12/3/19

Πακιστάν: αιχμαλωτίστηκε Ισραηλινός πιλότος;

Πολλές πληροφορίες έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με την πακιστανική επίθεση στο ινδικό μαχητικό, αλλά λίγα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο ένας από τους Ινδούς πιλότους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από το Πακιστάν, ήταν τελικά Ισραηλινός .
Οι πληροφορίες που έχουν εκδώσει τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε: οι πακιστανικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο πιλότους που είχαν καταφέρει να εκτοξευτούν από ένα ινδικό μαχητικό αεροσκάφος. Η ταυτότητα ενός από τους πιλότους παρέμεινε άγνωστη.

Σχετικά με το θέμα, η πακιστανική εφημερίδα Ummat γράφει «Σύμφωνα με διάφορες συναφείς στρατιωτικές πηγές, όχι μόνο η Ινδία, αλλά και το Ισραήλ επιτέθηκαν εναντίον του Πακιστάν και ένα μέρος των ινδικών μαχητικών, εξοπλισμένων με ισραηλινούς πυραύλους , χρησιμοποίησε Ισραηλινους πιλότους. Το ινδικό Σουχόι που καταρρίφτηκε πιλοταρόταν  από δύο πιλότους, ένας από τους οποίους ήταν Ισραηλινός, γεγονός το οποίο δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει το Τελ Αβίβ. Ως εκ τούτου η σιωπή του μετά τη συντριβή του αεροσκάφους». 
Σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα, « η Ινδία πέρασε γρήγορα σε δράση και ήλθε σε επαφή με τον πρεσβευτή του Πακιστάν στο Νέο Δελχί. Οι Ινδοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι θα γινόταν δεκτός κάθε όρος για την απελευθέρωση του υπολοχαγού-συνταγματάρχη Abhinandan Varthaman, γιου του πρώην διοικητή της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ».
Η Ummat πρόσθεσε ότι ο Ινδός πιλότος είχε απελευθερωθεί, αλλά ότι η Ινδία δεν μπορούσε να ενεργήσει για την απελευθέρωση του Ισραηλινού πιλότου.
« Το Πακιστάν δεν ήξερε πώς και σε ποιον να παραδώσει τον Ισραηλινό πιλότο. Τότε είναι που η Ινδία υποστήριξε ότι το ινδικό μαχητικό είχε καταρριφτεί από ένα αμερικανικό F-16. Χάρις αυτού του σεναρίου, η Ινδία μπόρεσε να ισχυριστεί ότι το Πακιστάν δεν είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ένα F-16 εναντίον της, γεγονός που θα επέτρεπε στους Αμερικανούς αξιωματούχους να ξεκινήσουν έρευνα για αυτό το ζήτημα », γράφει η εφημερίδα του Πακιστάν.
Η Ummat ισχυρίζεται επίσης ότι το Ισραήλ προειδοποίησε σιωπηρά ότι «αν ο Ισραηλινός πιλότος δεν του επιστραφεί, θα μπει σε πόλεμο με το Πακιστάν».
Το Τελαβίβ  πρόσθεσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται ως ενδιάμεσοι σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την Ummat.
Η πακιστανική εφημερίδα συνεχίζει: «Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε σε αυτή την απειλή και ετοίμασε τους πυραύλους Shaheen-III του που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρο το Ισραήλ. Οι Πακιστανοί ήταν πρόθυμοι να απελευθερώσουν τον Ισραηλινό πιλότο και να τον παραδώσουν στους Αμερικανούς, αλλά απαίτησαν παραχωρήσεις που το Τελ Αβίβ δεν ήθελε να του παραχωρήσει. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Ισραηλινός πιλότος παραδόθηκε τελικά στους αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι το Ισλαμαμπάντ δεν θα τον άφηνε μέχρι που να λάβει τις παραχωρήσεις που επιθυμεί ».
πηγή: parstoday


14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Έλεος για ποιο πράγμα ανώνυμε Pointman;
      Σ'έπιασαν πάλι οι αιμορροΐδες;

      Διαγραφή
    2. Κριστιαν αν οι απαντησεις σου στους αναγνωστες του ιστολογιου, ασχετως αν εχουν δικαιο η οχι, ειναι ειρωνικες και αλαζωνικες στο τελος θα μεινετε χωρις αναγνωστες. Οπως εχεις ηδη παρατηρησει τα σχολια εχουν μειωθει δραστικα τελευταια. Πρεπει να υπαρχει καποιος λογος για αυτο. Επιπλεον, δεν εισαι ενας "οποισδηποτε" σχολιαστης αλλα ενας διαχειριστης του ιστολογιου και για αυτο οι απαντησεις σου θα πρεπει να ειναι πιο μετρημενες. Δεν νομιζεις?

