21/11/16

«Θέλουμε στήριξη εναντίον των Κούρδων του PKK»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  
Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους συμμάχους της Τουρκίας ότι οπλίζουν τους τρομοκράτες... | Kayhan Ozer, Presidential Press Service, Pool photo via AP

Την υποστήριξη της Δύσης εναντίον του PKK, αλλά και «όλων των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων» που την απειλούν, όπως οι Κούρδοι της Συρίας, η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και το Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε σήμερα από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιτρέπει στους Κούρδους αντάρτες να κινούνται ελεύθερα στο έδαφός της και υποστήριξε ότι αν συνεχίσει με αυτή την τακτική «αργά ή γρήγορα» θα πληγεί και αυτή από τη δράση τους.

Μία μόλις ημέρα αφότου είχε καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επί πολλά χρόνια καθυστερεί τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, κλιμάκωσε τις πιέσεις του και δήλωσε πως περιμένει υποστήριξη από τις χώρες της συμμαχίας εναντίον «όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων», αρχίζοντας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
«Η υποστήριξη που θα προσφέρετε στην Τουρκία θα ενισχύσει περαιτέρω τον αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την κοινή μας ασφάλεια», είπε.

«Είμαστε το φράγμα στην τρομοκρατία«

Όπως τόνισε, η Τουρκία «δρα σαν φράγμα ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από την Ευρώπη. Αν αποτύχουμε σε αυτόν τον αγώνα, δηλαδή αν καταρρεύσει αυτό το φράγμα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα πνίξουν τον κόσμο στο αίμα, θα του βάλουν φωτιά. Σας ζητούμε να ενισχύσετε αυτό το φράγμα, μην το αποδυναμώνετε».
Μάλιστα είπε ότι όλοι αυτοί (βλ. Ε.Ε.) «που τηρούν στάση αναποφάσιστου, θα πληγούν με τη σειρά τους, αργά ή γρήγορα», κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι επιδεικνύει ανοχή στους Κούρδους αυτονομιστές.
«Δεν μπορούμε να χωνέψουμε το γεγονός ότι τα μέλη του PKK (...) μπορούν να μετακινούνται πολύ ελεύθερα μέσα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιδεικνύουν πορτρέτα του αρχηγού τους στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε.
Κατηγόρησε δε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις ΗΠΑ που στηρίζουν τους Κούρδους του YGP στη Συρία, ότι όχι μόνο κάνουν επί της ουσίας τα στραβά μάτια στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά επιπλέον οπλίζουν τους τρομοκράτες.
«Γνωρίζετε ότι στα χέρια του τουρκικού στρατού έπεσαν όπλα που χρησιμοποιούσαν τρομοκρατικές ομάδες τα οποία παράγονται από τους συμμάχους μας; Και το ξέρουμε με βεβαιότητα, διότι αναγνωρίσαμε τους σειριακούς αριθμούς», είπε.
Πάντως, υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη και να κρατά ανοιχτά τα σύνορά της σε όσους εισέρχονται στο έδαφός της για να γλιτώσουν από τις βόμβες, είπε προέρχονται από τη Συρία, είτε από το Ιράκ.
«Γιατί είμαστε άνθρωποι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος των βομβών», συμπλήρωσε.

ΝΑΤΟϊκή στήριξη, αλλά...

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της συμμαχίας με την Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Το γεγονός της απόπειρας αυτής, είπε, «θα πρέπει να είναι μια υπενθύμιση προς όλους ότι δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες τη δημοκρατία και την ελευθερία».
Όπως είπε, η Τουρκία έχει το «δικαίωμα» να ασκήσει διώξεις σε βάρος των πραξικοπηματιών. Ωστόσο τόνισε πως οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου.
Απέφυγε πάντως να αναφερθεί στα αιτήματα για άσυλο τα οποία κατατέθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στις δομές του ΝΑΤΟ.

