26/8/18

Απεβίωσε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν σε ηλικία 81 ετών


Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν -άλλοτε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και ατυχήσας υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008- απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το πολιτικό του γραφείο.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν σε θεραπεία για γλοιοβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, μετά τη διάγνωσή του τον Ιούλιο του 2017, και δεν είχε μεταβεί στο Καπιτώλιο το 2018. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μέσα Απριλίου για μια λοίμωξη στο έντερο. Την Παρασκευή, η οικογένεια του Μακέιν ανακοίνωσε ότι ο πολύπειρος πολιτικός, ο οποίος εκπροσώπησε την Αριζόνα στην αμερικανική Γερουσία για 35 χρόνια, αποφάσισε να σταματήσει την θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν για το γλοιοβλάστωμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είχε συγκρουστεί σφοδρά με τον γερουσιαστή Μακέιν, απηύθυνε μέσω Twitter ένα σύντομο μήνυμα συλλυπητηρίων, χωρίς ούτε μια λέξη για την καριέρα ή τη ζωή του ανδρός. «Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους κοινοβουλευτικούς και πρώην προέδρους των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοινώσεις μέσα σε μερικά λεπτά από τη μετάδοση της είδησης για τον θάνατό του, με τον ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους να αποτίει φόρο τιμής σε έναν «άνδρα με βαθιές πεποιθήσεις», έναν «πατριώτη ύψιστης τάξεως». Ο δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Μπιλ, Κλίντον απέτισε κι αυτός φόρο τιμής στον Μακέιν, υπογραμμίζοντας ότι δεν δίσταζε να αψηφήσει την κομματική γραμμή αν έκρινε πως ήταν για το καλό της χώρας. Ο άλλοτε αντιπρόεδρός του Κλίντον, ο Αλ Γκορ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Πάντοτε θαύμαζα και σεβόμουν τον Τζον», διότι πάντοτε εργαζόταν για «να βρεθεί πεδίο συνεννόησης, όσο δύσκολο κι αν ήταν», ανέφερε. Για τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, «η Αμερική και η Ελευθερία έχασαν έναν από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές τους». Η κόρη του βετεράνου, η Μέγκαν Μακέιν, ανέφερε μέσω Twitter ότι έμεινε στο πλευρό του πατέρα της ως το τέλος.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα «πιο βαθιά συλλυπητήρια» του ιδίου και της συζύγου του Μισέλ Ομπάμα στην οικογένεια του Τζον Μακέιν, του αμερικανού γερουσιαστή και αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2008, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο ίδιος και ο Μακέιν μοιράζονταν την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι «μια χώρα όπου τα πάντα είναι δυνατά κι ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι πατριωτικό μας καθήκον, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα».

Ο Ομπάμα τόνισε ότι με τον Μακέιν «ανήκαμε σε διαφορετικές γενεές, προερχόμαστε από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, κι αναμετρηθήκαμε στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής», αλλά «μοιραζόμασταν, παρ' όλες τις διαφορές μας, την πίστη σε κάτι υψηλότερο: τα ιδεώδη για τα οποία γενεές Αμερικανών και μεταναστών έδωσαν αγώνες, έδωσαν μάχες, θυσιάστηκαν».

«Ελάχιστοι ανάμεσά μας δοκιμάστηκαν με τον τρόπο που είχε δοκιμαστεί κάποτε ο Τζον, ή χρειάστηκε να δείξουν το θάρρος που έδειξε εκείνος. Αλλά όλοι μας (...) θα θέλαμε να βρίσκουμε το θάρρος να βάζουμε το ευρύτερο καλό πάνω από το δικό μας», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των δημοκρατικών στη Γερουσία, πρότεινε να μετονομαστεί το κτίριο όπου είχε το γραφείο του ο εκλιπών σε κτίριο Τζον Μακέιν.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν σε θεραπεία στην Πολιτεία του, την Αριζόνα, όπου πολλοί φίλοι και συνάδελφοί του πήγαιναν για να τον δουν εδώ και μήνες, ουσιαστικά για να τον αποχαιρετίσουν, καθώς οι πάντες είχαν πλέον πλήρη συνείδηση του πόσο κοντά βρισκόταν στο τέλος. Παρά τη θεραπεία του και την απουσία του από το Καπιτώλιο πλέον από τον Δεκέμβριο, παρέμενε σχετικά ενεργός πολιτικά.

Το καλοκαίρι του 2017, αψήφησε τον πρόεδρο Τραμπ -για τους τρόπους και τις ιδέες του οποίου ο Μακέιν ουδέποτε έκρυψε την περιφρόνησή του- και καταψήφισε τη μεταρρύθμιση του Obamacare, του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Μακέιν επέκρινε ανοιχτά τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «κακά πληροφορημένο» και «παρορμητικό», ενώ στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2018, κατήγγειλε και αυτός τη «συμπάθεια» του νεοϋορκέζου μεγιστάνα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον ρώσο πρόεδρο εναντίον του οποίου ο Μακέιν έδινε μάχες από τη Γερουσία.

Στον Μακέιν άλλωστε είχαν επιβληθεί από τη Ρωσία αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις, για την επιβολή των οποίων είχε πρωτοστατήσει, κάτι που ανέφερε συχνά ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής εμφανώς υπερήφανος γι' αυτό.