      Διαγραφή
    3. @ Κριστιάν,

      Να σου το πω απλά για να το καταλάβεις. Το κείμενο που αντέγραψες από την Γαλλική ιστοσελίδα, είναι τόσο αξιόπιστο και τόσο "δεμένο", όσο και εκείνες οι ιστορίες του Χαρδαβέλα (δημοσιογραφία 90ies) για τους εξωγήινους και τα ξωτικά. Μα τι λέω, οι ιστορίες του χαρδαβέλα, ήταν πιο πιστευτές.

      Στο δια ταύτα! Επειδή το ιστολόγιο το παρακολουθούν και άνθρωποι του χώρου, με εμπειρία (!) στο αντικείμενο, όσα αναφέρει το άρθρο που αναπαρήγαγες προκαλούν μόνο γέλιο.

      Έτσι απλά! Σ' αρεσε;

      Διαγραφή
    4. ‘Όχι δεν μ’ άρεσε, -ούτε «έτσι απλά», ούτε αλλιώς - προπαντός ο συνηθισμένος υπεροπτικός τόνος σου του αλάθητου.

      Μιας και ενεργήσετε σαν «συλλογικότητα έμπειρων ανθρώπων του χώρου» , έδωσα την απάντηση μου στα προσβλητικά σχόλια σας στον “Wotan 398”: Κριστιάν Ακκυριά13 Μαρτίου 2019 - 12:47 π.μ.

      Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα όπως εσείς οι δυο, άλλωστε δεν διαθέτω τα μέσα για αυτό, αλλά ούτε μ’ ενδιαφέρει καθώς δεν υπάρχει κανένα κίνητρο.

      Ο ιρανικός ιστότοπος PARS –έστω και προπαγάνδας όπως είναι όλοι οι κρατικοί ιστότοποι- αναλύει 24/24 και 7/7 τις θέσεις των Ιρανών για τα παγκόσμια γεγονότα. Το Ιράν συνορεύει με το Πακιστάν και σίγουρα παρακολουθεί τα γεγονότα σε αυτή τη χώρα με μεγαλύτερη προσοχή από το τι κάνουν οι άλλοι, ίσως με εξαίρεση της Ινδίας και της Κίνας.
      Καμία σύγκριση με «Λιντλ», Μακελειό, Χαρδαβέλα, pentostagma, κ.α. που αναφέρεις συνήθως.

      Ακόμα και αν το συμβάν με τον υποτιθέμενο Ισραηλινό πιλότο δεν έγινε όπως το υποστηρίζουν, βρίσκω το άρθρο πολύ ενδιαφέρον και άξιας προσοχής καθώς εκφράζει θέσεις του πακιστανικού Τύπου, αρά για το τι πιστεύουν οι Πακιστανοί (205 δισ. ψυχές) ή πως τους πληροφορούν. Ισραηλινοί πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών βρίσκονται λίγο πολύ σε όλα τα μέρη του κόσμου, λες και υπάρχει μεγάλη ανεργία στη χώρα τους σχετικά με το αντικείμενο. Καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται.

      Τέλος, μου προκαλεί εντύπωση η εμμονή σας για το αλάθητο των ισχυρισμών σας, λες και είστε σε εντεταλμένη αποστολή. Δεν αποκλείω βέβαια να είναι άτυπη απειλή— οδηγίες για συμμόρφωση πίσω από την εμμονική ανωνυμία σας με εξωγήινα παρατσούκλια για τα ελληνικά δεδομένα. Αλήθεια, θεωρείτε τον εαυτό σας και τη παρουσία σας σοβαρή;

      Πράγματι, αφού γελάτε με τις αναρτήσεις μου, δεν βλέπω το λόγο να μου το πείτε με τον απεχθή τρόπο που το κάνετε. Γιατί, άραγε, αυτή η εμμονή να προβληθείτε με απεχθή και επιτακτικό τρόπο υπό ανωνυμία; Έλεος! Έλεος!
      Καλύτερα δεν θα ήταν να μη ασχολείστε με μένα, όπως το ζητάω επίμονα; Δεν θα ήταν πιο τίμιο;

      Αν όντως υπάρχει σοβαρός εθνικός λόγος που να εξηγεί τη συμπεριφορά σας, υπάρχει το email μου στη ταυτότητα google μου.

