4/6/18

Eλεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί - Παρήλθε το δεκαοκτάμηνο

Παρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτερο όριο προφυλάκισης και για τους τελευταίους τέσσερις- Θα παραμείνουν σε καθεστώς αυστηρής φύλαξης- Επτασφράγιστο μυστικό το μέρος που θα μείνουν- Για «σκάνδαλο» μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ
Ελεύθεροι αφέθηκαν πλέον και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, καθώς παρήλθε για όλους το δεκαοκτάμηνο, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης. 
Ωστόσο, όλοι θα παραμείνουν σε οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, από το φόβο να επιχειρηθεί απαγωγή τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.  Για την προστασία τους η ΕΛΑΣ διαθέτει δεκάδες αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες, ενώ ο τόπος που θα μένουν αποτελεί «επτασφράγιστο μυστικό». 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν με έκτακτες ανταποκρίσεις από την Αθήνα την είδηση, φιλοξενώντας και δηλώσεις του συνηγόρου των οκτώ αξιωματικών, Όμηρου Ζέλιου, σύμφωνα με τις οποίες, οι πελάτες του θα παραμείνουν σε σημείο στην Αττική, που θα παραμείνει μυστικό». 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι οκτώ είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης. Συνεπώς, όταν η απόφαση καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα- κατ' αρχήν στον συγκυβερνήτη- και θα μπορεί να ταξιδεύσει οπουδήποτε θελήσει στην Ευρώπη. Ακολούθως, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους. Αυτή την επισήμανση, ότι δηλαδή, οι οκτώ θα τεθούν υπό καθεστώς πρόσφυγα, κάνουν και στα ρεπορτάζ τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, μέσα ενημέρωσης, όπως η Hurriyet χαρακτηρίζουν  την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης ως «σκάνδαλο», καθώς, όπως αναφέρουν ένας- ένας οι οκτώ «πραξικοπηματίες» υπάγονται στο καθεστώς προστασίας του πρόσφυγα. 

Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να προσέξουν ιδιεταιρα.Σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανταλλάζουν αυτοί με τους 2 ελληνες κρατούμενους στρατιωτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι αυτοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα γι' αυτό έχουν λυσσάξει οι Τούρκοι.
    Αν τους δίναμε το μόνο που θα τους περίμενε στην Τουρκία θα ήταν μια “τουρκική δίκη”, βασανιστήρια και θάνατος.

    Έχουμε 3 επιλογές:

    1) Τους προστατεύουμε εντός της πατρίδας μας μέχρι την τελευταία στιγμή που θα φύγουν. Τους δίνουμε ταξιδιωτικά έγγραφα, φεύγουν Ευρώπη και μέσω μυστικών υπηρεσιών ειδοποιούμε την Τουρκία που πήγαν για να τους απαγάγουν εκεί. "Δεν θα ξέρουμε τίποτα", η τουρκική κυβέρνηση κι αυτή "δεν θα ξέρει τίποτα"(τώρα πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον Ερντογάν και γενικά τους Τούρκους ότι μελλοντικά δεν θα το πουν...είναι ένα σοβαρό θέμα) και ταυτόχρονα παίρνουμε πίσω τους δικούς μας.

    2) Τους προστατεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή εντός Ελλάδος. Τους δίνουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν τους καρφώνουμε.
    Τότε θα πρέπει να σκεφτούμε την πιθανότητα άλλων "επιθετικών" λύσεων(απαγωγές Τούρκων) για ενίσχυση της θέσης μας πάλι στο πλαίσιο ανταλλαγής. Μόνο με "κλάψα" διεθνώς, ο ισλαφασίστας δεν καταλαβαίνει.