Ο Τζον Μακέιν, γιος και εγγονός ναυάρχων, ήταν τα χρόνια της νιότης του πιλότος καταδιωκτικού του ναυτικού, και συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε, ο ίδιος τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε για πέντε χρόνια. Έλεγε ότι είχε βασανιστεί από τους δεσμώτες του και έγινε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας μια από τις φωνές που εναντιώνονταν στα βασανιστήρια, καταγγέλλοντας ιδίως τις πρακτικές της CIA, τις ανακρίσεις με τις «προχωρημένες τεχνικές» κατά τη διάρκεια του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους.

Ο Μακέιν καλλιέργησε για χρόνια την εικόνα ενός ανεξάρτητου νου που μίλαγε με ειλικρίνεια και δεν τηρούσε άκριτα την κομματική γραμμή. Αλλά απέτυχε το 2000 να κερδίσει στην εσωκομματική διαδικασία τον Τζορτζ Ου. Μπους και να γίνει ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Το 2008, έλαβε το χρίσμα του κόμματός του, αλλά υπέστη βαριά ήττα από τον Μπαράκ Ομπάμα. Κατόπιν παρέμεινε στη Γερουσία, δεύτερο σπίτι του για τριάντα πέντε χρόνια. Γνωστός για τον επεμβατισμό που πρέσβευε στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, καθώς θεωρούσε ότι η Αμερική οφείλει να υπερασπίζεται τις αξίες της και τα συμφέροντά της σε όλο τον κόσμο, ήταν από τους πιο ανυποχώρητους υποστηρικτές του πολέμου στο Ιράκ και επέμενε να τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού αμερικανικού στρατιωτικού ρόλου στο εξωτερικό.

kathimerini.gr/

19 σχόλια:

  1. Οι τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ, κήρυξαν τριήμερο πένθος και ζήτησαν και τριήμερη ανακωχή μέχρι να τελειώσουν τον θρήνο για την απώλεια του εκλεκτού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκεί που είναι τώρα η ψυχή του μισάνθρωπου αυτού, έχει κατανοήσει ότι τόσα χρόνια μετά, τόσους ποταμούς αίματος που έχυσε αδίστακτα στην μαρτυρική Συρία, ήταν με το λάθος στρατόπεδο...
    Σ' άφησε ο Μεγαλοδύναμος να ζήσεις μέχρι τα 81 σου χρόνια μισάνθρωπε, μήπως και μετανοήσεις..Αν το΄κανες αιωνία σου η μνήμη, αν όχι "ΙΤ'Σ ΤΟΥ ΛΕΙΤ ΓΙΟΥ ΦΟΥΛ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. It might not be a bad Year after all. If Kissinger follows him soon, then we will have much to celebrate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. What happened? they did not serve their country well? I believe we have many more enemies within our borders than abroad. Are we going to wait for God to act about them too?

      Διαγραφή
    2. Depends what country. US or Israel? I personally do not like to wait. Especially for God.

      Διαγραφή
  4. Την ψυχή του θα την κρίνει άλλος, όχι εμείς.
    Πάντως τα συμφέροντα της πατρίδας του τα υπερασπίστηκε και στο πεδίο της μάχης ως στρατιώτης και στο πεδίο της πολιτικής.

    Καλύτερα έτσι παρά να ήταν βαλκάνιος ιθαγενής που "ευχαριστεί τους Αμερικανούς" και γλείφει την πρεσβεία. Έχουμε μαζέψει όλα τα νούμερα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων ίσως επειδή ολόκληρη η χώρα έχει καταντήσει τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ανησυχείτε άφησε την κόρη του στο πόδι του, είναι χειρότερα "εκπαιδευμένη" από αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα διαφωνήσω με ΟΛΟΥΣ τους προλαλήσαντες. Με ΟΛΟΥΣ!

    Ο John S. McCain υπήρξε ΗΡΩΑΣ και μέγιστος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ (για την δική του Πατρίδα και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί η δική του Πατρίδα). Για τον λόγο αυτό έχει τον ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ μου και τον χαιρετώ στρατιωτικά σε στάση ΠΡΟΣΟΧΗΣ.

    Ο John S. McCain αν και γόνος οικογένειας ναυάρχως που διοίκησαν Στόλους κατά τον Β' ΠΠ και το Βιετναμ, έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, βρέθηκε στην ΠΡΩΤΗ γραμμή, κινδύνευσε, καταρρίφθηκε από εχθρικά πυρά και συνελήφθη ημιθανής αιχμάλωτος των Βιετκονγκ και παρέμεινε αιχμάλωτος υπό τις πιο άθλιες συνθήκες επί 6 χρόνια, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΝΗΛΕΩΣ και μόνο όταν οι Βιετκόγκ ανακάλυψαν πως ήταν γιός του επικεφαλή των Αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων του παρείχαν βασικές ιατρικές φροντίδες για να μην πεθάνει στα χέρια τους. Ο πατέρας του, ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ (όσο ο John S. McCain ήταν αιχμάλωτος) πως η τύχη του γιού του δεν είναι σημαντικότερη από τις επιχειρήσεις και πως έκανε το χρέος του στην Πατρίδα όπως οφείλουν όλοι οι Αμερικανοί)...

    ...ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος, ΠΡΕΠΕΙ να αποτελεί παράδειγμα. Για ΟΛΟΥΣ μας.

    Όχι σαν κάτι σαπιους δικούς μας που πληρώσαν ή το παίξαν τρελοί για να αρνηθούν την στραύτευση. Λίγο μ΄΄ονο να γνωρίζατε τι έκανε ο John S. McCain για την Πατρίδα ΤΟΥ, πολλοί εκ των ανωτέρω θα καταπίναν τη γλώσσα τους.

    ΜΑΚΑΡΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Do you think American people benefit from people like him? From Al Queda for example? The benefit of the Many has nothing to do with the interests he serves.

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω πως τα συμφέροντα της δικής του πατρίδας τα υπερασπίστηκε και το είπα συγκρίνοντας τον με το δικό μας τσίρκο(που αναφέρεις κι εσύ προς το τέλος του σχολίου σου).

      Το θέμα όμως ακόμα κι έτσι είναι ποια είναι τα συμφέροντα της πατρίδας του?Για ποιο πράγμα πολεμάς κι αν χρειαστεί και δεν μπορέσεις να το αποφύγεις θα δώσεις και τη ζωή σου σε κάποια αποστολή?
      Διότι στο Βιετνάμ μπορεί να πέθαναν και άμαχοι αλλά ήταν απαραίτητος ο πόλεμος(όπως και στην Κορέα) για να σωθεί ο πλανήτης από τη κόκκινη χούντα των Σοβιετικών.

      Αντίθετα το να διαπραγματεύεσαι(2013 πρώτο ταξιδάκι του στη Συρία) με ισλαμιστές που σφάζουν παιδιά και καταστρέφουν ιστορικά μνημεία(για να καταφέρεις στο νέο χάρτη που θα διαμορφωθεί να περάσεις αγωγούς σου και να μπλοκάρεις τους αγωγούς του Ρώσου)...ε δεν μπορείς να πεις ότι αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

      Αν θες παράδειγμα για όλους μας σου προτείνω έναν που ήταν και συνάδελφος(γεωπόνος) και τελικά έπιασε και τα όπλα:

      Κυριάκος Μάτσης

      Ένας άνθρωπος που ασχολείται με φυτά, με επιστημονική έρευνα και γενικά με τη καλλιέργεια της γης δεν είναι άνθρωπος που θέλει/αγαπάει τον πόλεμο και να σφάζει ανθρώπους. Δεν είναι επαγγελματίας χασάπης όπως ο Μακέιν που ζούσε για τον πόλεμο. Δεν ήταν μόνο στρατιωτικός(που από μόνο του δεν είναι κάτι κακό).Είχε τη νοοτροπία του ιμπεριαλιστή-χασάπη.
      Για ποιο "παράδειγμα για όλους" μιλάς? Όλο για πόλεμο και αίμα μιλούσε για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

      Αντίθετα, ο Μάτσης ήταν ο μέσος άνθρωπος χωρίς στολή, γαλόνια και παράσημα, που πολέμησε για την πατρίδα του, βασανίστηκε, αποπειράθηκαν να τον εξαγοράσουν με 500.000 λίρες, αρνήθηκε, δραπέτευσε,επικηρύχθηκε, ξαναπολέμησε και δεν παραδόθηκε μέχρι το τέλος. Και πέθανε για την Ελευθερία της πατρίδας του από τον κατακτητή.

      «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής”


      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ορθή επανάληψη

      @ Γιώργος Γεωπόνος, άκουσε τις απόψεις μου:

      Η ιδιότητα του στρατιώτη (ανεξαρτήτως αν φέρει τον βαθμό του απλού Στρ ΠΖ ή αν πρόκειται για 4-στερο Στρατηγό) είναι η ΝΟΜΙΜΗ φονική μηχανή στην υπηρεσία της Πατρίδος του. Είναι αυτός που θα κληθεί να σκοτώσει ΕΑΝ τα συμφέροντα της ΔΙΚΗΣ του Πατρίδας το απαιτήσουν. Άκου φίλε μου. Δεν με ενδιαφέρει εάν στη γεωπολιτική σκακιέρα «έχουμε δίκιο» ή όχι. Η εξωτερική πολιτική ενός κράτους, είναι παιχνίδι ισχύος και επιβολής! Δεν με νοιάζει αν παίζουμε για «δίκαιο» ή «ηθικό» σκοπό. ΔΕΝ με νοιάζει! Ξέρεις τι με νοιάζει; Τα δικά μας συμφέροντα, ακόμη κι αν αυτό δεν συμφωνεί με την κοινώς εννοούμενη «ηθική» ή την έννοια του «δικαίου». Και πως επιβάλλονται τα συμφέροντα μια χώρας σε μια άλλη; Με ΒΙΑ ή με απειλή χρήσης βίας. Η δουλειά του στρατιώτη είναι να επιβάλει θανάσιμη βία, όταν αποτύχουν όλες οι άλλες μέθοδοι διαπραγμάτευσης. Όσοι έχουν άλλες προσδοκίες και φαντασιώνονται χρυσά κουμπιά & ξιφίδια στη στολή εξόδου καλύτερα ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Όταν οι παππούδες μας αντιμετώπισαν Ιταλούς, Βούλγαρους, Τούρκους, Γερμανούς δεν το έκαναν με τουρνουά τάβλι - απλά τους ξεκοιλιάζουν περνώντας τα άντερά τους σουβλάκι στην ξιφολόγχη! Όποιος δεν αντέχει τα αίματα, ας μας κάνει τη χάρη να κοιτάει αλλού όσο ο Ελληνικός Στρατός θα προσβάλει με αληθινά πυρά οποιονδήποτε σταθεί ενάντια στα συμφέροντα της Πατρίδος. Ίσως κάποιοι νομίζουν πως οι αγωνιστές του ’21 ελευθέρωσαν την Ελλάδα παίζοντας με τους Οθωμανούς αντί να τους κόβουν το λαρύγγι ή να βιαιοπραγούν ανηλεώς σε «μαλακούς» στόχους. Μιλάμε για πόλεμο, κι όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ μιας χώρας συνεπάγεται πολεμικές επιχειρήσεις, ανείπωτη βία, πολύ αίμα & θάνατο χωρίς κανένα έλεος. Και ποιός θα κάνει την δύσκολη & βρώμικη δουλειά; Ο στρατιώτης!