      Διαγραφή
    5. @ Κριστιάν,

      Άκουσε Κριστιάν. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι ένας ανηλεής πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Έχουν κυκλοφορήσει και διαρρεύσει φήμες, πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο που τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι fake και οι γνώστες (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες) που ασχολούνται με την Άμυνα, τα αναγνωρίζουν εύκολα και γρήγορα. Αν ρωτάς την δική μου προσωπική γνώμη, διατηρώ χίλιες επιφυλάξεις για το τι έγινε, ποιος κατέρριψε ποιον και υπό ποιες συνθήκες και ποια τα οφέλη και οι (αμφίβολες ή σαφείς) επιτυχίες του βομβαρδισμού Πακιστανικών εγκαταστάσεων υπό των Ινδών. Όλα αυτά, θα διαλευκανθούν μετά από μήνες ή χρόνια και τότε θα φανεί ποια πλευρά είχε πει τα περισσότερα ψέματα (το ψέμα στην προπαγάνδα είναι απολύτως νόμιμο μέσο) και ποιος ήταν πιο ειλικρινής στους ισχυρισμούς του (εννοώ Ινδία ή Πακιστάν).

      Το να ισχυρίζεται όμως κάποιος ότι «…Ισραηλινός πιλότος που πιλοτάριζε Ινδικό ‘Σουκχόϊ’, καταρρίφθηκε, αιχμαλωτίστηκε και δεν τρέχει και κάτι…» είναι μία πρόταση που περιέχει περισσότερες ανακρίβειες από ότι συλλαβές! Μου θυμίζει πολύ εκείνο τον (ανόητο) αστικό μύθο που είχαν διασπείρει «έγκριτοι» της Ελληνικής δημοσιογραφίας τότε το 1996, όταν είχε καταρριφθεί διθέσιο Τουρκικό F-16 (εκ του πληρώματος 2 χειριστών ο ένας εγκατέλειψε επιτυχώς και διεσώθη ενώ ο άλλος σκοτώθηκε) υπό Ελληνικού Mirage 2000 με (Γαλλικό χμμμμ) βλήμα Marta και όλοι ξαφνικά διέδιδαν πως ο διασωθείς (που νοσηλεύτηκε σε Ελληνικό νοσοκομείο μετά την περισυλλογή του από την θάλασσα)… ήταν Ισραηλινός!!! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε ποτέ και γνωρίζουμε ακριβώς και ποιος ήταν και τι έκανε και που βρίσκεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η συνομωσιολογία όμως ήταν κάτι που πάντα πουλούσε κίτρινες φυλλάδες, ειδικά αν στο concept υπήρχε κάποιος «Εβραίος».

      Τέλος, όσο αφορά το πόσο «έγκριτος» είναι ένας δημοσιογράφος που απλά παραλαμβάνει μία δακτυλογραφημένη «είδηση» και την δημοσιεύει… χωράει μεγάλη συζήτηση. Δεν θα σου πω τι ισχύει στον κόσμο της δημοσιογραφίας, διότι δεν είμαι δημοσιογράφος να τα γνωρίζω εκ των έσω, αλλά δεν μπορεί να μην θυμάσαι πως σατυρικά δημοσιεύματα του «Κουλούρι» κατέληξαν να παρουσιαστούν ως πραγματικές ειδήσεις στα TV κανάλια υψηλής ακροαματικότητας και μάλιστα εκφωνημένα από «έγκριτους» της Ελληνικής δημοσιογραφίας! Οπότε… άστο!

      Φιλικά,
      Ο αγαπημένος σου σχολιαστής

      Διαγραφή
    6. @ Κριστιάν,

      Ως συνέχεια του προηγουμένου (και σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις και αυτό εάν είναι δυνατό), όσο αφορά τα πρόσθετα σχόλια σου:

      «…μιας και ενεργήσετε σαν συλλογικότητα…»

      Γνωρίζεις πολύ καλά, πως τα γραπτά μου εκπροσωπούν εμένα και μόνο και δεν ζητώ ποτέ εκπροσώπηση από οποιονδήποτε. Εκτός λοιπόν κι αν ξαφνικά αποφάσισες να «ποινικοποιήσεις» την ταύτιση απόψεων μεταξύ δύο άγνωστων σχολιαστών (οπότε θα ήθελα σε παρακαλώ να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου), δεν είμαι υπεύθυνος εγώ (ή οποιοσδήποτε άλλος) εάν νιώθεις πως απειλείσαι από (αόρατους) «ανεμόμυλους» σαν άλλος Δον Κιχώτης.