Ερντογάν υπέρ Τραμπ

Μόλις χθες Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος είχε καταγγείλει τη διοίκηση Ομπάμα για την εξωτερική πολιτική της όσον αφορά τη Συρία, αλλά και αναφορικά με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και την οργάνωσή του.
Επίσης, τόνισε ότι οι διαδηλώσεις ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιούνται από τους πολίτες συνιστούν «έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία» και τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους.

Απειλές κατά Ε.Ε.

Επίσης, την ίδια μέρα, αναφερόμενος στις μεγάλες καθυστερήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει και τόσο μεγάλη ανάγκη να ενταχθεί «με κάθε κόστος στην Ε.Ε.».
Αντίθετα, απείλησε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ομάδα της Σανγκάης, η οποία αποτελείται από την Κίνα, τη Ρωσία και κράτη της Κεντρικής Ασίας.
«Η Τουρκία μπορεί να νιώθει άνετα», είπε. «Για μένα δεν χρειάζεται να μπούμε με κάθε κόστος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η γνώμη μου».
«Και γιατί να μην μπει η Τουρκία στην Ομάδα της Σανγκάης; Το έχω πει και στον κ. Πούτιν και στον κ. Ναζαρμπάγεφ (πρόεδρος του Καζακστάν), σε όσους μετέχουν στην Ομάδα της Σανγκάης», συμπλήρωσε.
Και κατέληξε ότι αν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη σε αυτό το μέτωπο, αν η Τουρκία ενταχθεί την Ομάδα της Σανγκάης, θα μπορούμε να δράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία».
Στην ομάδα της Σανγκάης μετέχουν εκτός της Κίνας και της Ρωσίας, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

 https://www.efsyn.gr/arthro/theloyme-stirixi-enantion-ton-koyrdon-toy-pkk

1 σχόλιο:

  1. Όλοι οι γκάνγκστερς ανέκαθεν τα ίδια λέγανε και λένε: Σάς προστατεύουμε!
    Και εδώ πάλι η ίδια ιστορία. Από ποιούς μάς προστατεύουν; από τα ανδρείκελα τους τού Daesh που τούς παραδίδει αμαχητί ολόκληρες πόλεις.
    Από τούς πρόσφυγες που κατά καιρούς προωθούν κατά κύματα για να πιέσουν την Ευρώπη ή τούς συγκρατούν σε επίεδειξη τής επιροής που τούς ασκούν. Από τούς μεταναστεύοντες εμπερίστατους φυγάδες που προκαλούν οι τούρκικοι βομβαρδισμοί. Είναι κλασσικός Recep Tayyip Erdoğan όταν λέει ότι λυπάται τούς ανθρώπους που πλήττονται από τις βόμβες που τούς ρίχνει ο ίδιος !!!
    Και όσο για το ΡΚΚ ; εμάς και την Ευρώπη γενικότερα τι μάς αφορά; Σε τίποτε και με κανέναν τρόπο δεν βλάφτουν εμάς τα στρατεύματά του. Εσωτερική εξέγερση στα εδάφη τής Türkiye Cumhuriyeti είναι και αποκλειστικά και μόνο πρόβλημα τού σουλτάνου της. Όποιοι αμύνονται στις τούρκικες ρατσιστικές εξοντωτικές διώξεις που τούς αποδεκατίζουν και ισοπεδώνουν τα σπίτια τους [http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/11/blog-post_712.html], δεν είναÎ τρομοκράτες , είναι απλά αμυνόμενοι. Από πού και ως πού απειλούν οποιαδήποτε άλλη χώρα για να μάς προστατεύσει ο Μουσολίνιμιτασιόν Σουλτάνος;
    Βέβαια για την Ευρωπαϊκή Ένωση το παραμύθι τής τουρκικής ένταξης μέρα με την μέρα ξεθυμαίνει και από τις δυό πλευρές . Και μακάρι να μπεί η τουρκία στην ομάδα τής Σανγάης.
    Να δεις που οι Κινέζοι καίνε λιβάνι στον Μαρξ και τον Βούδα μέρα νύχτα και ο Πούτιν ανάβει κεράκια σ' εκκλησιές, προσευχόμενοι πότε θα σμίξει μαζί τους ο σουλτάνος που παλεύει να γίνει ιμάμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.