7/1/17

Συρία: «Τα μαζεύει» το ρωσικό «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», αλλά…

Απόλυτη είναι η δικαίωση των εκτιμήσεων του «defence-point.gr», καθώς στα δημοσιεύματά του για το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», είχε διακρίνει το ότι τα πολλαπλά προβλήματα αρχικά ανάγκασαν να αποστείλει τα μαχητικά του στη στεριά και τη βάση Χμέιμιμ και στη συνέχεια να αναζητηθεί το κατάλληλο πρόσχημα για να μπορέσει να το αποσύρει από την περιοχή, καθώς πέραν του ότι ήταν μη αποτελεσματικό, ήταν και πολυέξοδο σε εποχές ισχνών αγελάδων…
Ωστόσο, εάν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι στις εκτιμήσεις μας, ακόμα και μετά την αποτυχημένη έλευσή του στην Ανατολική Μεσόγειο (είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομάδα των πλοίων του συμμετείχε και ρυμουλκό για παν ενδεχόμενο…) και την απώλεια δύο μαχητικών αεροσκαφών, ένα από κάθε τύπο που φιλοξενούσε (MiG-29KUB και Su-33), λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων με το άγκιστρο ανάσχεσης των μαχητικών στη διαδικασία της προσνήωσης, ο πολιτικός συμβολισμός και το μήνυμα που έστειλε το Κρεμλίνο παρέμεινε ισχυρό, ισχυρότατο για την ακρίβεια.
Με πολύ απλά λόγια, το σημαντικότερο δεν ήταν η «επίδειξη σημαίας» και η υπενθύμιση της κληρονομιάς της Σοβιετικής Ένωσης, το σημαντικότερο ήταν η αποστολή μηνύματος αποφασιστικότητας αποκατάστασης της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος – ναυτικής εν προκειμένω που είναι το κλειδί στην προβολή ισχύος (projection of power) που το ξέρει καλά το Κρεμλίνο, το οποίο όσο η Μόσχα αντιμετωπίζει κατά την άποψή της «έλλειψη σεβασμού» στα ζωτικά συμφέροντα ασφαλείας της χώρας, τόσο μεγαλύτερη προτεραιότητα θα λαμβάνει, ασχέτως του πόσο αποσταθεροποιητική μπορεί να είναι «κούρσα» εξοπλισμών σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό δεν συμφέρει τον αντίπαλο, τη Δύση.
Παράλληλα, η ρωσική ηγεσία μετέτρεψε την αδυναμία της στον εν λόγω τομέα και την ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχύτερα απόσυρσης του αεροπλανοφόρου σε διπλωματικό «χαρτί», με το οποίο έστειλε το μήνυμα της αποκλιμάκωσης και της απεμπλοκής, συν την ενίσχυση του «φλερτ» με τη νέα αμερικανική ηγεσία που δείχνει θετική και όχι συγκρουσιακή προδιάθεση…
Η σημειολογία της απόφασης απόσυρσης του «Κουζνέτσοφ» από τη Μεσόγειο ενισχύεται περισσότερο από το γεγονός ότι την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Βαλερί Γερασίμοφ. Αναμένονται πλέον οι εξελίξεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ…

9 σχόλια:

  1. χαχαχα περιμενω τους οπαδους - πρακτορακια του ξανθου γενους να αρχισουν για τα φοβερα οπλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ποιου ...γενους εισαι πρακτορακι και χαιρεσαι τοσο για ξενες δουλειες ?..εισαι ελληνας ?..αν ναι..τι χαιρεσαι σαν αμερικανακι ? Τι σε νιαζει ?..εκτος αν εισαι κατι αλλο....πχ. Βλαξ..

