24/1/17

Γεωπολιτική - Εφιαλτικά σενάρια για το άμεσο μέλλον - Πώς θα επηρεάσουν Ελλάδα-Ευρώπη

  • (Φωτ.: Global Future of Work)

  • Η ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ δεν αποτελεί παρά τον καταλύτη για την επιτάχυνση αλλαγών που κυοφορούνταν εδώ και καιρό και αρχίζουν να γίνονται σαφείς. Σύμφωνα με ανάλυση του Τζωρτζ Φρίντμαν (Stratfor), που επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, θα υπάρξουν μέσα στο 2017 τρεις σημαντικές οικονομικές –και κατά συνέπεια και πολιτικές– εκπλήξεις που θα αλλάξουν τους παγκόσμιους συσχετισμούς. Ποιες είναι αυτές;
    1. Η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει κρίση από τον περιορισμό των εξαγωγών.
    2. Θα φανούν τα πρώτα πολύ σοβαρά σημάδια μιας ρωσικής οικονομικής κρίσης που οφείλεται στη μακροχρόνια διατήρηση των τιμών του πετρελαίου χαμηλά και
    3. Κρίση θα αντιμετωπίσει και η Κίνα καθώς θα επιχειρεί να προσαρμόσει την οικονομία της στο καταναλωτικό πρότυπο και τα ποσοστά ανεργίας και χρέους θα αυξηθούν.
    Πώς θα επηρεάσουν Ελλάδα-Ευρώπη
    Είναι ευνόητο ότι οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν και την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, καθώς, δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο πως θα μπορούσε να υποστηριχθεί η ελληνική κρίση με μια γερμανική οικονομία που δεν θα έχει τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων και οι ιθύνοντες της χώρας θα επιχειρούν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να διατηρήσουν τη Γερμανία στις πρώτες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο.

    Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

    1 σχόλιο:

    1. Το μόνο που δεν μας πάσσαρε ο ποιητής είναι ότι μετά την απόσχιση των κάποιων επαρχιών της Ρωσσίας, κατά το 2040 μ.χ., αυτές θα κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.