6/8/18

Για τον κύριο Χεσούς




H φωτογραφία αυτή και η μικρή, απλή ιστορία που την συνοδεύει είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τις επιπτώσεις του Τσαβισμού,του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα όπως ο ίδιος ονόμασε το σύστημα διακυβέρνησης του,όχι στην ζωή της μεγαλοαστικής τάξης και των πλούσιων αλλά στην ζωή των φτωχών ανθρώπων στις παραγκουπόλεις.
Ο κύριος Χεσούς της φωτογραφίας,για πολλά,πολλά χρόνια διατηρούσε μια μικρή " bodeguita " Οι bodeguitas είναι πολύ μικρά παντοπωλεία μέσα στις παραγκουπόλεις που εμπορεύονται τα απολύτως απαραίτητα καθώς η μετακίνηση προς την πόλη δεν είναι καθόλου εύκολη για τους φτωχούς ανθρώπους των παραγκουπόλεων, χωρίς αυτοκίνητο ή σύνδεση με τις αστικές συγκοινωνίες. Στις bodeguitas όπως του κυρίου Χεσούς μπορούσες να βρεις τα πάντα για το καθημερινό σου και καθώς όλοι στις μικρές αυτές κοινωνίες γνωρίζονται,υπήρχε και η εμπιστοσύνη. Σου λείπει ένα μπολίβαρ,το φέρνεις αύριο ...Τίποτα το ιδανικό,τίποτα το ωραιοποιημένο. Φτωχοί άνθρωποι που είχαν τον τρόπο να βρίσκουν το καθημερινό τους.


Όλα αυτά στην φωτογραφία του κυρίου Χεσούς αριστερά.Τι ειρωνεία όμως ε ;
Ο Τσάβες ήρθε,η αριστερά ήρθε,ο Μαδούρο ήρθε και μια ολόκληρη χώρα και οι πολίτες της, κατάντησαν σαν την bodeguita του κυρίου Χεσούς στην φωτό,δεξιά.
Τώρα ότι τρόφιμο μπορεί να βρεθεί,βγαίνει στην μαύρη αγορά,σε τιμές διπλάσιες από τις κανονικές που έτσι και αλλιώς είναι εξωφρενικές εξαιτίας του υπερπληθωρισμού! 

Οι bodeguitas άδειασαν και τα πάντα πλέον τα ελέγχουν οι συμμορίες υπό την προστασία του διεφθαρμένου στρατού και της αστυνομίας της Βενεζουέλας,υπό την ανοχή και την προστασία του καθεστώτος που,ψάχνει για προβλήματα αλλά δεν βρίσκει κανένα. Η μάλλον βρίσκει. 
Πάντα υπάρχει ο Βενεζολάνος Πορτοσάλτε και ο αντίστοιχος Σκαϊ,πάντα υπάρχει ο αόρατος εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός για να του φορτώσουν τις ευθύνες τους.
Venceremos señor Jesus ...


John-Giannis Kouzinos

26 σχόλια:

  1. Να πούμε εδώ πώς αν κάποιος σκέφτεται όπως οι Αριστεροί θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι την απόπειρα δολοφονίας του την έστησε ο ίδιος ο Μαδούρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. Και μάλιστα έγινε με τεχνικό σύμβουλο την 17 Νοέμβρη, κατόπιν μεσολαβήσεως του Τσίπρα. Η αλήθεια να λέγεται.

      Διαγραφή
  2. Και πώς εξηγείς μάστορα, ότι όλες τις εκλογές τις κερδίζει ο Μαδούρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες για τις εκλογές του Μαιου 2018 που «κέρδισε» ο μαδούρο. Για αυτές που η συμμετοχή των βενεζουελάνων ψηφοφόρων ήταν κοντά στο 30% . Δηλαδή η αποχή απο τις κάλπες άγγιξε το 70% ! ! !

      Θες τις εκλογές του 2010-->
      Ενωτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (Partido Socialista Unido de Venezuela) 5.451.419 48,3
      Συνασπισμός για Δημοκρατική Ενότητα (Mesa de la Unidad Democrática) 5.334.309 47,2
      Η διαφορά των ΦασιστοΑριστερών ήταν στο 1% παραπάνω

      Αν λοιπόν ψάξεις το διαδίκτυο...αν λοιπόν το ψάξεις...μέσα σε 1 με 2 λεπτά το πολύ θα διαπιστώσεις οτι υπάρχουν προεδρικές, βουλευτικές, τοπικές εκλογές στη βενεζουέλα.
      Σε όσες εκλογές βγήκε 1ο το κόμμα του Τσάβες[νυν μαδούρο] η ΦασιστοΑριστερά δηλαδή...βγήκε με 100.000ψήφους παραπάνω... μόνο.

