1/11/17

Επίθεση χρυσαυγιτών σε δύο γυναίκες που προσέρχονταν στη δίκη

Κόλλια Ελευθερία   
Εισαγγελέας και δικαστής δίπλα στους προστατευόμενους μάρτυρες στη ΓΑΔΑ
Επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλλεϋ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στο Εφετείο όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άνδρες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.
Αν και οι γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, εντούτοις η αντίδραση του δεν ήταν γρήγορη, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν οι γυναίκες. Η μια δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα.

Σε αυτή τη φάση βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο ενώ έχουν ήδη γίνει πολλές προσαγωγές προς αναγνώριση των δραστών από τις δύο γυναίκες.

Τα φυλλάδια που πετούσαν οι δράστες είχαν την ταυτότητα της Χρυσής Αυγής, και καλούσαν σε συγκέντρωση μνήμης για τους εκλιπόντες - μελη της κόμματος Καπελώνη - Φουντούλη το απογευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου. 
Ως προς το δια ταύτα της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Νοεμβρίου, αφού έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από οπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
ΒΗΜΑ

13 σχόλια:

  1. Θα καταλήξουμε στο "βαράτε και μη ρωτάτε!!!" (*)

    (*) Μπορεί να είναι ανέκδοτο αλλά ατυχώς μοιάζει και με την πραγματικότητα του εμφυλίου τόσο πολύ -και τείνει να μοιάζει και με την σημερινή εποχή- αλλά εκτός από ανέκδοτο φαίνεται να είναι και η εφιαλτική αλήθεια:

    Στα χρόνια του εμφυλίου ένας σχεδόν πολιτικά αχρωμάτιστος αθηναίος κατηφοριζει από τα τουρκοβούνια προς τα βαθύτερα του λεκανοπέδιου. Μετά όμως από πορεία λίγων εκατοντάδων μέτρων, τον σταματάει μία ομάδα που περιπολούσε και τον ρωτάει. Τι είσαι και γιατί κυκλοφορείς... που πας και τα τοιαύτα;

    Ο τύπος μας εκτός από πολιτικά αχρωμάτιστος ήταν και εκ διαμέτρου τόσο άτυχος που απλά χωρίς να το καλοσκεφτεί είπε την αλήθεια.

    - Είμαι ένας φιλήσυχος και ειρηνικός Έλληνας και δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε κομμουνιστής.

    Τι ήθελε και το είπε αυτό; Δεν πρόλαβε να το πει και.... τις "έφαγε της χρονιάς του" καθότι οι ερωτώντες ανήκαν σε ομάδα του αριστερού αντάρτικου που παρεπιπτόντως δεν τους άρεσε καθόλου η ουδετερότητα!!!

    Ο άτυχος αθηναίος τι να κάνει; Συνέχισε με μαύρους μώλωπες "σάτρα πάτρα" την πορεία του προς τα εκεί που ήθελε να πάει. Άλλωστε και πίσω να γύριζε δεν ήταν βέβαιος τι είδους συνάντηση θα του φύλαγε η μοίρα.

    Δεν προλαβαίνει ωστόσο να διανύσει λίγες εκατοντάδες μέτρα και συναντάει μια άλλη ομάδα που και αυτή απειλητικά τον ρωτάει σχεδόν παρεμφερώς όπως ρώτησαν και οι προηγούμενοι. Που πας, και τι καπνό φουμάρεις κτλ κτλ κτλ τον ρώτησαν.

    Ο κακομοίρης όπως αποδείχτηκε τύπος, κοντοστάθηκε και σκέφτηκε πως δεν ήταν αυτή ώρα για να το "παίξει" όπως πριν και όπως ακριβώς ήταν, ουδέτερος δηλαδή. Και με τον φόβο ότι θα τις ξαναφάει από αριστερούς "δημοκράτες", ευθαρσώς και με υπερηφάνεια δηλώνει αριστερός μέχρι τα μπούνια.

    - Μη ρωτάτε ρε συντρόφοι προσθέτει, αριστερός είμαι και εγώ όπως και εσείς από τα γενοφάσκια μου. Αλλά δεν πρόλαβε να το πει και... ξανατρώει της χρονιάς του, μέχρι που και αυτή η ομάδα των άγνωστων ιδεολόγων πατριωτών αφού τον σάπισε στο ξύλο αλαλάζοντας απομακρύνθηκε. Εκει πια ο άτυχος τύπος κατάλαβε ότι οι νέοι δημοκράτες που μόλις εκ νέου τον σάπισαν στο ξύλο δεν ήταν κομμουνιστές, αλλά αυτοί ήταν ακροδεξιοί "πατριώτες".

