17/2/16

Σάββας Καλεντερίδης: Κύριε Μπογιόπουλε, βρίσκεστε σε σύγχυση -αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο-, συνέλθετε

Κύριε Μπογιόπουλε

Διάβασα το άρθρο σας που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα enikos και αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra με τίτλο "Οτσαλάν: Η “επέτειος” της ντροπής".
Στο άρθρο σας αυτό, αφού αναφέρεστε στο χρονικό της υπόθεσης, το οποίο σε μεγάλο βαθμό το τεκμηριώνετε παραθέτοντας αποσπάσματα της "Έκθεσης Κωστούλα", την οποία συγγράψαμε ο κ. Κωστούλας, ο κ. Διακοφωτάκης και ο υποφαινόμενος, καταλήγετε ως εξής:
"Το έχουμε ξαναγράψει και θα το επαναλάβουμε: Όποια κι αν θα είναι η τελική κρίση της Ιστορίας, πρώτα και κύρια του κουρδικού λαού, για το πρόσωπό του Οτσαλάν, το γεγονός παραμένει: Από τα χέρια μιας ελληνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Οτσαλάν βρέθηκε στα χέρια της Τουρκίας. Κι αυτό, ως στιγμιότυπο της – ελληνικής -  Ιστορίας, θα αποτελεί εσαεί κηλίδα ντροπής. Για εκείνους (τους «μεγάλους τραγουδιστές» και τις «δεσποινίδες Κατεχάκη») που δια πράξεων ή παραλείψεων πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέλιξη. "
Ο δια του χρώματος κιτρινισμός δικός μου, ο λοιπός και εννοώ το περιεχόμενο της πρότασης, όλος δικός σας.
Κύριε Μπογιόπουλε,
αν είστε σε θέση σήμερα εσείς, εκ του ασφαλούς, να γράφετε για την υπόθεση και να απευθύνετε και μύδρους εναντίον μου, χωρίς να αναφέρετε ένα στοιχείο το οποίο να τους τεκμηριώνει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εγώ προσωπικά απαίτησα να τηρούνται γραπτώς στοιχεία της εξέλιξης της υπόθεσης του Οτζαλάν στον Ναϊρόμπι, με βάση τα οποία γράφτηκε η Έθεση Κωστούλα, κατόπιν εντολής που λάβαμε εκ των υστέρων από τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη.
Επίσης, όλο το χρονικό της υπόθεσης, περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου "Παράδοση Οτζαλάν - Η Ώρα της Αλήθειας", το οποίο μάλλον δεν διαβάσατε και το οποίο αποτελεί τη μοναδική ιστορική μαρτυρία στελέχους του κράτους για την υπόθεση αυτή.
Περιμένοντας την τεκμηρίωση της βαρύτατης κατηγορίας στο πρόσωπό μου, να σας ενημερώσω, για την περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ότι εκτός από σας, κατηγορίες μου απευθύνει ένας άλλος κύριος, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, ο κύριος Miron Varouhakis, ο οποίος μάλιστα το κάνει πιο ανοικτά και θαρραλέα. Δεν περιορίζεται στο φοβικό «δεσποινίδες Κατεχάκη», με κατονομάζει και μάλιστα σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της CIA. Το... πόνημα του εν λόγω κυρίου μπορείτε να το μελετήσετε ΕΔΩ.
Όσον αφορά τις ιστοσελίδες που φιλοξένησαν το άρθρο του κ. Μπογιόπουλου και τους κ. Νίκο Χατζηνικολάου και Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα ήθελα να τους πω μια συμβουλή.
Κρατήστε ένα επίπεδο κύριοι, γιατί η λάσπη, όταν συγκεντρώνεται στα ΜΜΕ, τραβάει τα γουρούνια, που αρέσκονται να κυλιούνται σ' αυτήν!

φιλικά προς όλους

Σάββας Καλεντερίδης

51 σχόλια:

  1. Αν και συμφωνώ σε πολλά με αυτά που γράφετε παραπάνω θέλω να πω ότι εγώ ντρέπομαι για αυτήν την ιστορία και ας μην είχα καμία ανάμιξη, ως απλός πολίτης.
    Τώρα αν εσείς ως ένας εκ των πρωταγωνιστών, είστε περήφανος, είναι δικαίωμα σας. Και εχω διαβάσει το βιβλίο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Greg
    δεν είμαι υπερήφανος με την κατάληξη της υπόθεσης, ίσα-ίσα, είμαι όμως υπερήφανος με τη στάση που κράτησα και δεν επιτρέπω σε κανέναν άσφαιρο να μου επιρρίπτει ευθύνες που δεν μου αναλογούν.
    Ξεκάθαρα πράγματα.
    Πού διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατα την γνωμη σας γιατι ο 'μεγαος τραγουδιστης ' εδειξε τετοιο προστυχο τροπο να παραδωσει τον Οτσαλαν στους Τουρκους ; Θα μπορουσε η κυβερνηση να απεμακρυνε με πιο ευστοχο τροπο τον κουρδο απο τα 'εθνικα χρωματα ' ; Γιατι τετοιο μενος να απομακρυνθει; Ουτε οι ιδιοι οι τουρκοι δεν εδειχναν τετοια συμπεριφορα.

