27/1/19

Τρόπους ανάσχεσης της Τουρκικής επιρροής συζήτησαν Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Αίγυπτος

Ισραήλ, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προωθούν τον Άσαντ και ανησυχούν για την επιρροή της Τουρκίας και του Ιράν.

Το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ, για την επάνοδο του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον Αραβικό Σύνδεσμο και ως αποδεκτό ηγεμόνα της Συρίας, αποκάλυψε ο David Hearst για το Middle East Eye
Την είδηση αναδημοσίευσε και η Jerusalem Post χωρίς να υπάρξει διάψευση από την κυβέρνηση του Ισραήλ.  

Κατά τη συνάντηση που έγινε σε χώρα του Περσικού κόλπου, του επικεφαλής των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών (Mossad) Yossi Cohen, με αξιωματούχους από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξετάστηκε και το σχέδιο ανάσχεσης της επιρροής της Τουρκίας και του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι θεωρούν την Τουρκία και όχι το Ιράν, ως το σημαντικότερο στρατιωτικό τους αντίπαλο στην περιοχή και συζήτησαν σχέδια για την αντιμετώπιση της επιρροής της Άγκυρας.

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι το Ιράν θα μπορούσε να περιοριστεί στρατιωτικά, αλλά οι στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας είναι μεγαλύτερες. Ο Yossi Cohen φέρεται να είπε: «Η ιρανική δύναμη είναι εύθραυστη. Η πραγματική απειλή προέρχεται από την Τουρκία».


Για τη συνέχεια Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.