9/11/16

Tι έχει πει ο Τραμπ για την Ελλάδα -Η ειρωνική αναφορά του στο χρέος

Tι έχει πει ο Τραμπ για την Ελλάδα -Η ειρωνική αναφορά του στο χρέος
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι εύλογο να δημιουργεί ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος.

Αλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση είχε ποντάρει πολλά στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους - γι' αυτό και εθεωρείτο σημαντική η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Τώρα, όλα μοιάζουν αβέβαια, ειδικά αν θυμηθούμε τι έχει δηλώσει κατά καιρούς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ για το θέμα του ελληνικού χρέους.

«Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση», είχε πει ο μεγιστάνας σε συνέντευξή του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μάλιστα, αρκετές φορές ο Τραμπ είχε τονίσει ότι η Ελλάδα είναι μια προβληματική χώρα, λέγοντας πως ήταν λάθος της το ότι έμεινε στο ευρώ. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα», είχε δηλώσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Μάιο, δε, μιλώντας στο CNBC, ο μεγιστάνας είχε ρίξει στο τραπέζι το... σχέδιό του για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, κάνοντας ειρωνική αναφορά στη χώρα μας. «Ας αντιγράψουμε την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας», είχε πει.

Αλλά και ο Μάικ Πενς, ο νέος αντιπρόεδρος πλέον των ΗΠΑ και στενός συνεργάτης του Τραμπ, είχε πει, μιλώντας σε ψηφοφόρους του κόμματος και προσπαθώντας να πείσει πως οι Δημοκρατικοί καταστρέφουν τις ΗΠΑ: «Μήπως θέλουν να μας κάνουν μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα;».

Ολα τα παραπάνω -και όχι μόνο αυτά- συντείνουν στο ότι κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης του χρέους είναι παρακινδυνευμένη. Το σίγουρο είναι ένα: ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλει να εμπλακεί σε μια συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ένα θέμα που, κατά τη γνώμη του, δεν θα πρέπει να απασχολεί τις ΗΠΑ.
>

6 σχόλια:

  1. Σωστος! Η μηπως καποιος νομιζει οτι η Ελλαδα δεν ειναι αποτυχημενο κρατος ; Η μήπως μπορει να ασχοληθουν οι ΗΠΑ με το ελληνικο χρεος οταν η Γερμανια ειναι αυτη που πληρωνει; Ενοχλει μηπως η ειρωνικη του αναφορα, οταν εχουμε υβριστικες και μισελληνικες αναφορες και πραξεις απο ελληνοφωνους σαν τον Μπαρουφακγη, τον Παπανδρεου και σχεδον το συνολο της κεντρο+αριστερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ναι...κιοι δυο μπους εκαναν τις επεμβασεις στο Ιρακ και την μια στο Αφγανισταν...
      Δεν νομιζω δηλ. οτι υπαρχει διαφορα...
      Αυτο ομως που θα γινει στην Ελλαδα θα ειναι να πεσει η τρεχουσα κυβερνηση και να βγουν οι "δεξιοι" με αρχηγο τον μητσο & τακης τζουνιορ...χαχαχαχα!!!

      Διαγραφή
  3. Κοινή λογική: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα».
    Λογική ἐξομαλύνσεως τῶν διεθνῶν σχέσεων: «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση».
    Τό θέμα εἶναι, ἄν τά πιστεύῃ πράγματι, νά τά πιστέψουμε καί ἐμεῖς. Σέ μᾶς εἶναι κυρίως τό πρόβλημα, πού ἡ εἰκόνα τοῦ εὐρώ γοήτευσε ὅλους τούς μή ἁπλούς ἀνθρώπους, πού συμμορφώθηκαν μέ τό "πρόγραμμα Εὐρώπη".
    Οἱ θέλοντες τήν πραγματική Εὐρώπη, καί ὄχι τό παγκοσμιοποιημένο "πρόγραμμα Εὐρώπη", συμφωνοῦμε μέ τίς σκέψεις τοῦ Τρἀμπ. Κοινή λογική. Τήν ἔχει ὄντως.
    (Ἀλλά μήπως τήν χρησιμοποίησε μόνο γιά προεκλογικούς λόγους;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-loHW3JvQAhVCPxoKHUGKCoIQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2F2010%2F06%2Fblog-post_1093.html&psig=AFQjCNHFME01R7C725uzhFXxPL2sUCRn8g&ust=1478782614776113
    Πατριώτης ο Καραμανλής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Η δήλωση Trump ότι:"«Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα»", είναι σωστή. Διότι το χρέος μας έχει ρήτρα ευρώ, μετά το Μνημόνιο 2 του 2012. Δηλαδή και να επιστρέψουμε σήμερα στην "νέα δραχμή", το χρέος μας θα παραμείνη σε ευρώ.
    2)Είχαμε την ευκαιρία την περίοδο 2010-12, μέσα σε μία νύχτα, να αλλάξουμε νόμισμα, από ευρώ στην "νέα δραχμή", και να πληρώσουμε νόμιμα τις υποχρεώσεις με νέο νόμισμα που θα τυπωνόταν σε τεράστιες ποσότητες, και έτσι να βγούμε από την κρίση χρέους σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
    3)Αλλά δυστυχώς το οικονομικό μας πρόβλημα είχε βέβαια και πολιτικές διαστάσεις. Οι Γαλλογερμανικές τράπεζες που μας δάνειζαν θα καταστρέφονταν οικονομικά και το ευρωπαϊκό νόμισμα και οικονομία θα κλονίζοταν σοβαρά.
    Η σοβαρότατη απειλή για τη Ελλάδα ήταν η αποβολή της από την Ε.Ε., με συνέπεια την άρση της προστασίας που μας παρείχε η ένταξη σε αυτήν, σε μια πιθανή Τουρκική εισβολή.
    4)Επτά χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης είμαστε οικονομικά κατεστραμμένοι και με πολιτικούς ηγέτες ψεύτες, ανίκανους και διανοητικά ανεπαρκείς να δώσουν λύσεις σωτηρίας. Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας είναι σε κίνδυνο, αλλοδαποί Μωαμεθανοί εγκαθίστανται μαζικά στην επικράτεια μας αλλοιώνοντας την δημογραφικά και η δημόσια, αλλά και ιδιωτική περιουσία, περνάει σε ξένα χέρια.
    5)Το μόνο που μας απομένει είναι να παρακαλέσουμε τον ΘΕΟ να μας σώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.