      Διαγραφή
    2. Πάντως Σάββα, χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, για μένα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν ο Μπογιόπουλος αναφέρεται στο πρόσωπό σου. Λέγοντας "δεσποινίδες Κατεχάκη" μπορεί να εννοεί την τότε διοίκηση της ΕΥΠ. Το αποκλείεις;

      Διαγραφή
    3. ¨Πρώτα συγχαρητήρια για το αποκαλυπτικό σας βιβλίο, που είχα την τύχη να διαβάσω μόλις εκδόθηκε. Και για τη τότε πατριωτική σας στάση.
      Όσον αφορά τον κ. Μπογόπουλο δεν είναι νεοταξικός παγκοσμιοποιημένος. Είναι διεθνιστής "φιλάνθρωπος" ανθέλληνας. Ουσία ως προς το αποτέλεσμα, νεοτασξικός κατάργησης του Ελληνικού έθνους.

      Διαγραφή
    4. Και συγχαρητήρια για το αναφερόμενο στο βιβλίο σας ότι την εντολή για να γραφεί η αναφορά Κωστούλα, την έδωσε ο αείμνηστος μάλλον δολοφονηθείς Γιάννος Κρανιδιώτης και όχι ο εφιάλτης κατά τη γνώμη μου, Γιώργος Παπανδρέου. Ως πονηρά είχε γράψει τότε ο δημοσιογράφος, Παπαχρήστος

      Διαγραφή
  3. Χρωστάμε ένα μεγαλο συγνώμη στον κουρδικό λαο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλη μεριδα του κουρδικου λαου δεν ετρεφε και τα πιο καλα αισθηματα γι αυτον

      Διαγραφή
    2. Φιλε Παναγιωτη, Εαν οι Κουρδοι ζητησουν συγνωμη απο τον Ελληνικο και Αρμενικο λαο για τις σφαγες που εκαναν εναντιον τους το 1915-1922, τοτε ισως και εμεις να ζητησουμε συγνωμη απο αυτους. Και να ξερεις οτι ειμαι ενας απο αυτους που τους υποστυριζει σε αυτη την φαση μιας και πολεμουν εναντιον των τουρκων !!

      Διαγραφή
    3. παντως ουτε ηγετικα το εχουν παραδεχτει για την σφαγη που διεπραξαν,. Απλα οσο πιεζοντουσαν εκαναν την αναγκη φιλοτιμο.
      Συγνωμη θα ζητησουν και τ αλλα κρατη που δεν τον δεχοντουσαν. ;

      Διαγραφή
  4. Ενα συγγνωμη μας χρωσταει βεβαια και ο προεδρος του Κουρδικου κομματος,που ειπε οτι απο το 1071 οι ΚΟυρδοι ηταν μαζι με τους Τουρκους.Για οσους δεν θυμουνται τοτε εγινε η γνωστη μαχη του Ματζικερτ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι,
    υποθέσεις σαν την υπόθεση της παράδοσης του Κούρδου Ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, στους Τούρκους, συνήθως αρχίζουν και εξελίσσονται πυριγενώς και καταλήγουν καμμένες.
    Είθισται, εισέτι, σε τέτοιου είδους υποθέσεις όποιος ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ αναμίχθηκε, ενεπλάκη ή ασχολήθηκε, να χαρακτηρίζεται -με δανεικό τρόπο- από την εξέλιξη και κατάληξη της ιστορίας.
    Ανάλογα με το τέλος της.
    Αν το τέλος ήταν αίσιο πιστώνονται όλοι με τα εύσημα και αποκαλούνται επιτυχημένοι, αν ήταν απαίσιο χρεώνονται αντιστοίχως όλοι και αποκαλούνται αποτυχημένοι.
    Στην παρούσα περίπτωση, είναι άδικο να κατακρίνει κάποιος κάποιον εξ όσων ενεπλάκησαν, χωρίς να έχει μελετήσει πλήρως τα ντοκουμέντα για την υπόθεση.
    Και γράφω ότι είναι άδικο, αποδίδοντας σε ερευνητική επιπολαιότητα και δημοσιογραφική προχειρότητα την συκοφαντία.
    Διότι αν την αποδώσουμε σε πρόθεση του δημοσιογράφου, πιστεύω ότι έγινε για να καλύψει με αυτή τη μέθοδο της "συλλογικής ευθύνης" τα εγκλήματα των τότε πολιτικών υπευθύνων.
    Διατυπώνοντας την άποψη ότι άπαντες ευθύνονται για την παράδοση του Οτζαλάν, δεν αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρει και δεν διακρίνεις αυτούς που επιχείρησαν να αποτρέψουν την προδοσία ακριβώς για να μην αποκαλυφθούν, από την άλλη μεριά, και αυτοί που την τέλεσαν.
    Μπορεί αυτός να ήταν ο σκοπός του κυρίου Μπογιόπουλου.