      Ο John S. McCain λοιπόν, αν και ίσως δεν μας αρέσει ή δεν μας συμφέρει να παραδεχόμαστε για τα συμφέροντα της ΔΙΚΗΣ του Πατρίδας, υπήρξε έξοχο παράδειγμα στρατιώτη. Όταν διατάχθηκε να σκοτώσει, σκότωσε! Χωρίς ερωτήσεις, χωρίς αμφισβήτηση διαταγών, χωρίς ανυπακοή - όπως ακριβώς οφείλει εξ ιδιότητος να κάνει ο στρατιώτης, ο ΝΟΜΙΜΟΣ εκτελεστής και φορέας θανάσιμης βίας στην υπηρεσία της Πατρίδας του. Ο John S. McCain βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, βλήθηκε, τραυματίστηκε, αιχμαλωτίστηκε, βασανίστηκε σκληρά επί 6 ολόκληρα χρόνια σε κελιά κολαστήρια που ο μέσος σημερινός άνθρωπος δεν μπορεί καν να φανταστεί, αλλά ΔΕΝ πρόδωσε, ΔΕΝ λύγισε και έμεινε πιστός στον στρατιωτικό Όρκο που έδωσε στην Πατρίδα που υπηρετούσε. Αργότερα, ως γερουσιαστής των ΗΠΑ υπηρέτησε ΠΙΣΤΑ τα συμφέροντα της Πατρίδας του, σαν γνήσιος στρατιώτης που ήταν. Μπορεί να μην μας άρεσαν οι μέθοδοι και οι παρέες του (ISIS / τζιχαντιστές κλπ) αλλά ΑΥΤΟ διατάχθηκε να υποστηρίξει κι αυτό ακριβώς έκανε. Ακολουθούσε διαταγές, ως πιστός στρατιώτης. Αν η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Πατρίδα τον είχε διατάξει να συνεργαστεί ακόμη και με τον Διάβολο, θα το έκανε με υπακοή στις διαταγές διότι αυτό θα ήταν προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Πατρίδος του. Λόγω λοιπόν των προαναφερθέντων, ο John S. McCain έχει τον απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ μου ως στρατιώτη προς στρατιώτη. Για εμένα, ο John S. McCain (κι άλλοι πολλοί φυσικά και όχι μόνο Αμερικανοί) αποτελούν Ηρωϊκό παράδειγμα στρατιώτη προς μίμηση - ασχέτως αν τα συμφέροντα των Πατρίδων μας δεν συμπίπτουν παντού και πάντα.

      Τέλος, όσο αφορά το τελευταίο μου σχόλιο, ναι εύχομαι μακάρι να είχαμε έναν (ή και περισσότερους) σαν αυτόν που θα μπορούσαν χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερη σκέψη να ενεργήσουν με τρόπους ανάλογους με τους δικούς του, εφόσον το τελικό αποτέλεσμα θα ΩΦΕΛΟΥΣΕ τα συμφέροντα της Ελλάδας. Μακάρι να είχαμε ΕΣΤΩ και ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ εντός της Βουλής των Ελλήνων που θα είχε περάσει έστω και το ένα δέκατο όσων δεινών υπέφερε ο John S. McCain για την δική του Πατρίδα. ΕΣΤΩ και ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ! Ένας ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ όπως ήταν ο John S. McCain.

      Διαγραφή
  7. Τα συμφέροντα της πατρίδας του τα υπερασπίστηκε.Σε αυτό δεν διαφωνούμε.
    Όχι όμως να μας προβάλεις τον χασάπη-ιμπεριαλιστή ως πρότυπο στρατιωτικού.

    Αν θες να χαιρετίσεις στρατιωτικά στρατιωτικούς που τίμησαν τη στολή τους τότε η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη.

    Αν αντιλαμβάνεσαι το ρόλο του στρατιωτικού ως ψυχρό μισθοφόρο δολοφόνο-ρομπότ τότε να πας να υπηρετήσεις στη Légion étrangère και στους Αμερικανούς πεζοναύτες.

    Τέλος είπες:

    "Αν η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Πατρίδα τον είχε διατάξει να συνεργαστεί ακόμη και με τον Διάβολο, θα το έκανε με υπακοή στις διαταγές διότι αυτό θα ήταν προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Πατρίδος του"

    Αυτή είναι η διαφορά της πατρίδας του κι αυτών που την υπηρετούν. Ξέρεις ποια είναι? Ότι εμείς δεν συνεργαζόμαστε με το διάβολο και πάνω στη σημαία μας έχουμε τον σταυρό και η σημαία μας μιλάει για Ελευθερία ή θάνατο.
    Δεν γράφουμε πάνω στο χαρτονόμισμα μας ότι εμπιστευόμαστε τον Θεό.Τον θεό δεν μπορείς να τον γράφεις πάνω σε χαρτονόμισμα.
    Τον Θεό τον έχουμε πάνω στη σημαία μας!
    Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτές τις ιερές αξίες υπερασπίστηκε ο Μάτσης και ο κάθε Μάτσης της Ελληνικής ιστορίας!

