10/11/16

Ψυχρολουσία για την Αθήνα η Έκθεση της Κομισιόν για Αλβανία

Χωρίς καμία αναφορά στις γνωστές αλυτρωτικές ανθελληνικές θέσεις και με παντελή απουσία αναφορών στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, δημοσιοποιήθηκε χθες η Έκθεση της Κομισιόν, η οποία συστήνει μάλιστα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους τραγικούς χειρισμούς που έχουν γίνει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο ίδιο κείμενο μάλιστα, όπου εξαίρεται ο περιφερειακός ρόλος της Αλβανίας, γίνεται ειδική αναφορά στον μηχανισμό που συμφώνησε ο κ. Κοτζιάς με την αλβανική κυβέρνηση για την «επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων» όπου, όπως είναι γνωστό, η αλβανική πλευρά έχει συμπεριλάβει και το Τσάμικο ζήτημα.
Παρά τους λεονταρισμούς και τις δημόσιες δηλώσεις και προειδοποιήσεις περί μπλοκαρίσματος της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, ο κ. Κοτζιάς τόσο με την επίσκεψή του στα Τίρανα στις αρχές του καλοκαιριού, όσο και με την παντελή αδράνεια και απουσία από τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών θεσμών, επέτρεψε να μην υπάρχει καμία «ενοχλητική» για τον κ. Ράμα αναφορά, δυσκολεύοντας έτσι κάθε σκέψη για προβολή βέτο στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, εφόσον τελικά τεθεί προς έγκριση η έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με την Αλβανία
.
Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Απολύτως δικαιολογημένη η Έκθεση της Κομισιόν για Αλβανία. Η Αθήνα ουδέποτε έθεσε θέμα Β. Ηπείρου και ουδέποτε εξέφρασε επιφυλάξεις για την εδώ και χρόνια (όχι μήνες, αλλά ΧΡΟΝΙΑ!) πολιτισμική (και όχι μόνο) γενοκτονία τού εκεί ελληνικού στοιχείου από το αλβανικό κράτος.
    Το μόνο που θα μπορούσε να ενοχλήσει την Κομισιόν είναι ότι το κύριο εισόδημα τού μορφώματος αυτού προέρχεται από την λαθρεμπορία ναρκωτικών, αλλά αυτό είναι δική της δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.