    Υ.Γ.:Ουδεμία σχέση έχουν όσα γράφετε μερικοί για τη συμμετοχή των Κούρδων σε σφαγές των προγόνων μας.
    Όχι γιατί δεν είχαν συμμετοχή, αλλά γιατί είναι άσχετο με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Mpogiopoulos eksiswnei tis euthines entolodoth kai entolodoxou ousiastika dhladh athwwnei to PASOK kai leei oti autoi pou eixan to kefali tous ston ntorba ftaigane! Entaksei an apeuthinesai se maimoudes mporei kai na piasei to epixeirhma...Apisteuto alla o kyrios Mpogiopoulos den brhke na grapsei kati gia tis kataptystes dhlwseis enos ypourgou enantion ths Genoktonias twn Pontiwn.....Paraksena pragmata......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tis kataptystes dhlwseis enos ypourgou enantion ths Genoktonias twn Pontiwn.....Paraksena pragmata......
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

      ο προηγουμενος σχολιαστης simaioforidis κατηγορει καποιους για την ενθυμηση της εγκληματικης στασης των κουρδων ως ασετο θεμα. Εσεις αξιοτιμε κυριε μας θυμιζετε την εξ ισου απαραδεκτη σταση το Φιλη. Θα ελεγα ασχετο με το θεμα. Τελικα θα εχουμε κατ επιλογη εχθρο;

      Διαγραφή
    2. Για την γενοκτονία το μόνο που θα μπορούσε να πει είναι ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός, γραμμή ΚΚΕ, αν αύριο διεθνοποιηθεί η Ελλάδα δεν θα έχει σημασία αφού ο καπιταλισμός ζει και βασιλεύει και άρα εκεί οφείλεται, αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησα να ψηφίζω ΚΚΕ

      Διαγραφή
  7. Κε καλεντεριδη γιατι καθεστε και ασχολεισται με πρωην κομμουνιστες τυπου μπογιοπουλου που αφου πουλησαν τον ριζοσπαστη πηγε και βρηκε καταφυγιο στον κουρη-χατζηνικολαου σε μ.μ.ε που αυτοσ ο ιδιος μεσα απο τισ στηλες του ριζοσπαστη κατακεραυνωνε[κανε τον κομμουνιστη αφεντικο και θα δεισ την γλυκα]σοφη ρηση του λαου μας.Σασ ειχα Κε Καλεντεριδη για πιο σοβαρα πραγματα να γραφετε απο το να απανταται στον οποιδηποτε τυχαρπαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω ότι ο Μπογιόπουλος με το γνωστό του ύφος στο γράψιμο, λέει κάτι λιγώτερο ή κάτι περισσότερο από όσα έχουν γραφεί όλα αυτά τα χρόνια για την υπόθεση της παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους από τους γνωστούς φαύλους προδότες του ΠΑΣΟΚ, εκτελώντας φυσικά τις εντολές των Αμερικάνων.

    Περισσότερο άξιο σχολιασμού είναι ότι αυτή η σπείρα της νεκροκεφαλής κατάφερε να ξανακυβερνήσει την Ελλάδα παρέα με τους ξεπουλημένους της παρέας του Αντωνάκη του πατριδοκάπηλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα, εάν δεις τις δηλώσεις Μπογιόπουλου από την διοικητική πλευρά θυμίζουν, τουλάχιστον σε εμένα, την αντίδραση των πολιτικών την εποχή των Ιμίων.

    Ίντριγκες, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και στο τέλος, με την δύναμη των ΜΜΕ που ελέγχουν, το φταίξιμο το έριξαν σε αυτούς που ήταν επί του πεδίου.

    Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Μπογιόπουλος με εσένα σήμερα.

    Και ίσως ξέρω και τον λόγο. Υποθέτω ότι εκτελεί εργολαβία λασπώματος σου επειδή ενοχλείς με τις πατριωτικές θέσεις σου. Η φωνή σου είναι φωνή αντίστασης και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα και ο κάθε Μπογιόπουλος μας θέλει απογοητευμενους και με το κεφάλι κάτω.

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Σάββα,

    Ο Μπογιόπουλος πετάει στα σύννεφα για να μην πώ ότι εξυπηρετει άλλους σκοπούς. Οι Κούρδοι όμως ξέρουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που συνέβησαν εκείνες τις μέρες. Δυστυχώς το παιγνίδι ήταν στημένο κι από μέσα πουλημένο. Σάββα είμαι σίγουρος ότι έβλεπες τις εξελίξεις να τρέχουνε μπροστά στα μάτια σου και δεν πίστευες το στήσιμο Σημίτη Πάγκαλου, CIA και των γνωστών πουλημένων αρχών της Κένυα.
    Άσε λοιπόν τους Μπογιόπουλους Σάββα να λένε......Εσύ πολέμησες και πολεμάς για το Κουρδικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άρθρο της θείας Σίας στην ουσία δεν μειώνει τον κ. Σάββα διότι τον παρουσιάζει να αντιστέκεται στις καραγκιόζηκες εντολές που έφταναν από Ελλάδα.

    Δεν υπήρχε κάτι άλλο καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Σάββας. Ήταν τροχός της αμάξης. Σημασία επίσης έχει όχι μόνο το τι λέει η θεία Σία επι του θέματος, αλλά και ο ίδιος ο Οτσαλάν, ο οποίος εδώ και χρόνια καλεί το κ. Σάββα να πει την όλη αλήθεια. Αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο του κ. Σάββα δεν αναφέρει πράγματα τα οποία ο Οτσαλάν θεωρεί σημαντικά. Ο Οτσαλάν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν έχει συγχωρέσει τον κ. Σάββα. Ελπίζω να κάνω λάθος.

