που κλείνει το στόμα μιας πολιτικού δεν το αισθάνεται η Ευρώπη και η Δύση στο δικό τους στόμα..;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.