1/5/10

ΘΥΕΛΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ: Πόλεμος κατά της Ελλάδος


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σε μια σκοτεινή, τραγική περίοδο της ιστορίας της, μπαίνει η Ελλάδα, με την παραχώρηση της κυριαρχίας της οικονομικής-κοινωνικής πολιτικής σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Στους ανθρώπους δηλαδή, θεσμούς και δυνάμεις μιας παγκόσμιας “Δικτατορίας του Χρήματος”.
Ο γράφων ελπίζει φυσικά να διαψευσθεί, κάποιο
θαύμα να σώσει τη χώρα του από αυτό που την περιμένει. Αλλά δεν μπορεί να βασίσει την ανάλυσή του στα θαύματα. Ακόμα εγκληματικότερο είναι να βασίσουν εκεί πολιτική οι αποφασίζοντες. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στις τελικές δημόσιες δηλώσεις του τουλάχιστον, γιατί κατά καιρούς φάνηκε να ταλαντεύεται στην άποψή του για το ΔΝΤ, δεν υποστήριξε ότι η επιλογή είναι η καλύτερη. Την υπεράσπισε ως αναπόφευκτη.
Είναι άραγε έτσι; Ηταν μόνη λύση; Είναι καν λύση και σε ποιο ακριβώς πρόβλημα;

Πως ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ
Δεν υπάρχει αμφιβολία για το βάθος της καθολικής εθνικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, με τελικό, θανατηφόρο σύμπτωμα την κρίση δημοσίου χρέους. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι υπήρχαν πολλά χαρτιά για να αποφύγει η Ελλάδα να βρεθεί, έστω και την υστάτη, στη θέση που βρέθηκε. Συνεχίζουν μάλιστα, ορισμένα από αυτά να υπάρχουν, αυτό όμως που δεν υπάρχει είναι οι δυνάμεις και τα πρόσωπα να τα χρησιμοποιήσουν.
Η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε ουσιαστικά τη χώρα σχεδόν την επαύριο της εκλογής της το 2007, στρώνοντας το χαλί για όσα ακολούθησαν. ‘Ηδη, τον Σεπτέμβριο 2009, η Goldman Sachs ετοιμάστηκε και τεχνικά για τον πόλεμο κατά της Ελλάδας, με τη δημιουργία λογαριασμού πονταρίσματος στη χρεωκοπία της στην αγορά CDS. Τη στιγμή που οι Αμερικανοί τραπεζίτες τοποθετούσαν τις τελευταίες δυνάμεις σε θέση επίθεσης, η νέα ελληνική κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε.
Αρχισε να προαναγγέλλει διαρκώς μέτρα που δεν εντασσόντουσαν σε κανένα σοβαρό πρόγραμμα εθνικής αναγέννησης, ούτε και εφαρμόσθηκαν, αλλά είχαν πολιτικο-οικονομικά αποσυνθετικά αποτελέσματα (π.χ. φυγή καταθέσεων). Oύτε φυσικά υπήρχε λόγος να επαναληφθούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι εξυπνάδες Αλογοσκούφη, προσφέροντας τα πρώτα πυρομαχικά στην επίθεση. Δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιούνται όροι όπως οικονομία στα όρια της χρεωκοπίας και Τιτανικός.
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα, και θα υποστήριζε κανείς μια καμπάνια αίφνης για το ξερίζωμά της από τα νοσοκομεία ή για την αποκάλυψη επιτέλους των Υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πληρωνόντουσαν από τη Ζήμενς και τόσους άλλους. Δεν ωφέλησε αντίθετα η με ελληνική πρωτοβουλία παγκόσμια παρουσίαση της Ελλάδας ως της πλέον διεφθαρμένης χώρας. ‘Επρεπε, πολύ προτού έλθει στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ να έχει βελτιώσει τις ανύπαρκτες έως εχθρικές σχέσεις του με Παρίσι, Βερολίνο, Μόσχα, Πεκίνο, αντί του μονομερούς ατλαντισμού του και της φιλίας με έναν Ερντογάν, που είναι εχθρός και όχι φίλος της Ελλάδας. Θα όφειλε επίσης η Αθήνα να γνωρίζει ότι η Goldman Sachs δεν είναι φιλελληνική τράπεζα, σύμβουλος και συμπαραστάτης, αλλά ο αρχιτέκτονας του πολέμου κατά της χώρας.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής θάπρεπε, εδώ και πολύ καιρό, να αναδείξει τον μονεταριστικό παραλογισμό της ευρωζώνης, κάνοντας αντικείμενο πολιτικής καμπάνιας τη ριζική μεταρρύθμισή της, ώστε η ελληνική κρίση να γίνει ευρωπαϊκή και όχι το αντίστροφο. Παραμένει ακατανόητο γιατί δεν θελήσαμε να διευρύνουμε τις πηγές δανεισμού σε Κίνα και Ρωσία, γιατί δεν χρησιμοποίησε ως διαπραγματευτικό χαρτί την απειλή στάσης πληρωμών και τη γεωπολιτική θέση της χώρας, γιατί στο τέλος τέλος δεν ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις πριν αρχίσουμε να παίρνουμε μέτρα.
Μια τέτοια αντίδραση θα προϋπέθετε όμως και προϋποθέτει πάντα μια ανάλογων δεξιοτήτων πολιτική ηγεσία, προετοιμασμένη για κρίση τέτοιου βάθους, ικανή να προσανατολισθεί σε περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την πρώτη μεγάλη ρήξη του ιστορικού κύκλου της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, με έντονη βιωματική εμπειρία της χώρας, αλλά και ικανότητα απόσπασης από τους κύκλους συμφερόντων που τη συγκροτούν κατά τρόπο ασφυκτικό. Τέτοια πράγματα όμως δεν διαθέτουμε ούτε κατά διάνοια.
Δεν συμμεριζόμαστε την συνωμοσιολογική ερμηνεία, που ορισμένοι διατυπώνουν, ότι οι δυνάμεις του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού- ατλαντισμού, μη διαθέτουσες επαρκή πολιτική βάση για την πολιτική τους, είδαν στον πόλεμο των κερδοσκόπων κατά της χώρας σύμμαχο για να επιβάλουν μέτρα, που ήταν πολιτικά αδύνατο να λάβουν. Διαπιστώνουμε όμως τις συνέπειες μιας μακράς πορείας εκφυλισμού και εκμαυλισμού της πολιτικής και των υπολοίπων ελίτ, του κράτους και των κοινωνικών θεσμών, όπως και το αποτέλεσμα της σταδιακής αποδόμησης όλων των συστημάτων συλλογικών αξιών, αριστεράς ή δεξιάς, του σοσιαλισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του έθνους, του πατριωτισμού, του χριστιανισμού.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα το αντιμετωπίσουμε σε όλες τις φάσεις μιας μακράς περιόδου έντονων κοινωνικών, οικονομικών, εθνικών προβλημάτων που θα ζήσουμε, είναι η απουσία πολιτικών και θεσμικών εργαλείων, ιδεών, οράματος και συστημάτων συλλογικών αξιών, χωρίς την ύπαρξη των οποίων δεν υπάρχει σωστή και λάθος πολιτική, δεν υπάρχει δυνατότητα επανασυγκρότησης του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους σε υποκείμενο.

Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ουδέν κακόν λένε αμοιγές καλού. Το καλό που προέκυψε από το περασμένο εξάμηνο είναι ότι συνειδητοποιήσαμε επιτέλους την ελληνική κρίση. Αυτό θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα, μόνο όμως αν ετίθετο στην υπηρεσία ενός προγράμματος εθνικής αναγέννησης, μιας πολιτικής ηγεσίας και ενός κινήματος, που θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, όχι να αναθέσει τη διακυβέρνησή της σε διεθνείς οργανισμούς.
Αυτό συνέβη γιατί η συνειδητοποίηση επήλθε πρώτον με την εξαπόλυση ενός κερδοσκοπικού πολέμου κατά της Ελλάδας, που περιόρισε ασφυκτικά τα περιθώρια ελιγμών της χώρας, δεύτερο με καμπάνια παγκόσμιας κατασυκοφάντησης της χώρας, τρίτο, με ψυχολογικό πόλεμο κατά του ίδιου του ελληνικού πληθυσμού από τους πολιτικούς και τις τηλεοράσεις.
Επί μήνες, είτε ως αποτέλεσμα αμφιταλαντεύσεων πολιτικών, είτε ως προσπάθεια προετοιμασίας του πληθυσμού και αποδοχής λύσεων τύπου ΔΝΤ, οι ¨Ελληνες πολίτες βομβαρδίζονται πολλές ώρες κάθε μέρα από την πληροφορία ότι κινδυνεύει η δουλειά τους, η αμοιβή τους, η σύνταξή τους, η περίθαλψή της, ότι το κράτος τους είναι χρεωκοπημένοι, ότι είναι ίδιοι κλέφτες και απατεώνες, ότι την ίδια ευθύνη έχει τελικά ο περιπτεράς και οι Πρωθυπουργοί της χώρας για το κατάντημά της. Κλονίστηκαν οι βασικές σταθερές που επιτρέπουν την διατήρηση ενός κράτους, η στοιχειώδης εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό. Ο ελληνικός λαός δέχθηκε μαζικά την πληροφορία ότι θα καταστραφεί εξαιτίας της συμπεριφοράς του και ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό.
Ετσι μπορεί μεν να έγινε από μερίδα της κοινής γνώμης πολιτικά αποδεκτό το αδιανόητο μέχρι πρότινος ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, μαζί όμως έγιναν και πολλά άλλα. Πρώτον, εξαπολύθηκε τόσο ισχυρή δόση ψυχολογικής βίας στην κοινωνία, που, αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει σε τρομακτική έκρηξη πραγματικής βίας, αγνώστου ακόμα μορφής και περιεχομένου. Δεύτερο, παρέλυσε η διοίκηση, σχεδόν σταμάτησαν οι μη απαραίτητες οικονομικές δραστηριότητες, έφυγαν κεφάλαια στο εξωτερικό, Τρίτο, ολόκληρη η κοινωνία καταλήφθηκε από την ιδεολογία ο σώζων εαυτόν σωθήτω, που είναι ο βασικός μηχανισμός κατάρρευσης οποιουδήποτε συνόλου. Τέταρτο, υπονομεύτηκε η δυνατότητα του ελληνικού λαού να συγκροτηθεί σε υποκείμενο και να δράσει για τη σωτηρία της χώρας του, αν και, τα κοινωνικά προβλήματα, ενδέχεται τελικά, χωρίς να είναι βέβαιο, να δράσουν τελικά σε τέτοια κατεύθυνση.
Στην πραγματικότητα, ο ψυχολογικός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού θυμίζει κάπως τις πιο διεστραμμένες διαφημιστικές μεθόδους των καπνοβιομηχανιών, που χρησιμοποιούν τον ίδιο τον φόβο του τσιγάρου ως μέσο διάδοσής του. Δεν αποβλέπει στην οργάνωση μιας απαραίτητης μεταρρύθμισης της χώρας, αλλά στην αποδοχή ενός οικονομικά καταστρεπτικού και ανεπίκαιρου νεοφιλελευθερισμού από την πλειοψηφία, με την παράλογη ελπίδα του τρομαγμένου ότι θα τη γλυτώσει κάπως εκείνος. Και καλλιεργεί τη σύγχυση, ώστε όταν έρθει η αναπόφευκτη εξέγερση, να μην μπορεί να πάρει συλλογική, οργανωμένη μορφή, διεκδικώντας διέξοδο για το έθνος.

