5/1/17

Συνεχίζεται η προέλαση των Κούρδων στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκα - Λύσσαξαν οι Τούρκοι

Συνεχίζεται η προέλαση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του YPG, εναντίον της Ράκκας, από δυο κατευθύνσεις.
Οι SDF, στα πλαίσια της επιχείρησης, που πήρε το όνομα "Οργή του Ευφράτη", έχουν απελευθερώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 120 χωριά και έχουν εκδιώξει τους τζιχαντιστές του Ι.Κ., οι οποίοι πλέον οχυρώνονται και ετοιμάζουν την άμυνά τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Ράκκας.
Από τη συνεργασία του στρατού και της αεροπορίας των ΗΠΑ με τις SDF και κυρίως με τους Κούρδους του YPG είναι σφοδρά ενοχλημένη η Άγκυρα, η οποία πλέον εκβιάζει ανοικτά τις ΗΠΑ να αποσύρουν τη στήριξη και να πάψουν να συνεργάζονται με τους Κούρδους του YPG, απειλώντας ότι θα κλείσουν τη βάση του Ιντζιρλίκ.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν.
Στο βίντεο φαίνονται στρατιώτες των SDF που προελαύνουν βορείως του φράγματος Τάμπκα.

4 σχόλια:

  1. Συμφωνα με καποιους αναλυτες η καταληψη της Ρακκα ειναι παρα πολυ δυσκολη, και για αυτο το sdf θα κατευθυνθει νοτιως του Ευφρατη οπου υπαρχει πετρελαιο και σοβαρη αγροτικη παραγωγη....http://www.cine.gr/film.asp?id=716810&page=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς το υφιστάμενο αμερικανικό σχέδιο προβλέπει η κατάληψη της Ράκκας να γίνει από αραβικές πολιτοφυλακές και όχι από τους Κούρδους.
      Τι ίδιο σχέδιο προβλέπει –αλλά δεν ανακοινώθηκε- τη κατάληψη από τους Κούρδους των περιοχών όπου είναι οι πώροι που αναφέρεις, καταστρέφοντας την οικονομία της Συρίας όπως υπήρξε πριν αι θέτοντας αυτές τις περιοχές υπό ισραηληνοαμερικανική κηδεμονία. Εδώ ένα ολοκληρωμένο σχετικό άρθρο του Fabrice Balanche: http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/assad-needs-useless-syria-too

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.