      Για ένα κόμμα που είναι στην εξουσία απο το 1999 ουσιαστικά...είναι πανεύκολο να μπορεί να αλλοιώνει εκλογικές διαφορές τόσο μικρές.

      Αριστερό κόμμα...δηλαδή Φασιστικό...ΦασιστοΑριστερό.

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να είμαι ειδικός στα της Βενεζουέλας, αν και έχω κόσμο (και) εκεί, θα μπορούσες να πεις οτι οι διαδικασίες ίσως δεν έιναι δημοκρατικές;

      Διαγραφή
    3. και αλλοι"κερδιζανε" εκλογες αλλα στα ματια σου ηταν τυρρανοι και φασιστες.Και ο Πινοσετ ηταν σε οτιδηποτε ερευνα γινοτανε"ο πλεον αγαπητος" και στη Β Κ ορεα ο κιμ θα επερνε το 100% των ψηφων.Επιχειρημα για γελια το"ναι αλλα τις κερδιζε".Μηπως ετσι εχεις ακουσει τιποτε για διωξεις και φυλακισεις πολιτικων αντιπαλων?για εκβιασμους και βια κατα οσων του αντιστεκονται?μηπως εφτασε στ αυτι σου τιποτε περι αλλαγης συνταγματος για αναληψη υπερεξουσιων και για βαριες κατηγοριες για νοθεια?...μιας που δειχνεις να κοπτεσαι για ενα δημοκρατικο θεσμο οπως η ψηφος και ολα τα παραπανω δε φαινεται να τα λαμβανεις υποψιν,θα προτεινα να το ξανασκεφτεις

      Διαγραφή
    4. Άστους να λένε ρε Dimitri.
      Το βασικότερο: Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η αριστερή φωτό ήταν το πριν και όχι το μετά? Όχι, αν και οι αθεράπευτοι θα πουν ότι το αποδεικνύει η διαφορά ηλικίας!!! Ναι... αλλά τα Botox? Συνυπολογίσατε τη δυνατότητα της σύγχρονης κοσμετολογίας στην υπηρεσία της προπαγάνδας βρε ανάλγητοι?
      Αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, γιατί κανείς δεν σχολιάζει ότι ο κος Χεσούς έχει βελτιώσει πολύ σημαντικά τη σωματική του κατάσταση? (τουλάχιστον 10 κιλά λιγότερα με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία του). Ή ότι αντί για ένα ταπεινό, μάλλον Κινέζικο, Τ shirt φοράει μια ωραία μπλέ Lacostia?
      Έλεος πια με τη προπαγάνδα τους βρε Dimitri...

      Διαγραφή
    5. I do know the country and I will tell you one thing; monthly salary $1. Milk $3 and prostitutes at $2-3. The country imports everything and sells its oil to US cheaper than any other country. The rhetorics are for people who believe in socialism.

      Διαγραφή
    6. Το εχει εξηγησει ο Πλατων...
      " των γαρ ηλιθιων απειρων γενεθλα "..

      Διαγραφή
    7. Επικρατει γενικα η αποψη οτι οι μεγαλοι αριθμοι ατομων διεπονται απο σοφια ...αρα οι πλειοψηφιες εχουν παντα δικιο..ειναι αλανθαστες...δεν τις διεπει η ανοησια συχνα.Αυτο ισχυει ειτε δεξια ειτε αριστερα ειτε διαγωνια.Επειδη ομως πληγωνει τον εγωισμο των μεγαλων αριθμων η παραδοχη της βλακειας τους συχνα...οπως σε εναν κοινο ανθρωπο ...προβαλουν το δικιο του πληθους των αριθμων...σφου αρνουνται να δεχτουν το αυτονοητο...οτι δεν εχουν σχεση οι αριθμοι με την βλακεια η την σοφια...Αυτο που εχει σχεση ειναι οι αρετες και το αποτελεσμα της υπαρξης η της ανυπαρξιας τους.Οι ρωμαιοι σοφοι ελεγαν μελετωντας την ιστορια των ανθρωπων ...οπως και ο Πλατωνας το ιδιο...το περιφημο " στουλτορουμ ινφινιτους νουμερους εστ.."....( ειναι αμετρητος ο αριθμος των ανοητων)..Δηλαδη συχνα ..ειναι πλειοψηφια....Αυτος ειναι και ο λογος που κανεις απο μας δεν γραφει συγγραμματα οπως πχ.ο Πλατων...η ο Ηρακλειτος κλπ.Αυτο ειναι ιδιοτητα ξεχωριστων ατομων...λιγων.Δηλαδη μιας ..μειοψηφιας !! ( ελα Θεε μου !! Πως γινεται αυτο ?? Εγω εμαθα οτι η πλειοψηφια τα κανει ολα !!!!!) Ειναι φανερο οτι αγνοησαμε την φυση...στο ονομα διαφορων πσραμυθιων της Χαλιμας....Η η φυση εχει δικιο...η η Χαλιμα !! Διαλλεγουμε κι ας μας πληγωνει ...

