8/6/18

ΕΕ προς Τουρκία: Εφαρμόστε τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα

Η Ευρώπη θέτει τη συνέχιση της συμφωνίας ως προϋπόθεση για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων VISA – Η συμφωνία αφορά ότι αφορά στους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα
Να συνεχίσει την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα κάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Τουρκία κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής.
Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η συνέχιση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για τη φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων VISA για τους Τούρκους πολίτες. 
Παράλληλα σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος τόνισε πως η συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας αφορά τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα και όχι από τα νησιά, καθώς η τελευταία κατηγορία υπάγεται στη συνολικότερη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
Η εκτίμηση της εκπροσώπου είναι πως ο αντίκτυπος θα είναι μάλλον μικρός, επισημαίνοντας όμως πως η θέση της Επιτροπής είναι πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο των 72 προαπαιτούμενων για τις θεωρήσεις ΒΙΖΑ. 
Τέλος η Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως ο Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές και των δύο κρατών για το θέμα αυτό.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.