3/11/16

Τηλεφωνικές υποκλοπές με θύματα δημοσιογράφους στον Καναδά

Στενή παρακολούθηση ανθρώπων των μέσων ενημέρωσης από την αστυνομίαΤηλεφωνικές υποκλοπές με θύματα δημοσιογράφους στον Καναδά
Τη Δευτέρα, η μεγάλη γαλλόφωνη εφημερίδα του Καναδά La Presse ανακοίνωσε ότι ένα μέλος της συντακτικής της ομάδας, ο Πατρίκ Λαγκασέ, παρακολουθούνταν από την Αστυνομία κατά τους πρώτους μήνες του 2016
Κεμπέκ 
Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών στον Καναδά με θύματα γαλλόφωνους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Radio-Canada, η Αστυνομία του Κεμπέκ είχε εξασφαλίσει ένταλμα για να καταγράφει τόσο τις εισερχόμενες όσο και τις εξερχόμενες κλήσεις τουλάχιστον έξι δημοσιογράφων το 2013, αλλά όχι το περιεχόμενο των τηλεφωνικών τους συζητήσεων. Τη Δευτέρα, η μεγάλη γαλλόφωνη εφημερίδα του Καναδά La Presse ανακοίνωσε ότι ένα μέλος της συντακτικής της ομάδας, ο Πατρίκ Λαγκασέ, επίσης παρακολουθούνταν από την Αστυνομία κατά τους πρώτους μήνες του 2016, ενώ τρεις ακόμη δημοσιογράφοι του δημόσιου δικτύου Radio-Canada παρακολουθούνταν το φθινόπωρο του 2013.

Νέες αναφορές κάνουν λόγο και για έναν ακόμη, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, αυξάνοντας τη λίστα των ανθρώπων των μέσων ενημέρωσης που παρακολουθούσε στενά η Αστυνομία στους επτά.

Έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων και τη γενικευμένη οργή που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη υπόθεση, ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έσπασε την Τετάρτη τη σιωπή του διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του «υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι προτού προβεί σε συμπεράσματα αναμένει την έκβαση του διαλόγου μεταξύ του Μόντρεαλ και της Αστυνομίας.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανακοίνωσε τη διενέργεια εσωτερικής επιθεώρησης στις τρεις βασικές αστυνομικές υπηρεσίες της καναδικής επαρχίας καταδικάζοντας την πρακτική που ακολουθήθηκε από την Αστυνομία με την έγκριση του Δικαστικού Σώματος.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.