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ
Δεν θα συζητήσουμε εδώ το κατά πόσον το ΔΝΤ συνιστά λύση. Ούτε καν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που μας στέλνουν σε αυτό, για να απαλλαγούν από το πρόβλημα και για να αυξήσουν τις πιθανότητες αποπληρωμής των χρεών προς τις τράπεζές τους, δεν το υποστηρίζουν. Σε όλα τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής παγκοσμίως υπάρχουν αντιμαχόμενες απόψεις. Σε ένα μόνο επιστήμη και εμπειρία είναι κατηγορηματικές: όπου πήγε το ΔΝΤ κατέστρεψε τις χώρες (και τους πολιτικούς και κόμματα που το εισήγαγαν, συχνά προκαλώντας στο τέλος χρεωκοπίες, επαναστάσεις, αλλαγές καθεστώτων (κλασικά παραδείγματα η Αργεντινή και η Ρωσία)). Τις προάλλες ούρλιαζε ο σοσιαλιστής - όσο και ο γράφων αστροναύτης, Στρως-Καν - γιατί η ουκρανική κυβέρνηση έδωσε 10 ευρώ αύξηση στον κατώτερο μισθό. Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να πιστεύει ότι θα είναι εξαίρεση, της το ευχόμαστε, θα είναι όμως η πρώτη περίπτωση που θα συμβεί αυτό. Ο διεθνής τύπος εκτιμά πιθανότερη τη χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ, ανεξαρτήτως βοήθειας. Οι μεγάλες τράπεζες όχι μόνο ποντάρουν σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και σχεδιάζουν να το πραγματοποιήσουν με τους δικούς τους όρους, όπως π.χ. το “μοντέλο Γέλτσιν”, όπου εξαγοράστηκε αντί πινακίου φακής όλος ο πλούτος της χώρας.
Αν δεν γίνει θαύμα, αν η πορεία αυτή δεν σταματήσει, αν οι αναπόφευκτες κοινωνικές εκρήξεις δεν βρουν συνειδητή, έλλογη πολιτική έκφραση, δεν θα χαθεί απλώς ένα βιοτικό επίπεδο που θα θιγεί σε κάθε περίπτωση. Θα ακυρωθεί κάθε αναπτυξιακή προοπτική, θα λεηλατηθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας, θα τεθεί σε σπουδαίο κίνδυνο η κυριαρχία του ελληνικού λαού σε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη. Σε ορίζοντα πέντε-δέκα ετών, θα απειληθεί και το δημοκρατικό καθεστώς.
Η Ελλάδα χρησιμοποιείται τώρα ως παγκόσμιας σημασίας πεδίο δοκιμής για την κατάργηση του έθνους-κράτους και την αντικατάστασή του από έναν παγκόσμιο ολοκληρωτισμό. ‘Όπως επίσης χρησιμοποιείται ως κατεξοχήν εργαλείο διάλυσης της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης.
Για να αντιμετωπίσει η χώρα τη λαίλαπα που έρχεται χρειάζεται ένας κοινωνικός συσχετισμός δύναμης που θα σταματήσει την καταιγίδα των μέτρων και η διατύπωση και επεξεργασία τεκμηριωμένων εναλλακτικών λύσεων και, κυρίως, διαμόρφωση νέων πολιτικών εργαλείων ικανών να τις εφαρμόσουν.
Για πολλά χρόνια, οι περισσότεροι Ελληνες προσπερνούσαν αδιάφορα όποιον προειδοποιούσε για το τραγικό αδιέξοδο της χώρας. Μερικοί εξυπνάκηδες έλεγαν ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο αν ο ελληνικός λαός συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα μπορεί να πεθάνει, και δράσει ανάλογα, υπάρχει περίπτωση να ζήσει.

(*) Σε μια μακρά πορεία εκφυλισμού το ελληνικό πολιτικό σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της κοινωνίας, καταλήγοντας εν τέλει να οργανώνει εσωτερικά τη λεηλασία της χώρας, εξωτερικά την εξάρτησή της. Tα προβλήματα όμως των ελίτ δεν περιορίζονται μόνο στους πολιτικούς. Κατάπληξη προκάλεσαν αίφνης τρεις πολύ χαρακτηριστικές πρόσφατες αποφάσεις του Αρείου Πάγου: απυρόβλητο για τον ανακριτή της υπόθεσης Ζήμενς, ανατροπή απόφασης Εφετείου που περιόριζε ληστρικά επιτόκια τραπεζών, κλείσιμο της υπόθεσης των Πακιστανών με το επιχείρημα ότι η ΕΥΠ δεν κάνει τέτοιες δουλειές.Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Eπίκαιρα”, 29.4.2010

29 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται τώρα ως παγκόσμιας σημασίας πεδίο δοκιμής για την κατάργηση του έθνους-κράτους και την αντικατάστασή του από έναν παγκόσμιο ολοκληρωτισμό.

    Eίναι δυστυχώς μια σκέψη η οποια έχει βάση.ο καιρός θα δείξει ποια ακριβώς είναι τα σχέδια των νέο ταξικών αρχόντων της χώρας μας.περιμένετε σε λίγες μέρες τον τούρκο πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα θα έχουμε ουσιαστικές εξέλιξης στην περιοχή μας,θα δείτε ότι ο χρόνοs θα φέρει αποκαλύψεις.H μας προστατεύουν οι νταβάδες ευρωπαίοι για να μην χάσουν τα λεφτά τους ή περνάμε στην σφαίρα επιρροής της τουρκίας(αμερικής)Όμως το τι ακριβώς γίνετε θα το μάθουμε αργότερα.λεφτά υπάρχουν όπως λέει και ο jefry,Kαι υπάρχουν,είτε ελληνικά είτε ξένα υπάρχουν.Aς κάνουμε υπομονή.Και όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιουδαική δικτατορία Jeffrey Mineiko αφού ξεζουμίσει τους Έλληνες και συνεχίσει να παρέχει απλόχερα στέγη, τροφή και περίθαλψη στους εισβολείς (αλβανούς, πακιστανούς, αφρικανούς) στο τέλος θα τους στρέψει εναντίον μας.


    Μόλις ο ελληνικός λαός παραμερίσει τους καπηλευτές του ΠΑΜΕ και τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και αρχίσει να αντιδρά πραγματικά, το καθεστώς θα δράσει.
    Μη νομίζεται πως θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα οπλίσουν αναρχοσυριζαίους και λαθρομετανάστες-εποίκους εναντίον μας.

    ΞΥΠΝΑΤΕ έρχονται σφαγές και εθνοκάθαρση εναντίον των Ελλήνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη;»

    Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο (...)

    Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

    Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν.

    Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.

    Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.(...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά, έχω κουραστεί να διαβάζω για το πώς φθάσαμε στο ΔΝΤ και τα παρόμοια. Όλοι τώρα έχουν γνώμη, όλοι τα είχαν προβλέψει, όλοι είχαν προειδοποιήσει κλπ. Τέλος μ' αυτά πια, κουράστηκα και κορέστηκα!

    Απ' εδώ κι εμπρός το γίνεται; Υπάρχει καμιά ελπίδα και ποια; Αυτό νομίζω πρέπει να είναι το θέμα μας.