      «…δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα…»

      Κανείς δεν το διεκδικεί Κριστιάν! Όταν όμως συνομιλώ πχ εγώ που δεν γνωρίζω τίποτα για την αλιεία του μπακαλιάρου, με έναν επαγγελματία αλιέα, θα λάβω πολύ σοβαρά υπ’ όψη την άποψή του - ακόμη κι αν ούτε αυτός είναι αλάθητος όπως ο Πάπας.


      «…δεν αποκλείω βέβαια να είναι άτυπη απειλή…»

      Επαναλαμβάνω, μην νιώθεις πως απειλείσαι από (αόρατους) «ανεμόμυλους» σαν άλλος Δον Κιχώτης. Έχω απόλύτη συνείδηση πως στο παρόν ιστολόγιο είμαι επισκέπτης κι εσύ διαχειριστής. Εγώ λοιπόν, κάνω χρήση του δικαιώματος του λόγου και της δημόσιας γνώμης στα πλαίσια που μου προσφέρει το ιστολόγιο. Εάν εσύ θεωρήσεις πως αποδεδειγμένα και δολίως έχω υπερβεί τα νόμιμα / ηθικά όρια και «απειλώ» (έστω και «ατύπως» όπως έγραψες), τότε έχεις όλο το δικαίωμα να πατήσεις το μαγικό κουμπάκι και να με εξαφανίσεις δια παντός - θα σε ικανοποιούσε αυτό; Να έχεις υπ’ όψη σου πως εγώ κρατάω κοντά μου ανθρώπους (τους ονομάζω «φίλους») που όταν χρειάζεται μου ασκούν κριτική και μάλιστα σκληρή. Οι κόλακες και οι χειροκροτητές, αλλάζουν εύκολα στρατόπεδο - για αυτό φροντίζω να τους κρατώ μακριά.


      «…αλήθεια, θεωρείτε τον εαυτό σας και τη παρουσία σας σοβαρή;…»

      Ναι! Εσύ;


      «…αφού γελάτε με τις αναρτήσεις μου…»

      Δεν γέλασα αγαπητέ Κριστιάν. Έγραψα «έλεος!». Θεωρείς πως αντί αυτού θα έπρεπε να σου πω «μπράβο Κριστιάν», ώστε να συνεχίσεις σε δημοσιεύματα ανάλογου ύφους / αξιοπιστίας και τότε να εισέπραττες ακόμη περισσότερα αρνητικά σχόλια από πολλούς;


      «…με εξωγήινα παρατσούκλια για τα ελληνικά δεδομένα…»

      Πρώτα από όλα, στο internet ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ανώνυμος. Μάθημα 1.0.1! Δεύτερον, δεν θυμάμαι να συμφωνήσαμε κάπου να διαλέγουμε nicknames που να σου αρέσουν. Τρίτον, δεν ήξερα πως το «Κριστιάν Ακκυριά» ακούγεται πιο ελληνοπρεπές από το «Pointman» που χρησιμοποιώ εγώ. Τέταρτο και τελευταίο, ως «pointman» ειδικεύτηκα και πορεύτηκα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, για αυτό άλλωστε και το χρησιμοποιώ. Δεν περιμένω και δεν απαιτώ να γνωρίζεις την στρατιωτική ορολογία για να αναγνωρίσεις τι σημαίνει η λέξη, αλλά σίγουρα δεν κατανοώ την αλλεργία σου στην συγκεκριμένη λέξη. Α, ξέχασα… την ίδια στιγμή σχολιαστές που αποφασίζουν να ονομαστούν πχ «Ιουστινιανός», «Κολοκοτρώνης», «Παύλος Μελάς» κλπ, περνούν απαρατήρητοι από τα μάτια σου και θεωρείς τον συσχετισμό σωστό και ηθικά αποδεκτό. Oooookay!

