8/1/17

Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος: Πολυνομία σημαίνει Διαφθορά

Ο επίτιμος πρόεδρος της Κοινωνίας των Πολιτών προσπαθεί εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσει την ηγεσία της χώρας, και όχι μόνον, γύρω από το θέμα της διαφθοράς και των ευρύτερων επιπτώσεών της
Σε παρεμβάσεις και συνεντεύξεις του, ο κ. Θεοδ. Παπαλεξόπουλος προσπαθεί με επιμονή να ευαισθητοποιήσει και να επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα έχει πρόβλημα διαφάνειας και θα πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα εξόδου από μία κατάσταση αντικοινωνική και αντιπαραγωγική ταυτοχρόνως. 
Στο πλαίσιο αυτό –πολύ σωστά, κατά την γνώμη μας– ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος υποστηρίζει ότι η διαφθορά δεν περιορίζεται μόνον στα «φακελάκια» και τις λοιπές δωροληψίες των δημοσίων υπαλλήλων. Επεκτείνεται και στην παραοικονομία, που στην Ελλάδα κατέχει και ευρωπαϊκά πρωτεία ως μέγεθος του ΑΕΠ. Επίσης, ο επίτιμος πρόεδρος της Κοινωνίας των Πολιτών επισημαίνει ότι σημαντική πηγή της διαφθοράς είναι και η πολυνομία, η οποία ανοίγει «παραθυράκια» –ιδιαίτερα δε όταν οι νόμοι συνοδεύονται από πολυπλοκότητα και ασάφειες.
Προς επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζει ο κ.Θεοδ. Παπαλεξόπουλος, επισημαίνουμε ότι το τελευταίο 18μηνο έχουν ψηφιστεί 94 νόμοι και έχουν εκδοθεί πάνω από 400 ερμηνευτικές εγκύκλιοι. Αν στο φαινόμενο αυτό προστεθούν και οι γνωστές καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης, τότε το πρόβλημα συνολικά προσλαμβάνει απίθανες για το μέγεθος της σημερινής ελληνικής κρίσης διαστάσεις. Και, βέβαια, αποθαρρύνει από χέρι κάθε επενδυτή όχι μόνον να έλθει στην χώρα μας, αλλά και να σκεφθεί ακόμα ότι μπορεί να κάνει επενδύσεις. Απομακρύνονται έτσι οι προοπτικές για έξοδο από την κρίση χρέους με ανάπτυξη και διαιωνίζονται καταστάσεις που υπήρξαν και η γενεσιουργός αιτία της σημερινής.
Για τη συνέχεια European Business

1 σχόλιο:

  1. Ρωτήστε έναν λογιστή ή φοροτεχνικό.
    Θα τον αναγνωρίσετε απο την έλλειψη μαλλιών και το κουρασμένο βλέμμα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.