    Γι αυτό, από το άρθρο, κρατώ μόνο την τελευταία παράγραφο, αυτή με τον αστερίσκο. Όχι, δεν υπάρχει καμμία απολύτως ελπίδα, αν δεν φύγει το σάπιο κατεστημένο. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη αρχή, διαφορετικά η δημοκρατία δεν λειτουργεί. Και στην Ελλάδα δεν είναι, εφ' όσον εξακολουθούν οι ανώτατοι δικαστές να είναι εξαρτημένοι από την εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), η οποία τους διορίζει!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σοσιαλισμός δεν είναι ο λαός....είναι μια συμμορία! Για το σοσιαλισμό άξιζε μια κατάσταση πολιορκίας.

    Όταν δεν έχεις φαγητό στο πιάτο, δεν υπάρχει πολιτική. Είναι σε αυτό το σημείο ότι ο σοσιαλισμός αντικαθιστά το πιάτο.

    Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θέλει να δώσει τροφή στους ανθρώπους της και να μην αφήνει την αγορά να λειτουργήσει για την επιβίωσή τους.

    Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι είναι το υπερεγώ των πολιτικών.

    Είναι θεμιτό για τους ανθρώπους να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους για να πει αυτό που σκέφτεται ή να ενισχύσουν τη θέση τους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ.

    Οι απεργίες στους δρόμους είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα!

    Με το ΔΝΤ πρέπει να αλλάξει το σύστημα ή δεν θα πρέπει να πληρώνουν το ΔΝΤ με το αίμα των Ελλήνων...

    Αλλά.......

    Χωρίς σπάσιμο και φωτιά στην Ελλάδα!!!

    Να συνδυάσουμε:

    Ένας ρομαντικός παθιασμένος είναι αυτός που πεθαίνει για την αγάπη. Αυτοί που σκοτώνουν για αγάπη είναι ψυχοπαθής.....

    Από τον ουρανό...

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβαστε και το παρακατω απο το capital.gr

    "Τα δανεια δεν θα συνοδευονται απο εγγυησειs του ελληνικου δημοσιου με την μορφη ομολογιακων δανειων. Η χωρα που δεχεται το δανειο το εγγυαται με τιs κινητεs και ακινητεs αξιεs που διαθετει εντοs και εκτοs τηs επικρατειαs τηs".

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;

    Η γνωμη μου ειναι οτι:

    1). Η χωρα δεν ηταν σε τετοιο χαλι και οτι τα παραφουσκωσαν ολα.

    2). Καλυτερα να παιρναμε λεφτα απο τιs αγορεs ακομα και τοτε που μαs δανειζαν με 6.5% ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ. Το 5% των Ευρωπαιων ειναι μεν μικροτερο αλλα ειναι μεγαλο επιτοκιο για 3 χρονια και σε 3 μονο χρονια δεν θα μπορεσουμε να πληρωσουμε. Τα 3 με τα 10 χρονια εχουν μεγαλη διαφορα.

    3). Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να ειχαμε δανειστει απο τον Νοεμβριο που τα επιτοκια ηταν ακομα χαμηλα. Επρεπε να γεμισει τα ταμεια απο τοτε αντι να γυριζει σε ολο τον κοσμο και να κατηγορει την χωρα ο πρωθυπουργοs. Και αφου ειχε παρει τα λεφτα να αρχιζε αυστηρο προγραμμα εξυγιανσηs τηs οικονομιαs.

    4). Το ΔΝΤ θα ειναι η καταστροφη μαs.

    5). Ολεs οι χωρεs χρωστουν, ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ. Κανεναs δεν μαs ζητησε να ξεχρεωσουμε τα 300 διs που χρωσταμε εδω και τωρα. Θα παιρναμε μετρα και θα συνεχιζαμε οπωs ολοι οι αλλοι.

    6). Μαs πουλησαν, αυτο πιστευω.

    ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΠ'ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ!!!

    Μ'αυτα τα λογια εκλεισε την ομιλια τηs η δασκαλα Χαρα Νικοπουλου. Καλα θα κανουμε να τα επαναλαμβανουμε συνεχεια στον εαυτο μαs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΚΑΣΕ επιτέλους χολερικέ ΦΑΣΙΣΤΑ bio!
    Δικαίωμά σου να ζεις στη δεκαετία του '50 αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να ξερνάς διαρκώς εμέσματα εναντίον της Αριστεράς.
    Αν έχεις κότσια ας τα έβαζες με τον Αλογοσκούφια και τα γαλάζια λαμόγια όταν έδιναν 28 δις Ευρώ στις τράπεζες!
    Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τα έδωσαν;
    Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έπαιξαν στα ξένα χρηματιστήρια τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων;

    Κακομοίρη ΦΑΣΙΣΤΑ, αφού δεν μπορείς να πεις τίποτε άλλο παρά μόνο βρισιές, ΣΚΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την κυριαρχία, όταν εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει επιχορηγείται από δισεκατομμύρια ευρώ. Σπαταλούνται τα χρήματα αυτά. Τώρα έχει να πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @El Carnicero Rojo

    Δε ξέρω τι σημαίνει το νικ σου και ούτε με απασχολεί.
    Απολαμβάνω πάντως το παροξυσμό σου οπότε δε σκοπεύω να "ΣΚΑΣΩ" όπως διακαώς επιζητείς.

    Αλλά ας έρθουμε στην ουσία.

    Η αριστερά είναι συνυπεύθυνη για αυτό το χάλι της Ελλάδας διότι:

    1. Προωθεί τον εποικισμό της από τριτοκοσμικούς λαθροεισβολείς. Οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν διαλύσει και καταχρεώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το σύστημα υγείας. Ταυτόχρονα κατακρεουργούν τον ελληνικό λαό.Οποιοσδήποτε αντιδρά στα προαναφερθέντα λειδωρείται από τους αφιονισμένους αριστερούς κονδυλοφόρους με τους παχυλούς μισθούς.

    2. Ψήφισε το λαθρονομοσχέδιο που δίνει την ιθαγένεια σε αλβανούς μαχαιροβγάλτες, αφρικανούς κανίβαλλους και πακιστανούς τζιχαντιστές βοηθώντας το ΠΑΣΟΚ να φτιάξει το νέο κομματικό στρατό του. Επίσης ψήφισε το νομοσχέδιο Castan-ίδη που αφήνει ελεύυθερους όλους τους εμπόρους ναρκωτικών και πάσεις φύσεως εγκληματίες. Με αποτέλεσμα να ζούμε το απίστευτο όργιο της εγκληματικότητας.