      Διαγραφή
    7. Το μόνο θετικό είναι ότι μου λες ότι έπρεπε να είχα σβήσει το απεχθές σχόλιο σου.
      Αντικειμενικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν την όλη στάση σου δεν βρήκα.
      Άνθρακας ο θησαυρός σου!

      Διαγραφή
  2. Στόχος των Ισραηλινών είναι τα πυρηνικά του Πακιστάν και γι'αυτό το Ισραήλ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία από πολλών ετών με την Ινδία.
    Εδώ θα μπορούσαμε να μπούμε και εμείς στο παίγνιο.
    Αλλά ποιός μας θέλει με τέτοια ηλιθιότητα που μας διακρίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ελέγχωμε τις πηγές μας λέγει ο Pointman...Αφού το Σουχόι - Μίγκ "πιλοταρόταν" απο Ισραηλινό και "υπολοχαγό - συνταγματάρχη"...
    Ο δράκος που ηταν στην "ιστορία"; Ψάρωσε και το Ισραήλ απο τους πυραύλους Shaheen III του Πακιστάν...
    Ελεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πηγές αναφέρονται, είτε σας αρέσουν, είτε δεν σας αρέσουν.
      Όσον άφορα τη μετάφραση ζητώ συγνώμη και δέχομαι υποδείξεις για διορθώσεις, αν αυτό είναι το θέμα σας. Αλλά προφανώς δεν είναι.
      Στρατιωτικός δεν είμαι ούτε θα ήθελα να είμαι.
      Προσπαθώ εδώ και εννιά χρόνια να εμπλουτίσω το ιστολόγιο με άρθρα που περιέχουν πληροφορίες που δεν κυκλοφορούν στον ελληνικό Τύπο ή στα ελληνικά ΜΜΕ.
      Το παρόν άρθρο από ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων στη γαλλική γλώσσα (αλλά η χρήση της γαλλικής γλώσσας ενδεχόμενα να μην είναι η καλύτερη) και αναφορά από πακιστανική εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι οι Ισραηλινοί συμμετέχουν με τα καλά στο πλευρό των Ινδών. Ενδεχομένως οι δυο σας, ανώνυμοι επαγγελματίες στρατιωτικοί, να έχετε άλλες ή καλύτερες πληροφορίες, και κατανοώ ότι δεν μπορείτε να πείτε πολλά πράγματα δημοσίως.
      Αυτή η αδυναμία σας την μεταφράζετε όμως σε υπεροψία (>Ελεος! < ήτοι: «κοίτα τι λέει ο μ@@@@@ας!») και ειρωνεία (>"υπολοχαγό - συνταγματάρχη"< λες και έχουν αποφασιστική σημασία οι στρατιωτικοί τίτλοι σε μη στρατιωτικά κείμενα και > Ο δράκος που ηταν στην "ιστορία"; Ψάρωσε και το Ισραήλ απο τους πυραύλους Shaheen III του Πακιστάν.<). Δεν σας τιμά.
      Αυτό όμως δεν ισχύει για τους περισσότερους αναγνώστες και προφανώς σε εκείνους απευθύνονται οι αναρτήσεις μου. Όπως είπα επανειλημμένα στον ανώνυμο από πάνω, -και το λέω τώρα στον ανώνυμο που είσαι κ’ εσύ - μη ασχολείστε με μένα, μη κουράζεστε, δεν προσφέρετε τίποτα απολύτως.
      Σχετικά με την εμπλοκή των Ισραηλινών: https://www.independent.co.uk/voices/israel-india-pakistan-conflict-balakot-arms-trade-jaish-e-mohammed-a8800076.html από τον κορυφαίο Άγγλο δημοσιογράφο Robert Fisk,

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι προσωπική αιχμή το σχόλιο. Λέμε να αποφεύγωμε κραυγαλέα πρακτόρικα sites (πρακτόρικα απο τα Lidl...) οπως το συγκεκριμένο.Είτε απευθυνόμεθα σε στρατιωτικούς είτε σε πολίτες...

      Διαγραφή
    3. Παρακαλώ στείλε μου το κατάλογο (γιατί στο Λιντλ μου δήλωσαν άγνοια), και ποιές είναι οι ποινές αν δεν συμμορφωθώ;

      Διαγραφή
    4. Για την πολιτική τού Ισραήλ μόνο καλά λόγια να λέμε γιατί αλλιώς... νταντά... (όχι ο Αμίν Νταντά...)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.