11/1/17

Ανοικτή επιστολή προς τον νέο ΓΓ του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουντιέρες

Εξοχότατε κ. ΓΓ του ΟΗΕ, Ιανουαρίου 08, 2017.
Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση του ΓΓ των ΗΕ.
Είμαι ένας πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας, την οποία τα Ηνωμένα Έθνη απάλλαξαν από τις παράνομες αποικιακές αλυσίδες που κουβαλούσε από της δημιουργίας της, με το ψήφισμα 186 του Μάρτη του 1964. Το οποίο την κατέστησε ένα δημοκρατικό κράτος για όλους τους πολίτες της, οποιασδήποτε καταγωγής ή θρησκείας.
Από τότε τα Ηνωμένα Έθνη θωράκισαν αυτή τη Δημοκρατία με πάμπολλα ψηφίσματά τους, ενάντια στην επιδρομικότητα της μίας από τις λεγόμενες «Εγγυήτριες Δυνάμεις», της Τουρκίας. Η οποία σαν μία κατ’ εξοχήν επιδρομική δύναμη, με ένα πραξικόπημα το 1963, χρησιμοποιώντας κάποιους εγκληματίες μέσα από τη μικρή τουρκοκυπριακή μειονότητα και το 1974 εισβάλλοντας στην Κυπριακή Δημοκρατία με τον δικό της στρατό και με όπλα του ΝΑΤΟ, (γεγονός που οδήγησε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να επιβάλει εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, το οποίο όμως αργότερα αναιρέθηκε από την κυβέρνηση Κάρτερ…) μάχεται να την καταλύσει.
Δυστυχώς, μερικοί επίορκοι Γενικοί Γραμματείς του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, μετά την εισβολή του 1974, σε συνεργασία με κάποιους, ομοίως επίορκους, ειδικούς αντιπροσώπους, τους οποίους απέστελλαν εδώ, παρεξέκλιναν από τις επιταγές του Χάρτη και από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία να απαλλαγεί από την εισβολή της Τουρκίας και την έκτοτε κατοχή και προσφυγοποίηση του ενός τρίτου του Κυπριακού Λαού, συνεργάζονται με τη χώρα/εισβολέα και με συμμάχους της, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα που δημιούργησε η Τουρκία με την εισβολή, στα οποία περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση από την Τουρκία χιλιάδων εποίκων στη θέση των εκτοπισθέντων/προσφυγοποιηθέντων από την εισβολή της, νομίμων κατοίκων και να καταργήσουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κατάντια, τα Ηνωμένα Έθνη να προσπαθούν ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους ίδιους τους επιδρομείς, να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία για να νομιμοποιήσουν ένα παράνομο «κρατικό» μόρφωμα, το οποίο δημιούργησε στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας η κατοχική δύναμη, η Τουρκία! Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα και τις επιταγές των ίδιων των Ηνωμένων Εθνών. Τα οποία απαγορεύουν με ψήφισμά τους κάθε αναγνώριση και κάθε συνεργασία με το εν λόγω παράνομο μόρφωμα.

Εν κατακλείδι, κύριε Γενικέ Γραμματέα, ΟΥΔΕΙΣ, ούτε «εγγυήτρια δύναμη», ούτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε ο όποιος υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών έχουν το δικαίωμα να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, πολύ περισσότερο μια επιδρομική δύναμη όπως η Τουρκία ή μια μειονότητα του 18%, καλυπτόμενη πίσω από τον τούρκικο στρατό κατοχής.
Αν παρόλα αυτά, κύριε Γενικέ Γραμματέα, η παρούσα έκκλησή μας δεν εισακουστεί, και στις επικείμενες συνομιλίες της Γενεύης γίνει απόπειρα διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με οποιοδήποτε πρόσχημα, είτε αυτό ονομαστεί «μετεξέλιξη» ή «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» ή άλλως πως, εμείς, ο Λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας, διακηρύττουμε ότι θα λάβουμε όλα τα νόμιμα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένων και όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με όλη μας την εκτίμηση
Για τους κατοίκους της βίαια ημικατεχόμενης από την Τουρκία, Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ανδρέας Τ. Λουκάς

1 σχόλιο:

  1. Περισσότερη διάκριση, Κύριε Λουκά μου !
    Θα συγκινηθεί ο Γ.Γ. (γάμα γάμα) του Διεθνούς μας Οργανισμού (δουλεμπορίου) και δεν θα τ' αντέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.