    Ωστόσο ο πείσμων και άτυχος μας φίλος δεν πτοήθηκε μία και ήθελε διακαώς να φτάσει έστω και με ένα πόδι στον προορισμό του, και έτσι συνέχισε τον δρόμο του. Μέχρι που.... από το βάθος του δρόμου και από την αντίθετη κατεύθυνση βλέπει μία ομάδα ανθρώπων που κρατούσαν λοστάρια να ανηφορίζει πλησιάζοντας τον. Η νέα ομάδα πλησιάζει με άγριες όπως φαινόντουσαν και αυτοί διαθέσεις και τον ρωτούν σκληρά και απότομα σχεδόν πανομοιότυπα. Ποιος είσαι και που πηγαίνεις και ποια τα φρονήματα σου κτλ κτλ κτλ.

    Ο άτυχος τύπος καταπονημένος σχεδόν σακατεμένος το είχε μάθει πια το μάθημα του. Και ευθύς αμέσως απαντά "Βαράτε και μη ρωτάτε !!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βία πρέπει να καταδικάζεται από όπου και αν προέρχεται...Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι πραγματι εντυπωσιακη η ετοιμοτητα υιοθετησης της ειδησης απο το ρυπαρο ΒΗΜΑ οπως παρουσιαζετε απο τις παθουσες. Τι μας λεει:Δυο γυναικες, πριν προλαβουν να κατεβουν απο το τρολευ, γρονθοκοπηκαν αναιτεια απο δυο αγνωστους των, υπονοει Χρυσαυγιτες. Δηλαδη οι επιτιθεμενοι τις αναγνωρισαν σαν τι τις κυριες? Ζητηθηκε απο την κιτρινη φυλλαδα ο σχολιασμος απο την Χρυση Αυγη, την τριτη πολιτικη δυναμη της χωρας? Επισης η καθεστωτικη φυλλαδα που ειναι πλατφορμα ανακοινωσεων της παρακρατικης ΚΕΕΡΦΑ και αλλων μπαχαλακιδων που εχουν πιασει στασηδι στις στηλες της, ειναι πρωταθλητης των fake news. Την αποκαλυψη της αληθειας στα προσφατα γεγονοτα αναμεσα στους Πακιστανους και στους Ρωσοποντιους την περασε στα μουλοκτα και δεν ζητησε καμμια συγγνωμη...Ενδεικτικο της παραπληροφορησης, αναφερει τους δολοφονημενους νεαρους Εθνικιστες Μανο Καπελωνη καιΓιωργο Φουντουλη σαν ειναι εκλιποντες...απο γεραματα...Ομως το ΒΗΜΑ και ολα τα καθεστωτικα μμε ειναι οι ηθικοι αυτουργοι και αυτοι που οπλισαν τα χερια των δολοφονων και τους εδωσαν πολιτικη καλυψη εντεινοντας την αθλια τρομοκατια εκεινη την σκοτεινη περιοδο.... Αλλα τι περιμενει κανεις απο εμπορους ψυχων των συνελληνων και μεταπρατες στις πωλησεις της πατριδας των...Οι συνηθεις συνεργατες των μνημονιακων κατοχικων δυναμεων κατα συπτωση παλι..... Γερμανων. Κατι ξερουν εκει στο ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΒΗΜΑ. Ετσι δεν ελεγαν το συνεργαζομενο ΔΟΛ με τους Γερμανους στην κατοχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sun,

      η είδηση δεν αμφισβητείται.
      Συνέβη το γεγονός.
      Και ανεξαρτήτως εάν και πώς έδρασαν ή αντέδρασαν εκείνοι που τις χτύπησαν, δεν υφίσταται δικαιολογία.
      Είναι ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, τέλος.

      Διαγραφή
  4. κ. Μπαλακταρη, Δεν αμφισβητείται και ούτε γράφτηκε κάτι που δικαιολογεί το αντιαισθητικό, αθλιότητα και ηλιθιότητα της πράξης. Από όπου και εάν προέρχεται. Όμως εξίσου και πολλαπλάσια αθλιότητα είναι να υπάρχουν πηχαιοι τίτλοι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ έκαναν κλπ κλπ χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις και τεκμήρια για το τι έγινε. Το τεκμήριο της αθωοτητος το ξεχάσατε...Επειδή σαν πολίτης έπαψα να σταλιζομαι στα καθεστωτικά ΜΜΕ και να τρώω το σανό που σερβίρουν στους ανυποψίαστους αναγνώστες τους, δεν πιστεύω τίποτα από όσα γράφουν οι συνοδοιπόροι των λαθρεμπόρων λαθρομεταναστών. Η Χρυσή Αυγή είναι καρφί στα μάτια τους και εφιάλτης στα όνειρα τους. Ας γίνει πραγματικοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ανωτέρω άρθρο έχει και συνέχεια:

    Ελεύθεροι οι χρυσαυγίτες για την επίθεση σε δύο γυναίκες

    Ελεύθερα αφέθηκαν τα 25 μέλη της Χρυσής Αυγής που προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαχθέντες δεν αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης.