    Στρατιώτης δεν σημαίνει ρομπότ. Οι Έλληνες πολεμάμε όταν απαιτηθεί επειδή το ΘΕΛΟΥΜΕ-ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Αυτοί πολεμάνε επειδή ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
    Αν δεν ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ δεν πολεμάμε! Αν μας διατάξουν να παραδοθούμε και δεν συμφωνούμε μετά φτιάχνουμε "τρομοκρατική οργάνωση" και εκτελούμε δυνάμεις κατοχής και συνεργάτες τους.

    Αν είσαι Έλληνας στρατιωτικός να ξέρεις ότι είσαι πολύ λάθος στον τρόπο σκέψης σου.

    Θα πρέπει να μας ΠΕΙΣΕΙΣ για να πολεμήσουμε μαζί σου και όχι να μας διατάξεις.
    Εμείς Ελεύθερα πολεμάμε για την πατρίδα μας, ελεύθερα θα χύσουμε το αίμα μας για την πατρίδα και Ελεύθερα θα πεθάνουμε για την πατρίδα αν χρειαστεί και δεν μπορέσουμε να το αποφύγουμε σε κάποια μάχη σε πόλεμο.
    Δεν είμαστε μισθοφόροι ρομπότ του κάθε καυλόστρατου ψυχάκια. Δεν πολεμάμε για το χρήμα αλλά για την Ελευθερία της Ελλάδας που το γράφει πάνω στη σημαία μας.

    Δεν το χαιρετάω στρατιωτικά τον χασάπη ιμπεριαλιστή συνομιλητή ισλαμιστών και υπηρέτη πολυεθνικών. Σκατά στον τάφο του και ο θεός να λυπηθεί την ψυχή του. Ωμά και ψυχρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιώργος Γεωπόνος,

      Άκουσε φίλε μου. Το βέβαιον είναι ότι δεν τα έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου και πολλές έννοιες είναι μπερδεμένες για εσένα. Δεν σε κατηγορώ - τόσες δεκαετίες αριστερίζουσας θολής λογικής, είχαν αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσουν ακόμη και ανθρώπους αγνούς και ιδεαλιστές όπως θέλω να πιστεύω πως είσαι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας ορίσουμε την σωστή ετυμολογία των λέξεων, αφού διαπιστώνω πως βρίσκεσαι σε σύγχυση:

      ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ : Ο ορισμός αναφέρεται συχνά σε κάποιον που ΧΩΡΙΣ να έχει δεσμούς Πατρίδας, ιδεολογίας, συγγένειας κλπ, αποτελεί τμήμα στρατιωτικής δύναμης ενός κράτους με το οποίο δεν τον συνδέει τίποτα παρά μόνο η μισθοδοσία. Για παράδειγμα: Ένας Έλληνας πολεμιστής που είναι ενταγμένος στο στρατό του Ζαϊρ ή της Αργεντινής ή του Κιργιστάν (τυχαία παραδείγματα) χωρίς να έχει οποιαδήποτε προηγούμενη σχέση με την χώρα και τον προσέλκυσε αποκλειστικά και μόνο η χρηματική αποζημίωση, είναι «μισθοφόρος».

      ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ : Είναι αυτός (ανεξαρτήτως βαθμού) που ασκεί ως επάγγελμα την ένοπλη υπηρεσία για λογαριασμό ενός κράτους που θεωρεί ΔΙΚΗ ΤΟΥ Πατρίδα και τον συνδέουν δεσμοί ιδεολογίας, συγγένειας κλπ. Ο στρατιώτης εκτελεί ένοπλη υπηρεσία κυρίως επειδή το θέλει και αγαπάει την Πατρίδα του και ότι πρεσβεύει η έννοια «Πατρίδα». Πρόκειται για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ όπως πχ ο ιχθυοπώλης, ο οικοδόμος, ο νεκροθάφτης, ο νοσοκόμος, ο πυροσβέστης, ο αστυνομικός, ο καθηγητής, ο βιβλιοπώλης - εκτός κι αν μερικοί στο θολό τους μυαλό θεωρούν τον αστυνομικό ως «μισθοφόρο» (το έχω ακούσει κι αυτό) επειδή φέρει όπλο ή τον καθηγητή ή τον οδοκαθαριστή ή ακόμη και τον χειριστή F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας… Ε; Λοιπόν, κι αυτοί «μισθοφόροι» είναι; Δεν νομίζω!

      Άρα λοιπόν, το να ονοματίζεις ως «μισθοφόρους» όλους πχ τους Αμερικανούς ή τους Ρώσους ή τους Εγγλέζους επαγγελματίες στρατιωτικούς είναι πέρα για πέρα λάθος. Οι άνθρωποι έχουν επιλέξει να κάνουν αυτό το επάγγελμα στην Υπηρεσία της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ Πατρίδας - εάν αυτό δεν σου αρέσει ή δεν βολεύει τον τρόπο που εσύ έχεις ταξινομήσει τα πράγματα στο μυαλό σου, αυτό είναι άλλο θέμα και θα πρέπει να το λύσεις μόνος σου.