    Στην ιστορία αυτή υπάρχει η κατηγορία της αισχάτης προδοσίας, εναντίον του Σημίτη, για λόγους τους οποίους δεν τους αναφέρει κανείς, ούτε ο κ. Σάββας. Τυγχάνει να έχω στα χέρια μου ολόκληρη την αρθρογραφία εκείνων των ημερών, από πρωτότυτα δεκάδων εφημερίδων. Μετά από επαφές μου με δικαστικούς στην Ελλάδα έμαθα ότι εφόσον δεν κινήθηκε κανείς εναντίον του Σημίτη, δέκα χρόνια μετά ήρθε η παραγραφή.

    Τότε ο Σημίτης διέπραξε αισχάτη προδοσία, και δεν μιλάω για τη ωρα της παράδοσης ενός ξένου στους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσχατη αλλα και αισχατη απο το αισχρη . Αν και λαθος εχει καποια αληθεια

      Διαγραφή
    2. Το γήρας ουκ έρχετε μόνο, εξ ου και τα ανορθογραφικά μου. Και εσχάτη και αισχροτάτη προδοσία διέπραξε ο Σημίτης. Εφόσον τόσοι και τόσοι επίσημοι που γνωρίζουν, δεν μιλάνε για τις λεπτομέρειες, δεν ξέρω και εγώ τι να πω πλέον.

      Διαγραφή
    3. Δεν ηταν μονο ενας ο κακουργος (τον δικαιολογω γιατι δεν ειναι Ελληνας ). Το χρημα και το εμποριο τους απασχολουν. Αυτα προτιμησε. Αλλα ο Ελληνας Λυμπερης φερει την προδοσια. Εδειξε ανικανοτητα.

