4/2/19

Σοφία Τζιτζίκου στην «Κ»: «Στέλεχος με μισθό 7.000 ευρώ και καθαρίστρια με 2.200»

Η συνταξιούχος φαρμακοποιός και πρώην πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής της UNICEF Σοφία Τζιτζίκου στο Τσαντ το 2014. Μια επικίνδυνη αποστολή, κατά την οποία μέλη της συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον τοπικού δικαστή, ο οποίος, κρατώντας καλάσνικοφ, τους κατηγορούσε για κατασκοπεία.

Το 2014, η Σοφία Τζιτζίκου εκπροσώπησε την εθνική επιτροπή της UNICEF σε ένα ταξίδι στο Τσαντ. Ηταν επικίνδυνη αποστολή. Τα μέλη της αποστολής συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον ενός τοπικού δικαστή, ο οποίος τους κατηγορούσε για κατασκοπεία κραδαίνοντας ένα... καλάσνικοφ. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, αλλά η ταραχή ήταν μεγάλη. 
«Αυτά έχει η δουλειά στο πεδίο» είπε το ίδιο βράδυ στο skype, καθησυχάζοντας τον γιο της στην Αθήνα. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, η Σοφία Τζιτζίκου θα διάβαζε στο πόρισμα ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας ότι 15.000 ευρώ που είχαν περισσέψει από τα χρήματα που είχε δώσει η UNICEF για τη συγκεκριμένη αποστολή, είχαν πάει στις τσέπες υπαλλήλων του ελληνικού τμήματος.

Για τη συνέχεια Kathimerini

5 σχόλια:

  1. Να ακόμα ένας λόγος που τους έχει πιάσει πρεμουρα για τις εκλογές.
    1ον κρατάνε μαγκωμενους τους δικαστές να ξανασκεφτουν εάν αποδώσουν ποινικές ευθύνες.
    2ον δίνουν σινιάλα στα λαμογια ότι ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.
    Επανέρχονται, το ίδιο ξετσιπωτοι, το ίδιο αμετανόητοι, το ίδιο αλαζόνες.
    Τα γομαρια ούτε τα παιδάκια με τις φουσκωμένες από την πείνα κοιλίτσες δεν ντραπηκαν να κλέβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αντί σχολίου θα ρωτούσα ευθαρσώς τον Δ/ντή της εφημερίδας Καθημερινή,κ. Παπαχελά με τόσα άρθρα τέτοιου περιεχομένου , τόσα χρόνια, έβαλε κανένα λιθαράκι στο τάσι της αξιολόγησης του ΗΘΙΚΟΥ του ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ? απ΄τη μεριά του Δίκιου,για να γείρει η ζυγαριά στην καλή μεριά? Τώρα τι εννοούμε καλή μεριά ο Θεός και η ψυχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθόλου αθώα δεν είναι η Τζ. όπως και οι υπόλοιποι συριζαίοι εκει μέσα και η αγιογραφία που της ετοίμασε η Κ. πιο πολύ με υποψιάζει.Θυμίζω οτι ο Κατρούγκαλος είχε φτιάξει το καταστατικό και καμάρωνε οτι είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος στο δ.σ. (στα παλιά βιογραφικά,μετά φρόντισε να το παραλείπει) όταν λοιπόν η βρώμα ξεχείλισε οι συριζαίοι που ήταν χωμένοι ως τα μπούνια φρόντισαν να το μαγειρέψουν έτσι ωστε να παρουσιαστεί ως δήθεν έργο των κακών πασόκων και να συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο στην οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τους τοσους φιλανθρωπους και ενδιαφερομενους (πασης αποχρώσεως>) θα ειχε αλλαξει οψη ο κοσμος. Το οτι δεν αλλαξε κατι σημαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kudos Hasan. You got the point. I worked for an NGO in Africa. "Sustainable development, food security" all the good words you can imagine. I quit when they ask us to implement the real agenda; starve local populations by disconnecting them from land use so they buy everything from the US. More dependent to us, more resources we can steal.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.