      Να έχεις υπό όψη σου πως ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ σημαίνει να είσαι το απόλυτο εκτελεστικό όργανο. Τυπικά, θα πρέπει να μπορείς να εκτελέσεις ακόμη και τις πιο αποτρόπαιες διαταγές αν λάβεις την εντολή. Είναι αυτό εφικτό; Χμμμ δεν ξέρω - θα δείξει. Δεν έχω διαταχθεί ποτέ να εξοντώσω ανθρώπους (ασχέτως αν έχω εκπαιδευτεί να το κάνω με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό) και για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να λάβω τέτοια διαταγή. ΕΑΝ όμως τη λάβω, θα την εκτελέσω στο ακέραιο. Με τύψεις; Ναι, σίγουρα, αλλά θα την εκτελέσω και δεν θα πω κουβέντα. Γιατί; Γιατί ΑΥΤΟ πληρώνομαι να κάνω. Όπως λοιπόν ο αστυνομικός δεν μπορεί να πει «α, αυτόν δεν θα τον συλλάβω διότι μου φαίνεται καλός κι ας λέει ο εισαγγελέας ότι θέλει στο ένταλμα», όπως ο πυροσβέστης δεν μπορεί να πει «α, αυτή τη φωτιά δεν θα τη σβήσω επειδή βαριέμαι», όπως ο οδοκαθαριστής δεν μπορεί να πει «α, δεν θα καθαρίσω διότι μέχρι αύριο θα ξαναλερωθεί», έτσι κι ο στρατιώτης δεν κρίνει τις διαταγές που λαμβάνει - απλά τις εκτελεί. Και πίστεψέ με, αυτά τα περί «πρέπει να με πείσεις πρώτα» που προφανώς τα είδες σε κάποια Χολυγουντιανή ταινία, μην τα πεις παραέξω σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, διότι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να γίνεις στατιστική. Ούτε ο πρώτος εξυπνάκιας είσαι, ούτε και ο τελευταίος και σίγουρα οι Στρατός με τεχνογνωσία χιλιάδων ετών στην διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού ξέρει πώς να «πείθει» τέτοιου είδους περιπτωσούλες…

      Διαγραφή
    2. …συνέχεια από το προηγούμενο

      Τέλος, θα σου θυμίσω δύο περιπτώσεις (μεταξύ πάρα πολλών) ΣΕΒΑΣΜΟΥ στον στρατιώτη (αν και αντίπαλο):

      Α) Πριν 100 χρόνια ο Manfred von Richthofen (γνωστός ως «Κόκκινος Βαρώνος»), υπήρξε ο φονικότερος Γερμανός πιλότος μέχρι εκείνη τη στιγμή και είχε ξεσκίσει οτιδήποτε πετούσαν οι Σύμμαχοι. Όταν καταρρίφθηκε και σκοτώθηκε, οι Αυστραλο-Εγγλέζοι (που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αντίπαλοί του σε φονικές μονομαχίες στον αέρα) συνέλεξαν τη σωρό του και τον έθαψαν με στρατιωτικές τιμές (!!!) και με ιδιαίτερο σεβασμό. Γιατί; Διότι αν και αντίπαλοι στη μάχη, συμπεριφέρθηκαν ιπποτικά και καταλάβαιναν απόλυτα πως ήταν ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ που εκτελούσε διαταγές όπως ακριβώς και αυτοί.

      Β) Βέβαια, επειδή σου αρέσουν τα Ελληνικά παραδείγματα, θα σου θυμίσω και το παράδειγμα του Λοχία (ΠΖ) Ίτσιου Δημήτρη. Εξαίρετο παράδειγμα στρατιώτη που κράτησε μόνος του πολυάριθμες Γερμανικές δυνάμεις. Όταν συνελήφθη, ο Γερμανός δ/κτης τον χαιρέτησε στρατιωτικά ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ από έναν στρατιώτη σε έναν άλλο και έπειτα τον εκτέλεσε ως έπρεπε να κάνει ως στρατιώτης εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων.

      Ο χαιρετισμός του Γερμανού δ/κτη στον Ίτσιο και η τιμητική ταφή του Manfred von Richthofen υπό των Αυστραλο-Εγγλέζων, δεν ήταν κάποια «δηθενιά» - ήταν μέρος μίας πατροπαράδοτης τελετής ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ. Ως τέτοια λοιπόν, και ως στρατιώτης προς στρατιώτη ανέφερα πως χαιρετώ στρατιωτικά και σέβομαι τη μνήμη του John S. McCain που ως Πατριώτης της ΔΙΚΗΣ του Πατρίδας, έδωσε το Παν για το συμφέρον του εθνοσήμου που έφερε.

      Ελπίζω τα ανωτέρω να έχουν γίνει αντιληπτά.

      Διαγραφή
  8. A' ΜΕΡΟΣ

    1) "ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ : Είναι αυτός (ανεξαρτήτως βαθμού) που ασκεί ως επάγγελμα την ένοπλη υπηρεσία για λογαριασμό ενός κράτους που θεωρεί ΔΙΚΗ ΤΟΥ Πατρίδα και τον συνδέουν δεσμοί ιδεολογίας, συγγένειας κλπ. Ο στρατιώτης εκτελεί ένοπλη υπηρεσία κυρίως επειδή το θέλει και αγαπάει την Πατρίδα του και ότι πρεσβεύει η έννοια «Πατρίδα». Πρόκειται για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ"

    Είπα εγώ ότι δεν είναι επάγγελμα και ότι δεν το σέβομαι γενικά? Ίσα ίσα που δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς. Σε γενικές γραμμές τους συμπαθώ(πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλα τα επαγγέλματα). Σε κάθε επάγγελμα όμως υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Για παράδειγμα υπάρχουν γεωπόνοι υπέρ της βιολογικής γεωργίας ή του προσεκτικού συνδυασμού μεθόδων για να διατηρηθεί η αρμονία στη φύση και υπάρχουν αυτοί που εργάζονται στη Μοσάντο και θέλουν τους αγρότες δούλους εξαρτημένους από την εταιρεία. Άρα και ο επαγγελματίας στρατιώτης που εργάζεται στην “εταιρεία”-πατρίδα συμφωνεί με τις πράξεις της όπως ο Γεωπόνος που δουλεύει στη Μονσάντο.

    ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ.

    Εγώ έναν γεωπόνο της Μονσάντο δεν τον σέβομαι. Επιλέγει να υπηρετήσει την πατρίδα που ονομάζεται Μονσαντο. Αυτό τα λέει όλα για το πως σκέφτεται και λειτουργεί ως άνθρωπος. Υπάρχουν και ηθικά όρια ξέρεις. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Αν πατρίδα σου είναι πχ Ναζιστική Γερμανία ε τότε γ@@ την πατρίδα σου και τον τρόπο σκέψης σου (αν συμφωνείς μαζί της) και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου και να πεις “Εγώ διαφωνώ, είμαι άνθρωπος αυτό δεν το κάνω, δεν με έπεισαν, είναι κτήνη”. Αντίστοιχα αν επιλέξεις να υπηρετήσεις στην λεγεώνα των ξένων το κάνεις επειδή το ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ γιατί είσαι ψυχρός εκτελεστής. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε σεβαστώ όμως.
    Αν το πάμε έτσι και ο Μένγκελε γιατρός ήταν και μάλιστα στρατιωτικός και εκτελούσε διαταγές της πατρίδας του. Άρα τι? Δεν ήταν ναζιστικό γουρούνι για κρέμασμα? Θα τον χαιρετούσες στρατιωτικά έτσι? Σαν τον Μακέιν που μιλούσε με ισλαμιστές και σαν τον Γερμανό που εκτέλεσε τον Ίτσιο(ο οποίος Ίτσιος εκείνη τη στιγμή ήταν POW=Prisoner of War).


    Στρατός από στρατό έχει διαφορά και θα πρέπει και εσυ αυτό το θέμα να το λύσεις μόνος σου αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ ΣΟΥ.


    2) "αυτά τα περί «πρέπει να με πείσεις πρώτα» που προφανώς τα είδες σε κάποια Χολυγουντιανή ταινία, μην τα πεις παραέξω σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, διότι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να γίνεις στατιστική. Ούτε ο πρώτος εξυπνάκιας είσαι, ούτε και ο τελευταίος και σίγουρα οι Στρατός με τεχνογνωσία χιλιάδων ετών στην διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού ξέρει πώς να «πείθει» τέτοιου είδους περιπτωσούλες…"


    Κι όμως θα χρειαστεί να πείσεις ένα έφεδρο κι άσε τα καυλοστρατιωτικά και τα α ου. Αυτά στα 19χρονα και στους 20-22ρηδες. Τους εφέδρους αν δεν τους μιλήσεις στην ψυχή τους θα πολεμήσεις μόνος σου. Είμαστε στο 2018. Αν βγεις και πεις γενική επιστράτευση για εισβολή στην τάδε χώρα προφανώς κι όσοι δεν θα συμφωνούμε κι εμείς ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τέτοια περίπτωση... Θα σε αφήσουμε να πας να πολεμήσεις μόνος και θα γίνεις κι εσύ μια απλή στατιστική.
    Αν όμως χρειαστεί γενική επιστράτευση για άμυνα στον Έβρο μην μας ψάξεις...κάποιοι κάναμε εκεί τη θητεία μας και θα πάμε. Όχι για σένα. Εσένα δεν θα σου δώσουμε σημασία καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Β' ΜΕΡΟΣ

    Ούτε ο πρώτος κακώς σκεπτόμενος καυλόστρατος (που δεν θες στρατιώτη σκεπτόμενο αλλά φοβισμένο ρομπότ στις φωνές σου, υπάρχουν κι άλλα είδη καυλόστρατων κι ένα από αυτά είμαι κι εγώ) είσαι ούτε ο τελευταίος. Κι εμείς ως εξυπνάκηδες όπως λες συναντήσαμε στη θητεία μας τέτοιες περιπτωσούλες και ξέρουμε να τις αντιμετωπίζουμε με όποιον τρόπο απαιτηθεί. Θα είμαστε εκεί επειδή ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. Κι αν έρθεις να μιλήσεις με τέτοιο τρόπο και “επιχειρήματα” σε λόχο εφέδρων 25-40 ρηδων που θα έρθουν να πολεμήσουν για την πατρίδα(ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, όχι επειδή θα φοβηθούμε φωνές σου) και όχι σε 19χρονα πιτσιρίκια που υπηρετούν τη θητεία τους (και απλά κάνουν υπομονή όταν έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποια άτομα με τη δικιά σου νοοτροπία) τότε δεν θα σε σώσει καμία εκπαίδευση ούτε ο αδελφός του Ράμπο να σαι. Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης σου και εύχομαι να μην διοικήσεις άντρες σε πόλεμο με τέτοια μυαλά. Πολύ απλά επειδή με τον τρόπο αυτό δεν μιλάς στην ψυχή του άλλου κι αφού δεν μπορείς να κερδίσεις την ψυχή του και το καλύτερο πχ άρμα μάχης να έχεις, θα είσαι άοπλος μέσα σε ένα σφαγείο και δεν το έχεις καταλάβει.