      Διαγραφή
  12. Ὁ κύριος Μπογιόπουλος, ὅταν καταγγέλλει οἰκονομικά σκάνδαλα τοῦ καπιταλισμοῦ,εἶναι ἔνας λογικός καί συγκροτημένος δημοσιογράφος τῆς κουμουνιστικῆς ἀριστερᾶς. Ὀ λόγος του εἶναι σπαθί πού κόβει. Λακωνικός, οὐσιατικός, κάπως βιαστικός στά συμπεράσματα, καί ὑποχθόνια βίαιαος. Ὅπως δηλαδή ἁρμόζει σέ ἕνα "τέκνο ὀργῆς"(ὁ ὅρος εἶναι τοῦ 'Αποστόλου Παύλου) πού δέν ἔχει γίνει ἀκόμη "τέκνο φωτός" (πάλι ὁ ὅρος εἶναι τοῦ 'Αποστόλου Παύλου - συγνώμη πού τότε δέν εἶχε ἐφευρεθῆ ἡ κουμουνιστική ἀριστερά).
    "Ως "τέκνο ὀργῆς", λοιπόν, ὁ κ. Μπογιόπουλος, μπορεῖ νά κοκκινίζει ἀπό τόν θυμό του καί, ένεργοποιώντας τήν αἴσθηση δικαίου, νά λέῃ ἀλήθειες στά οἰκονομικά ζητήματα.
    Δεδομένου ὅμως ὅτι οἱ κρίσεις του γιά ζητήματα πού ἐμπλέκουν πρόσωπα τῆς ἐθνικῆς ἀσφαλείας, μπλοκάρονται ἀπό τίς ἱστορικές μνῆμες τῆς ἀντιπαλότητας μεταξύ τῶν προσώπων αὐτῶν καί τῶν προσώπων-μελῶν τοῦ Κ.Κ.Ε. , ὅταν μιλἀει γιά πρόσωπα πού ἐπιτελοῦν τό καθῆκον τους στήν ἐθνική ασφάλεια, ἀπενεργοποιείται ἡ αἴσθηση δικαίου τοῦ κ. Μπογιόπουλου πλήρως, καί ἔτσι ἡ ταξική ὀργή του πίπτει ἀτάκτως, ἀδιακρίτως καί λενινιστικῶς, ἐπί δικαίων καί ἀδίκων.
    Ὅπως ἐπί ψυχροῦ πολέμου καί μετεμφυλιακῆς περιόδου, αὐθαιρέτως ἐκρίνοντο, καί μακαρθικῶς, ἀπό τήν ἀσφάλεια, ὅλοι οἱ ἀριστεροί ὡς ἀντεθνικῶς φρονοῦντες, ἐνῶ πολλοί τους ἦσαν ἁπλῶς παρασυρμένοι ἀπό ὡραῖες ἰδέες κοινωνικῆς δικαιοσύνης ἁγνοί πατριῶτες, ἔτσι καί ὁ κ. Μπογιόπουλος:
    Κρίνει καί κατακρίνει αὐθαιρέτως, τήν συμπεριφορά ὑπηρεσιακῶν παραγόντων τῆς ἐθνικῆς ἀσφαλείας πού ἔχουν γαλουχηθῆ μέ πειθαρχία σέ νόμιμες καί κατά τεκμήριο ἐθνικῶς ἐπωφελεῖς ἐντολές, καί ὄχι σέ ἐπαναστατική δράση ἀνατροπῆς.
    Φυσικά ὁ κ. Μπογιόπουλος θά δροῦσε ἀλλιῶς στήν θέση του ἀξιωματικοῦ Καλεντερίδη. Θά μετατρεπόταν σέ σωματοφύλακα τοῦ ἀρχηγοῦ τοῦ Κουρδκοῦ Κ.Κ. Ἄν τό ἔκανε ὅμως αὐτό ὁ Σάββας Καλεντερίδης, θά ἔχανε ἡ Ἑλλάδα ἕναν ἱκανότατο ἀξιωματικό, γιά νά κερδίσῃ ὁ Κουρδικός ἀγῶνας , ΑΝΕΥ ΟΜΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ, ἕναν ἀκόμη στρατιώτη-ἀγωνιστή, τόν Σάββα Καλεντερίδη φυλακισμένο γιά παρακοή ἤ καί σκοτωμένο. Μέ ἄλλα λόγια, ἡ πραγματική προστασία τοῦ Ὀτσαλάν ἦταν ΑΔΥΝΑΤΗ, ὑπό τήν Κυβέρνηση Σημίτη.
    Θυμᾶμαι νομίζω καλά τήν ἐκτίμηση τοῦ Ὑπουργοῦ Ἀλ. Παπαδόπουλου, ὅτι ἔπρεπε νά συλληφθῆ ὁ Ὀτσαλάν, καί νά τεθῆ τό θέμα στήν ....Εὐρώπη. Ὁ Καλεντερίδης πρότεινε ἀντιθέτως τήν ΝΟΜΟΤΥΠΗ φύλαξή του στήν Ἑλλάδα, ὥστε νά κατασιγάσουν οι ἀπαιτήσεις τῶν Τούρκων πού ἐκφράζονταν διά τῶν Ἀμερικανῶν. Ἤ, λένε, ὅτι εἶπε ὁ Σημίτης ὅταν ἔμαθε ὅτι ὁ Ὀτσσλάν εἶχε ἔρθει στήν Ἑλλάδα, κάτι περί μή αναμίξεώς του... Με τέτοια ἡγεσία, τό μόνο πού θά ἐπετύγχε μία διαφορετική στάση τοῦ Σάββα Καλεντερίδη, θά ἦταν ἡ δική του ὄχι μόνο (αὐτο-)θυσία, ἀλλά καί ἡ λάσπη ἀπάνω του, ὡς ἤδη φυλακισμένου ἤ ὡς ἤδη νεκροῦ, πού τάχα "ἐνέπλεξε τήν Ἑλάδα σέ περιπέτειες".... Δηλαδή θά ἐπετύγχανε καί ὁ δεύτερος στόχος τῆς ΜΙΤ τότε, πού ἦταν ἡ ἠθική ἤ καί προσωπική καταστροφή τοῦ Καλεντερίδη ὡς Ἕλληνος καί Ποντίου ἀξιωματικοῦ. - Ἀλήθεια ἐρεύνησε ποτέ κανείς ἀπό ποιόν καί γιατί ἀνατέθηκε ἡ φύλαξη τοῦ Ὀτσαλάν, ὑπό τέτοια πολιτική ἡγεσία, στόν συγκεκριμένο Πόντιο ἀξιωματικό, ὡς "ἀναλώσιμο";
    Καί γιά τέτοια χρειάζεται ἡ πατρίδα μας ἀνθρώπους σάν καί σᾶς κύριε Μπογιόπουλε, ὄχι μόνο γιά τά οἰκονομικά θέματα. Ἀλλά ἀφίνει τίποτα ἀκέραιο στήν ἰσχυρή προσωπικότητα καί στήν κρίση της, τό μίσος;
    (Σημείωση: ὁ γράφων τό παρόν σχόλιο μιλάει μόνο ὡς ἀμερόληπτος τρίτος, ὡς πολίτης.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Φυσικά ὁ κ. Μπογιόπουλος θά δροῦσε ἀλλιῶς στήν θέση του ἀξιωματικοῦ Καλεντερίδη. Θά μετατρεπόταν σέ σωματοφύλακα τοῦ ἀρχηγοῦ τοῦ Κουρδκοῦ Κ.Κ."

      Δύο παρατηρήσεις:
      1. Δεν γνωρίζεις πώς θα αντιδρούσε κανείς, Σωκράτη, επίτρεψέ μου να σου, πω ούτε ο εαυτός σου.
      Πώς πιστώνεις τον κύριο Μπογιόπουλο με τέτοια αυταπάρνηση;
      2. Η γενναιότητα από την βλακεία απέχει ελάχιστα.
      Ωστόσο, είναι έννοιες εντελώς διαφορετικές.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Socrates. Ενώ ο κ.Μπογιόπουλος αρθρογραφεί εύστοχα όταν καταπιάνεται με θέματα που αφορούν οικονομικές ατασθαλείες του καπιταλιστικού κατά τον ίδιο συστήματος, στο παρόν θέμα η κρίση του επηρεάζεται από την ιδεολογικά προερχόμενη αντιπάθειά του απέναντι σε πρόσωπα που εκπροσωπούν μέσω των εθνικών σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσίων το ελληνικό κράτος και εργάζονται γι αυτό. Στα ματια του δηλαδή όλοι είναι πράκτορες-συνομώτες, τσιράκια του συστήματος. Είναι εντυπωσιακή η απαξίωση από αυτό το χώρο της αστυνομίας και του στρατού. Ωσαν να μην χρειάζεται καν μία κοινωνία αυτά τα σώματα και όλοι όσοι υπηρετούν σε αυτά να είναι απλώς πιόνια...τι να πεις...