      Διαγραφή
    8. @ Dimitri εσύ πώς εξηγείς ότι τις εκλογές τις κέρδισε ο Τσίπρας? Εδώ ακόμα και ο ΓΑΠ κέρδισε εκλογές. Η νίκη σε εκλογές (ειδικά μαδούρου που ήταν νοθευμένες) δεν σημαίνει τίποτα αφ' εαυτού. Δηλαδή τα επιχειρήματά σου είναι σκάρτα όπως και η 'λογική της αριστερας. Βρωμίζεις τον χώρο με θολά επιχειρήματα των 0.6 λεπτών.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Κοσμά, προφανώς για σας υπάρχουν δύο ειδών εκλογές. Αυτές που βγάζουν το επιθυμητό αποτελέσμα και είναι καλές, και αυτές που βγάζουν μη επιθυμητό αποτέλεσμα και πρέπει να ακυρωθούν.

      Οι απόψεις σας διαθέτουν πλήν της επικινδυνότητος και περισσή αφέλεια.

      Αν θέλεις δε να μάθεις πώς κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αμφιβάλλω πολύ αν κατάλαβες τι έγινε, ο μόνος τρόπος είναι να ρωτήσεις τους ψηφοφόρους. Θα σου πάρει λίγο χρόνο, μικρός είσαι από ότι καταλαβαίνω, αλλά πιθανόν κάποτε να καταλάβεις.

      Όταν δε τα καταφέρεις πάρε λίγο από το καθαριστικό της Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιείς, και καθάρισε τον χώρο μην παραμένει "βρώμικος".

      Διαγραφή
    10. @ Dimitri: μια εικόνα 1000 λέξεις - οι αριστερές σοφιστείες περισσεύουν ...

      Διαγραφή
  3. Η ευτέλεια και ο ξεπεσμός είναι αναφαίρετα δικαιώματα του καθενός, 0,60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Παναγιωτη περιμενα κατι πιο πνευματικο απο το 0,60 ..αλλα συναντισα αυτο....Ας ειναι...ζουμε στην εποχη που αναπηδα η ψυχη στο καθαρτηριο στον ηχο νομισματων...ολα εχουν μια αιτια..καθως ηλθε το τελευταιο πρωτο..και το πρωτο τελευταιο..αλλα η φυση δεν αφηνει για πολυ την ανατροπη της ιεραρχιας...μονο μια στιγμη ..στον χρονο.

      Διαγραφή
    2. Και οι εκατοντάδες νεκροί του καθεστώτος Μαδούρο περιμένουν δικαίωση.
      Αλλά προηγούνται τα νομίσματα...

      Διαγραφή
    3. Αυτο ισχυει μονο στην Βενεζουελα ?..Υπαρχουν καποια εκατ.νεκροι απ εκεινους που εχουν πρωτα τα νομισματα...Αρα το θεμα ειναι γενικο.Δεν ειναι μονο εδω ξεκομμενο.Ο Μαδουρο μπορει ναναι οτι λεμε.Δικτατωρ με κολπα δημοκρατιας.Με θυματα ναι.Αλλα ας δουμε την χωρα μας...Η Μερκελ τι ειναι ?? Η Αμερικη τι ?? Που ακριβως την εχουν την..δημοκρατια...χωρις θυματα ?? Κατι ψελλισαν εκει στο ..Ιρακ....και εμεινε αμμος...Που ακριβως την εχουν ? Εμεις γιατι μαλωνουμε για τον Μαδουρο...και αλλους ?? Λυσαμε τα δικα μας ?? Εδω τι ..εχουμε ακριβως ?? Κοιταζω και δεν βλεπω ουτε δημοκρατια ουτε ..νομισματα...Εχουμε ενα σωρο βαρια θεματα...Ο Μαδουρο ..μας ελειπε...

      Διαγραφή
    4. Δεν μιλησα για καμμια δικαιωση.Για ιεραρχια μιλησα αξιων.Απο που το εβγαλες αυτο ?Απ το μηδεν ?

      Διαγραφή
    5. Εχεις μπλέξει την ιεραρχία αξιών και τις προτεραιότητες.
      Προτεραιότητα είναι να μην υπάρχουν καθεστώτα που σκοτώνουν, βασανίζουν, φυλακίζουν τους πολίτες τους.
      Στη δική σου, εξάλλου, ιεραρχία αξιών προηγείται ο πόλεμος κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
      Που χρόνος για ανθρώπινες ζωές χαμένες από τυραννικά καθεστώτα...

      Διαγραφή
  5. Στη ΕΣΣΔ λεγαλέ: αν στην έρημο Σαχάρα είχαν κομμουνισμο, θα ειχαν ελληψη αμμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.