16/1/19

«Φίλε μου, αν αυτό για σένα είναι πρόβλημα, έλα μαζί μου μία εβδομάδα στην Ελλάδα να καταλάβεις τι σημαίνει τρέλα»

Γιατί οι Έλληνες κατέκτησαν τη Ρουμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης


Του Ηλία Παπαγεωργιάδη
Στο αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη για το Βουκουρέστι συνήθως συναντώ τον Κώστα, με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο του μαρμάρου. Εκεί και ο Αντώνης, ένας από τους 10 κορυφαίους αρχιτέκτονες στη χώρα, έχει γραφείο με δεκάδες υπαλλήλους, ατέλειωτα έργα και αποτελεί σημείο αναφοράς. Μπορεί να είναι και ο Γιάννης, με μεγάλες επενδύσεις στον χώρο των ακινήτων και αντίστοιχα σημαντικά κέρδη. Και αν βρω τον Μιχάλη, που έκτισε εργοστάσια και ξέρει μέχρι και τις πέτρες στη χώρα, ξέρω ότι θα δεχθώ πείραγμα. Το δικαιούται. 
Από την Αθήνα ίσως δω τον Γιάννη, τον τεράστιο επενδυτή ακινήτων, που όλη η χώρα μιλά για αυτόν. Μέχρι πέρσι ήταν και ο Βασίλης, που διοίκησε με πρωτοφανή επιτυχία μία από τις 5 μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα. Αυτή η αλυσίδα γιγαντώθηκε αγοράζοντας μία μικρότερη που είχε φτιάξει ένας άλλος Έλληνας. 
Σήμερα ο γιος του Γιώργος είναι δυνατός στον χώρο της εστίασης, με ακριβά και φθηνά εστιατόρια. Και ο άλλος ο Βασίλης είναι εκεί, διοικεί έναν από τους σοβαρότερους ομίλους ιατρικών κλινικών. Ο Αντώνης επέστρεψε πρόσφατα, είναι Πρόεδρος τράπεζας, ο τελευταίος που μας απέμεινε.
Ένας άλλος, ο Νότης, μετακόμισε σε μία ασφαλιστική εταιρία και είναι στην ομάδα που τη μετέτρεψαν στη μεγαλύτερη στη χώρα. (Προσθέστε σε αυτούς και μερικές ακόμη χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες, επενδυτές, επαγγελματίες ή στελέχη εταιριών και καταλαβαίνετε ότι στη Ρουμανία δεν είμαστε απλώς πολλοί. Είμαστε πολύ δυνατοί).

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Μόνος του ο Έλληνας είναι κεραυνός, δύο μαζί. ...... Ο ένας θα φάει τον άλλον! !!! Μετά εκεί είναι αλλιώς, ίσως αγαπάνε την χώρα τους, εδώ αυτοί που κυβερνούν σκοπό έχουν να την εξοντώσουν, να την καταστρέψουν.
    Αυτοί είναι οι Έλληνες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "And so, my fellow Americans (Greeks): ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country.” KENNEDY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Βαλκανική θα σώσει το Ελληνικό (μικρο)κεφάλαιο,όχι το εφοπλιστικό.
    Κυρίως θα κρατήσει ζωντανό το Ελληνικό επιχειρείν.
    Τη στιγμή που εμείς,οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, εδώ στην Ελλάδα θα χάσουμε τις δεξιότητες μας, από την απραξία και θα παλεύουμε στα δικαστήρια,ψάχνοντας κανά επίδομα.
    Αν συσσωρευθεί εκεί κι άλλο κεφάλαιο μπορεί στο μέλλον να επενδυθεί εδώ ή και χρήματα να μην φέρουν στο Μέλλον θα φέρουν τις τέχνες τους.
    Να 'Ναι καλά οι άνθρωποι,όσοι δραπέτευσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.