      Διαγραφή
    3. {Εἶναι ... μᾶλλον δύσκολο στόν Ὀτσαλάν νά καταλάβῃ πῶς ὁ Σάββας.... Εἶναι ὁ ὑλισμός «ἔξυπνε»....}.
      Κε Σημαιοφορίδη ἔχετε δίκηο λογικῶς, δέν γνωρίζω πῶς θά ἀντιδροῦσε ὁ Μπογιόπουλος, μόνον ὑπόθεση ἔκανα, μέ βάση τήν ἰδεολογική του θέση καί τήν τόλμη του στά λόγια. Δέν μίλησα ὅμως γιά αὐταπάρνησή του. Αὐτό εἶναι θέμα συνειδήσεως, πού ὁ Μάρξ δέν πρόλαβε νά τό ἀναλύσῃ, ἀλλά κόλλησε κυριολεκτικά στό τί ἐστί ταξική συνείδηση. Πάντως, ὁ δ πατήρ Παΐσιος κάνει λόγο γιά λανθασμένη συνείδηση, ἀλλά καί γιά χαλασμένη συνείδηση....(Γ τόμος Πνευματικός Ἀγώνας).
      Πράγματι δέ, ἡ γενναιότητα (τό θάρρος, ἡ μετά λόγου τόλμη) διαφέρει ἀπό τό "θράσος", κατά τό ὅτι τό δεύτερο χαρακτηρίζεται ἀπό τήν άλογία ἤ τόν παραλογισμό ἤ καί τήν βλακεία (βλ. πλατωνικό διάλογο σχετικῶς, νομίζω εἶναι στό Συμπόσιο).
      ΙΣΩΣ ἐδῶ κάτι βρήκαμε σημαντικό: Οἱ Κοῦρδοι θεωροῦνταν στόν Πόντο ὡς πολύ ἁπλοί ἕως καί ἀφελεῖς - σέ γενικές γραμμές ἐννοεῖται. Εἶναι ἑπομένως μᾶλλον δύσκολο στόν Ὀτσαλάν νά καταλάβῃ πῶς ὁ Σάββας εἶναι γενναῖος, ἀλλά πῶς τοῦτο, πάντα μετά λόγου, μέ λογική, δηλαδή μέ προβλεπτικότητα τοῦ τί μπορεῖ καί τί πρέπει νά γίνῃ. Ἄφρων ἡρωϊσμός, ὅπως ἡρωϊσμός μέ ἀντίθετα ἀποτελέσματα, δέν εἶναι θάρρος. Δέν μποροῦσε λοιπόν ἕνας Ἕλληνας ἀξιωματικός, νά ἀναλωθῆ ὡς ἁπλός στρατιώτης, μέ ἀντίθετα τῶν ἐπιδιωκομένων ἀποτελέσματα. Τέτοια "λογική" δέν εἶναι βέβαιο ὅτι χαρακτηρίζει τίς ἀγωνιστικές παραδόσεις τοῦ Κουρδικοῦ λαοῦ (πού στηρίζονται ἴσως περισσότερο στήν πιστότητα, ἀπό ὅ,τι στήν προσωπική ἀντίληψη καί λογική τοῦ κάθε ἀγωνιζομένου).
      Αὐτήν τήν μετά λόγου γενναιότητα, ὑπέρλογη ἀλλά ὄχι παράλογη, δέν μπόρεσε νά τήν καταλάβῃ ὅμως οὔτε ὁ Μπογιόπουλος. Ὄχι βέβαια διότι εἶναι Κοῦρδος (μοιάζει γιά Ἕλληνας). Ἀλλά διότι ἔχει λοβωτομηθῆ ὡς πρός τήν κλασσική καί συγχρόνως λαϊκή μας παράδοση, ἀπό θεωρίες ταξικῆς, ἤ ἄλλης ὑλιστικῆς, "πάλης". Ὁ παλεύων ὑλιστικῶς, δέν σκέπτεται προσωπικῶς. Ἄν σκεφθῆ ἔτσι καί ὄχι ταξικῶς, θά δειλιάσῃ, διότι δέν εἶναι ἀκόμη ὥριμο πρόσωπο. Κρίνει λοιπόν ὁ κ. Μπογιόπουλος, ἐξ ἰδίων τά ἀλλότρια. [Εἶναι ὁ ὑλισμός «ἔξυπνε»....].

      Διαγραφή
  13. Για να τελειώνουμε με αυτή την Ιστορία ΤΙ φοβάσαι Σάββα ?

    CIA-Mossad-MI6 ενέργησαν συντονισμένα για να παραδώσουν τον Άπο στην Τουρκία. ΟΙ κλασομπανιερες οι δικοί μας πολιτικοί (Όπου μπλέκουν πολιτικοί αντιλαμβάνεστε τι επακολουθεί; Μπάχαλο) τα έκαναν πάνω τους παραδίδοντας με συνοπτικές διαδικασίες την προδοσία (παράδοση Οτσαλαν) για κατευνασμό της Συμμάχου Τουρκίας.