    _______________________________________________________________________

    Εκεί, στο άρθρο, γράφει κάποιος/α:

    "τελικά μόνο οι Χρυσαυγίτες | 15:17
    κάνουν επωνύμως τις εγκληματικές τους ενέργειες. Εντύπωση μου κάνει να είναι τόσο βλαμμένοι !
    athinais"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν έχω νεώτερα δεδομένα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δύο πολύ γνωστοί μου έτυχε να είναι επιβάτες στο ίδιο τρόλεϋ που έγινε το περιστατικό και συνεπώς ήταν αυτόπτες μάρτυρες και που όχι μονο αυτοί καμία σχέση δεν έχουν ως παριστάμενοι στο γεγονός με την χρυσή αυγή αλλά αντιθέτως θα έλεγα πως ιδεολογικά προσκεινται μάλλον στην κεντροαριστερά και πιο αριστερά ακόμα.

    Το περιστατικό όπως μου το αφηγήθηκαν μεταδίδεται ατυχώς εντελώς παραποιημένο από τα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα τα φερόμενα ως θύματα βγήκαν στο παράθυρο του τρόλεϋ και άρχισαν απρόκλητα να απευθύνουν στους απέξω συγκεντρωμένους τους γνωστούς χαρακτηρισμούς όπως "φασίστες" και άλλες ύβρεις. Τότε πραγματικά οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και μπαίνοντας στο τρόλεϋ βιαίοπράγησαν εναντίον των προκαλούντων. Έτσι συνέβησαν τα γεγονότα και είμαι βέβαιος πλέον για αυτό.

    Βεβαίως αυτό δεν αναιρεί το "βαράτε και μη ρωτάτε" όπως το έγραψα από το 1ο μου σχόλιο, αντιθέτως θα έλεγα πως το ενισχύουν. Δυστυχώς δεν πάμε καλά... ή ακόμα χειρότερα όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουμε σε νέο σύγχρονο κύκλο εμφύλιων βίαιων αντιπαραθέσεων που ω μη γένοιτο ευχομαι να μη γενικευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Asper και μετά ανέλαβε η γνωστή παρέα δημοσιογράφων δικηγόρων, κομμάτων, αστυνομικών για προπαγάνδα. Πανομοιότυπα ρεπορταζ σε όλα τα ΜΜΕ με τα ίδια λογικά λάθη, δαιμονοποίηση, στημένες φώτο-ματογυάλια με σταγόνες αίμα!-, πάνω από 25 προσαγωγές εντός μισαώρου, τηλεοπτικό show εκτός ΓΑΔΑ. Οι 'αντιφα' επιτιθέμενοι φυσικά εξαφανισμένοι γιατί υπήρχαν μάρτυρες και ευτυχώς που βρέθηκε η δικηγόρος που έξυνε την μύτη της να σώσει το show.

      Διαγραφή
  7. Δεν υπάρχει ο φόβος ότι θα τιμωρηθούν. Έχουν αποθρασυνθεί όλοι. Αν ήξεραν ότι θα έβγαινε το δημοκρατικό γκλόπ να επιβάλει τάξη, κανένας δεν θα τα έκανε αυτά.

    Οι αναρχικοί δέρνουν ανθρώπους επειδή είναι κοντοκουρεμένοι, φοράνε μπλούζα με φράση "Μολών Λαβέ" ή επειδή τρώνε κρέας(το είδαμε κι αυτό με τα κρεοπωλεία..έλεος Κύριε!).
    Οι Νεοναζί δέρνουν ανθρώπους επειδή είναι σκουρόχρωμοι ή μιλάνε τη γλώσσα τους μεταξύ τους.

    Οπότε κανονίστε ανοιχτόχρωμοι και να αφήνετε μακρύ το μαλλί :)

    Το έχω ξαναπεί: Η κοινωνία μας βρίσκεται σε σχιζοφρενική κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Σουηδία,υποχρεωτικά από την πρώτη δημοτικού,θα διδάσκονται όλοι προγραμματισμό υπολογιστών και αναγνώριση ψευδών ειδήσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έτσι πρέπει.

      Μια και το ανέφερες αυτό, δεν είδα να έχει γράψει τίποτε το ιστολόγιο (τα λέω τής πεθεράς για να τ' ακούει η νύφη :) )
      για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια, που γίνεται από τον αντιστράτηγο ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, το πρώην διευθυντή τής διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος, που έδιωξε ο πολύς Τόσκας, για την εκπαίδευση των παιδιών στα computers και διάφορα συναφή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τ' Ανώγεια τής Κρήτης, με συνεργάτη (ποιον άλλον;) τον πανταχού παρόντα παπά-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, πρώην καταδρομέα, πρόεδρο τού Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Ηρακλείου, κλπ., κλπ.

      CSI Insitute, λοιπόν, με τα καμάρια τής πατρίδος! :)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.