    4. Είναι ΣΥΝυπεύθυνη για τη πλήρη διάλυση της βιομηχανίας στην Ελλάδα διότι με τον ελεγχόμενο από αυτή συνδικαλισμό της έφερε δεκάδες επιχειρήσεις στη χρεωκοπία.

    5. Είναι τέλος συνυπεύθυνη για το σημερινό χάλι, αλλά και το χάλι που θα ζήσουμε στην Ελλάδα διότι ανέκαθεν αποτελούσε τον καλύτερο υπηρέτη του μεταπολιτευτικού καθεστώτος ελέγχοντας και καπελώνοντας κάθε αντίδραση του ελληνικού λαού σε οτιδήποτε του φέρνουν εξουσιαστές του.
    Έτσι και σήμερα η αριστερά (ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, εξωκοινοβουλευτικοί)προσπαθεί να ελέγξει και καπελώση την αντίδραση των Ελλήνων προς ώφελος της. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη μερίδα απλών ανθρώπων που θέλουν να διαδηλώσουν να μένουν σπίτι τους διότι δε θέλουν να ταυτιστούν με τους αυτιστικούς του ΠΑΜΕ αλλά ούτε και με τους αναρχοσυριζομπαχαλάκιδες που καίνε ότι βρουν μπροστά τους. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αντιληφθεί πως στην ουσία οι προτάσεις της αριστεράς (δικτατορία προλεταριάτου κλπ) είναι απλά σχιζοφρενικές.
    Οπως έγραψα και σε άλλή δημοσίευση, αυτός είναι ο ρόλος της αριστεράς στις μέρες μας. Να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μην αντιδράσει ο κόσμος.

    Ασφαλώς οι τεράστιες ευθύνες της αριστεράς για τη κατάντια της μεταπολίτευσης είναι πολύπλευρές και πολυποίκιλες και δε μπορούν να περιοριστούν σε ένα μήνυμα. Εδώ απλά ανέφερα μόνο τα επίκαιρα.

    Στον νέο πόλεμο που θα γίνει εντός συνόρων του ελληνικού κράτους και θα είναι μάχη επιβίωσης των Ελλήνων έναντι των εισβολέων-εποικιστών, η αριστερά θα είναι ενάντια των Ελλήνων.
    Αυτό άλλωστε η αριστερά μας το έχει δείξει με τις πράξεις της κατ' επανάληψη.
    Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά πολύ αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ infognomon μην επιτρέπεις στις διαφωνίες των φίλων να χρησιμοποιούνται βρισιές. Μπορούμε να διαφωνούμε κόσμια και ευγενικά.
    Επίσης παρακάλεσε τους φίλους που γράφουν να προσέχουν την ορθογραφία. Η ελλνηνική γλώσσα μας είναι ζωντανός οργανισμός, που μας επιτρέπει να συνεννούμαστε. ΜΗΝ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Μάνο:

    Πολύ επίκαιρο και κατάλληλο για την περίπτωση το απόσπασμα του Μακρυγιάννη όσον αφορά την περιγραφή της καταστασης... υπάρχει και κάτι σχετικό για την έξοδο από αυτή την κρίση?

    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Αριστερά στην Ελλάδα ποτέ δεν προσκύνησε κατακτητή.Αλλοι προσύνησαν Γερμανούς, Αγγλους, Αμερικανούς.Αλλωστε το λέει και το όμορφο τραγούδι.Τα κορίτσια που 'χαν Ιταλούς, τα κορίτσια που 'χαν χτές γερμανούς, τώρα έχουν εγγλεζάκια με κοντά παντελονάκια και απο πίσω ένα τάγμα απο ινδούς.

    Ο καθείς μπορεί να ζεί τον μύθο του στην ελεύθερη δημοκρατική Ελλάδα.

    Οσο για τον ρόλο της σύγχρονης επίσημης Αριστεράς είναι ο ίδιος με των υπηρετών των Αγγλοσαξόνων και ακραιφνών υπερπατριωτών, ελληναράδων και όχι Ελλήνων.Ιδιο αφεντικό έχετε, ίδιες εντολές εκτελείται.

    Πονάει που οι μαθητές έγιναν καλύτεροι απο τους δάσκαλους.

    Δάσκαλε που δίδασκες τον δωσιλογισμό μην θυμώνεις.

    Φυσικά θα ακουστεί το περίφημο για το μακεδονικό ζήτημα.Μα κάνεις δεν μιλά για τις εύθύνες του Μεταξά όπως και κανείς δεν λέει ότι μετά την επικράτηση της Δεξιάς στην Ελλάδα, Αγγλοι και Αμερικανοί είναι αυτοί που αποτελούν το στήριγμα των σκοπιανών.Για κοίτα πάλι στα ίδια ιδεολογικά αφεντικά σας πέσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Kaykasios

    Η αριστερά στην Ελλάδα χρηματοδοτούταν από την ΕΣΣΔ σε τέτοιο βαθμό που επίσημα η Ρωσική δικαιοσύνη ζήτησε πίσω τα λεφτά το 1992.
    Από εκεί και έπειτα ο οποιοσδήποτε μιλάει περί πατριωτικής γραμμής της αριστεράς είναι είτε βλαξ ή τυφλός.
    Το ΚΚΕ ανέκαθεν υπήρξε όργανο της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα και ολόκληρη η ιστορία του το επιβεβαιώνει.

    Τα υπόλοιπα είναι για αφελείς και παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τπ 12.07

    Βασιλόπουλο, όποιος είναι
    Κι αν κορμί έχει καλάμι,
    Κι αν μυαλό δεν έχει δράμι,
    Μόλις γεννηθεί, στρατάρχης
    Γίνεται με γρηγοράδα
    Έτσι λένε στην Ελλάδα.

    Ο Μινίστρος του πολέμου
    Εις το φασκιωμένο δίδει
    Πριγκιπάκι για παιχνίδι
    Τη στρατηγική την ράβδο
    Όλος γέλια και γλυκάδα
    Έτσι λένε στην Ελλάδα.


    Προβιβάζεστε κι οι άλλοι
    Μ όταν στην κορφή βρεθήτε,
    Τι κλωτσιά που θα γευτήτε!
    Κι αν άσπρισε, πάλι πρίγκηψ
    Θα σας βάλει στην αράδα
    Έτσι λένε στην Ελλάδα.