    Έλυσε το Κουρδικό ;

    Όχι

    HΠΑ-Ισραήλ -Γαλλία – Αγγλία (εκτός Γερμανία που παίζει την πάπια αυτή και οι μυστικές τους υπηρεσίες) όλοι άλλοι θέλουν ΚΟΥΡΔΙΚΑ καντόνια στην Συρία De Facto και De facto και DE JURE Οι Ρώσοι.

    Άρα Συμπερασματικά ;

    Χαμένος και καρπαζοεισπράκτορας η Ελλάδα.

    ΥΓ : *Δια του ΝΑΤΟικου Αιγαίου.

    Το ΝΑΤΟ δεν ξανά ΔΕΝ αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του.

    Άρα Συμπερασματικά ;

    Χαμένος και καρπαζοεισπράκτορας η Ελλάδα και πάλι.

    ΥΓ 2 : Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. (δια την Ελλάδα το ΝΑΤΟ και του πολιτικούς της)

    Αν και το στράτευμα είναι αξιόμαχο αν δεν ήταν θα μπούκαραν οι Τούρκοι πριν χρόνια. Η Ελλάδα διαθέτη αξιόμαχο προσωπικό (υλικοτεχνικά αστέ τα σαλάτες, μίζες, δωράκια, ημέτεροι)

    Leonidas Isaak Nahum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπογιόπουλος ένας ήρωας August Landmesser της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μας κάνατε και PSYOPS τρομάρα σας συντονισμένα όμως αυτός ο συντονισμός PSYOPS σας εξέθεσε όμως.
    Να πας στον Αγ. Σάββα στα Ιεροσόλυμα να ανάψεις κερί γιατί σας βοήθησε. Μακριά από όλους και όλοι και «αγαπημένοι».
    Οι δυνάμεις μπαλαντζάρουν ΙΡΑΝ-Ρωσια – ΗΠΑ – Ισραήλ και λοιπές αραβικές χώρες
    Το παιχνίδι συνεχίζεται.
    Χαιρετισμούς στο Κρεμλίνο στο Λάζαρο Μαύρο και λοιπές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΥΓ : Με το κουρδικό πάντως δικαιωθήκατε κόντρα σε όλους τους «ειδικούς» και κόντρα σε πραγματικούς ειδήμονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πουντο ; Πουντο ;
    ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ το Αιγαίο …

    Καλή συνέχεια

    Leonidas Isaak Nahum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την προδοσία την έχει στο αίμα του ο Ελληνικός λαός !!!! Γιατί να μας φαίνεται παράξενο το τι κάναμε στον Οτσαλάν ; Υπάρχουν παλικάρια αλλά χάνονται μέσα στα σκουπίδια που μας κυβερνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ποιος ασχολείται πραγματικά με τους Κούρδους και ποιος ασχολείται όταν τον εκκαλούν τα κανάλια το βλέπουμε.

    Ορθή η αντίδραση του Σάββα για λόγους τιμής και φιλότιμου.

    Ορθό και το ότι δε χρωστάμε στους Κούρδους. Άμα συνυπολογίσεις αυτά που μας έχουν κάνει οι Κούρδοι στο παρελθόν με την αντίδραση μας στο θέμα του Οτσαλάν στο γινόμενο πάλι βγαίνει να μας χρωστάνε.

    Πάραυτα όταν συμμαχείς με κάποιον, δεν τον προδίδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Nομιζω οτι αρκετα ασχοληθηκαμε με αυτο το γραφικο υποκειμενο (ενας αριστερος 'Δελαπατριδης', μια 'φτερου' της αριστερας..) που εχει μασκαρευτει Λενιν (δειτε κουρεμα, μουσακι κλπ) και λογω των γερων αριστερων κονέ του (βλεπετε ζουμε 40 χρονια σε ΑΚΡΑΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟ) γραφει σε καποια σοβαροφανη εντυπα περιεργων εκδοτων που ανετα θα πουλουσαν πχ την ΚΡΗΤΗ , η την ΘΡΑΚΗ, η την Μακεδονια ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ στα ρυπαρα τους εντυπα.
    Γραφικοι και υστερικοι σαν τον μπογιοπουλο μπορουν να προκαλεσουν μονο γελωτα μιλωντας για ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ η για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ...
    Μην δινετε τοσο σημασια σε τετοια παρασιτοειδή καραγκιοζοπουλα που εξ αιτιας της πρωτοφανους πολιτιστικης παρακμης που ζουμε βρηκαν χωρο να αναπτυξουν την ρυπαρη τους υπαρξη..
    Εχουμε σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε για να αναλωνομαστε με αριστερους παληατσους τυπου μπογιοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον υβρεολογιο παρα σχολιο. παιρνεις αριστα ως μελος του Καλιντεριδη.

      Διαγραφή
    2. Οτι πειτε αγαπητε, σας καταλαβαινω οτι πονατε που αποκαλυπτουμε την φαιδροτητα των 'πουλέν' σας , βλεπετε δεν εχουμε μαθει στην παραπληροφορηση και την υστερικη ιδεοληψια καποιων...
      Το 'καθηγητης' στην εποχη μας ειναι παρεξηγησιμο αγαπητε και προσεξτε το, αλλωστε σε παρομοια (παρακμιακη) εποχη ελεχθη το drei professoren und die vaterland verloren...

