20/12/17

Οι βασικοί μέτοχοι Κωστόπουλος, Λάτσης, Βαρδινογιάννης μηδένισαν στις ελληνικές τράπεζες, αντικαταστάθηκαν από funds

Οι παλαιοί έλληνες μεγαλομέτοχοι καταστράφηκαν έχασαν την περιουσία τους και η εξέλιξη αυτή είναι μακράν η χειρότερη εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα.
Μια ιστορική ανατροπή έχει συντελεστεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τέτοιας κλίμακας που αν πριν 10 χρόνια κάποιος προσπαθούσε να την προβλέψει σίγουρα – ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος – δεν θα προσέγγιζε την σοκαριστική πραγματικότητα. 
Οι άλλοτε πανίσχυροι μέτοχοι των τραπεζών που αποτελούσαν πυλώνες σταθερότητας ως μεγαλομέτοχοι και λειτούργησαν θετικά στην συστημική ευστάθεια δεν υπάρχουν πια. 
Ο Βαρδινογιάννης στην Πειραιώς έχει μηδενίσει. 
Να σημειωθεί ότι ο Βαρδινογιάννης εδώ και πολλά χρόνια είχε σχεδόν μηδενίσει από την Πειραιώς καθώς κατείχε ποσοστά 0,3%. 
Ο Κωστόπουλος στην Πειραιώς από 12,5% αρχικά και 9,5% που παραδοσιακά κατείχε στην Alpha bank μαζί με τα ιδρύματα έχει μηδενίσει και βρίσκεται στο 0,2% και είναι βέβαιο ότι δεν θα επενδύσει νέα κεφάλαια. 
Ο Λάτσης κατείχε το 44,7% της Eurobank και είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από την τράπεζα. 
Ο Λάτσης μέσω της λανθασμένης προσπάθειας συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank βρέθηκε να κατέχει το 1,03% της Εθνικής και δυνητικά θα μπορούσε να φθάσει έως 9% εάν εξασκούσε τα warrants.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα ο Λάτσης να έχει ποσοστό στην Εθνική περί το 0,11% περίπου.
Πολλές φορές έχουν γραφεί εκατοντάδες κείμενα για τις δραματικές απώλειες των μικρομετόχων που έχασαν 1000 ή 10.000 ή 50.000 μετοχές. 
Τι μπορούν να πουν οι πρώην μεγαλομέτοχοι που είχαν επενδύσει πολλά μα πάρα πολλά εκατομμύρια και τα έχασαν όλα; 
Για τη συνέχεια BankingNews

5 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.