    Μα αντί κρυφά να λέτε
    Για τους πρίγκηπες αστεία,
    Βάλτε τους σ αποστρατεία!
    Αντί πόλεμο ας παίζουν
    Λόουν τέννυς, τόκα αμάδα
    Έτσι λένε στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άριστερά δεν είναι μόνο το ΚΚΕ είναι και το παλιό ΚΚΕ Εσ. το οποίο χρηματοδοτούνταν απο την Ρουμανία (βλέπε καλά λόγια Κύρκου προς δικτάτορα Τσαουσέσκου) και το οποίο μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι μετεξέλιξη του αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλοί αριστεροί που ανέπτυξαν δράση ενάντια στην επίσημη ηγεσία του ΚΚΕ στα μετεμφυλιακά χρόνια βασανίστηκαν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άριστερά δεν είναι μόνο το ΚΚΕ είναι και το παλιό ΚΚΕ Εσ. το οποίο χρηματοδοτούνταν απο την Ρουμανία (βλέπε καλά λόγια Κύρκου προς δικτάτορα Τσαουσέσκου) και το οποίο μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι μετεξέλιξη του αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλοί αριστεροί που ανέπτυξαν δράση ενάντια στην επίσημη ηγεσία του ΚΚΕ στα μετεμφυλιακά χρόνια βασανίστηκαν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Kaykasios

    Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι το ΚΚΕ ανέκαθεν ήταν προδοτικό και ξεπουλημένο καθώς λειτουργούσε ως μαγαζί της ΕΣΣΔ, πάμε παρακάτω.

    Σε ποία άλλη αριστερά αναφέρεσαι εκτός ΚΚΕ και ΚΚΕ εσ. για να καταλάβω; Πες μου να ξέρω ώστε να μη στη λέω για λάθος λόγους.

    Κάτι ακόμα, στην Ελευσίνα έχουν παρουσιαστεί επίσημα Γκρίζοι Λύκοι και μάλιστα με γραφεία στο κέντρο της πόλης.
    Έστειλα μήνυμα στον κ. Καλεντερίδη να το ερευνήσει και απάντηση δεν έλαβα (τουλάχιστον ακόμα).

    Ο δήμαρχος της Ελευσίνας καθότι αριστερός (ΣΥΡΙΖΑ) όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονται τους κάνει πλάκα και λέει ότι δεν ενοχλούν κανέναν οι Γκρίζοι Λύκοι και έχουμε δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @manos

    Και αυτό, αν και περίεργο, είναι σωστό. Σε ποιον ανήκει?

    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.
    ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

    ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΘΕΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΘΕΝ.

    ΝΑ ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ως πότε θα πλακώνεστε για τα κομματικά δεν έχω καταλάβει;
    Είναι δυνατόν να πιστεύετε όλοι ότι το χρήμα έχει κόμμα, πατρίδα, και θρησκεία;\
    Και το να λέμε συνέχεια για το παρελθόν τι και ποιους έχει ωφελήσει;

    Δεν υπάρχουν ιδεολογικά πιστεύω μπροστα στο άρωμα της εξουσίας και στην μυρωδιά του χρήματος.Πόσο καιρό θα μας πάρει να το καταλάβουμε;
    Κανένα κόμμα, ουσιαστικά και όποιος θέλει να είναι αντικειμενικός θα το παραδεχτεί, δεν νοιάζεται για την πατρίδα κανένα απολύτως.

    Δεν θα πω πολλά παρα μόνο ένα.
    Αν έστω και ένα κόμμα απο όλα επιστρέψει τις κρατικές επιδοτήσεις εγώ θα να και κάποιος που κάνει την διαφορά.Δεν υπάρχουν αρχηγοί κομμάτων που να νοιάζονται για το λαό. Μόνο ρομαντικός ακόλουθος του κόμματος και τις ιδεολογίας. Ρε τι κόλλημα έχουμε φάει με το κόμματα και την ιστορία του παρελθόντος.Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς πλακωνόμαστε για την δεξιά και την αριστερά...
    Αντί να ενωθούμε να βρούμε μια λύση έστω μια μικρή ακόμα και σήμερα!!! Τι να πω απλά λυπάμαι..
    Δεν μας αξίζουν οι πρόγονοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Bio θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και θα πω επίσης ότι ξέχασες να αναφέρεις.....
    α) Την απόλυτη ευθύνη του ΞΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, την υπόθαλψη, υποκίνηση και πλήρη υποστήριξη του στους αναρχοκουκουλοφόρους-Πακιστανούς κλπ στα έκτροπα, στις λεηλασίες, στις καταστροφές και στην συμπεριφορά του έναντι του Ελληνικού λαού.
    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    β) Στην κατάληψη-άλωση της παιδείας, των πανεπιστημιακών κλπ ιδρυμάτων, στο κατάπτυστο Indymedia που οργιάζει μέσα από τους server του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που σύμφωνα με τον Πρύτανη συνιστά ...... Ελέυθερη διακίνηση Ιδεών !!!! Ας βάλουμε τότε στο server του ΕΜΠ και την Χρυσή Αυγή για να δούμε πραγματικά ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών.
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΚΕΔΟΞΥΡΙΖΕΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    Ως εκ τούτου φίλη Χριστίνα επίσης συμφωνώ με αυτό που λες ότι είναι λάθος η κομματικοποίηση και η ’φαγωμάρα’ τέτοιους χαλεπούς καιρούς αλλά όπως βλέπεις με τέτοιες αντιλήψεις των σύγχρονων αριστερών κομμάτων (πλήρη υποχείρια των Αμερικανών και της πλουτοκρατίας), συναίνεση, συστράτευση και κοινός αγώνας έναντι ΕΕ και ΔΝΤ συγνώμη αλλά.....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ !!!! Πόσο μάλλον όταν το δηλώνουν οι ίδιοι ΚΚΕδοΞΥΡΙΖΟκουκουλοφόροι !!!!!
    Περαστικά μας.........

