5/6/18

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Προχωρά κανονικά η παραγγελία των F-35 από την Τουρκία

Στην παραγγελία των πολεμικών αεροσκαφών νέας γενιάς F-35 προχωράει η Τουρκία, όπως διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στο State Department.
«Προχωράμε κανονικά, όπως το είχαμε σχεδιάσει» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος παράλληλα απέρριψε την κριτική της Ουάσιγκτον.
«Η Τουρκία δεν αποδέχεται την απειλητική γλώσσα των ΗΠΑ σ’ αυτό το θέμα» τόνισε, ενδεικτικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τους δύο άνδρες να εστιάζουν κατά κύριο λόγο στη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Συρία.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, φαίνεται πως επήλθε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη», ο οποίος θα αφορά την πόλη Μανμπίτζ, στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Αμφότεροι υπογράμμισαν την αμοιβαία δέσμευση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής.
Ειδική αναφορά έγινε και στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι αποτελούν σύμμαχο των ΗΠΑ αλλά και «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση της Άγκυρας.
naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. Το περίεργο θα ήταν να μην παραλάβουν τα F35. Η Τουρκία δεν είναι απλά πελάτης, είναι συμπαραγωγός και σε περίπτωση μη παράδοσης, οι μεν ΗΠΑ θα έπρεπε να αποζημιώσουν την Τουρκία, γιατί θα υπάρχουν ρήτρες στο συμβόλαιο, οι δε άλλοι συνεταίροι, θα έπρεπε να συμφωνήσουν να πληρώσουν ακριβότερα οι ίδιοι τα δικά τους αεροσκάφη, για να καλυφθεί η ζημία από την αποχώρηση της Τουρκίας. Στην Ιταλία, η Λέγκα και τα 5 αστέρια, προεκλογικά γκρίνιαζαν και μιλούσαν για περικοπή του προγράμματος. Πού να πάει ο Τραμπ και να τους πει ότι τώρα αυξάνεται και τη τιμή μονάδας. Και σε άλλες χώρες, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και περικοπές στον αριθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς θα τα παραλάβουν. Πιθανότατα downgraded σε ηλεκτρονικά, ραντάρ, ελεγχο πυρός κλπ.Για να μήν ζορισθεί τοι Ισραήλ ! Και να μήν μπορέσουν εύκολα οι Τούρκοι να τα εντάξουν σε ενα δικής των αναπτύξεως "περιβάλλον" αεράμυνας που θα περιελάμβανε και Ρωσσικά συστήματα (το αυτό ισχύει και για τους S-400 ΕΑΝ τους πάρουν...).
    Απο εκεί και πέρα, αντί να ασχολούμεθα με κουτσομπολιά "θα πάρουν - δεν θα πάρουν" ας ασχοληθούμε ΧΘΕΣ με τα αντίμετρα...Γιατί υπάρχουν.Οπως υπάρχουν και οι κουτοπόνηροι οπλέμποροι - τσιράκια της LM που θα πούν "Να πάρωμε και εμείς για να αποκατασταθεί η ισορροπία".
    Τζίρος να γίνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.