    3) Έχουμε και τρίτη επιλογή: Τους δίνουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και φεύγουν. Δεν κάνουμε τίποτα, αφήνουμε το θέμα και συνεχίζουμε μόνο με διπλωματικές πιέσεις όσο χρειαστεί για να αφήσει ο Ερντογάν ελεύθερους τους 2 δικούς μας.
    Οι Τούρκοι συνεχίζουν να κρατάνε τους 2 στρατιωτικούς μας για όσο θέλουν και παίρνουμε το ρίσκο ότι μπορεί να πάθουν και τίποτα. Τότε αν πάθουν κάτι οι 2 δικοί μας σημαίνει ότι αποφασίζουν μεγαλύτερη κλιμάκωση ως τουρκική κυβέρνηση και σε αυτή τη περίπτωση απαντάμε και εμείς με ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση στον Ερντογάν με δολοφονία 3 υπαξιωματικών και 3 κατώτερων αξιωματικών τους.

    Η 1η επιλογή έχει το μειονέκτημα ότι οι Τούρκοι θα μας κρατάνε και αργότερα(από μέρες μέχρι χρόνια) μπορεί να πουν ότι υπήρξε ανεπίσημη συμφωνία ανταλλαγής μέσω μυστικών υπηρεσιών. Αλλά ακόμα κι αν τηρήσουν τη συμφωνία και δεν μιλήσουν, θα μιλήσουν δικηγόροι, συγγενείς και φίλοι των 8 Τούρκων. Επιπλέον αν τους καρφώσουμε σε ποια χώρα/ες της ΕΕ θα πάνε και κάνει εκεί επιχείρηση απαγωγής η ΜΙΤ θα δημιουργήσουμε πρόβλημα σε συμμαχική/ες Ευρωπαϊκή/ες χώρα/ες και θα υπάρξει θέμα στα ΜΜΕ. Οπότε πάλι η Ελλάδα θα ντροπιαστεί όπως με τον Οτζαλάν. Πάντως οι 8 Τούρκοι, ως συνωμότες στρατιωτικοί είναι “γάτοι” και αποκλείεται να δεχθούν να πάνε σε οποιαδήποτε χώρα εκτός ΕΕ.

    Προσωπικά, όσο δύσκολο κι αν είναι (ρίσκο για τη ζωή των δύο στελεχών του ΕΣ που όμως ξέρουν ότι πάνω απ' όλα είναι η πατρίδα-σημαία στην οποία όλοι μόνιμοι και μη μόνιμοι ορκιζόμαστε όταν φοράμε τη στολή) θα επέλεγα 2η ή 3η επιλογή λαμβάνοντας και ως δεδομένο τον χαρακτήρα του Ερντογάν που καταλαβαίνει μόνο από ισχύ.
    Με την σύλληψη των 2 στρατιωτικών μας ουσιαστικά ζητούν ανταλλαγή στη λογική:
    “Στην τελική, θα ρισκάρετε 2 δικούς σας για 8 πραξικοπηματίες Τούρκους?”. Το μπαλάκι πρέπει να το στείλουμε πίσω με “λογική Ερντογάν”:

    ”Παίξε κι άλλο με την ελευθερία ή και τη σωματική ακεραιότητα των 2 δικών μας και ταυτόχρονα θα παίξεις με τη ζωή 6 δικών σου. Η επιλογή δική σου, τελείωνε”.

    Πάντως με δικαστική απόφαση, να τους πάρουν πίσω με επίσημο τρόπο δεν γίνεται διότι όλοι ξέρουμε ότι (ασχέτως αν συμμετείχαν στο πραξικόπημα) δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στη χώρα τους.
    Επίσης, αν επιχειρήσει τίποτα η ΜΙΤ για απαγωγή τους εντός Ελληνικού εδάφους, πρέπει να ρίξουμε χωρίς έλεος και οι ΜΙΤατδήδες και οι συνεργάτες τους να γυρίσουν στην Τουρκία σε σάκους.