    3) Στο παράδειγμα του Ριχτχοφεν δεν διαφωνώ. Σωστά πράξανε και τον σεβάστηκαν ως συνάδελφοι στρατιωτικοί διότι δεν ήταν εγκληματίας πολέμου. Ήταν ένας σωστός πιλότος που κατέρριπτε τους αντιπάλους του. Και οι Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές στο λόχο των 6 ημερών μετά τη λήξη του επέστρεψαν με όλες τις στρατιωτικές τιμές περίπου 80(αν θυμάμαι καλά) Ιορδανούς στρατιώτες που σε μια μάχη αντιστάθηκαν γενναία και πέθαναν. Δεν υπάρχει έγκλημα πολέμου σε αυτές τις δύο περιπτώσεις άρα οφείλεις να σεβαστείς τον νεκρό αντίπαλο σου που πολέμησε γενναία στη μάχη.

    4) "Βέβαια, επειδή σου αρέσουν τα Ελληνικά παραδείγματα, θα σου θυμίσω και το παράδειγμα του Λοχία (ΠΖ) Ίτσιου Δημήτρη. Εξαίρετο παράδειγμα στρατιώτη που κράτησε μόνος του πολυάριθμες Γερμανικές δυνάμεις. Όταν συνελήφθη, ο Γερμανός δ/κτης τον χαιρέτησε στρατιωτικά ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ από έναν στρατιώτη σε έναν άλλο και έπειτα τον εκτέλεσε ως έπρεπε να κάνει ως στρατιώτης εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων"

    Πολύ ωραίο παράδειγμα. Για να το αναλύσουμε λοιπόν να δούμε τι έγινε ακριβώς:

    Ο Ίτσιος στο πολυβολείο Π8 (μαζί με 5 φαντάρους)είχε εντολή να υποχωρήσει, αφού κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, ωστόσο οι Γερμανοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν.
    Ο (έφεδρος, δεν πληρωνόταν από κανέναν, ήταν εκεί επειδή το ΗΘΕΛΕ για την πατρίδα) λοχίας, αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία της κατάστασης, έδωσε τελικά την εντολή στους στρατιώτες να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει την αντίσταση.

    Από τους 5 φαντάρους οι 3 υπάκουσαν εκτός από 2, που κατάγονταν από το διπλανό χωριό. Οι τρεις άνδρες(ο λοχίας + 2 φαντάροι) έμειναν για να πεθάνουν αγωνιζόμενοι. Κατορθώνοντας το ακατόρθωτο:

    Δεν τους εξόντωσαν τα όπλα των Γερμανών αλλά η εξάντληση των πυρομαχικών τους.
    Αναγκαστικά παραδόθηκαν.

    Ο Ίτσιος έμεινε μέχρι την τελευταία σφαίρα μαζί με δύο από τους 5 φαντάρουν του επειδή το ΗΘΕΛΑΝ. Ξεπέρασαν την διαταγή. Τι να κάνουμε...οι Έλληνες έχουμε και φιλότιμο.

    Και τότε αφού παραδόθηκαν ο Γερμανός αξιωματικός τον εκτέλεσε και εσύ στο σχόλιο σου δικαιολόγησες το έγκλημα πολέμου του Γερμανού να εκτελέσει άοπλο αιχμάλωτο.

    Είπες:

    "και έπειτα τον εκτέλεσε ως έπρεπε να κάνει ως στρατιώτης εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γ' ΜΕΡΟΣ

    Τι πάει να πει ως έπρεπε να κάνει εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων? Για τους αιχμαλώτους υπάρχουν συγκεκριμένες διεθνείς συνθήκες και διαταγές. Δηλαδή μετά τον στρατιωτικό χαιρετισμό "μπααμ"? Πολύ ωραία αντίληψη έχεις για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας στρατιωτικός σε αιχμάλωτο συνάδελφο και άοπλο άνθρωπο.Ο Γερμανός όφειλε να τον σεβαστεί και η πράξη του Γερμανού ήταν έγκλημα πολέμου. POW σου λέει τίποτα? Που πιάνουμε τον POW? Στην παιδική χαρά σε καιρό ειρήνης ή εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων?

    5) "Τυπικά, θα πρέπει να μπορείς να εκτελέσεις ακόμη και τις πιο αποτρόπαιες διαταγές αν λάβεις την εντολή. Είναι αυτό εφικτό; Χμμμ δεν ξέρω - θα δείξει. Δεν έχω διαταχθεί ποτέ να εξοντώσω ανθρώπους (ασχέτως αν έχω εκπαιδευτεί να το κάνω με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό) και για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να λάβω τέτοια διαταγή. ΕΑΝ όμως τη λάβω, θα την εκτελέσω στο ακέραιο. Με τύψεις; Ναι, σίγουρα, αλλά θα την εκτελέσω και δεν θα πω κουβέντα. Γιατί; Γιατί ΑΥΤΟ πληρώνομαι να κάνω"


    Άνθρωπε μου, άντε παραιτήσου και πήγαινε στη Légion étrangère ή στην Academi που πληρώνουν και καλά. Σε λάθος χώρα υπηρετείς(αν όντως είσαι Έλληνας στρατιωτικός).

    Φέρνεις ως παράδειγμα στρατιωτικού τον Γερμανό Ναζί αξιωματικό που εκτέλεσε τον Ίτσιο επειδή απλά δεν μπόρεσε να δεχθεί τις απώλειες που του προκάλεσε και τον Μακέιν που συνομιλούσε με ισλαμιστές για να φτιαχτούν μερικοί αγωγοί πολυεθνικών.
    Και τολμάς να λες πως είσαι Έλληνας στρατιωτικός? Εσύ που συμφωνείς με την εν ψυχρώ εκτέλεση αιχμαλώτου?! Τι να σου πω άλλο. Εύχομαι να μην είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.