      Διαγραφή
  2. Τι να πει κανεις φιλε μου για το ρωσσικο κομμα, εν Ελλαδι....παπαλα το χιλιαρμενο....Κυβιστηση τυπου Αναστασιαδη ο Μεγας Πουτιν με τον Ερντογαν ......κλαμα στην στρουγγα εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα...και για τους δυο σας,ενα δυτικοτροπο μπλουζακι:https://youtu.be/jnttI7aEI0g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μην κοροιδεύετε. Θα σας άρεζε εσάς να σας χαλούσε το μοναδικό αεροπλανοφόρο που παρατάσετε απέναντι στα 16 του ΝΑΤΟ;
    Μπείτε και στην θέση των Ρωσολάγνων που περιμένουν τον Πούτιν να τους σηκώσει από το πληκτολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που τα 12 των ΗΠΑ -https://southfront.org/us-carrier-strike-groups-locations-map-january-6-2017/- και τα 4 άλλα του ΝΑΤΟ είναι στις βάσεις συντήρησης τους. Πόσα είναι "χαλασμένα" απ' αυτά; υπάρχουν που και που σχετικά άρθρα στον ειδικευμένο τύπο αλλά κανένα στο συστημικό τύπο. Το τελευταίο που έφυγε άρον άρον ήταν το γαλλικό Σαρλ Ντεγκώλ.

      Αυτά τα λίγα για του Νατολάγνους φίλους μας.

      Διαγραφή
    2. Μπραβο κριστιαν ..ημουν ετοιμος να το πω εγω..μονο το ντεγκωλ δεν ηξερα γιατι εφυγε αρον αρον..

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σας από (την παγωμένη) Θεσσαλονίκη,

    Παιδιά...χαλαρώστε, ούτε Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί τέτοιο πάθος! :)

    Αυτό το πράγμα με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ στο Ελληνικό διαδίκτυο είναι κωμικοτραγικό. Τέτοιο πάθος με τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κερδίσετε :)
    Πατρίδα μας είναι η Ελλάδα.

    Δεν κρίνεται η ικανότητα ενός στρατεύματος από ένα περιστατικό.
    Έγινε η βλάβη με το συρματόσχοινο στο ρωσικο αεροπλανοφόρο.
    Ε και? .
    Και το USN έπαθε μηχανολογική βλάβη σε καινούργιο υπερσύγχρονο πλοίο του:

    http://www.iefimerida.gr/news/302926/kamari-toy-amerikanikoy-polemikoy-naytikoy-emeine-apo-vlavi-sti-dioryga-toy-panama

    Ορίστε άντε και ένα βίντεο να το ευχαριστηθείτε (να μην το πω αλλιώς) με σύγκριση(τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι σωστά σε γενικές γραμμές) των δύο γιγάντων:

    https://www.youtube.com/watch?v=cC-uoUBMtEk

    Να αφήσουμε τα “αμερικανάκι”, “πρακτοράκι”, "πάρε δυτικότροπο μπλουζακι", “ρωσολάγνε που ναι το χιλιάρμενο ρε?” κτλ.
    Το τρελό γαλατικό χωριό του Αστερίξ είμαστε ώρες ώρες εδώ μέσα :)

    ΥΓ: Πάντως αντί για ΗΠΑ, Ρωσία, τα όπλα τους και τι βλάβες πάθανε, δεν ασχολούμαστε με τον ΕΣ? Όλοι εμείς τον αποτελούμε στο κάτω κάτω:

    https://www.youtube.com/watch?v=AReE4__0RNQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριστιάν πρέπει να έχεις αχρωματοψία. Στον χάρτη σου τα αεροπλανοφόρα είναι σε "home port" σχεδόν όλα. Δεν λέω. Ασυνήθιστο για τους Αμερικάνους να τα έχουν μαζέψει όλα. Και μην πετάξεις καμία, ότι έτσι μας αφήνουν οι Αμερικάνοι να νομίζουμε. Δικό σου ήταν το αρχικό και αίολο επιχείρημα. Τέλος η σημαία μας είναι η γαλανόλευκη της Ελλάδας. Αυτή είναι η χώρα που υποστηρίζουμε. Δεν δεχόμαστε ούτε προστάτες( ως να ήμαστε πόρνες) ούτε αφεντικά ( ως να ήμαστε υπόδουλοι).

    Το ρωσολάγνος και το σχόλιο μου κοροιδεύει τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας που στήσανε χορό όταν η Ρωσία κατέβασε το μαζουτοκαπνισμένο αεροπλανοφόρο της, σαν να ήταν απελευθερωτικός στρατός κατά της τρόικας. Πόση διαφήμιση ακόμα να κάνανε σε ξένη κυβέρνηση;
    Το ότι λέω ότι το μήλο είναι κόκκινο δεν λέω ότι δεν είναι φρούτο. Γι'αυτό μην τρέχετε να επιχειρηματολογήσετε κατά του ΝΑΤΟ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.