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΠΕΛΩΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ.
    ΚΟΙΤΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!
    ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΗΤΗΘΕΙ.
    ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕΣΩ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΦΤΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΥΤΟ;
    ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ Ε.Ε, ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ, ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;
    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΚΕ;
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΗΤΗΘΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ.
    ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ 902 ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟΝΟ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργο :
    Ποτέ δεν με ενόχλησε ο έντονος τόνος που μου απευθύνεται κάποιος όταν δεν ενοχλεί τον ίδιο που τον απευθύνει .
    Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι τι ντόπιο το κατεστημένο τι εξωγενές τι εσωτερικό όποιο και αν είναι σε ότι αφορά το χρήμα δεν έχει χρώμα.Να σου θυμίσω ότι η Παπαρήγα πχ δεν ήθελε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά το κόμματος λέμε τώρα όπως και κατ αντιστοιχία και οι άλλοι των άλλων κομμάτων. ΚΑθώς επίσης η συγκεκριμένη δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τους άλλους , αυτοκίνητο πχ . έχεις δει τι τζιπάρα έχει και κυκλοφορεί σε τι σπίτι μένει και πόσοι την συνοδέυουν;
    Είσαι αστυνομικός όπως λες και πολιτικοποιημένος απο ότι βλέπω γιατί κομματικοποιήσε θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν ηγετικό στοιχείο της κοινωνίας αν άφηνες το κόμμα και ασχολιόσουν μόνο με την Ελλάδα ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας.

    Δεν υπάρχει κόμμα που να νοιάζεται στην ουσία για την Ελλάδα.Το αν το ΚΚΕ το ΄λέει στις προγραμματικές τους δηλώσεις ή όχι δεν μου λέει κάτι διαφορετικό απο την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ τον ΤΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ το ΜΥΡΙΖΑ το Μ-Λ ΚΚΕ και γενικώς όλα τα κόμματα .
    Κανείς μα κανείς αρχηγός τους μέχρι τώρα δεν τον έχω δει στην βουλή να προτείνει:
    1. Κατάργηση των επιδομάτων
    2. ΝΑ κυκλοφορούν με μικρότερα αυτοκίνητα
    3.Τέλος οι συνεδριάσεις και τα έκτός έδρας.
    4. Κομμένες οι τζάμπα ΔΕΚΟ
    5. Κομμένοι οι 200 βοηθοί
    6. Κομμένοι οι 16 μισθοί και τώρα που πάνε κάτι να κάνουν θα τα βολέψουν αλλιώς .

    Ποιος απο τα Κόμματα το πρότεινε και αν το πρότεινε έτσι για το γαμώτο ποιος το έκανε σαν παράδειγμα για να μπορεί να μιλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΝΟΠΟΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΛΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ: ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΙΟΔΟ, ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟΣΥΣΤΗΜΑ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΥΝΗΓΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΕΛΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΕΤΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΡΟΥΦΙΑΝΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.
    ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ. ΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΘΕΛΟΥΝΕ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙ, ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΚΙΒΩΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΕΣΜΑ" ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
    ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΒΟΡΒΟΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
    ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ;
    ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ;
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΓΗΘΥΟΜΕ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΖΗΤΩ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ.
    ΖΗΤΩ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ.ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητή Χριστίνα

    Στο κομμουνιστικό παραλήρημα που διάβασες παραπάνω ίσως σου χρειαστούν κάποιες διευκρινήσεις που ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ να ξέχασε να στις δώσει.

    Όταν λοιπόν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ γράφει

    "ΖΗΤΩ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ" δεν εννοεί ακριβώς τους Έλληνες διότι σχεδόν κανείς Έλληνας πέρα από τους έμμισθους υπαλλήλους του ΠΑΜΕ δε συμμετέχει στις πορείες που οργανώνει το ΚΚΕ. Αντίθετα συμμετέχουν κάποιοι άλλοι στις κινητοποιήσεις της αριστεράς και του ΠΑΜΕ

    δες: http://assets.tanea.gr/files/2009-05-29/thumbs/muslims_450x.jpg

    http://1.bp.blogspot.com/_-AEc53NfCwg/S55LvmIC7FI/AAAAAAAAgVc/b6ar98uL1bc/s1600-h/19179_101329799901258_100000727149698_38444_5764893_n.jpg

    Εάν δεν το κατάλαβες λοιπόν η αριστερά και το ΚΚΕ όταν χρησιμοποιούν τη λέξη "λαός" δεν αναφέρονται στον ελλήνικό λαό ή αν θες δεν αναφέρονται αποκλειστικά στον ελληνικό αλλά σε όποιον τριτοκοσμικό εγκληματία, κανίβαλλο, ανθέλληνα, τζιχαντιστή περάσει τα σύνορα τις χώρας για να απολάυσει τη πλήρη ασυλία να βιάζει ελληνίδες, κλέβει και σκοτώνει ηλικιωμένους, και κανιβαλλίζει τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Στη σοσιαλιστική κοινωνία που ονειρεύεται ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ οι Έλληνες θα πρέπει να ανέχονται αδιαμαρτύρητα οντα σαν τους παρακάτω:

    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1168220

    και

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/02/blog-post_6604.html


    Πολύ σωστά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ σου γράφει επίσης ότι είναι οι μόνοι που κατεβαίνουν στο δρόμο και εννοεί το ΠΑΜΕ.
    Και προφανώς είναι καθότι αυτή είναι η δουλεία των επαγγελματιών μπαχαλάκηδων και επαγγελματιών "επαναστατών". Το ΚΚΕ έχει μεγάλο αριθμό στελεχών που πληρώνει από τις κρατικές επιχορηγήσεις ώστε να κατεβαίνουν σε πορείες να παραλύουν την Αθήνα να κλείνουν επιχειρήσεις και λιμάνια.
    Έτσι πρόσφατα οι έμμισθοι επαγγελματίες απεργοί του ΠΑΜΕ
    στον αγώνα τους να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία, απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα να αλλάξει προορισμό η ισπανική εταιρεία και να χάσουν 350-400 ανθρώποι τη δουλεία τους και να χαθούν από τη χώρα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1130920&lngDtrID=251

    Όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αλλά εκεί είναι η ουσία.
    Στη περαιτέρω καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και στο καπέλωμα κάθε αντίδρασης.
    Το ΚΚΕ λοιπόν έχει αναλάβει εργολαβικά να αποτρέπει τους Έλληνες να διαμαρτυρηθούν διότι όποτε κάποιος κατεβαίνει στο δρόμο καπελώνεται από τους επαγγελματίες "απεργούς" του ΠΑΜΕ. Αυτό αποθαρρύνει το κόσμο και τον οδηγεί στο να κάτσει σπίτι του.
    Ταυτόχρονα η αριστερά αρμονικά εργάζεται με άλλους παράγοντες στην άλλη όχθη για τον εξευτελισμό και την οικονομική καταστροφή της χώρας.
    Η δράση του ΠΑΜΕ είναι πάντα πρώτη στα δελτία δυτικών χωρών ώστε να δυσφημίστεί τη χώρα και να πέσει κι άλλο σε κύρος με πολλαπλές συνέπειες για εθνικά θέματα, οικονομία κλπ.

