10/1/17

Οι Τούρκοι δεν παίζονται - Μόνοι τους αποσταθεροποίησαν τη χώρα τους και τώρα τους φταίνε οι ξένοι για την καταβαράθρωση της λίρας

www.akparti.org.tr
«Δεν υπάρχει περιθώριο απαισιοδοξίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νούμαν Κουρτουλμούς, εκτιμώντας ότι η συναλλαγματική αξία του νομίσματος «θα επιστρέψει στα συνήθη επίπεδα, μόλις σταματήσει η χειραγώγηση».
Η αποδυνάμωση της λίρας είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης, κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νούμαν Κουρτουλμούς, μετά τη βύθιση του τουρκικού νομίσματος σε νέο ιστορικό χαμηλό.
«Δεν υπάρχει περιθώριο απαισιοδοξίας» έσπευσε να προσθέσει, εκτιμώντας ότι η συναλλαγματική αξία του νομίσματος «θα επιστρέψει στα συνήθη επίπεδα, μόλις σταματήσει η χειραγώγηση». 
Η λίρα υποχώρησε σήμερα, σε νέο ιστορικό χαμηλό, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά, τις 4 λίρες/ευρώ.  Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, έχει απωλέσει το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

Η κεντρική τράπεζα από την πλευρά της, προανήγγειλε τη λήψη δέσμης μέτρων για τη στήριξη του τουρκικού νομίσματος, μέσω της διοχέτευσης επιπλέον ρευστότητας, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, στην αγορά συναλλάγματος.  
«Θα ληφθούν και άλλα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των τιμών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος» δευσμεύτηκε τέλος, η κεντρική τράπεζα.
naftemporiki.gr

5 σχόλια:

  1. Δυστυχώς σήμερα το 95% της ισοτιμίας δεν καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση λόγω εξαγωγών ή εισαγωγών αλλά από την κίνηση κεφαλαιών δηλαδή λόγω χειραγώγησης.Μόλις το 5% είναι από το ισοζύγιο πληρωμών.Με άλλα λόγια κανένα κράτος δεν ελέγχει το νόμισμα του.Μπορεί όμως να το ελέγξει εύκολα αν θέλει.Η Τουρκία δεν θέλει και δεν μπορεί λόγω οικονομικών συνθηκών που έχει υπογράψει.
    Τουρκία: έχει ένα ασταθές νόμισμα ΑΛΛΑ δεν έχει φτώχεια,ανέργους,αστέγους και έχει πλήθος βιομηχανιών.
    Ελλάδα: έχει ένα σταθερό νόμισμα ΑΛΛΑ τα μισά σπίτια στο Πέραμα δεν έχουν φως,έχει αστέγους,ανέργους,βιαίως εκτοπισμένους και οι βιομηχανίες της είναι ο τουρισμός και τα μπρελόκ.
    1000 φορές να ήμασταν Τουρκία.Οι δε προοπικτές της Τουρκίας για τα επόμενα χρόνια είναι προοπτικές υπερδυναμέως οικονομικής,της Ελλάδος είναι προοπτικές κρατιδίου της Υποσαχαρίου Αφρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλύεις τα περί ισοτιμιας και χειραγώγησης αλλά μετά συμπεραίνεις ότι η τουρκία πάει για οικονομική υπερδύναμη. Μακάρι να γίνει ό,τι θέλει, όμως πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας ότι παραδοσιακές βιομηχανικές δυνάμεις δεν αφήνουν έτσι έυκολα την αγορά σε νέους παίκτες. Ο "ανταγωνισμός" είναι αδυσώπητος και ανελέητος. Όσο για μας...άλλης Κυριακής Ευαγγέλιο. Αλλά μην ξεχνάμε, ο καθείς και τα όπλα του.

      Διαγραφή
    2. Ρε 'ολα για ολα' θελουμε και εμεις απο αυτο που παιρνεις και παιρνεις απο οτι φαινεται απο το καλο το 'Προυσαλιωτικο' μπαγασα.. ακου εκει ''Οι δε προοπτικές της Τουρκίας για τα επόμενα χρόνια είναι προοπτικές υπερδυναμέως οικονομικής''..κατσε πρωτα να δουμε αν στα επομενα χρονια θα υπαρχει τουρκια η μία απο τουρκια (κατα το 'μια απο γκιουβετσι' που λεγαμε) και μετα ξαστερωσου και περιμενε να την δεις και 'υπερδυναμη'! Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις ? Ε ρε τι θα ακουσουμε ακομη..

      Διαγραφή
  2. "1000 φορές να ήμασταν Τουρκία..."
    Τι να πει κανείς...
    Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.