14/3/17

Shy Arkin: Πώς κάναμε το Ισραήλ υπερδύναμη της υψηλής τεχνολογίας

Στην εποχή των διεθνοποιημένων οικονομικών αλληλεπιδράσεων και του ιλιγγιώδους ρυθμού επιστημονικοτεχνικής προόδου, τα πανεπιστήμια έχουν αποκτήσει ρόλο στρατηγικής σημασίας βάζοντας τα θεμέλια της γνώσης, της επιστημονικής κατάρτισης και της καινοτομίας και άρα τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τι γίνεται όμως όταν ένα Πανεπιστήμιο καλείται να βάλει τα θεμέλια ενός ολόκληρου κράτους; 
Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ άνοιξε τις πόρτες του 30 χρόνια νωρίτερα από τη σύσταση του κράτους του Ισραήλ με στόχο να παράσχει στο αναδυόμενο κράτος ένα πολισμικό και τεχνολογικό πλαίσιο λειτουργίας. Ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου, Shy Arkin, ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραβρεθεί στο Hellenic Innovation Forum στο οποίο φέτος το Ισραήλ ήταν τιμώμενη χώρα. Ο Arkin περιγράφει στο Capital.gr τον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιό του εξελίχθηκε σε επιχειρηματία φροντίζοντας ώστε το Ισραήλ να διατηρεί τον τίτλο του ως ένα από τα κορυφαία high tech κράτη παγκοσμίως. Ένα από τα πνευματικά παιδιά του Πανεπιστημίου, το οποίο μετρά περισσότερες από 9.000 κατοχυρωμένες πατέντες, είναι η εταιρεία Mobileye που θα περάσει στα χέρια της Intel αντί τιμήματος 15,3 δισ. δολαρίων.
Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη μιας χώρας, είναι το μήνυμά του καθηγητή Arkin προς την Ελλάδα.
Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.