    Πρόκειται λοιπόν για ένα συμβόλαιο που εκτελεί το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, απλά τώρα έχει πρόσθετες υποχρεώσεις.

    Εν κατακλείδι ΚΚΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνηση δουλεύουν μαζί.
    ΔΝΤ και κυβέρνηση επιβάλλουν το χαράτσωμα των Ελλήνων και το ΚΚΕ αναλαμβάνει να καπελώσει κάθε αντίδραση και να την οδηγήσει στη παρακμή και γραφικοποίηση.
    Η πορεία του Σαββάτου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ bio για τις διευκρινίσεις αν και μέχρι τώρα ήθελα να πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε πέρα από κομματικές ιδεολογίες και χρωμματισμούς και γενικότητες.Τι σημασία έχει τι χρώμα θα έχουν τα θρανία σε ένα σχολείο που δεν έχει; Αν είναι να πλακωθεί ο κόσμος για το χρώμα όλα τα κόμματα θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Το σχολείο θα συνεχίσει να μην έχει θρανία και όλοι θα τσακώνονται ότι η παιδεία δεν πάει μπροστά.

    Αναφέροντας ένα χαζό ίσως κατά πολλούς παράδειγμα αλλά ουσιαστικό όσον αφορά την δύναμη και υπομονή που μπορεί να έχει κάποιος.
    Εχω πει και παλαιότερα πως όταν θέλεις να χτυπήσεις αυτό που σε πονάει χρησιμοποιείς τα όπλα του, ταυτόχρονα δεν του δίνεις το δικαίωμα να σε ευνουχίσει.
    Αν λοιπόν λέω άν κάποιος δεν συμφωνεί με τις χρώσεις της ΔΕΗ στα προς τρίτους δεν είναι ανάγκη να μη πληρώσει το αντίτιμο που του δίνεται με βάση τον λογαριασμό.
    Πάει στο Παρακαταθηκών και Δανείων καταθέτει το κόστος του ρεύματος που κατανάλωσε προς την ΔΕΗ + ΦΠΑ και μετά περιμένει.
    Ποιος θα μπορέσει να τον κυνηγήσει δικαστικά ...κανείς .Οποιος αμφιβάλει μπορεί να το ψάξει.
    Η ΔΕΗ δεν μπορεί να σου κόψει το ρεύμα γιατί πληρώθηκε.
    Ποιος ζορίζεται;
    Γιατί να πάνε να τα σπάσουν χτες ενώ υπάρχει το απλό;
    Χτύπα εκεί που πονάνει δεν σημαίνει κατέστρεψε δίνοντας το δικαίωμα σημαίνει κερδίζω έχοντας την μικρότερη χασούρα.
    Αγνοια νόμου ούτε στο δικαστήριο δεν γίνεται αποδεκτή.
    Μήπως αν λεω αν κοιτάζαμε τους νόμους που υπάρχουν (Ακόμα) θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό από το να σπάμε και το οποίο θα είχε και ουσιαστικό αποτέλεσμα.
    Θα απαντήσει κάποιος καλά ρε συ ΧΡιστίνα μα έτσι θα καταστραφούμε ολοσχερώς ...ΟΧΙ απλά ισως να αποφασίσουν να εφαρμόσουν τους νόμους προς όλους ισότιμα.
    Ναι να πληρώσω (αν και δεν έχω το ίδιο μερίδιο ευθύνης) αλλά όχι με γνώμονα τα δικά σου δικά σου και τα δικά μου δικάμου
    Ξέρω ότι ανάμεσα στους σχολιαστές υπάρχουν και αρκετοί που γνωρίζουν τα νομικά απο καλά έως παρα πολύ καλά...
    Για το γιαούρτωμα δεν μιλάω αυτό είναι φυσική ανάγκη του καθενός που νιώθει καταπιεσμένος και θέλει να βοηθήσει την επιδερμίδα του Ελληνα που ''έχει''και τον ''εχει'' βοηθήσει να αδειάσει την τσέπη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Χριστίνα

    Προσπαθείς να αντιληφθείς τους κομμουνιστές μέσα από το πρίσμα της λογικής.
    Για να καταλάβεις πόσο λανθασμένο είναι αυτό, απλά σκέψου πως μιλάς για ανθρώπους που υποστηρίζουν μια ιδεολογία που απέτυχε όπου κι αν εφαρμόστηκε. Ξέρεις ένας άλλος ορισμός για τη σχιζοφρένεια είναι η εμμονή στο να κάνεις πράγματα που έχουν κατ' επανάληψη αποτύχει.
    Όπως το να προσπαθείς να περάσεις μέσα απο το τοίχο ή να εφαρμόσεις το κομμουνισμό.
    Και τα δύο καταλήγουν σε δράματα, απλά στη πρώτη περίπτωση πονάει το κεφάλι σου, στη δεύτερη διαλύεις μια χώρα και εξοντώνονται μερικά εκατομμύρια άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάθομαι και διαβάζω τα σχόλια σας και καταλαβαίνω γιατί έχουμε αυτήν την κυβέρνηση. Γιατί μας αξίζει...

    Όντως έτσι είναι φταίει η Αριστερά που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια...
    Η αριστερά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με τα όποια λάθη τους - βλέπε μεταναστευτικό, ειναι τα υποχείρια και οι Δουρειοι Ιπποι της Ελλάδας και αποτελούν τα κέντρα λήψης των αποφάσεων...
    Οποτε ξαναψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή μάλλον καλύτερα την πατερίτσα ΛΑΟΣ...

    Τίποτα άλλο φίλοι μου, καληνύχτα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. θα γίνει το θαυμα και θα μας αφήσουν ήσυχους!! Ξερει ο Θεος που έχει τον τελευταιο λόγο και έχει τρόπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.