5/6/18

Φεύγουν οι Κούρδοι του YPG από την Ιεράπολη/Μένπιτζ

Η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοί της θα φύγουν από τη συριακή πόλη Ιεράπολη/Μένπιτζ. Αυτό έρχεται μια ημέρα αφού η Τουρκία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο γι' αυτή τη βόρεια περιοχή που περιλαμβάνει την αποχώρηση της YPG.
Σε ανακοίνωσή της η YPG αναφέρει πως οι μάχιμες δυνάμεις της είχαν αποσυρθεί από τη Μανμπίτζ τον Νοέμβριο του 2016, όμως Κούρδοι στρατιωτικοί σύμβουλοι είχαν παραμείνει για να εργασθούν με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ και να εκπαιδεύσουν ντόπιους αντιτζιχαντιστές μαχητές.
Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως η πολιτοφυλακή των Κούρδων θα παραδώσει τα όπλα της όταν αποσυρθεί από την πόλη Ιεράπολη/Μένπιτζ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη νότια τουρκική επαρχία της Αττάλειας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η κοινή εργασία για τον οδικό χάρτη, τον οποίο υιοθέτησε χθες Δευτέρα στην Ουάσινγκτον μαζί με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, θα αρχίσει σε 10 ημέρες και θα ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες. Πρόσθεσε πως στο μέλλον το μοντέλο θα πρέπει να εφαρμοσθεί και στη Ράκα, το Κομπάνι και άλλες περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τη YPG.
Οι ΗΠΑ δεν υποσχέθηκαν να χαρακτηρίσουν τη YPG τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε πως οι προσπάθειες της Τουρκίας στην Ιεράπολη/Μένπιτζ μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή στη δουλειά που κάνει η Τουρκία με τη Ρωσία στη Συρία.
Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Oi Kurdoi teliosan kai pali. Einai prothomenei apo olus.
    To mathima einai ean perimeneis apo simahous na se voithisoun, tote tha sse prothosoun. I Ellada prepei na stirizetai mono ston strato tis kai se kanenan allon.
    To Elliniko Liontari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Κούρδοι χάνουν και τελειώνουν...? γιατί δεν ΑΚΟΥΣΑΝ τον διαχρονικά πραγματικό αρχηγό τους,τον ΟΤΣΑΛΑΝ,που δεν έδινε ποτέ βάση στους Αμερικανούς και τους πολεμούσε με νύχια και με δόντια,καθότι ιμπεριαλιστές.
    Τους Κούρδους,δεν τους πρόδωσαν "ΟΛΟΙ" όπως λάθος υποσημειώνουν οι "σπουδαίοι" και ρηχοί αναλυτές του συρμού και της καιροσκοπίας,επαναλαμβάνω τους πρόδωσαν οι Αμερικανοί και η βλακεία των περισσοτέρων δικών τους σημερινών αρχηγίσκων,που πίστεψαν στους Αμερικανούς.(δεν τους έφτανε το μακέλλεμα των Τούρκων).
    Ας το΄χουν υπ΄όψη τους και οι σημερινοί Έλληνες,αφού πρόκειται για παράλληλο φαινόμενο,σύγχρονο και περίπου ομοιογενές.
    Οι άσπονδοι φίλοι μας Αγγλοαμερικανοί γνωρίζουν ένα πράγμα να κάνουν, να αρπάζουν οποιαδήποτε ευκαιρία στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή και να την εκμεταλλεύονται με τον πιο αισχρό και ιταμό τρόπο,για χάριν των συμφερόντων τους,όποια και να΄ναι αυτά.
    Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς των ιμπεριαλιστές. Τι άλλο θέλετε.
    Ότι είναι μαλαγάνες, στο να κοιμίζουν... κόσμο και κόσμο και να τον μακελεύουν εν συνεχεία, αυτό είναι η ουσία της ιστορίας των. ΟΜΩΣ,
    Το δις και τρις και πολλάκις εξαμαρτείν είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και αυτής της μάνας Φύσης,απ΄όπου κι αν προέρχεται τιμωρείται δε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η Τουρκια τους είναι πολύ συμαντική για να την ξεκάνουν, παρόλα όσα τους κάνει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλά ιστορικά απο οσο και να το δεις ο τσαμπουκάς τους βγαίνει , απο άξεστοι , αγράμματοι κυριαρχίσανε στον μισό πλανήτη.
    Βασικά στους Κούρδους αυτό που τους μένει να κάνουν , είναι απλά να συνεχίσουν να αυξάνονται και να νικήσουν εκ των έσω.
    Μια ερώτηση μόνο , με οσα προβλήματα που έχουμε με την γείτονα γιατί δεν φοβάται δική μας πιθανή βοήθεια στους Κούρδους , νομίζω θα έπρεπε να το τρέμει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τούρκοι τρέμουν μια και μοναδική υπερδύναμη,την Ρωσία,επί του παρόντος, αργότερα ίσως και την Κίνα, αν φυσικά θα υπάρχουν με το σημερινό σχήμα και μόρφωμα,δλδ,όπως είναι τώρα.
    Τους Αμερικανούς,δεν τους υπολογίζουν σε τίποτε, και το πιο περίεργο είναι, ότι εξ αιτίας των αμερικανοτουρκικών διαπληκτισμών,με τον άλφα ή βήτα τρόπο ολισθαίνουν ξεκαμωμένοι,στην παντοδυναμία των Ρώσων.
    Από κει αρχίζει να τελειώνει βαθμηδόν και σε βάθος χρόνου,όλο το λεγόμενο Τουρκικό έθνος,σε σύμπλευση με το Ισλάμ,για τον απλό απλούστατο λόγο και αιτία,καθότι το ιδεολογικό τους υπόβαθρο και των μεν και του δε,είναι σαθρό σαθρότατο,και το μέλλον
    δεν θα ανέχεται τόση πολύ ασυναρτησία και κακότροπη-κακόβουλη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.