    Αφού πάρουν και οι 8 τα ταξιδιωτικά έγγραφα το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο μέσω μυστικών υπηρεσιών όποια λύση κι αν επιλέξουμε. Πάνω απ' όλα όμως πρέπει να φύγει “χθες” προς Ευρώπη η “καυτή πατάτα”(8 Τούρκοι) και σε κάθε περίπτωση να προστατεύσουμε την τιμή της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Αὐτοὶ οἱ ὀκτώ Τοῦρκοι,γιὰ τοὺς ὁποίους θυσιάζουμε τὰ δύο παλληκάρια μας,ἄν εἶχε γίνει πόλεμος μεταξὺ Ἑλλάδος-Τουρκίας,θὰ σκότωναν Ἕλληνες.Κάνω κάπου λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ταϋγέτη,

      Τα σπουργιτάκια προικίστηκαν από τη Φύση με τις ικανότητες εκείνες που τους επιτρέπουν να φτιάξουν φωλίτσες από χορταράκια επάνω στα κλαδιά των δέντρων. Παρ΄όλα αυτά κανένα σπουργιτάκι δεν φτιάχνει σκεπή στη φωλιά του ωστέ να μην μουσκέυει όταν βρέχει και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιληφθούν την έννοια και την χρησιμότητα της σκεπής διότι είναι πέρα του πεδίου δυνατοτήτων της σκέψης τους.

      Με την ίδια λογική, ακόμη κι αν σου παραθέσουν σελίδες επιχειρημάτων για τους λόγους που η Ελληνική πλευρά έδωσε άσυλο και προστατεύει τους 8, εσύ θα επέμενες στο αδιέξοδο. Ευτυχώς, η μητέρα Φύση προέβλεψε και σε έθεσε πίσω από ένα laptop στο σαλόνι του σπιτιού σου να απευθύνεις ρητορικά ερωτήματα, αντί πχ να είσαι στέλεχος Υπηρεσιών ασφαλείας και να αξιολογείς σε τι και εάν θα οφελήσει μακροπρόθεσμα το Έθνος η προστασία των 8 που αυτομόλησαν (και είναι διατεθιμένοι να εξάγοράσουν την προστασία της ζωής τους προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες).

      Και κάτι ακόμη "σπουργιτάκι" μου μήπως και αντιληφθείς για τι μιλώ: Αν οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί δεν έδιναν άσυλο και "ευ ζειν" στους ατομικούς και πυραυλικούς Γερμανούς επιστήμονες (που μέχρι τότε εργαζόταν σε τομείς που είχαν σκοπό να εξολοθρεύουν Αμερικανούς και Σοβιετικούς) στο τέλος του Β' ΠΠ, ακόμη θα κοιτούσαμε το Διάστημα με τα κυάλια...!

      Διαγραφή
  4. "Νικά δ’ ο μείων τον μέγαν δίκαι’ έχων"
    Ευριπίδης
    Δηλαδή, ο μικρός νικάει τον μεγάλο όταν έχει δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει κι αλλη λυση...Φωναζεις τον πρεσβη τους...του δινεις ενα χαρτι ηδη γραμμενο...να το υπογραψουν...οτι θαχουν μια δικαια δικη.Αν το υπογραψουν τους δινεις..και ζητας πριν τους δικους σου. Πριν τους δωσεις.Και τελος.Αν τους σφαξει...μετα....δεν σε νιαζει ..εσυ εχεις το χαρτι οτι θαχουν δικαια δικη...εισαι αθωος...φροντησες τα ανθρωπινα δικαιωματα τους...Το τι εκανε αυτος ειναι δικο του θεμα...Δεν τηρησε υπογραφη ?? Καλυτερα.!! Θα τον κατηγορησεις μετα εσυ κι ολη η Ευρωπη .. Και εληξε ολο αισια...και εισαι κι απο πανω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το υπογραψουν το χαρτι...διοτι αν οχι ειναι σαν να λενε δημοσια οτι δεν εχουν δικαιοσυνη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.