      Διαγραφή
  21. Επικαλείται ο κύριος Μπογιόπουλος την Ελληνική ιστορία όντας ο ίδιος πλήρως αποκομένος απο την πνευματική και πολιτισμική παράδοση αυτού του τόπου.
    Μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν αυτοί που δίνουν βήμα σε αυτές τις εξυπνάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νικηφόρε Φωκά με αρχαία περικεφαλαία, ο εχθρός δεν είναι η αριστερά ή ο Μπογιόπουλος. Εχθρός είναι ο εθνικός διχασμός, η εμπάθεια, η προχειρότητα, η ελαφρότητα με την οποία κάνουμε διαγνώσεις, δίνουμε συνταγές και βγάζουμε κραυγές.

    Πράγματι, η σημερινή αριστερά στην Ελλάδα είναι για δέσιμο, εκτός πραγματικότητας. Η κυβέρνηση αυτή με τρομάζει. Έτσι τρόμαζα όμως κάθε χρόνο εδώ και χρόνια όταν κυβερνούν τα πράσινα και μπλε ανθρωπάκια που πότιζαν τη διαφθορά και την ανικανότητα. Τα ροζ και κόκκινα και μαύρα ανθρωπάκια δεν είναι η λύση επίσης.

    Όσοι νομίζουμε ότι είμαστε άνθρωποι, αργήσαμε να κάνουμε κάτι σοβαρό όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αδυνατώ να κατανοήσω την έκταση τής συζήτησης (και ίσως κακώς προσθετω και εγώ ένα ακόμα σχόλιο).
    Έγραψε μια κακοήθεια ο Μπογιόπουλος (Μπ.), την έκταση και το βάθος τής οποίας μπορεί να εκτιμήσει (χωρίς προσωποληψία) μόνο ο Σάββας Καλεντερίδης (Σ.Κ.), που γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου τι συνέβη , αλλά και ποιά έννοια δίνει ο Μπ. στην φράση του που αφορά όλους τούς Έλληνες που είχαν κάποιο ρόλο στην υπόθεση .
    Κατ' εμέ αν δεν ήταν εμπαθής και κακόβουλη η τοποθέτηση τού Μπ. θα μπορούσε να αρκεστεί στην γενική και βάσιμη κρίση :
    "Κι αυτό, ως στιγμιότυπο της – ελληνικής - Ιστορίας, θα αποτελεί εσαεί κηλίδα ντροπής. Για την τότε Ελληνική Κυβέρνηση και κάθε ένα υπουργό της προσωπικά" .
    Η επέκταση:«Για εκείνους που δια πράξεων ή παραλείψεων πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέλιξη» είναι κακόβουλη και κακοήθης κυρίως διότι , μετακινεί την μομφή από αυτούς που πράγματι εγκλημάτισαν στην προκειμένη περίπτωση και την "διανέμει" και την επιμερίζει και σε εκείνους που αγωνίστηκαν παίζοντας κορώνα - γράμματα και την ζωή τους, για να αναχαιτίσουν ή έστω να περιορίσουν τις συνέπειες τής Κυβερνητικής προδοσίας. Έτσι δεν μειώνει απλά την απαξία τής συμπεριφοράς τής τότε κυβέρνησης, αλλά σχεδόν την καταργεί, αφού από αποκλειστικά ένοχη, την παρουσιάζει ως δήθεν έναν απλό τελεστή των γεγονότων που διαμορφώθηκαν δήθεν και από άλλους που ήταν κάυω από τις διαταγές της, δέσμιοι εντολών. Και όταν λέμε δέσμιοι σύντροφε Μπ., εννούμε αληθινούς περιορισμούς ("ζωής και θανάτου").
    Το ερώτημα δεν είναι πόσο πιό παλληκαράς θα ήταν ο Μπ., οι οποιοσδήποτε άλλος στην θέση εκείνων που "πρωταγωνίστησαν" στο ασφυκτικό περιθώριο που άφηνε η προδοτική τότε κυβέρνηση, αλλά αν θα είχε περιθώριο να βελτιώσει την τύχη τού Απο έστω και κατά ένα μικρογραμμάριο .
    Τελικά πάνω στο θέμα νομίζω ότι αρκεί η απάντηση τού Σ.Κ., και εμείς όλοι οι σχολιάζοντες περιφερόμαστε γύρω - γύρω από μιά υπόθεση, που ο άλλος (Σ.Κ.) την έζησε στο πετσί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ελληνικος δακτυλος,οπως και ναχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελληνικος δακτυλος,οπως και ναχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Tο σχόλιό μου στην ιστοσελίδα ΕΝΙΚΟΣ
    http://www.enikos.gr/media/371333,O-Savvas-Kalenteridhs-apanta-ston-Niko-Mpogiopoylo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για το Μπογιόπουλο και τις οκινωνικές του αναλύσεις.Είναι διαυγής και αξιοπρεπής.Πραγματικά όμως στο συγκεκριμένο άρθρο , έχει σφάλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.