11/1/17

Ελικόπτερα που απογειώθηκαν από το Αυτόνομο Κουρδιστάν βομβάρδισαν την Ροζάβα

Σύμφωνα με αξιωματούχους
Ένας αριθμός ελικοπτέρων που απογειώθηκαν από στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν βομβάρδισαν περιοχές της Ροζάβα (ελεγχόμενες από Κούρδους περιοχές στη βόρεια Συρία), είπε το Σώμα Άμυνας και Αυτοπροστασίας στο καντόνι του Jazira.
Tο Σώμα Άμυνας και Αυτοπροστασίας του καντονιού Jazira έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση την Τρίτη (10 Ιανουαρίου) ισχυριζόμενο ότι ελικόπτερα – που υποπτεύονται ότι είναι τουρκικά – βομβάρδισαν χωριά πέριξ του Tel Alo στην πόλη του Chlaklo στο καντόνι Jazira στις 3 Ιανουαρίου.

«Μετά τον βομβαρδισμό, τα ελικόπτερα επέστρεψαν ξανά στην περιοχή του Κουρδιστάν,» ανέφερε η δήλωση. «Αυτή η πράξη εξυπηρετεί τους εχθρούς των Κούρδων και το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν είναι υπεύθυνο γι’ αυτό.»
Το καντόνι του Jazira είναι υπό τον έλεγχο του Κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και εγκαθιδρύθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2014. Συνορεύει με την περιοχή του Κουρδιστάν από τα δυτικά και με την Τουρκία από τον βορρά. Επίσης συνορεύει με το Ιράκ από τα νοτιοδυτικά.
Το καντόνι, συμπεριλαμβάνει 14 δήμους και 122 κέντρα για ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές, έχει σύστημα συμπροεδρίας με 22 υπουργεία.
 (NRT)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.