3/1/17

Η κυρία Μαίρη στο Δήμο και η Λίτσα, η νοσηλεύτρια…

«Στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, άνθρωποι που θα μπορούσαν ενδεχομένως σε διαφορετικές συνθήκες να σωθούν πεθαίνουν», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ. Πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δείχνουν ότι περίπου ένα 10% των ασθενών στην Ελλάδα κινδυνεύει να προσβληθεί από  ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αναφέρονται σε εξάρσεις που καταγράφηκαν την περίοδο 2011-2012, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, αλλά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί.
Σε κάθε 40 ασθενείς αντιστοιχεί μόνο ένας νοσηλευτής!
Οι Συνολικές Δαπάνες, αν εξαιρέσεις την άμυνα και τα τοκοχρεολύσια,  αθροίζονται στο  43% του ΑΕΠ (2% λιγότερο από την Ευρωζώνη). Από αυτό προκύπτει πως η Ελλάδα θα έπρεπε να δαπανά για την Υγεία το 7% του ΑΕΠ και όχι το 4,7% που δαπανά τώρα. Έχουμε προφανώς άλλες προτεραιότητες!
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, διότι οι άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται», δηλώνει στον βρετανικό Guardian  ο γιατρός Γιάννης Παπαδάτος, υπεύθυνος Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας.
Αντίθετα, στους 910 δήμους της χώρας όλα μοιάζουν εντελώς διαφορετικά. Μία από τις πρώτες επιθυμίες του υπουργού Σκουρλέτη γίνεται πραγματικότητα αφού ανοίγει «παράθυρο» για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων και παροχή μισθολογικών αυξήσεων με απλές δικαστικές αποφάσεις. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην τροπολογία που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό και ψηφίστηκε πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές!

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Σωστα ειναι ολα αυτα αλλα τι να κανεις ολο αυτο τον κοσμο που πραγματι αργομισθει σε διαφορες κρατικες υπηρεσιες??????? Εχετε κανενα παραλληλο προγραμμα εκπαιδευσεως και προ παντων δημιουργιας θεσεων εργασιας με παραγωγικη δραστηριοτητα ή σοβαρες υπηρεσιες???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.